08 februari 2006

Motionsöverdos

På tisdagar tränar jag ju dubbla pass, först PSI 60 minuter (eller ja passet är 55 min men sen stretchar jag alltid 5 min efteråt) och sen magdans 90 minuter.

Men igår blev det även:
  • 30 minuter promenad på morgonen mellan bilverkstaden och jobbet (kopplingen hade nästan gett upp på bilen, vilket gav roliga effekter som att bilen började åka iväg fastän jag inte trampade på gasen) med träningsryggsäcken, datorväskan och en påse med dagens lunch. Tungt. En av arbetskamraterna såg mig från fönstret och undrade var det var för en lodis med full packning som kom släpandes mot jobbhuset.
  • 13 minuter promenad mellan bussen och gymmet. Hade jag inte haft så bråttom att hinna fram till en viss tid (bussen var försenad) hade jag tagit en liten omväg för att skrapa ihop 20 minuter.
  • 40 minuter promenad (varav 7 minuter var pulsande i 1 meter snö) mellan gymmet och danssalen på Kronan.
  • 60 minuter promenad mellan danssalen och busstationen, en lång omväg eftersom det var så långt till bussen skulle gå och nada skulle vara öppet på stan.
  • 20 minuter promenad från busshållsplatsen och hem (hoppade av 2 hållplatser för tidigt med flit, satt konstigt i bussen och fick ont i ryggen).

Vi har en friskvårdsutmaning på jobbet sen 1 februari där man får en poäng för varje 20 minuter man gör sammanhängande så igår plockade jag 14 poäng :-) Skulle varit 15 om man ser på det rent tidsmässigt men 10 minuter av morgonpromenaden räknas inte och inte 10 minuter av danspasset heller och 13 minutaren saknade ju som sagt 7 minuter för ytterligare en poäng.

Idag har jag redan hunnit promeneras 40 & 20 minuter men nu är bilen tillbaka (3759 kr fattigare blev jag) så det behövs inte promeneras så mycket. Ikväll blir det styrketräning, funderade på att ta det på lunchen men jag och Ida svullade sallad på Symphonie.

05 februari 2006

www.parlplatsen.se

Nu äntligen fungerar www.parlplatsen.se som den skall. Nu hoppas jag bara att folk hittar till den oxå. Adressen är ju lite enklare än den gamla http://student.educ.umu.se/~beekan03/sda07v03.

Skrev en instruktionssida för de som varit medlemmar på gamla forumet/galleriet att de skall rensa cookies/cachen men många verkar inte följa de instruktionera så nu får jag en massa mail om att de inte kan logga in, att de hamnar på gamla adressen mm. Suck att det skall vara så svårt att följa insttruktioner. Eller är mina instruktioner otydliga?

Sursambo!

Men man skall väl få krypa ner brevid sin sambo när man går och lägger sig
eller?

Citatet är från min sambo i morse, han fick nämligen en mycket sur sambo inatt. Jag gick om lade mig 20:46 igår för ögonen gick i kors och hade sagt till sambon att jag ville få sova ut för nu hade jag varit toktrött sen förra helgen. Visst sa han. Men mitt i natten kommer han och lger sig och kryper ner under mitt täcke och lägger armen om mig, tror jag det var. Vilket i alla fall leder till att jag vaknar. Sa "nej, åh, nu väckte du mig" i en irriterad ton för jag visste att nu skulle det bli svårt att somna om. Han surade till rusade ur sängen och gick ner i källaren och lade sig. Själv låg jag vaken ungefär 2 timmar, jippie! Sen hade jag glömt att stänga av väckarklockan som därmed ringde 6:50, ungarna vaknade och började leka på rummet. Så mellan 7 och 9:30 låg jag halvvaken i sängen och bara inte förmådde mig att kliva upp.

Svar på han fråga var för mig i morse "Nej, inte om man riskerar att väcka sambon som faktiskt verkligen behöver sova".

Dödskyla!

Stora rubriker i tidningen, låter som något livsfarligt virus rullat in över landet men det handlar bara om att vi åter igen skall ha kring 30 minus här uppe. Så fort graderna sjunker nermot -20 i södra sverige så blir det även krisrubriker om våra tämligen normala -30 här uppe.
- I natt kommer det bli den kallaste natten på länge i norra Norrland. Det
lär gå ner under 30 minusgrader på sina håll, säger Sten Laurin vid SMHI i
Norrköping. Expressen.se

Man undrar ibland hur denna landsända kan ha blivit befolkad överhuvudtaget, jag menar för 6000 år sedan lär det väl ha varit som nu om inte ännu kallare (vi får ju ständigt höra att det blir varmeare och varmare pga mnninskans påverkan på klimatet). Hur överlevde de mnniskorna som bodde ex. i Vuollerim för 6000 år sedan? Nu var väl medellivslängden inte så där jättelång men nog måste de ha hunnit bli vuxna i alla fall och fortplanta sig, så de lär ju inte ha förfrusit och dött första gången temperaturen kröp neråt -30.

Edit: Efter påpekande av Bert så verkar mina historiekunskaper vara lite dåliga, det verkar inte ha varit så kallt här då, så jag ställer väl om frågan, hur överlevde man här uppe innan man hade elektricitet? Det måste gått åt en jäkla massa ved (det är klart man blir ju rätt varm av att hugga ved oxå) och djur som fick sätta livet till för att folket skulle få päls att bylta in sig i.

Hmm de verkar ha varit smarta på stenåldern, de hade tydligen golvvärme enligt Thermotech.

