30 november 2007

Mer likt Kelly Osbourne

Aftonbladet skriver att Katie Holmes kopierat Victoria Beckhams frisyr men hallå man ser ju tydligt att det är Kelly Osbourne hon vill likna :-)

Andra bloggar om: , , ,

Winnerbäck eller Kent?

I svenska popcupen gick Winnerbäck och Kent till finalen, hur fasiken skall man rösta då???

Och på tal om två av min favoriter så har båda bestämt sig för att göra fler spelningar. Det blir väl Winnerbäck i Luleå på Luleåkalaset men Kent är lite klurigare, ta dem nära i Oulu eller fara till Ö-vik som inte är så långt bort eller lite längre till Timrå där svärmor bor eller kanske ännu roligare ner till Trollhättan och passa på att hälsa på familjen alt i Uddevalla. Gah måste ju bestämma mig innan biljetterna är slut.
Andra bloggar om: ,

29 november 2007

Man blir trött av att jobba

Emilian hjälper mig att läsa lite jobbpapper just nu (kl är kvart i ett på natten) klart man blir lite småtrött och suddig i huvudet :-)


28 november 2007

Mys- & monsterkillar

Den här killen är mys jämt, ibland lite bus men mest mys.

Den här killen gillar oxå att vara mysig.

Men plötsligt kan han bli ett monster

De här killarna är dock alltid monster ;-)



Andra bloggar om: , , ,

26 november 2007

Hepp då var man inte ensam längre

I lite mer än 4 år fick Pärlplatsen vara det enda communityt som riktade sig enbart mot pärlare. Ser nu att Hillhoof byggt Pärlguiden som till stor del påminner om det som Pärlplatsen har. Dvs artiklar om pärlade (om än långt ifrån lika många som finns på Pärlplatsen), forum och galleri. De har även flera av de funktioner som ligger halvfärdiga i CMS:et och som förslag på nya funktioner i forumet dvs kunna lägga in events, mer ordnad köp/sälj, bättre länkregister osv.... Kanske bäst att jag ägnar julen åt att fixa till de där grejerna nu då så alla mina medlemmar inte flyr över dit särskilt inte när en av mina annonsörer lockar med presenter för alla som registrerar sig på den sidan. Eller så litar jag på att mina medlemmar är lojala och ser bakom flashiga funktioner och 10 g pärlor. Vi har ändå hängt ihop i flera år.

Deras egen reklamtext:
En community för dig som gillar att arbeta med pärlor. Här kan du läsa artiklar, diskutera i forum, delta i grupper, ladda upp bilder och mycket mera.
Min egen beskrivning av Pärlplatsen brukar lyda så här:
En webbplats där du kan hitta information om olika pärlhantverk med diskussionsforum och ett galleri där medlemmarna delar med sig av sina verk för inspiration
Lite trist är det ju att någon väljer att skapa en konkurrent rakt av så där men det är ju bara att se hur det blivit på ex föräldracommunityfronten först fanns bara färäldraNätet (nu mer allt för föräldrar) och sen när de blev populära såg andra inkomstmöjligheter och det ploppade upp communitys just om föräldraskap. Alla vill väl ha sin del av annonsintäktskakan kan jag tänka mig. Försökte se vem som låg bakom sidan men det var inte helt lätt.

Skall väl ta det som en komplimang men jag blir ärligt talat lite ledsen i ögat. Pärlplatsen är min lilla baby och det känns inte kul att ha blivit kopierad. Men å andra sidan kan jag väl knappast patentera konceptet (?)

Andra bloggar om: ,

25 november 2007

Snabblagat och gott

Idag blev det en av våra gamla "vi tager vad vi haver"-rätter till middag. Kom på att fler kan behöva en god och snabb rätt.

