30 april 2007

Valborg!

Ha en trevlig Valborgsmässoafton, det tänker jag ha i goda vänners lag, lite grillande och det bästa av allt en stor rishög att sätta eld på. Ja det bor väl en pyroman i oss alla? :-)

29 april 2007

Vilken tur att det inte finns några dagis mer

Obs: Detta inlägg är redigerad då jag hade länkat till helt fel text, råkade ta skolans läroplan istället för förskolans. Men grundmeningen i mitt tyckande är det samma.

I Aftonbladet kan man läsa att Nationaldemokraterna vill starta etniskt dagis.

Min första tanke, som den besserwisser jag är, var "Men gud vilken tur att dagis inte finns i Sverige längre". Idag finns inga daghem utan bara förskolor och i Löroplan för förskolan Lpfö98 kan man läsa:

Förståelse och medmänsklighet
Förskolan skall ta till vara och utveckla barnens förmåga till ansvarskänsla
och social handlingsberedskap, så att solidaritet och tolerans tidigt
grundläggs.

Förskolan skall uppmuntra och stärka barnens medkänsla och inlevelse
i andra människors situation. Verksamheten skall präglas av omsorg om
individens välbefi nnande och utveckling. Inget barn skall i förskolan utsättas för diskriminering på grund av kön, etnisk tillhörighet, religion eller
annan trosuppfattning, sexuell läggning hos någon anhörig eller funktionshinder eller för annan kränkande behandling. Verksamheten skall syfta till att barnens förmåga till empati och omtanke om andra utvecklas, liksom öppenhet och respekt för skillnader i människors uppfattningar och levnadssätt. Barns behov av att på olika sätt få reflektera över och dela sina tankar om livsfrågor med andra skall stödjas.

Den växande rörligheten över nationsgränserna skapar en kulturell mångfald i förskolan, som ger barnen möjligheter att grundlägga respekt och aktning för varje människa oavsett bakgrund.

Saklighet och allsidighet
Förskolan skall vara öppen för skilda uppfattningar och uppmuntra att de
förs fram. Varje barn skall ges möjlighet att bilda sig egna uppfattningar
och göra val utifrån de egna förutsättningarna. Delaktighet och tilltro till
den egna förmågan skall på så vis grundläggas och växa. Alla föräldrar skall
med samma förtroende kunna lämna sina barn till förskolan, förvissade
om att barnen inte blir ensidigt påverkade till förmån för den ena eller
andra åskådningen.

Alla som verkar i förskolan skall hävda de grundläggande värden som
anges i denna läroplan och klart ta avstånd från det som strider mot dessa
värden. Vuxnas sätt att bemöta flickor och pojkar liksom de krav och förväntningar som ställs på dem bidrar till att forma flickors och pojkars uppfattning om vad som är kvinnligt och manligt. Förskolan skall motverka traditionella könsmönster och könsroller. Flickor och pojkar skall i förskolan ha samma möjligheter att pröva och utveckla förmågor och intressen utan begränsningar utifrån stereotypa könsroller.
Förskolan skall, varhelst den anordnas, arbeta för att nå de mål som
ställts upp för den pedagogiska verksamheten. Omsorg om det enskilda
barnets välbefinnande, trygghet, utveckling och lärande skall prägla arbetet
i förskolan. Hänsyn skall tas till barnens olika förutsättningar och behov.
Detta innebär att verksamheten inte kan utformas på samma sätt överallt
och att förskolans resurser därför inte skall fördelas lika.

Förskolans uppdrag
[...]
Det svenska samhällets internationalisering ställer höga krav på människors förmåga att leva med och förstå de värden som ligger i en kulturell mångfald. Förskolan är en social och kulturell mötesplats som kan stärka denna förmåga och förbereda barnen för ett liv i ett alltmer internationaliserat samhälle. Medvetenhet om det egna kulturarvet och delaktighet i andras kultur skall bidra till att barnen utvecklar sin förmåga att förstå och leva sig in i andras villkor och värderingar. Förskolan kan bidra till att barn som tillhör de nationella minoriteterna och barn med utländsk bakgrund får stöd i att utveckla en flerkulturell tillhörighet.

Fetmarkerad text är min ändring för att peka ut saker.

Det känns som om de skulle få väldigt svårt att uppfylla delar av det som står i läroplanen, man kan inte läsa den selektivt och bara plocka ut det man tycker passar.

I artikeln kan man bland annat läsa:
– Jag har inga barn än, men det känns som att det börjar bli dags. Och de ska absolut gå där, då slipper de också genuspedagogiken som de försöker prångla in på daghemmen.

Om man kikar på deras webbplats skriver de:
För kvinnor är det viktigt att vi får ett samhälle där kvinnor får vara kvinnor och män får vara män. Att kvinnor känner sig otrygga i dagens samhälle beror till stor del på att männen är feminiserade och inte tar sin manliga roll att göra samhället tryggt på allvar.

Är det den synen de vill ge sina barn, herrejösses, kvinnor skall lära sig att de inte behöver ta hand om sig själva utan det skall en man göra. De får mig att må illa.

De skulle förvisso kunna hävda att de står för jämställdhet, de vill ju att kvinnors hemarbete skall uppvärderas och bland annat ge inkomst som jämställs med lön. Vad gäller alla människors lika värde anser de att de står för det också men man skall hålla alla kulturer segregerade så att de inte blandas. Alla har alltså rätt till sin kultur och sitt värde men bara de inte utöver det inom Sveriges gränser. Jag tror knappast att det är den sortens jämställdhet och lika värde som åsyftas i läroplanen.

Hur skall de lyckas skriva en ansökan till Skolverket som får dem att framstå som att de kan stå för de värderingar som finns i läroplanen? Särskilt när de går ut i media med sina åsikter.


Jag är förundrad över att Aftonbladet nöjer sig med:
Skolverket är tillsynsmyndighet för förskolor. Aftonbladet.se har förgäves försökt få en kommentar från verkets jurister.
Borde inte journalisten ha ställt frågor kring bla läroplanen? Eller väntat tills de fått tag på Skolverkets jurister. Nu säger inte artikeln speciellt mycket.

De väljer också att sätta "dagis" i rubriken fastän i alla fall den som intervjuade Nationaldemokraten Vávra Suk verkar veta att det heter förskola eftersom ordet används i frågor. Varför kan inte svenska medier lära sig att det inte finns dagis/daghem längre.

Andra bloggar om: , , ,

RSS->Ping verkar vara en trevlig tjänst

Som så många vet är pingningar till olika bloggportaler ett väldigt bra sätt att driva trafik. Vill man pinga många ställen kan det bli aningen jobbigt om man inte har en bloggtjänst som sköter sådant automatiskt.

Idag skulle jag skriva ihop en liten instruktion och skicka till en bekant som ville veta hur man gjorde för att pinga. När jag kollade runt lite på webben (bara onödigt att skriva något själv om det finns länk att hänvisa till) så ramlade jag över Daniel Brahneborgs tjänst RSS->Ping som automatiskt rsspingar ett stort antal portaler. Sketabra helt enkelt. Och så himla enkelt att lägga in sig på. Tycker man ändå det är krångligt finns en bra beskrivning på Wordpress blogghjälpen.

Jag registrerade mig precis så detta får bli mitt testinlägg för att se om det fungerar. Man får ett mail när pingningen utförs (om man vill det går att slå av).

Uppdatering: Det fungerade hyfsat, det stod att mitt senaste inlägg var det som är under det här, om att åka till Nordpoolen, lite mysko.

Skrattade lite när jag kollade på nyligen.se om min pingning var med och såg att aktuella blogginlägg från knuff.se listande just ett inlägg från fröken förster som handlade om denna tjänst. Hmm jag borde alltså kollat där innan jag började söka runt.

Andra bloggar om: , , ,

Splash time!

Nu drar jag, sambon och kidsen till Nordpoolen tillsammans med en av Vincents kompisar. Återkommer väl skrynklig som ett russin med en rapport senare.

28 april 2007

Love will tear us apart again

På tal om min posting om cannes så var jag tvungen att lyssna på en av de bästa låtar som finns. Love Will Tear Us Apart av Joy Division*. Den är så jäkla underbar. Det är en väldigt kort text men den slår en rätt i magen och gör ont.



Texten:
When routine bites hard and ambitions are low. And resentment rides high but emotions won't grow. And we're changing our ways taking different roads.

Love, love will tear us apart again.
Love, love will tear us apart again.

Why is the bedroom so cold turned away on your side? Is my timing that flawed our respect run so dry? Yet there's still this appeal that we've kept through our lives.

Love, love will tear us apart again.
Love, love will tear us apart again.

Do you cry out in your sleep, all my failings expose? Gets a taste in my mouth as desperation takes hold. Why is it something so good just can't function no more?

Love, love will tear us apart again.
Love, love will tear us apart again.
Love, love will tear us apart again...
-Ian Curtis


* Hittade en MP3:a på webben i en långsam tolkning av James Ozenne som jag tyckte var riktigt bra men inget slår ju originalet så klart. Vill man höra en snutt av originallåten kan man göra det på BBCRadio 2s webbsida om Joy Division. Som ni märker är originalet en mycket ösigare och slamrigare låt.

Uppdatering (070429 09:30): Lade in en YouTubevideo med Joy Division nu när jag kom åt YouTube igen.

Andra bloggar om: , ,

Var tog 10 Mbps vägen?

Beställde nyligen digital-tv (iptv) från telia, det var gratis om man band sitt abbonemang i ett år och eftersom jag jobbar en del med lösningar för iptv i jobbet så kan det ju vara bra att prova på det själv där hemma. Passade även på att byta från 8Mbit/s till 24 Mbit/s, det var nämligen samma pris på 24 Mbit/s som jag med obundet avtal betalat för 8 Mbit/s.