Jag förstå mycket väl att hjärtsjuka skall tänka sig för innan de går ut men att säga att det är förenat med livsfara? Skall alla hjärtsjuka ha hemtjänst vinterhalvåret kanske så de får hem mat mm?

03 februari 2006

Drottning = Klänningar?

Läste i SvD idag angående kungens 60-årsfirande:
I år är det också 30 år sedan Silvia Sommerlath blev Sveriges drottning. Det
firas med en utställning av de klänningar drottningens genom åren burit under
nobelfestligheterna.

Finns det inget viktigare Silvia gjort som drottning dessa 30 år? Är klänningarna som burits på nobelmiddagar det som bäst behöver visas upp och kommas ihåg. Förvisso tycker jag det är kul att se på vackra kläder men det måste finnas något mer som symboliserar 30 år som drottning, eller?

Hur mycket vatten kan man binda?

Jösses vad vätska man kan ha i sig. Ställde mig på vågen efter middagen 58,8 kg. 5 stora glas (á 3 dl), 1 liter te och 5 toabesök senare sa vågen 57 kg (som jag brukar väga). Det stämmer nog rätt bra att vatten driver vatten men te är ganska vätskedrivande det oxå.

Varför är smörgåstårta så gott?

Allting som är gott är onyttigt brukar man säga och det stämmer väldigt väl in på smörgåstårta. Jag är galen i denna typ av mat och idag fick vi smörgåstårta på jobbet. Skar mig en rejäl bit (i VK säger de att en bit är 300 g så ungefärs så stor var den). Vad jag inte kollade förren efteråt var hur många kcal en bit smörgåstårta var, 764 kcal!!! Jeesus och för att toppa det lite åt jag ungefär en halv bit av den kvarblivna tårtan på eftermiddagsfikat, dvs 382 kcal till.

Återigen har jag gjort det, en dag som jag inte tränar på äter jag på tok mer än vad jag brukar (har ju givietvis ätit annat än bara smörgåstårta idag, det är mna dagliga knäckemackor som fick stå undan till förmån för smörgåstårtan), men som tur är så händer det ju inte speciellt ofta.

Dock känns det ungefär som hela smörgåstårtan satt sig runt magen eftersom jag slvarvat med att dricka vatten de senaste dagarna och har bundit upp all vätska jag fått i mig tror jag. Känner mig som en vattenballong. Får väl bälga i mig några liter idag och i morgon så brukar det släppa lite i alla fall.

I morgon skall jag och Ida bruncha på Il lardo i Luleå, hoppas de har många godsaker.

02 februari 2006

Kan ingen väcka latmasken?

Jag har upptäckt att min latmask verkar ha tagit semester eller är svag i sin vilja.

I måndags:
Idag var jag toktrött på jobbet, hade sovit för lite i natt. Kände mig lagom omotiverad att träna men BC är ju kul (och ett body&mindpass med bc+bb i 75 minuter är ju lite lugnare) så för att sporra mig lite bokade jag plats på passet och tänkte att det går ju att avboka fram till kl 19 (passet börjar 19:30). Tänkte att jag nog kunde sova lite hemma medan middan gjorde sig själv i ugnen. Tror ni jag kunde sova? Bestämde mig typ 18:55 för att avboka passet trots allt, nä då ville inte datorn vara med. Så det var bara snällt att byta om och åka till gymmet och väl där måste man ju ta i, man kan ju inte stå på sin plats längst fram och messlå. Så nu är jag mer än halvdöd. I morgon är det dubbla pass, först powerstrike impact i 55 minuter, vila 60 min och sen magdans i 90 min. Undra om jag orkar gå till jobbet på onsdag :-)

Onsdagen var jag supertrött och stel men på eftermiddagen piggnade jag till och åkte och styrketränade vilket idag resulterade i stelhet i typ hela kroppen. Kan man ha rogor mortis som levande?

Idag var jag supertrött när jag for från jobbet och tänkte skippa allt vad träning hette idag, skrev till och med ett inlägg på aff:
Idag blir vilodag
Känner mig trött och har massa jobbgrejer att göra så ikväll skall jag för
första gången på en evighet skippa ett pass. Synd bara att det är BC med
favoritinstruktören. Hade passet varit lite senare än 18:15 hade jag kunnat vila
innan men nu blir det stressa hem från jobbet, slänga i sig en tallrik gröt och
sen skynda till gymmet.

Men så ringde sambon och sa att han hämtar barnen och jag vann lite tid. Åt lite gröt i lugn och ro och insåg att jag nog ville gå på BC ändå, det var ju trots allt favoritinstruktören som skulle ha passet. Så nu sitter jag här helt slut i hela kroppen.

Snälla kan någon återväcka min latmask? Men i morgon skall jag vila, jag lovar.

ABF Pirater och lögnare?

Nu har jag varit på ett magdanspass till, denna gången i grupp 2 så jag han på mitt PSI-pass innan och tur var väl det för magdanspasset var identiskt med det gången innan :-( Det kan inte vara en magdanskurs utan måste vara någon form av bellyfitnessklass istället. Falsk marknadsföring känns det som.

Dessutom fick vi köpa skivor med musiken på, jag hade lite bråttom så jag snappade åt mig en skiva och for hemåt. Väl hemma ser jag att det är en bränd skiva. Vad sysslar ledarna på ABF med? Jag tror knappast att musiken på skivan är tillåtet kopierad och de tog 30 kr för en skiva (vilket borde ha fått mig att fundera). Så hur gör jag nu, skall jag lämna igen skivan nästa gång?