Snabblagad brassador bacon


Ingredienser:
300 gram bacon (tärnad)
1 påse brassador (zuccini, aubergine, röd lök och morot, den andra sorten går oxå bra)
Fetaost, gröna oliver och vitlök i olja (Icas små förpackningar är lagom).
nymalen svartpeppar
Pasta av valfri sort (här brukar det bli fullkornsspagetti)

Gör så här:
Koka pastan
Stek bacon och grönsakerna
När pastan är klar, skölj och lägg tillbaka i kastrull eller serveringskärl häll över paketet med fetaosten, oliverna och vitlöken samt oljan över pastan och rör om. Serveras med nymalen svartpeppar.

Tar ca 20 minuter att laga och det mesta kan man ha hemma i frysen/skafferiet.

Andra bloggar om:

Slänger alla moraliska principer åt faders snart

Är mitt uppe i storstädning här hemma. På måndag är det jag som ringer en av alla de nystartade firmorna som säljer hemnära tjänster. Jag avskyr verkligen att städa så om det finns folk som gör det för att de gillar det så varsegod (slänger alla politiska argument i toan och spolar ner dem för detta jävla städandet tar knäcken på vår familjefrid).

Sen skulle jag behöva hyra en container och bara få hiva ut allt jävla skräpsom samlats i huset under de 7 år vi bott här.

Sen skiter jag snart i att jag vill anlita vit arbetskraft endast för nu har även senaste målarfirman jag ringde inte hört av sig som de lovat det har gått en månad sen de skulle ha ringt. Vad fan är fel? Är det något fel på våra pengar? Det är ju inte så att det är bara ett rum som skall fixas utan det handlar om totalrenovering av ungefär halva huset men nä ingen verkar överhuvudtaget vara intresserad av att göra jobbet. Har även försökt via helentrepanadfirmor men de är inte så jävla lätta att hitta heller. Så snart sätter jag in en annons i annonstidningen och efterlyser några pensionerade hantverkare (målare, snickare och golvläggare) som vill göra det svart.

Andra bloggar om: , , ,

24 november 2007

Bara för V att träna

Snart har min lillskrutt gradering i karaten och då skall han bland annat klara av denna kata:


Undra om han fram till mitten på december hinner bli lika distinkt i sina rörelser :-)

Han har nu missat träningen i 2 veckor så nu blir det att öva hemma.

Andra bloggar om: , ,

Vilket jävla korkat namn

Idag såg jag en platsannons i Norrbottenskuriren men det var inte hemma och jag hade ingen papper och penna så jag kunde inte skriva av. Väl hemma kunde jag för mitt liv inte komma på företagsnamnet (redan när jag läste det tycket jag det var bängligt att minnas) det enda jag kom att tänka på var nasi goreng, grottor och groin och att det började på G. Inga bra ledtrådar och deras annons var väldigt luddig och det stod inte heller var tjänsterna var men eftersom den var insatt i Norrbottenskuriren antog jag att det var här uppe.

Inte fasiken går det att googla på sådana grejer, skulle behöva ett associationslexikon eller nåt men till det krävs ju en lika skruvad hjärna som min.

Surfade in på lokus.se som har alla platsannonser som är i Norrbottenskuriren och sökte på alla jobb i Norrbotten men där fanns de inte med. Efter en bra stunds funderande och mer associationsord så som grönt och mint så insåg jag att namnet aldrig skulle ploppa upp.

Kom dock på att vissa annonser i Norrbottenskuriren är från ex. Norrköping (de som äger tidningen äger även tidningen där) så jag gjorde en sökning på alla jobb på lokus.se och sorterade på företag. En massa stegande framåt så hittade jag "Grontmij".

Vem f-n döper ett företag till det, det är ju helt omöjligt att komma ihåg namnet på. Och inte hade de några lediga jobb heller enligt sin webbplats.

Andra bloggar om: , ,

23 november 2007

Halvdöd

Somnade krign 20-tiden när jag nattade Herman som ville att jag skulle ligga bredvid honom en stund. Vaknade nyss alldeles vimmelkantig. Tror jag skippar att se på någon TV eller läsa ikväll och kryper ner i min säng och sover istället.

Så natti natti!!