Häromdagen kom det hem lite papper från telia där de beskriv tjänsten osv. Hittade då denna text:Varför skriver de inte på sidan där man beställer iptv och utökad bandbredd att ditt abbonnemang kommer nu begränsas till 14 Mbit/s varför sälja 24 + IPTV?

I tekniska förutsättningar kan man läsa:
Bredband via telejacket
Upp till 0,25 Mbit/s, upp till 0,5 Mbit/s eller upp till 2 Mbit/s
Ingen skillnad i surfhastighet vid samtidigt tv-tittande.

Upp till 8 Mbit/s
Bor du mer än ca 1,5 km från telestationen kan du i vissa fall uppleva att surfhastigheten på datorn bli lägre än normalt när du använder Telia Digital-tv samtidigt som du surfar.

Upp till 24 Mbit/s
Maximal bandbredd för surf och tv kommer att begränsas till 14 Mbit/s. När du inte tittar på tv och digitalboxen är avstängd kan du alltså surfa upp till 14 Mbit/s. Generellt gäller att när du använder Telia Digital-tv kommer surfen att minska med max 5 Mbit /s utifrån den surfhastighet som du når. Exempel: Om du har 14 Mbit/s i surf och sedan börjar titta på Telia Digital-tv minskar tillgänglig surfhastighet med den bandbredd som tv-signalen kräver (upp till 5 Mbit/s). Du får alltså ca 9 Mbit/s surfhastighet vid samtidigt tv-tittande. Denna kombination är dock fortfarande den bästa för dig som efterfrågar snabb surf och Telia Digital-tv.

Har du både Telia Bredband med hastigheten upp till 24 Mbit/s och Telia Digital-tv kan du inte få högre uppströmshastighet. Oavsett hastighet blir det en fördröjning i internettrafiken på cirka 16ms.

Så om jag beställer 0,25 Mbit->2 Mbit/s så kommer jag få ytterligare bandbredd tilldelad för att köra IPTV:n på för den konkurerar ju uppenbarligen inte med Best Effort.

Om jag har 8 Mbit/s så säger de att det beror på avståndet från telestationen som påverkar huruvida hastigheten sänks vid användande av iptv, den generella hastigheten sänks ju också med avståndet, betyder det att jag inte har en speciell avdelad IPTV-bandbredd utan den går i Best Effort och att de anser att IPTV-strömmen inte borde påverka när jag har kring 8 Mbit/s men om jag har lägre hastigheter (som jag som på mina 8 som mest fått ut 6,2) kommer märka av försämrad nerladdningshastighet? Dvs de 5Mbit/s som IPTV tar kommer inte märkas om jag har 8 Mbit/s men om jag i realiteten bara har kring 5-6 Mbit/s så är det ju klart att bortfall på 5 Mbit/s märks. Men det skulle ju vara en märklig lösning.

Men varför plockar de av mig 10 Mbit/s när jag beställer en 24 Mbit/s lina med IPTV? När jag har TV:n igång betyder det att jag har bara 9 Mbit/s över och jag kan inte på något sätt få mer än 14 fastän jag betalar för 24 hur fasiken går det ihop? Vad menar de med att min lina är maximerad för stabilitet istället för hastighet och vad betyder en teoretisk maxgräns, betyder det att om jag inte bor vägg i vägg med telestationen så kommer det precis som nu försvinna en massa kapacitet pga avståndet. Skall bli spännande att mäta upp vad jag får ut och kvaliten på det. Eller använder telia 10 Mbit/s extra för min iptv för att försäkra sig om att överboka kapacitiet för mig för att jag inte skall riskera dålig kvalitet, låter som en dålig metod.

Om jag tittar i ADSL/ADSL2+tabeller så ser jag att enligt dem så motsvara mina 6 Mbit/s på ADSL ungefär ett avstånd på 3 km från telestationen och det motsvarar ca 9 Mbit/s på ADSL2+ så vad kommer jag då få kvar när jag ser på TV?

Andra bloggar om: , , , ,

Cannes låter lockande

Det låter som en höjdartillställning är på G i år om man läser i SvD:
  • U2 ska presentera konsertfilmen "U2 3D"
  • Filmen "Control" om Joy Division-sångaren Ian Curtis kommer att öppna sidosektionen Director´s Fortnight
    • Till premiären har bl a Bono, medlemmarna i New Order och medlemmar av Depeche Mode inbjudits.
    • Under den efterföljande festen kommer man att hålla en tyst minut för Ian Curtis, och det antas att flera av de inbjudna rockmusikerna kommer att spela ihop.
Tänk om man kunde få sig en biljett till det, vilket himmelrike, jag skulle nog ta med mig Kicki. Men men som med så mycket annat får det bli bara en dröm.


Andra bloggar om: , , , ,

27 april 2007

Beröm mottaget

I torsdags förra veckan fick jag i uppdrag att hjälpa till med ett white paper (eller det var mer en application note med lite business case jadda jadda) och en ppt-presentation som skulle gå iväg till en presumtiv kund i Asien. Jag tolkade i alla fall uppdraget som att jag skulle hjälpa en kollega som inte skulle hinna göra allt själv. På fredagen anlände jag till kontoret och då fanns inte personen som jag skulle hjälpa direkt tillgänglig för info utan jag hade fått 4 mail med för mig näst intill obegripbar info, gah hur skulle det här gå. Jag försökte dra upp lite riktlinjer på fredagen och vänta på att kollegan skulle komma ut ur något av sina möten för att prata med mig men det hanns aldrig med.

På måndagen blev det bråttom det skulle ju iväg snart men kollegan hade inte heller nu tid och vid lunch skulle jag fara till Ikea så det fick bli att skicka lite kvartsfärdiga gissningar till kollegan som då kläcker ur sig "men du jag behövde ju få info, det vi skrivit tidigare om detta ämne det var det jag bad om" herre jösses, nu var daton redan urkopplad så jag rabblade var det fanns info och han sa att han skulle kika på det sen drog jag.

Kom till jobbet på tisdagen och undrade om han hade fått ihop något, nä han hade inte ens hunnit börja på det. Eftersom jag ahde det extremt lugnt på jobbet så tog jag tag i det igen och passade på att få lite mer info om vad som skulle göras sen satte jag på "skriva paper piloten" i mig den som spottade ur sig "papers" på MBA-utbildningen. Den här gången var det dock betydligt lättare eftersom de källor jag skulle använda var egna interna rapporter vilket gjorde att det behövdes inte skrivas en massa referenser och annat, bara "copy and paste" och lite snygga ihopbindningar samt finurliga kopplingar till den presumtiva kundens affärsmodell. När jag väl får in flytet älskar jag att skriva "papers". Men pga tidspress han jag knappt läsa igenom det jag skrivit och PPT-filen blev ett ihopkast som jag hoppades kollegan kunde fila till (det var ju han som satt på den mesta infon trots allt).

Skickade iväg grejerna och höll tummarna för att det skulle hålla måttet så vi skulle få iväg det till kund tillslut. Fick tillbaka från säljaren i kontot att det såg bra ut, men säljare skall man aldrig lita på :-) han var ju dessutom extremt stressad över att det var försenat med några dagar.

Tillslut lyckades kollegan slita sig ifrån alla möten och tog sig tid att läsa igenom det jag hade skrivit och morgonen därefter var han toknöjd vilket han högt deklarerade i rummet vi sitter i flera gånger till och med. Han hade gjort en yttepytteändring i "papret" och gjort några bra förtydliganden i PPT:n. Jag fick så mycket beröm att jag nästan rodnade. Sådana dagar är det oerhört roligt och stimulerande att vara på jobbet. Så tack R för de fina orden, de värmde och efter all jävla tvivel om jag klarar av mitt jobb eller inte så kändes det som det var en sådan sak jag behövde höra (men det vet du ju oxå).


Gud vad jag är bra ;-)


Andra bloggar om: ,

Nu kan ni få färghjälp

Läste hos Rigg att det råder färgbråk i bloggosfären. Vilken färg har egenligen bokstäverna i alfabetet och de olika siffrorna. Oavsett hur man ser det så kan man nu få ett tangentbord som hjälper en att hitta rätt.

Luxiium från Luxeed:
Luxeeds Luxiium tangentbord har en LED under varje tangent och du kan själv bestämma vilken färg som skall associeras till vilken tangent.


Själv associerar jag nog inte färg till bokstäverna men jag skulle kunna tänka mig ett sådant tangentbord ändå.

Andra bloggar om: , , , , ,

Nu fungerar Google Analytics

Så där ja nu skall ni bli loggade på ett bättre sätt :-) Och det är upp till mig att blogga så ni har en anledning att titta in.

Uppdatering: Jag får statusinfo att loggningen skall fungera men hittills säger Google Analytics att ingen varit in och det stämmer inte enligt statcounter. Hmm får grotta vidare....

Egogoogling på uppmaning från Anna

Brukar inte anta utmaningar men nu har jag ju babblat om egogoogling och preseumtiva arbetsgivares googlingar ett tag så denna från Anna passade bra.

Den går ut på att googla på "[Ditt-namn] behöver", i mitt fall "Anna behöver" och se vad man får för träffar. Här är mina resultat (gjorde ett urval där jag sorterade bort där Bea stod i en mening och resten i en annan):

#Beatrice behöver tränas fysiskt
-Hmmm ja jag VET att jag slarvat med träningen på sista tiden, nu talar tom Google om för mig att det är dags att skärpa mig.