Jag krockade

När jag varit på ICA och handlat skulle jag backa ut bilden från p-rutan. Jag hade en bil snett bakom mig (en mörkblå Volvo 740 kombi tror jag det var) så jag tog det rätt varligt. Och när jag skulle bromsa så gled foten av pedalen och landade på gasen så jag gjorde en rusning PANG! rakt in i bilen bakom (det värsta var alla tankar som han fara genom huvudet innan smällen kom). Med hjärtat i halsgropen stängde jag av motorn och gick ut, höll på att ramla omkull, under högerfoten hade det satt sig packad snö som jag inte märkt när jag klev in i bilen. Som tur var kom ägaren till bilen precis och vi kollade tillsammans, det var stöfångare mot stötfångare som åkt ihop och vad vi kunde se var det inte en skråma på någon av bilarna. Han fick i alla fall mitt regnummer och telenummer så han kunde kolla bättre när det var ljust ute i morgon.

Shit vad rädd jag blev. Härefter skall jag noga kolla så att jag inte har glashal snö under gympadojorna innan jag kör bil. Hjärtat dunkade och händerna skakade fortfarande när jag kom hem. Höll på att skära fingrarna av mig när jag skar grönsaker till middagen.

Andra bloggar om: , ,

Solen går ner redan vid 2-tiden :-/

Svartbyträsket 14:13:58


Andra bloggar om: ,

Vi får visst följa med

Höll på att packa ur en väska för att lägga i nya saker för nästa resa när båda pälsklingarna tyckte att de minsann oxå skulle få fara ut och åka.Vad yrar du om, tar plats vi? Äh kolla det finns ju massa plats runt om oss du skall ju bara vara borta 2 dagar.

22 november 2007

Effektiv

Varför jobbar jag mer effektivt när jag är hemma än när jag är på jobbet. Trots 2 ungar här hemma som vill göra än det och än det andra, skall ha mat, skall hjälpas med ditten och datten så har jag lyckats producera mer dessa hemmadagar än brukligt en normal dag på jobbet, Helskumt. Nu skall jag plöja igenom ett digert material om Carrier Grade framför CSI NY, multitasking kallas det :-)

Men vad f-n!

När Mamselamsen sa 1 augusti att hon skulle sluta blogga trodde jag på henne, hon lovade dessutom att upplysa mig om hon dök upp någon annanstans. Med sorg i hjärtat plockade jag bort en av mina favoritbloggar ur min favoritlista på nyligen.se. Idag var jag inne hos Aglio e olio och läste lite och fick syn på Mamselamsenlänken i listan över bloggar och klickade av någon anledning på den. Men vad f-n hon har ju skrivit senast idag. Började bläddra bakåt jo nog hade hon börjat igen och det redan 23 september. Nu har jag ju massa att läsa ikapp. Får man göra så?

Hon sa förvisso "Jag lovar... om jag dyker upp någon annanstans, hör jag av mig." och eftersom hon inte dök upp någon annanstans än på det gamla vanliga stället så fanns det ju ingen anledning att meddela mig. Kanske är jag helt enkelt en dålig läsare som raderade bort henne så snabbt. Men jag litar ju på folk, men å andra sidan hur många bloggare som slutat har klarat sig mer än 3 månader från att börja igen?

Ja ja tur att det är enkelt att lägga in någon på favoritlistan igen :-)

Andra bloggar om: , , ,

Internet - dagens inoljade kamrater

Läste klokboks kloka inlägg om hur man idag förfasas över ungdomars användning av Internet. Både bra skrivet och tänkvärt.

21 november 2007

Den var inte bra på svenska och den är inte bra på engelska

Mina pojkar ville höra boten Anna idag och jag googlade lite halvhjärtat och hittade detta i mitt sökande.



Från The Sun via Aftonbladet.

Snacka om tjôtig låt och riktigt kass video (inget fel på dansande brudar).

Vem skall framstå som inkompetent?

Idag granskade jag ett dokument på jobbet, det blev många kommentarer lite väl många tyckte en kollega. Hon verkade mena att jag skulle inte anmärkt på allt för det blir då att skriva författaren på näsan att denna gjort ett dåligt jobb.

Men vad skall jag göra då, bara kommentera vissa saker och sen ta det pö om pö i kommande granskningar? Tänk om de inte skickar ut det på ny granskning då? Då framstår ju jag som granskare som rätt kass när det senare framkommer en massa fel. Samma sak om de skulle skicka ut det på ny granskning då undrar de väl varför jag inte kommenterade de nya sakerna första gången.

Det är ju inte så att jag kritiserar personen i fråga utan jag tyckte bara att dokumentet blev rätt dåligt då det finns en mening med att just denna typ av dokument är så gott som perfekta.

Hur hade ni gjort?

Andra bloggar om: , ,

Varför säger man tomtefar/tomtemor?

Tomten är väl inte far till sig själv och tomtemor är väl knappast hans mamma? Är han far över huvudtaget? Man säger drottningmodern och menar drottningnens moder men man menar uppenbarligen inte tomtens far när man säger tomtefar.

Jag har för mycket att tänka på då dyker det upp knasiga tankar i skallen.

In i Aftonbladets garderob?

Från Aftonbladet:
Mejla Berätta din "kom-ut-historia"
– du kan självklart vara anonym!


Trodde hela vitsen med att kliva ur garderoben var att våga stå för att man är H|B|T

19 november 2007

Lite småkul var de ju

Fick dessa två klipp av en arbetskamrat. Båda från Fredag hela veckan.

Winnerbäck och Miss Li
Paul Howard (för oss som minns hur synthscenerna såg ut på 80-talet)

Andra bloggar om: , , , ,

Vattkopporna har kommit

Nu har Vincent vattkoppor och vi blir väl hemma minst en vecka. Sen lär väl Herman få det direkt så då blir det minst en vecka till men kanske en vecka emellan eftersom inkubationstiden är rätt lång. Tur att det inte är tokstressigt på mitt jobb just nu. Hoppas lungnet håller i sig månaden ut. Jag får jobba i morgon och vara hemma resten av veckan.

Jag vet att jag gnäller en del på min chef men han är bra ibland oxå. Meddelade att jag inte kommer kunna jobba ons-fre denna vecka och givetvis varför och fick till svar:

No problem. Family comes first (always)


Och jag vet att han menar det.

Bilder Kent Globen Annexet 17/11-07

Mina bilder från konserten. Det är ett flash-bildspel så kan du inte se den får du istället kika in på galleriet. Där kan man oxå se bilderna i större storlek eftersom de blir rätt små i bildspelet.



Andra bloggar om: , , , , ,

18 november 2007

Helt jävla underbart

Kentkonserten var helt underbar, vilken lycka. Jag är supertrött men euforisk. Skulle kunna skriva hur många rader som helst men orkar inte. Vilken magi, vilken stämning och Jocke Berg var sprallig, rolig och verkade oerhört lycklig uppe på sen vilket bidrog till en oerhörd energi.

De spelade Ansgar och Evelyne vilket nästan vägde upp det faktum att Våga vara rädd inte var med (min favorit på nya skivan). Så här såg låtlistan ut (tror jag rätta mig om jag vänt på något).
  1. Vy från ett luftslott
  2. Berlin
  3. Max 500
  4. 400 slag
  5. Columbus
  6. Saker man ser
  7. Revolt III
  8. 10 minuter (för mig själv)
  9. Ansgar och Evelyne
  10. LSD, någon?
  11. Romeo återvänder ensam
  12. Generation ex
  13. Musik non stop
  14. Kärleken väntar
  15. Ingenting
  16. Ensammast i sverige
  17. Elefanter
  18. Vinternoll2
  19. 747
  20. Mannen i den vita hatten (16 år senare)
Sista låten var bara så bra, med lite omändrad text och allt just då ville jag inte att konserten skulle vara slut redan, det var bara ren lycka. Skirver mer i morgon tillsammans med lite bilder. Nu skall jag nanna kudde.