Sen fick jag inga fler träffar på Béatrice/Béatrice (och de som känner mig vet ju att det är mitt överjag)

Testar igen då med Bea (mitt jag)
#Bea, behöver naturligtvis eleverna med rötter i andra länder ytterligare.
-Men jag har ju slutat att vara lärare och jag hade inte elever utan studenter, mycket viktig skillnad. Men när jag undervisade hade jag rätt dåligt med utländska studenter så där har Google rätt, det behövs fler med utländsk härkomst på våra universitet.

#BEA behöver utöka verksamheten med en snowboard- och en freeride-tränare.
-Alla som hört min historia om hur jag försökte åka snowbord i Åre skulle nog bestämt avråda mig från att försöka igen. Freeride vet jag inte ens vad det är men det låter farligt.

#Bea behöver - varje dag
-Hmm undra vad jag behöver varje dag, fysisk aktivitet kanske, det är liksom lite svårt att fysiskt aktivera Béatrice utan att Bea slinker med på ett hörn.

#Bea behöver bara ha sitt tikskydd i lastbilen, men nu slickar hon sig så mycké att vi undrar om hon inte ska ha d här hemma me
-*rodnar* Det där skulle ju INTE komma ut ;-)

#Bea behöver ett race minst 1 gång per dag men just nu löper hon.
-Mmm minst en gång per dag var ordet men varför inte under löptid det är väl då det sitter som bäst? ;-)

Jag börjar ana att Beatas personlighet tog över en del här ovan så vi kör väl en för libidot oxo:

#Beata behöver ett nytt hem
-Eller en hantverkare :-)

#Beata behöver också äta.
-Mmmmm mat, god mat kan vara riktigt njutningsfullt.

#Beata behöver i många fall se ansiktet på den hon pratar med för att kunna. uppfatta vad han/hon säger.
-Ahhhh det är Beata som är lite halvdöv på ena örat, elakt av henneför det gör ju att Béatrice och Bea oxå hör dåligt.

Hmm det var ju inte fler där heller, behovet av korsetter då? Beata behöver alltid fler korsetter hallå google vet visst inte allt trots allt.

Känner någon att de behöver ta reda på sina behov så vet ni ju hur man gör.

Andra bloggar om: , , , ,

Statistik

Jag har en fundering. Min statconter är inställd på 24 timmar för att räkna unika besökare, statcounter själva rekommenderar att man inte sätter ett värde över 12 timmar. Min tanke var att jag vill ju ha statistik om hur många som besöker sidan per dag men samtidigt om någon kommer in på kvällen ena dagen och sen kanske vid lunch nästa då räknas ju inte det andra besöket den dagen. Hur sjutton skall man lösa det? Vad är gängse regel för statistik i bloggosfären?

Mina återkommande besökare verkar ligga rätt statiskt kring 20 personer (det är väl er jag får kalla för trogna läsare, tack). De senaste dagarna har jag haft väldigt mycket unika besökare än vad jag brukar och därmed betydligt fler sidladdningar än vanligt. Antalet kommentarer har ökat en aning men inte i proportion till antalet besökare, det är mest de "gamla vanliga" som kommenterat.

Många nya har kommit via intressant.se där min posting om huruvida bröst är intressanta eller inte länge låg på förstasidan (vilket förvånade mig, har nog aldrig haft ett inlägg där förut så uppenbarligen är bröstfrågan intressant :-) ). Men många av besökarna stannar dock inte speciellt länge, de kanske ögnar igenom postningen de hamnade i men läser inget mer och det är ju lite trist.

Vad är det jag undrar, jo hur får jag veta mer om mina besökare, skall jag ta och utöka min statcounter så den inte bara loggar senaste 100 besökarna eller rekommenderar ni någon annan räknare. Jag är rätt nyfiken på vad besökarna läser, vilken väg de tar, vem som återkommer mm.

Jag märker att tiden man postar något verkar ha betydelse, ex detta borde jag vänta med till i morgon bitti istället för inlägg man postar mitt i natten verkar bli lästa väldigt sällan. Eller i all fall så får man inga kommentarer.

Fast när jag tänker efter så kommer jag knappast ändra mitt sätt att skriva eller vad jag skriver om för att få mer besökare, det skulle ju inte vara jag då. Men som sagt det är alltid kul att se hur besökare har betett sig och lämnar de en kommentar så blir jag extra glad.

Svamligt värre, nog dags att sova istället för att ligga här med datorn och försöka använda hjärnan. Natti, natti!

Andra bloggar om: , , ,

26 april 2007

Hur gick det till?

Passade på att kolla lite bloggar i väntan på ett mailsvar och hittade följande hos Felicita så jag testade jag oxå.

You Should Get a MFA (Masters of Fine Arts)

You're a blooming artistic talent, even if you aren't quite convinced.
You'd make an incredible artist, photographer, or film maker.
What Advanced Degree Should You Get?

Hur detta kunde bli mitt resultat fattar jag absolut inte, de måste ju bara slumpa fram grejer :-)

Dagens roligaste

Satt här på kontoret och kände mig lite butter (inget fint väder idag) och kollade runt lite bland favoritbloggarna jag lagt upp på nyligen.se och då kom jag till Kan det va så? och hans störtsköna kattpostning. Tackar så mycket för ett gott skratt. Lite musik till hade ju varit guld. Jag brukar inte gilla de där PPT-filerna som valsar runt via e-posten men den här var faktiskt riktigt charmig, men så är jag ju kattmänniska oxå.


Andra bloggar om: , , ,

Mer om Fröken Sverige

Nu står det i Aftonbladet att det inte var för bikinibilderna utan nu låter det så här:
Anledningen: Det svenska konceptet rimmar inte med det internationella.
– Miss Universum har sin affärsfilosofi. Skillnaden är att baddräktsmomentet är borta i Sverige, säger Panos Papadopoulos, tävlingsansvarig för Fröken Sverige.
– Om du ställer en tjej i baddräkt och intervjuar henne, då är det förnedring, säger han.
Så svenska uttagningen har tagit bort bikinimomentet för att man anser att det är förnedrande för en tjej att bli intervjuad i bikini? Förnedrande på vilket sätt då? Hur mycket tyg behöver man ha på kroppen under en intervju för att inte bli förnedrad? Och man vill inte skicka någon till Miss Universum för att de riskerar att utsättas för denna förnedringen eller vad?
Papadopoulos säger att uteslutningen ur Miss Universum inte har någonting med Isabel Lestapier Winqvists bikinibilder att göra.
– Det vi ser är att hon inte vikt ut sig – det är bikinibilder hon tagit, det är stor skillnad, säger Panos Papadopoulos.
Ok så om uteslutningen ur Miss Universum inte har med bikinibilderna att göra utan det är för att svenska uttagningarna inte passar i den internationella tävlingen varför behövde de då be om tillstånd från Miss Universumtävlingen för att inte skicka någon deltagare:
Artikeln fortsätter:
– Det här är ett beslut som togs någon gång förra veckan. I helgen fick vi besked från Miss Universum om att det är okej att Fröken Sverige inte ställer upp, säger han.
Imorgon tas beslut huruvida Isabel Lestapier Winqvist ska få behålla Fröken Sverige-titeln.
– I slutändan är det jag som arbetsgivare som tar beslutet, men de som sitter med i juryn och några andra kommer att bli tillfrågade, säger Panos Papadopoulos.
Varför skulle hon få sparken, hon kan väl fortfarande vara Fröken Sverige även om hon inte tävlar i Miss Universum? Panos fortsätter:
– Jag ser ingen anledning till varför hon inte ska få behålla titeln, vi tycker inte en bikinifotografering ska ifrågasätta hela tävlingen, säger han.
Ok nu är jag förvirrad, bikinibilderna hade inget med saken att göra men samtidigt är de noga med att påpeka att en bikinifotografering inte ska ifrågasätta hela tävlingen. Hur skall de ha det, hade bikinibilderna något med saken att göra eller inte?


Andra bloggar om: , ,

Påminn mig om att inte flirta i Norge

Läste just på TV4:as webbplats om en undersökning gjord i Norge där man frågade 500 män i åldern 18-60 år om deras attityd till sex och kvinnor.
Av de tillfrågade svarar 48 procent att kvinnan är helt eller delvis ansvariga om de utsätts för sexuella övergrepp efter att ha flirtat.
Nästan 50% tyckte alltså att en flirt är en invit till sexuella övergrepp, kopplade de männen in hjärnan innan de svarade?
- Det är klart att man ska kunna flirta. Men det är klart att ett sådant beteende kan vara provocernade. Särskilt i ett mångkulturellt samhälle. Kvinnor måste ta ansvar för vilka signaler de sänder ut, säger fremskrittspartiets Jan Arild Ellingsen till Verdens Gang.
Och vad menar han med det? Att vissa män helt enkelt inte har annat än reptilhjärna och inte kan hålla pitten i brallorna om en tjej flirtar lite. Ordet nej brukar i all fall de flesta förstå om man nu hamnar i en intimare situation än ena parten önskar. Eller anser han att alla män är potentiella våltäktsmän som kan triggas igång av minsta lilla vink från en kvinna? Snacka om att nedvärdera männen i så fall.

Andra skrämmande resultat:
* Var femte man anser att en kvinna som är känd för att ha många sexpartners är helt eller delvis skyldig om hon utsätts för sexuellt övergrepp.

* En av fyra anser att en kvinna som går ensam på en öde väg är ansvarig för övergrepp.

* 28 procent anser att en kvinna som klär sig "sexigt" är ansvarig, helt eller delvis, för det sexuella övergreppet.