Mvh. En trött Bea



Andra bloggar om: , ,

17 november 2007

Fortfarande klädångest

Nu har jag kollat vad som åkte ner i väskan igår:
  • En grå/svartrutig yllekjol som går strax ovanför knät.
  • En svart plissera kjol i samma längd (men den är väldigt transparent)
  • En lång mörkblå jeanskjol (ser mer svart ut)
  • En svart stickad kortärmad kofta med rätt djup urringning
  • Ett svart linne
  • En "Corpse bride" top
  • Tighta blå jeans
  • Rutiga shorts
  • Strumpbyxor
  • Mormorskängor

Så vad skall jag få ihop av det?

Jag skall ju kunna gå på stan några timmar innan konserten oxå.

16 november 2007

Nära ögat

Sambon ringde till mig på jobbet mitt på dagen för att tala om vilken tid han skulle landa på Kallax. 19:05.

Ungefär följande dialog utspelade sig:
- 19:05, men du skulle ju komma hem på eftermiddagen.

- Nä jag sa att jag skulle åka hem på eftermiddagen.

- Men mitt plan går ju från Kallax 21:00 och jag måste ju ta mig dit oxå, Shit! Varför sa du inte att du skulle komma så sent?

- Varför sa inte du vilken tid du skulle åka, jag trodde du skulle åka på lördag morgon.

- Nä när jag frågade dig häromdagen innan jag bokade min resa så sa du att du skulle komma hem på eftermiddagen och jag sa då att då bokar jag sista flighten på fredagen.

- Nä det sa du inte alls.

- Skit samma hur löser vi detta?

- Kan inte barnen vara hos någon granne i ca 30 minuter?

- Ja det skulle väl gå men om de inte är hemma då? Skulle ju kunna höra om de kan var hos familjen S men det blir ju jobbigt för dig att gå ända bortifrån dem och hem så sent.

- Jo det är ju inte kul. Kan du inte höra om M eller M kan vara hos oss i 30 minuter?

- Nä helst inte det ser ut som ett bombnedslag där hemma och jag släpper helst inte någon innanför dörren just nu. Ja ja det får lösa sig i värsta fall får jag väl köra aningen för fort till Kallax och checkar jag in redan hemma så behövre jag ju bara vara där ~20 minuter innan.

- Ok.

- Vi hörs!

-Ja det gör vi.

Vi är inte världsbäst på att kommunicera där hemma uppenbarligen.

Sen ringde jag upp honom en stund senare och frågade om han var ensam från Boden där i Sthlm, och jo det var han. Attans då fanns det ju ingen som kunde ta min bil från Kallax heller om jag körde dit med barnen.

Men sen ringde han tillbaka, han hade träffat en arbetskamrat på Arlanda och han skulle oxå ha åkt taxi så han kunde köra hem vår bil. Perfekt! Så jag tog barnen till Kallax och lämnade dem och bilnyckeln till sambon.

Ibland löser sig saker och ting.

Sen väl på Kallax så visade det sig att arbetskamratens exfru är VD på ett bolag i Luleå som söker en pre-sales, kan kanske vara något. Får höra mig för lite mer. Träffade henne som hastigast på Kallax.

Så nu sitter jag här på Kallax med en timme kvar tills flyget skall gå och har aptrist men jag kom ju i alla fall i tid. Nackdelen var dock att jag fick tokstressa hemma med packningen, har ingen aning vad jag rafsade ner i klädväg, så det blir spännande i morgon innan Kentkonserten. Men det blir i alla fall inte någon Pippiklänning ;-)

Post Winnerbäck Pre Kent

Hade ett litet dilemma innan konserten. Jag har inte kunnat få nog av Dave Gahans Hourglass så jag har knappt hunnit lyssna på LWs nya och knappt heller Kents nya. Fy på mig men Daves skiva är bara så bra att det är svårt att förmå mig att trycka bort den.

Men jag överlevde konserten utan att kunna de nya låtarna. Jag har ju inte heller lyssnat på allt hans gamla så vissa delar av konserten var absolut inte allsångsläge på för mig. Men skivan har snurrat i lurarna på jobbet hela dagen så jag kände i alla fall igen vad som var nytt.