Undersökningen visar också att yngre män anser att våld mot kvinnor är ett mindre problem än vad äldre anser.
Jag kan ju alltid hoppas att det är en isolerad företeelse i Norge men tyvärr tror jag att resultaten lätt skulle kunna bli liknande här i Sverige. Skrämmande, skrämmande.

Andra bloggar om: , ,

25 april 2007

Det är visst inte bara vad man gör på nätet som kollas ;-)

I Expressen kan man läsa:
I lördags kväll blev Isabel Lestapier Winqvist Fröken Sverige 2007, men i dag tog det slut. Skälet är att hon visat sig i bikini i killtidningen FHM.
- Det orsakade så många rubriker och vi fick för många ögon på oss. Vi bestämde oss för att inte skicka henne till USA. Men hon kan få åka nästa år, säger Panos Papadopoulos som själv är Sveriges baddräktskung.

Så nästa år är bilderna ok eller vad? Hinner folk glömma och så är det bra med det? Förstår inte alls resonemanget.

Hur kan de ha missat att hon varit utvikt (om man nu kan kalla bikinibilder för det, eller var det annan sorts bilder oxå?) när de uppenbarligen hade låtit andra få gå från tävlingen av samma orsak.

Var det det faktum att hon fotats naken (eller vänta nu det var ju bikinibilder) eller var det faktumet att bilderna just publicerades i FHM. Hur hade de ställt sig till bilderna om de hade varit publicerade i ex. en blogg?

Hur kommer det sig att Sveriges baddräktskung motsätter sig bikinibilder?

Råkade nyss slå över till Lustgården på 3:an och ett reportage som handlade om fantasier och man fick följa med en tjej till fotografen där hon tog sensuella nakenbilder på sig själv som hon tänkte ge till sin pojkvän i present samt förstora upp en bild i 1:1 och sätta på väggen bredvid hans plats i sängen.

I reportaget sa fotografen att antalet förfrågningar av tjejer som vill fotas nakna har ökat allt mer och ofta är det just som present till pojkvännen. Det börjar bli allt mer accepterat men samtidigt är det fortfarande lite "förbjudet".

Förövrigt blev bilderna hon tog riktigt riktigt snygga. Jag hoppas hon blev riktigt nöjd med dem.

Själv har jag fotats ett par gånger utan kläder/med rekvisita och många av de bilderna är jag jättenöjd med. En bild hänger i vardagsrummet här hemma och en annan i sovrummet, en är publicerad här i bloggen tidigare. Mina bilder är absolut inget jag skäms för och jag hoppas innerligt att inte de bilderna senare kommer vändas mot mig när jag ex. söker ett nytt jobb.

En gång när jag visade några av bilderna i ett forum blev jag påhoppade av feminister som tyckte det var fruktansvärt att jag hade låtit mig bli fotograferad naken och dessutom visade bilderna (det var valbart för dem att klicka på länkarna i inlägget), förstod jag inte hur förnedrande det var med porr? Jag var inte förnedrad innan deras kommentarer, varför skall jag inte få kunna vara stolt över min kropp.

Sen har vi alla dessa mammor som sagt "men tänk på barnen". Ja jag tänker på dem, visar att nakenhet är inget fult och tabubelagt. Snälla sluta vara så moraliserande över lite hud.

Det är dessutom lite kul att se hur kroppen förändrats av 2 graviditeter men ändå kunna känna sig nöjd med den. Dessutom är det inga porrbilder, de flesta är i paritet med amningsbilden jag visade häromdagen och den skulle väl aldrig någon säga är porr fastän man ser massor med naken hud både på mig och barnet.

Hur mycket kläder behöver man ha på sig för att bilden skall sluta upplevas som porr? Och hade det varit någon skillnad om bilderna varit målningar istället för fotografier?
Har jag sabbat mina chanser på arbetsmarknaden nu? Kan jag bli bestraffad av a-kassan för det typ "du publicerade bilder på webben för x år sedan som gjorde att du nu är oanställbar därför kan du nu inte få a-kassa"?
Blogge efterlyste vanliga kvinnor
, tja här får han en då men jag invaderar knappast porren.
Killar gillar att titta på tjejer, ibland som sexobjekt, ibland som ögongodis. Och alla kan vara med i någon mening, ty porren är som sagt demokratisk. När vanliga tjejer invaderar porren försvinner det tröttsamma bimboidealet och tjejer behöver inte längre ha dåligt självförtroende, utan kan tvärtom finna tröst i att människor ser så väldigt olika ut. Porren är därmed en hjälpande kraft, inte en förtryckande som en del feminister menar.

Jag ser mig knappast som sexobjekt men hoppas att en lagom kurvig 2 barnsmamma kan få någon mer att inse att man behöver inte se ut som bimboidealet för att känna sig nöjd med sin egen kropp.

De två första fotona är tagna av Ateljé Grodan i Luleå och de andra två av Kent Ola Lännerö i Boden. Målningarna är Anders Zorn.

Andra bloggar om: , , ,

Äntligen har någon fattat!

Jag har länge gnällt om den trista könsuppdelningen på kläder i butikerna men nu verkar Polarn o Pyret, som förr var kända för att ha neutrala kläder, ha insett att de trillat dit de oxå och håller på att fixa till det genom att inreda genusneutrala butiker enligt DN. Kläderna skall hängas efter storlek istället efter kille/tjejkläder.

Nu får vi hoppas att det kommer en bra mix av kläder oxå så de inte bara för ihop kläderna efter storlek utan att ändra något på färg/form osv. Och en förändring antyds i alla fall:

- Funktion ska gå före mode när det gäller barnkläder, säger Ann-Christin Edling-Jönsson. Små flickor ska ha inte behöva ha tajta toppar, de ska vara lika lösa och lediga som pojkarnas t-tröjor.

Kanske kan man snart kan köpa ett par mörkblå "bootcutmjukisar" med fjärilar på eller ett par rosa "cargopants" med lastbilar på och liknande. Kläder som vågar mixa.

Förhoppningsvis vågar även övriga kedjor haka på och på så sätt kanske även vissa föräldrar vågar vara lite friare i sina klädval till barnen. Men samtidigt hoppas jag inte det "überflickiga" och det "überpojkiga" försvinner från butikerna heller för det finns ju de barn som faktiskt gillar de sakerna och de skall ju inte tvingas in i en mall de inte anser sig passa i.

I artikeln kan man läsa om en undersökning PoP gjort bland sina klubbmedlemmar där 80% svarade nej på frågan om de någonsin köpt ett rosa plagg till en pojke under 1 år.

- Anledningen uppges vara att när det gäller spädbarn så fungerar kläderna som identifikation. När barnen blir större ser man ändå om det är en pojke eller flicka, säger Ann-Christin Edling-Jönsson.
Men min vanliga fråga är då behöver man veta om det är en flicka eller pojke?


Andra bloggar om: , , ,

Inte bara din egen blogg har betydelse

Det har ju diskuterats ganska mycket i media om att man skall tänka på vad man lägger ut för information om sig själv på nätet eftersom presumtiva arbetsgivare kan kolla upp dig. Men tydligen gäller det att inte bara hålla ordning på vad man själv lämnar ut för uppgifter utan även bekanta/närståendes anonyma bloggningar kan leda till att man inte får jobbet.
Hos Beta Alfa hittade jag en länk till en artikel i Siftidningen om Göteborgaren Jonas Pihlström som inte fick en anställning trots rätta kvalifikationerna. Anledningen var troligtvis att de läst hans sambos blogg där hon skriver:
‘Denna vecka ska han få svar om jobbet i Norrköping. Hoppas han inte får det. Vill som sagt inte flytta.’
Någon hos företaget Noss hade letat fram hennes blogg trots att vare sig Jonas eller hans sambons namn nämns på bloggen och lagt med i hans ansökningshandlingar med orden "Vad göra?"

Själv är jag ganska öppen med vem jag är och vad jag tycker/står för och jag säger nog som Bert på Ögonblick i norr:
Skall man förställa sig för att få ett jobb, så skulle jag nog inte vilja jobba för den chefen. Då är det väl bättre att man avslöjar sig redan innan, än att man avslöjas, när anställningen är ett faktum.
Man får liksom hela paketet Bea när man anställer mig men samtidigt drar jag mig lite för att fullt ut följa Blogges uppmaning just med hänvisning till presumtiva arbetsgivare. Hmmm svårt det där.

Skall man behöva tänka på vad man skriver när man bloggar just för att en eventuell arbetsgivare kan kolla upp en, och tänk om min nuvarande chef skulle googla på mitt namn då skulle han få läsa hur less jag är på hur det är på jobbet just nu (men å andra sidan kan han inte svenska och jag hymlar inte med på jobbet heller om vad jag tycker). Täck vad trist bloggvärlden skulle bli om alla skrev tillrättalagda inlägg .

Men samtidigt finns det inlägg jag valt att skriva men aldrig publicera men de är ofta för att de kan ge för mycket detaljer om andra människor än mig själv eller för att de skulle kunna såra någon så någon form av självmoderering har jag ju.

Funderade länge när jag började blogga på om jag skulle vara anonym/pseudoanonym eller inte men det skulle bli så jobbigt att kalla alla för bokstäver eller påhittade namn och förr eller senare skulle man ändå bli avslöjad och foton skulle ju inte vara att tänka på. Då är det nog lättare att ta risken att råka skriva/visa något för mycket och faktiskt känna att jag får ut något själv av mitt bloggande. Men visst googlar jag då och då på mitt namn för att kolla vilken bild folk kan tänkas få av mig, vad har jag för varumärke tro?

Eller så får jag väl byta mitt namn till något väldigt alldagligt istället för att ha ett ovanligt namn.


Andra bloggar om: , , ,

24 april 2007

Vilket fynd!

Jag står i tacksamhetsskuld till deep|edition som tipsade om By Heart. Jag har fått ny musik att lyssna på. Vilket passar utmärkt nu när våren är här med strålande sol och jag för en gångs skull känner mig ganska glad i kropp och själ. Så tackar tackar för musiktipset!

Ni som gillar Kent borde gilla det här oxå även om de sjunger på engelska. Lyckades i all fall få Kicki att lyssna och fick tillbaka kommentaren
Lyssar nu - gud så likt kent den här anywhere-låten.
Så jämförelsen stämmer nog rätt bra.

Till och med mina två småkillar gillade det och sa:
Mamma spola tillbaka så vi kan lyssna igen.


/Bea trallar på Anywhere, Anytime... (vilken tur att jag inte kör med ljudbloggande :-)

Andra bloggar om: , ,

Är bröst så intressanta?

Skrev om bröst häromdagen och plötsligt hade jag kring 40% mer besökare än vanligt i bloggen och de flesta kom in via bloggar.om/bröst. Man blir ju lite nyfiken på vad de som sökt på bröst på bloggar.se/om har förväntat sig att hitta.

Var det:
Statistik över vilka som har störst bröst (Hmm det gick ju bara upp till D-kupa)?
Allt om bröstplastik?
Hur man gör en bröstundersökning (viktig att veta)?
Reportaget om Carolina Gynnings bröstförminskning?
Bröstmuskelövningar?

Eller letade man bilder på ett bröst, varsågod här bjuder jag på en:

Eller eftersöktes något annat?

Kanske var det Bounce-O-Meter ni letade efter för att se hur olika bröst beter sig i utan och i olika BH:ar :-)

Fotot är taget av Kent Ola Lännerö i Boden under en paus i fotograferingen av Vincent (när han var 7 månader) . Kent Ola knäppte bilden utan att varken jag eller Vincent märkte något.

Klicka på bilden för att få se den lite större.



Om nu bröst är så intressanta kanske man skall börja pinga intressant så fort man skriver om tuttar :-)

Så kom igen berätta vad är det som är så speciellt med bröst?

Andra bloggar om: Andra bloggar om: , , , ,

23 april 2007

En tur till IKEA

Sådär ja då har man varit på IKEA i HaparandaTorneå. Det bidde lite småkrafs så som köksredskap, kuddar, lakan, en kökslampa, en spotlite, en bricka och några korkunderlägg samt en müsliburk. Det blev mest att gå runt och kika vad som finns. Vi skall inreda ena rummet uppe till ett barnrum så att Vincent och Herman får egna rum. Så småningom skall väl grabbarna få följa med till IKEA och välja grejer till sina rum.

Jag hittade i alla fall ett skrivbord som jag tror skall få plats under trappen där hemma så att jag kan få mig ett krypin att sitta vid när jag behöver jobba lite. Sambon har ju ockuperat gästrummet.

Hittade dock ingen soffa som kändes så där tokrätt, det får bli till att leta vidare.

Men först måste jag hitta mig några hantverkare och ni som läst om mina vedermödor förut vet ju hur lätt det är.

Jag kan säga att IKEA en måndagseftermiddag precis innan löning är folktomt, hur skönt som helst att knalla omkring där utan att trängas.

Andra bloggar om:

22 april 2007

Olivolja och lite mer olivolja eller skall man säga oliverolja?

Såg på Hemma hos Oliver nyss och jag tror han gjorde slut på en hel flaska olivolja på 3 rätter. Ibland känns det rätt omotiverat med 4 matskedar olivoja som ex. i en dl keso som dressing. Borde räcka med mindre för att få fram smaken.

Men vad vet jag, jag är inte kock.

Andra bloggar om: , , ,

Det doftar underbart

Eftersom jag fick besök förra helgen och en beställning på söndagsstek så fick det ju bli dillköttet idag istället. Just nu håller buljongen på att koka ihop lite och det doftar helt underbart från köket. Även om det tar en evighet att laga svensk klassisk husmanskost så är det helt klart värt väntan. Dels doftar det gott och dels får man avnjuta en god måltid efteråt utan stress. Det går liksom inte att stressa i sig mat som tagit timmar att laga.

Nu skall jag ut i köket och lägga sista handen vid maten. Idag blir det dock lite "cross over". Serverar nämligen inte potatis till dillköttet utan dinkel. Gammal och urgammalt/modernt möts på bordet med andra ord.

Receptet på dillkött från Mat på riktigt

1 kg kalvbringa eller liknande
2 morötter
1-2 gula lökar
1 bit palsternacka
2 vitlöksklyftor
1 msk timjan
1 msk vitpepparkorn
3 lagerblad
2 dl matlagningsgrädde
maizena
salt
nymalen vitpeppar
1-2 msk ättika (12%)
1½ msk strösocker
5 kvistar fin dill

Koka upp en gryta med saltat vatten.

Skär köttet i 3x3 cm stora bitar, lägg dem i vattnet och låt det koka upp ordentligt. Häll av köttet i ett durkslag och skölj det med kallt vatten. Rengör grytan och lägg tillbaka köttet. Häll på nytt kallt vatten så det täcker.

Skala och skär grönsakerna i fina bitar, vitlökarna delas på längden, lägg dem i grytan.

Stöt kryddorna lätt i en mortel och lägg dem i en tesil eller kryddpåse. Lägg också kryddorna i grytan, salta och koka upp. Låt sjuda i ca 40 minuter.

Lyft upp kött och grönsaker, koka ihop buljongen ca 10 minuter, tillsätt grädden och koka ytterligare i några minuter. Red av med lite maizena utrört i kallt vatten, smaka av med ättika, socker, salt och peppar.

Vid serveringen blandas hackad dill ner i såsen som slås över köttet och grönsakerna.

Smaklig måltid!

Uppdatering efter maten:
Maten var lika god som den doftade. Modifierade receptet en aning, hade i en äggula i såsen men nästa gång blir det nog citron istället för ättika i såsen.

Denna gång blev det dock ingen myspyssöndagsfamiljemiddag, sambon satt och spelade och vägrade komma upp när maten var klar, Vincent såg på finalen av "Wild Kids" och vägrade komma upp. Köttet var lite segare än vad jag trodde så det var tvungen att koka lite längre än 40 minuter vilket gjorde att maten var klar strax efter att de hade börjat på TV och jag hade lovat att Vincent skulle få se på det. Jag och Herman fick därmed sitta själva och äta. Henrik kom upp och åt ca 20 minuter efter att vi var klara och slängde i sig maten på 4 minuter (det går tydligen att slänga i sig husmanskost som är lagad med omsorg). Nu sitter Vincent och äter.

Andra bloggar om: , ,

Är huvudet dumt får tuttarna lida

Har varit ute i trädgården och krattat och gjort fint i rabatterna några timmar idag och söndagslat som jag är så tog jag inte på någon BH. Dumt val, mycket dumt val för nu har bröstvårtorna skavt mot t-shirttyget och ömmar som satan. Det är synd om mig nu skulle helst vilja ta av mig helt på överkroppen för att slippa det onda men jag kan ju inte knalla omkring med brösten dinglande hur skulle det se ut. Bara bita ihop och lida med andra ord.

Hmm undra om ja har någon salva här hemma som kan lindra. Vad hade jag när de var såriga och ömma av ammande tro.

Gud vilket menlöst blogginglägg, ibland gör man vad som helst för att slippa skriva på ett tråkigt "white paper".

Andra bloggar om:

21 april 2007

Lite scary var det

När jag var på väg hem från stan idag så var det plötsligt fullt med soldater och stridsvagnar inne i stan. Även om jag visste att det var en övning kändes det lite olustigt att hamna mitt i det.

Jag hoppas att de som flytt krig och kommit till lilla lugna Boden hade fått info från Migrationsverket för att förstå vad som hände.

Enligt Norrbottens-Kuriren så simulerade de en eskort av en grupp "EU-delegater".

Ibland märks det att man bor i en militärstad. Tycke man ser dem rätt så sällan annars, synd för det är ju rätt så trevligt med män i uniform ;-)

Andra bloggar om: , ,

Vad är väl en bal på slottet...

Idag åkte jag in till Boden centrum för att kika på lite kläder, för vem vet när en polare fyller år kanske man blir ivägsläpad ut. Men jag hittade inget snyggt alls, eller jo jag hittade en jättefin blus från DAY men nästan 800 kr för en relativt enkel vit blus är inte min grej. Så det bidde inga kläder men vad gör det, jag är ju inte bjuden på bal på slottet heller...

Ja ja jag slipper ju i alla fall den emotionella berg och dalbanan som inträffade för exakt ett år sedan.

Det får väl bli en kväll hemma i myskläder med en god bok eller slöbläddrande i IKEA-katalogen (jag och Ida far ju dit på måndag för att shoppa lite).

Google Talk

Jag lade till en google talkikon till höger om ni vill prata med mig så har jag beatrice.karjalainen som användarnamn.

Andra bloggar om:

Korsettsugen igen

Jag är så sugen på en "underbust corset" och denna från Vollers känns lockande, antingen i rutigt som på bilden eller i svart/grått eller kritstrecksrandigt.




Bilden snodde jag från: http://www.vollerscorsetsusa.com/underbust-range/v4000u-tartan.htm


Andra bloggar om: ,

För texten eller bröna?

deep|edition länkar till mig under rubriken färskt och stekt han länkar även till Pollys hemlisar och sånt som inte är hemligt alls. Polly har nyligen postat inlägg som handlar om konsten att klämma ner brösten i klänningar. Ett inlägg jag skrattade gott igenkännande åt. Alltid roligt att hitta nya bloggar, Pollys kommer jag definitivt återvända till om inte annat för att få tips på klänningar man kan klämma in sitt cykelställ i :-)

Men har vi fått våra länkar för texterna eller för vissa närgångna foton :-)

Edit: Fast deep|edition hade ju tydligen inte sett mina korsettbilder innan han länkade till mig.

Andra bloggar om: , , ,

Obligatorisk a-kassa går det att bli utsparkad?

Bloggaren argumentum ad ignorantiam ställer en bra fråga gällande förslaget på obligatorisk a-kassa från 1 juli 2008:
Innebär det att man kan tvingas söka jobb X och Y och tvingas flytta till plats Z, precis som det är med a-kassan idag för de som vill mottaga den. Och om akassan är obligatorisk, kan man inte bli avstängd från den då?

Ja vad händer om man vägrar att ta jobbet X eller Y eller flytta till Z? Får man fortfarande betala sin a-kasseavgift men inte ha någon rätt att få ut pengar? Eller kommer man bli utesluten, när får man komma in igen i så fall? Hur är det om man har ett jobb som inte ger någon a-kassa om man skulle bli arbetslös måste man betala ändå? Ex. man jobbar för få timmar?

Gah jag hatar när man får läsa om förslag men inte får veta några detaljer, i detta fallet för att ett förslag ännu inte är framtaget det skall göras genom en expertutredning. Varför inte en parlamentarisk utredning, borde inte en så pass viktig förändring av de sociala skyddsnäten utredas på ett bredare plan med remissförfarande till berörda instanser? Anser man att de tar för lång tid, är man rädd att det skall komma fram fakta som säger att det nog inte är ett bra förslag, annat? Hur opartisk är en expert som man tillsätter för något sådant?


Andra bloggar om:

20 april 2007

Gameboys

Grabbarna rotade lite i mina lådor och gjorde enligt dem ett fynd. De hittade min och Hs gameboy colors och 2 Pokémonspel.

Man måste vara ganska koncentrerad när man spelar.

Man blir även rätt trött av att spela, dags att spara och hoppa i säng.
Sådana föräldrar sådana barn får man väl säga, tur att de är små nog att inte kräva en PS3, en Xbox360 eller en Wii eller vänta nu önskemål från barnen vore ju den ultimata ursäkten att faktiskt köpa hem de sakerna för att komplettera samlingen av konsoler lite.

Jag är så sugen så på att spela klart några av de spel jag har liggande men jag har även en massa annat som jag vill ha gjort. Spelandet får helt enkelt ligga på is lite till. Det räcker väl med en gameboy i familjen just nu.


Andra bloggar om:

Säljarkonferensen, mat mat mat...

For ju till Stockholm i tisdags och hoppades på fint väder så jag kunde sitta på ett café i solen och läsa igenom den stora tjocka bunten med papper. men när jag landade i Stockholm var det duggregn och rätt så kallt, det hade tydligen snöat lite några timmar innan.

Så istället så gick jag till hotellet och checkade in, klev in i ett minimalt rum på Comfort vid World Trade Center. (Undra varför de inte har bilder på de minsta rummen utan fönster i sitt bildgalleri :-)

Låg på sängen och läste ett bra tag, höll på att somna flera gånger men plötsligt var klockan jättemycket och jag skulle ju till restaurang Beluga borta på Nybrogatan 44. Sprang igenom duschen lade en inte allt för professionell makeup och gick i rask takt, precis på gränsen till att riskera att bli svettig, bort mot restaurangen. Vid Stureplan höll jag på att tappa kompassriktningen, av någon anledning stämmer aldrig det där stället med hur jag minns kartan i huvudet. efter en liten onödig omväg hittade jag så rätt gata och tillslut restaurangen. Kom några minuter innan kl 19.

Blev så lycklig, det alkoholfria alternativet till fördrinken var inte trist läsk, juice eller mineralvatten, de hade faktiskt AME, 5 stjärnor för fördrinken alltså.

Några av våra utländska gäster var försenade så vi kunde inte börja med maten direkt. Det dröjde ett bra tag innan vi satt till bords.

Till förrätt var det tänkt att vi skulle få carpaccio eller parmaskinka och båda grejerna gillar jag men istället kom det in en biff tartar av något slag, men den var grovmalen och smal och hög. Jag gillar inte rått kallt kött så jag smakade en yttepyttebit och det var svårt nog att få ner så resten gav jag bort till en hugande spekulant som satt bredvid mig. jag åt några skivor bröd med pepparrotscréme på och den krämiga äggulan. 1 stjärna för förrätten, det var ju gott bröd i alla fall och förrättsdrycken var en kanelcider (alkoholfri) som får 3 stjärnor, kring jul hade den fått 4.

Till huvudrätt var det
Rådjursytterfilé med shiitakevårrulle samt ingefärsketchup men eftersom jag inte tål svamp hade vår organisatör beställt något annat tillbehör till mig men när min mat kom in så hade de helt enkelt bara plockat bort shiitakevårrullen så den yttepyttelilla portionen blev ännu mindre. Nu började jag bli riktigt hungrig. Varmrätten får 2 stjärnor, för liten portion, köttet var rätt kallt och segt. Jag tog ett glas med AME till varmrätten.

Efterrätten var
Vitchokladgratinerade björnbär med kanelparfait. Kanelparfaiten var gudomligt god men den vita chokladen var på tok för söt så den förstörde björnbären. Efterrätten får 3 stjärnor. Fick aldrig någon påfyllning av dricka så jag drack inget till den, kanske därför det blev så sött.

När vi gick därifrån tog en av mina kollegor upp ett äpple ur fickan, jag ångrade att mitt äpple låg på hotellrummet men så fort jag kom dit åt jag upp det.

Min äppelätande kollega frågade mig lite om hur jag skulle göra med jobbet, om jag blir kvar på sales eller om jag byter tillbaka till utvecklingsavdelningen. Jag sa som det var att jag fortfarande velar, jag har ju på pappret det jobb som jag vill ha men i verkligheten är det inte så och jag vet inte hur det skall bli det heller. Sa något om att det finns ju inte så många andra jobba att söka heller så jag måste ju hitta en lösning. han sa då att de vill ju gärna ha kvar mig i bolaget och att han tyckte att jag kanske skulle gå över till utvecklingen om jag känner att det inte fungerar på sales. Usch jag är så villrådig. Det är ju inte bara usch och blä på sales, då hade jag ju bytt tillbaka bums, jag vill ju att situationen skall lösa sig.

På rummet fanns en liten bok som handlade om att det är viktigt att ta hand om sig själv, äta rätt motionera osv... ett kapitel handlade om frukost och hur viktigt det är att äta en bra frukost. Det gjorde ju att jag hade höga förhoppningar på frukostbuffén men jag blev snabbt besviken. Det enda grova bröd de hade var förvisso riktigt mörkt men innehöll nog ganska mycket sirap, det fanns bara smaksatta och sockrade yoghurtar (fanns förvisso lättfil men fil äter jag inte) och inte hade de någon mager ost heller. Blev varnad av en kollega som ätit där dagen innan att kalkonpålägget smakade diskmedel så frukosten blev väl ingen höjdare direkt.

På morgonen var det dags att ge sig av till konferensanläggningen, vi skulle vara på Lovik på Lidingö. Det var ett riktigt mysigt ställe. Schemat som vi hade fått ut innan såg packat ut och jag trodde att jag skulle dö av tristess men det visade sig vara riktigt intressant och givande så tiden gick rätt fort. Till förmiddagsfikat fanns det både bullar och andra godsaker men framför allt jättefina mackor på ett gott rågbröd. Lunchen blev en miss, det var kalvfärsbiffar och jordärtskockspuré båda grejerna var rätt feta vilket jag reagerade över när jag fick in min mat. Men när jag var halvvägs i maten kom de och frågade vem som var Béatrice, först då kom de ut med det vår organisatör hade beställt åt mig. Ja ja det var ju lite väl sent då, stoppade att äta efter halva portionen istället och tog mig lite extra sallad. Eftermiddagsfikat var en stor kakbuffé och fruktsallad, käkade det senare och en halv kanelbulle. Tyvärr så måste jag lyckats äta något som magen inte gillade för på eftermiddagen började jag få ont och må illa. När jag väl kom till hotellrummet på kvällen var jag tvungen att lägga mig ner en stund sen fick jag nästan springa till O'Learys på söder för att äta middag med de andra. Medan jag småsprang dit ringde jag hem, pratade med Vincent som glatt berättade att han hade fått en lös tand. Jösses lillkillen börjar verkligen bli stor.

Jag är ju löjligt svag för popcorn så jag satt och åt en massa popcorn innan vi fick in förrätterna nachos, qusedillas och buffalo wings. Försökte äta med måtta men det är svårt att sluta äta de goda kycklingvingarna men jag lyckades peta bort skinnet i alla fall, till huvudrätt åt ajg en biff med sallad till. Väl på hotellrummet vid 12-tiden så kände jag av huvudet. Hade haft lite småont under flera dagar men försökt att ignorera det, hade tänkt att läsa lite i pärmen men det gick inte, ögonen var inte med alls så jag somnade.

Vaknade på morgonen med migrän, det gör inte så där förbaskat ont varenda gång ibland blir det mer att det sätter sig på synen, får fläckar framför ögonen och synfältet kryper. Huvudet kändes som det satt någon där inne och körde in en syl i en nervknut då och då. Inte skönt alls men det var hanterbart. Överlevde konferensdagen men var ju inte på topp direkt. Vi hade bland anant grupparbeten och strax innan vi började med dem så började jag må tokilla, kände mig som man gör när man är sjösjuk, skitläbbigt. Sen skulle vi stå framför alla och redovisa och jag fick verkligen koncentrera mig för att fokusera på det men det gick bra. Fikat var likadant som dagen innan och den här lunchen lyckades de faktiskt komma ihåg att fråga om jag var jag innan de serverade mig fel mat ett stort plus för den krämiga risotton hade nog inte varit någon hit när jag mådde som jag gjorde.

Konferensen var slut kl 17 och vi packade in oss i taxin och for till Arlanda, där han vi meden snabb middag på East and West, ingen höjdare men det fick ner i alla fall. Vi han med en sabbvisit i loungen och fick äntligen sitta ner och ta det lite lugnt. Alla verkade nöjda med konferensen och såg fram emot att få jobba vidare med det nya materialet.

På flyget hem sov jag som en stock, somnade när vi lyfte och vaknade när skylten för säkerhetsbälten släcktes efter landningen i Luleå. hade taxi till Porsön där jag hämtade min bil och sen bar det av hemåt. Väl hemma möttes jag av ett "Hej, jag är upptagen, jag spelar" så jag gick och lade mig rätt snabbt, huvudvärken gjorde sig rejält påmind.

Idag har det varit bättre, inte helt bra men bättre. Förhoppningsvis får jag sova länge i morgon bitti och vila det lilla huvudet. I helgen får jag försöka äta ordentligt oxå så magen återgår till normalt skick.

Google köper Marratechs mjukvara

Ett stooort grattis till vännerna på Marratech. Ni är väl värda framgången. Lycka till som Googleanställda, får ni spaceig inredning nu? Leksakerna typ bilbana och lego verkar ju redan finnas i er företagskultur ;-)

Läs mer på:
Google bloggen

Dagens Industri

Eller varför inte hos Dr Peppar.

Edit: Ändrade rubriken då det såg ut som om bolaget Marratech blev uppköpt och det kanske bara är Peppar som blir googleanställd?

Andra bloggar om: ,

Måste jag vara hemma alltså?

Vilken tur att mina barn inte är sjuka mer än 10 dagar om året för då hade jag behövt ta ut VAB. I vår familj tar sambon ut 9 av 10 VAB-dagar för det är lättare för honom att jobba hemifrån och han är så gott som jämt i Boden medan jag är borta rätt ofta.

Med FPs nya förslag om att mamman och pappan skall dela lika på de 120 dagar man har för tillfällig vård av barn så skulle alltså jag tvingas vara hemma med barnet/barnen om sambon redan tagit ut 10 dagar (just 10 var en exemplifierad gräns i SvD-artikeln)
Man kan tänka sig tio dagar till pappan och tio till mamman, som måste ta slut innan familjen får några nya dagar.
Så vi kvinnor som faktiskt är i karriären, som har ett hemmaliv där det möjliggörs för kvinnan att inte begränsas i sitt jobb vi skall "offras" för att företagens attityder mot kvinnor i arbetslivet skall förändras. Men vad ger det för signaler när ex. jag plötsligt kommer och säger till min chef att jag måste vara hemma med vård av barn? Om detta börjar drabba allt fler kvinnor som redan nu är etablerade på arbetsmarknaden och som tidigare inte setts som "ett problem" kanske plötsligt börjar ses som ett problem?

Nu låter det som jag absolut inte vill vara hemma med mina barn när de är sjuka men så är det inte. Men i vår familj tar den som det passar bäst för ledigheten och det är just nu oftast min sambo.

Är det verkligen så att det är de enskilda familjernas val av hur man vill leva sitt liv som skall offras för att få arbetsmarknaden mer jämställd? Borde inte eventuella åtgärder sättas in på att motverka diskrimineringen i arbetslivet där den inträffar, dvs hos arbetsgivarna?

Det finns inget som tvingar en man att lämna över sina föräldrapenningsdagar till mamman och det finns inget som tvingar en mamma att vara den som tar ut TFP. Vad är det som får männen att så snabbt utan knot skriva över dagar, vad är det som får kvinnan att vara den som säger "jag stannar hemma idag"? Om jag tittar på barnfamiljer i min närhet så är det ganska 50/50 vem som är hemma med barnen men många väljer att inte ta ut TFP utan man jobbar hemifrån istället eller tar ut lite flextid. En möjlighet som vi som jobbar i ett mer fritt yrke kan göra. Medan de som jobbar exempelvis inom handeln har betydligt svårare och då blir det ju ett uttag av TFP istället. Och vilken grupp är det som jobbar mest inom de yrkesgrupperna?

Problemet uppstår för kvinnor i de situationer där de slåss om jobben med männen där kvinnan blir bortvald för att man tror att hon kommer vara hemma med barn. Som kvinna blir man knappt trodd när man säger att barnen faktiskt har en pappa som är hemma med dem. Jag tror inte detta problem uppstår i kvinnodominerade yrken och det är väl i den kategorin man hittar de flesta deltidsarbetande och de som väljer att vara hemma med vård av barn. Skulle dessa kvinnors ställning på arbetsmarknaden stärkas om de var hemma mer sällan och inte valde att jobba deltid? Skulle lönerna gå upp, skulle statusen på jobben öka?

Jag skulle vilja se en riktigt undersökning där man tittar på flera aspekter kön, yrkestyp, hur ofta man är hemma med barnen utan att ta ut FP/TFP, hur ofta man tar ut FP/TFP och inte är med barnen osv... Kanske är det inte så ojämställt hemma som man tror utan det kanske mer är i huvudena på arbetsgivarna.

Jag vill oxå att jag som kvinna skall ha samma möjlighet att bli anställd/få en bra lön osv inte skall påverkas av att jag är just kvinna i barnafödande ålder och med småbarn hemma men jag tror inte att delning av FP/TFP är lösningen. Mest för att det kommer bli ett hinder för de kvinnor som faktiskt kommit förbi dessa hinder. Nu kommer vi inte ens kunna säga att vi har en pappa till barnen som är den som kommer ta ledigheten (även om det ultimata skulle vara att inte behöva säga det).

Om detta låter osammanhängande är det nog för att min hjärna är manglad med 2 dagars säljkonferens och en migrän på det.

Andra bloggar om: , , , , ,

16 april 2007

Urlakad

Idag kom jag mig iväg på träningspass på gymmet för första gången på 3,5 veckor. Det blev ett pass bodycombat och ett pass bodybalance. Nu är jag lagom mör och undrar hur kroppen skall kännas i morgon. Vi hade Lovisa på båda passen, ett energiknippe som får en att ta i och tycka att träningen är rolig även om man helst av allt skulle vilja gå och dö en aning i ett hörn för det är så jobbigt.

Far till Stockholm ett par dagar nu på säljkonferens med jobbet. Har en hel pärm full med papper som skall läsas in till på onsdag morgon så nu är det nog bäst jag går och sover om jag skall orka läsa det jag har kvar i morgon (har bara hunnit ca 70 sidor ännu). Jag kommer nog vilja krypa ihop i ett hörn och dö i morgon oxå men då av tristess. Men förhoppningsvis är det bra väder i Stockholm i morgon så jag kan sitta på ett utekafé och dricka te medan jag läser papperna för sitta instängd på hotellrummet och göra det blir nog aningen tråkigt.

Hmm jag måste ju packa oxå, vinkevink.

Vilken (o)tur att ingen nappade

Idag skrapade jag de 4 trisslotterna jag utlovade i påsktävlingen. Det var inte vinst på någon av lotterna så det kanske var tur att ingen av bloggläsarna skickade in något lösningsförslag.

Andra bloggar om: ,

15 april 2007

Enkel husmanskost

Idag var några kompisar som jag ser alldeles för sällan på besök och åt middag med oss. Jag bestämde mig för att laga något enkelt som klarar sig själv på spisen så det blev Grytstek/Herrgårdsstek från Mat på riktigt.

Grytstek/Herrgårdsstek

Tillagningstid ca 2 timmar

Ca 1 kg oxinnanlår
1 morot
1 gul lök
1 bit purjolök
1 msk timjan
1 msk vitpepparkorn
3 lagerblad
5 ansjovisfiléer
2 msk fransk senap
1/2 dl rödvinsvinäger
3-4 dl vatten
salt och nymalen vitpeppar
maizena
potatis

Skala och skär grönsakerna i fina bitar.

Stöt kryddorna lätt i en mortel och lägg dem i en tesil eller kryddpåse.

Putsa steken, krydda den med salt och peppar och bryn den runt om. Bryn också grönsakerna.

Lägg köttet och grönsakerna i en stekgryta. Lägg i kryddor, ansjovis och senap och slå över vinägern och vattnet.

Koka upp, skumma av och låt sjuda på svag värme i ca 1½ timme.

Lyft upp steken och grönsakerna. Koka ihop buljongen tills den fått en kraftig smak, red lätt av med maizena utrört i lite kallt vatten. Häll tillbaka grönsakerna och servera till den uppskivade steken tillsammans med kokt potatis.

Man kan också mixa grönsakerna till en slät puré och servera den som tillbehör.

Till efterrätt blev det kakorna ökensand från sju sorters kakor och lyxiga fruktknyten från ViktVäktarnas frestande smalmat med max 5 points.

Ökensand
Tillagninstid ca 30 min

200 g smör eller margarin
2½ dl socker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker eller vanillinsocker
Maten blev jättegod, lite mer salt till steken hade det gärna kunnat få vara men salt är ju inte nyttigt så det kanske bara var bra.

Värm ugnen till 175 grader

Värm fettet i en rymlig kastrull tills det blivit ljusbrunt (140­150°C). Använd gärna hushållstermometer. Låt fettet svalna.

Tillsätt sockret och rör blandningen ljus, porös och kall. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ner det i kastrullen.

Forma degen med två skedar till ovala kakor, ca 3 1/2 cm långa. Degen kan också formas till bollar. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Jag modifierade kakorna lite genom att ha i lite kanel.

Lyxiga fruktknyten
2 points per knyte
70 kcal per knyte
12 knyten
Tillagningstid ca 30 minuter

125 g russin eller blandad torkad frukt skuren i tärningar
2 små mogna bananer, skivade
1 äpple, skalad, urkärnat och grovrivet
1 tsk mald kanel
6 ark filodeg
1 ägg, vispat
2 tsk florsocker

Värm ugnen tull 200 grader (175 grader om det är varmluftsugn)

Blanda frukten och smaksätt med kanel

Dela varje filodegark i 2 delar. Dela sedan varje kvadrat i 3 remsor.

Lägg de tre remsorna ovanpå varandra. Pensla kanterna med det vispade ägget. Lägg lite av fyllningen i mitten och kläm sedan ihop till ett knyte. Ställ knytena på en muffinsplåt eller på bakplåtspappersklädd plåt.

Pensla knytena med resten av ägget.

Grädda i ugnen tills degen har blivit frasig och fått fin färg. 6-10 minuter. Sikta över florsocker och servera.

Jag gjorde några ändringar. Fyllningen blev en nöt- och fruktmix och jag skippade ägget (hade en äggallergiker med) så jag penslade med lite smör istället.

Länkarna till bokus i detta inlägg är via Tradedoubler.


Andra bloggar om:

Sätter etiketter

Idag så bytte jag till nya blogger och nu roar jag mig med att sätta etiketter på inläggen. Det kommer ta ett tag att kategorisera upp allt men jag får ta lite i taget.

Får se om jag sätter alla etiketterna i sidomenyn sen när jag känner mig klar.

Andra bloggar om: ,

14 april 2007

Måste Hollywoodfruarna gömma sig längt bak i bokhyllan?

Läste i boksnacket på aff frågan:
Vilka böcker skulle ni inte vilja bli ertappade med att läsa?
Både i betydelsen
*"den boken är så dålig litteratur att jag inte läser sånt",
*"jag vill inte att folk ska se att jag faktiskt läser såna här böcker",
*"man kanske skulle ta och rensa bokhyllan från böcker man läste för länge sen men som nu blivit lite pinsamma".
Ett av svaren innehöll:
Inga böcker jag väljer att läsa skäms jag över. Men jag har fått påpekat av en person att jag borde gömma Chansen (Jackie Collins) som stod i min bokhylla en gång i tiden.
Och det där om Chansen och andra så kallade "tantsnuskböcker"(Eller FLN, Flärd, Lidelse, Njutning) får man ofta höra att de bör man nog helst slänga eller gömma längst bak i bokhyllan för vem vill bli ertappad med att ha läst något sådant. En som erkänner sig ha lite tantsnusk bakom de andra böckerna är Jessica (En textmissbrukares bekännelser)* Själv äger jag inga, det var min mamma som köpte dem och de står kvar hemma hos henne men hade de varit mina hade det stått i bokhyllan med övriga mixen av böcker.

Men varför är det så, är det oerhört dåliga böcker rent litterärt, kan Judith Krantz, Jackie Collins, Margit Sandemo, Jean M. Auels fått publicera så många böcker om de varit urusla författare eller ligger det något annat bakom?

Kan det vara så att frigjorda kvinnor som gillar sex och kvinnliga författare som skriver om sex inte anses fint nog, men hur många böcker finns det inte av där det är män som knullar runt en hel del?

Precis efter att jag läst frågan och ovan givna svar så satte jag mig för att äta lunch. Tog högen med olästa tidningar som kommit i posten de senaste veckorna och hittade en Genus jag totalt missat. Vilket sammanträffande den första artikeln i tidningen handlade om självständiga kvinnor i litteraturen och hur de framställs. Och mot slutet i artikeln behandlas FLN-litteraturen.

Där står det att av någon anledning blev det ett ramaskri och dålig litteraturstämpel på ex. Jackie Collins böcker när de kom trots att innehållet inte skiljer sig nämnvärt från andra böcker där liknande skildringar mäns lyxliv och kärlekshistorier. De jämförde bland annat med James Bondböckerna. Litterärt blev de klassade som skräplitteratur av låg kvalitet men enligt litteraturprofessorn Margaretha Fahlgren i Uppsala så är de inte sämre än andra romaner som kom ut under samma tid av exempelvis Jefferey Archer eller Arthus Hailey, två manliga bestsellerförfattare.

Så varför är då Jackie Collins och Judith Krantz böcker sådana som folk gömmer undan/uppmanas gömma undan, aldrig hör jag någon få höra att deras James Bondböcker (Ian Flemming) nog inte bör stå längst fram eller Jeffrey Archerböckerna. Margaretha Fahlgren säger att ex. james Bondböckerna snarare ansågs bekräfta en ideal mansbild värd att eftersträva, en man som tog för sig av livets goda och njöt av det.

Så vad är det som får oss att tycka att tantsnuskböckerna inte får synas i bokhyllan? Är det pinsamt att visa att man läser om sex? Eller har man på något sätt fått för sig att det är sämre litteratur bara för att det fick den stämpeln på 80-talet?

En orsak till att de fick stämpeln av dålig litteratur tror Mararetha Fahlgren är att de gavs ut på etablerade förlag och sålde väldigt bra. De fick därmed stor uppmärksamhet, något inte tidigare populärlitteratur om kvinnor fått. Självständiga kvinnor med makt (och tänka sig sexuella lustar) var tydligen väldigt utmanande och författarna och läsarna framställdes som skandalösa.

Vad för böcker av män (för män?) förväntas man gömma undan i bokhyllan och inte visa att man har läst?

Som en klok kvinna på boksnack sa:
Om det nu är så viktigt att bara finlitteraturen ska synas kanske man borde hålla sig enbart till den.
Inger Ridderstolpe skrev i en krönika 2002 i Bokkanalen om just tanstsnuskgenren och undrade om det inte var dags att se dem som girlpower istället :-)

Andra bloggar om: , , ,

* I en kommentar hos Petra (en annan sida).

13 april 2007

Länktåget passerade förbi

Jag har väldigt svårt för kedjebrevsliknande grejer oavsett om det är en Herman (vänskapskakan ni vet), ett lyckobrev, ett mailuppror, en utmaning, tävling där man måste lämna 3-5 mailadresser till andra eller en länklista.

så när Millan skickade länktåget i min riktning för en evighet sedan lät jag inte tåget stanna vid stationen Beas tankar, åsikter och funderingar. Varför, jo för jag ser ingen anledning att länka till en massa bloggar jag inte har någon anknytning till själv och inte ids jag kolla igenom alla bloggar i listan (fast nu var ju inte hennes lista så lång) för att se att de länkarna är sådana jag kan stå för att de finns i min blogg och dessutom kan bloggar vars innehåll jag inte alls kan stå för få stor spridning vilket de kanske inte förtjänar. Men å andra sidan hur många har verkligen klickat igenom de där listorna i jakt på något nytt att läsa? Vad gäller min egen blogg så hoppas jag att de som läser här länkar när de tycker jag skrivit något intressant, lägger till mig i sina bloggrullor etc. det är betydligt bättre marknadsföring.

Har sett att många verkar ha hoppat på tåget men plötsligt verkar det som det blivit lite svårare framkomlighet i bloggosfären, varför jo Mickey J Barcyk skrev en kommentar i Ord av Jerrys blogg när han hade hoppat på tåget och denna postning spreds sig. Mickey skrev:
Dessa listor skapas av SEO-nördar (sökmotoroptimerare) och de är egentligen de anda personerna som vinner på det här då de får skitmånga länkar till sig som annars ingen skulle givit dem.

SEO-nördarna åker snålskjuts på andra människors okunskap och det är synd att godhjärtade människor ska behöva bli avstängda från google pga av en sån grej.

Enligt Google är såna spamlistor förbjudna eftersom man försöker lura systemet om att ens sida är mer värdefull (länkar ger poäng) än vad den egentligen är.

Se där vilken tur att jag inte stod och vinkade vid stationen och stannade tåget för att fylla på det med 3 av mina favoriter.


Hur resonerar ni?

Andra bloggar om: , , ,

Klantbea

Ahhh att jag inte kan lära mig, drack massa te, kände att jag borde gå på toa, väntade lite för länge och sen blev det så där bråttom att kroppen vet exakt hur många sekunder det kommer ta att få upp kjolen, ner strumpbxor och trosor och fälla upp locket. Men kjolen trasslade till sig, strumpbyxorna tjorvade och det blev akut lyckade slänga upp toalocket OCH ringen, fick på något sätt toalocket mot armbågen AJ!, och slängde mig ner på porslinet = bäckenet krossat minst.

Självförvållat ja men liiiite synd om mig är det väl?

Andra bloggar om:

När man behöver livas upp lite

Som trogna läsare av bloggen vet så halkar jag då och då ner i ett svart hål och när man är där nere och kravlar sig upp kan lite humor hjälpa. En av mina favoritsiter då är: Angry Alien Productions: 30-Second Bunnies Theatre and other cartoons den funkar även om man inte sett en film och vill se snabbversionen av den :-) Eller kanske är du för rädd att se skräckfilmer som dina polare pratar om passa då på att se Alien, The Ring, The Shining mfl helt utan skräck.

Andra bloggar om: , , ,