Kentskivan har gått i bilen ett par dagar till och från jobbet och den är helt ok, den har växt in på mig den med men jag kan absolut inga texter ännu.

Winnerbäckkonserten då (förutom att jag inte kunde alla låtar). För det första hade ticknet helt fel var våra platser var i förhållande till scenen så jag hade skitplacering vid sidan av scenen och en hög högtalare rakt framför mig så jag såg typ Lars överkropp (de andra 4 jag var med såg bättre) och för det andra var det några unga som sprang fram och tillbaka mellan golvet och stolarna framför oss hela tiden och under en av mina favoritlåtar började de snacka högljutt var på väg att sätta en känga i huvudet på en av dem i ren ilska (De som var med på DM vet hur ilsk Bea kan bli när hon blir störd under en favvolåt ;-) )

De stunder som jag kände igen låtarna och redan visste vid ackord 2 vad som kom var det magiskt. Men mycket kommer ju av resten av publiken, jag får gåshud när alla stämmer upp i den första strofen och man bara flyter med i en ljudmassa. Hans röst gillar jag starkt och den gör siv verkligen live. Sen hade han gärna fått vara lite mer spontan i snacket. Han försökte få oss att känna oss utvalda, speciella men det hördes att det var "standardtugg" ibland tyvärr (eller så var det för att jag visste vilka låtar som skulle komma och det inte kändes ärligt när det försökte framställas som just denna låt var för oss eller så var det bara hans blyghet som får mig att fundera på om han menar det han säger).

Tyckte det kunde bli lite segt mellan låtarna, det var många instrumentbyten och då var det helt tyst medan de roddade om. Sen har jag ju svårt för inrop 2 st blev det. Men de 2 sessionerna var nog de bästa på hela konserten, idel gamla godingar som allihop har en speciell plats i mitt hjärta och vissa låtar har extra stor mening så då kom tårarna i ögonen.

Men att ha sittplats mitt bland människor som njuter av konserten genom att nästintill blunda och sitta med armarna i kors är inte min grej riktigt. Konsert för mig då skrålar man med (om det nu inte är något klassiskt operastycke eller så) man klappar takten osv... det är ju en del av upplevelsen att dela musiken och då skrika lite av ren lycka.

Men jag ger konserten 4 svaga stenhuggare, Lasses sång var underbar, musikerna jätteduktiga, låtvalet helt ok men dötiden var trist, min placering var skit och stämningen var inte riktigt på topp i Pontushallen (kanske varit annat om man stått mitt bland folket på golvet).

Ni som skall se den på en större arena alt väldigt liten och tight har det nog bättre gällande stämningen. Och den gamla räven är väl värd att vänta på.

En annan sak som irriterade mig var att när jag kom till hallen visade det sig vara garderobstvång. Det stod inget om det på biljetten så jag hade inte en tjuga med mig, inga svenska pengar alls men en massa euro och pund men det hjälpte ju föga. Lyckades låna en 20:a av en arbetskamrat som var med. Missade nästan hela förbandets uppträdande pga av köhelvetet.

Efter konserten stod vi i garderobskö hur länge som helst. Ville ha en t-shirt från konserten och lånade 300 av en annan arbetskamrat. När jag sa vilken jag ville ha (den svart/rödrandiga) så svarar killen bakom disken "Nä de har vi packat ner redan" de låg i en kartong under bordet (fast det kanske var herrmodellen) man såg dem men jag orkade inte bråka. Han sa att de hade bråttom till Haparanda och att tröjorna finns att beställa på webben. Suck. De kan ju glömma att jag surfar in och köper en t-shirt för 300, det priset ger man bara när man har konsertendorfiner i kroppen och är löjligt lycklig. Nä ligger pengarna på bordet så borde de minsann ta tillfället i akt och sälja oxå.

Nu låter jag ju tog negativ men så var det inte, för det mesta var det fantastiskt, jag giller verkligen LW så att för första gången få se honom live och höra härliga liveversioner av låtarna (med mycker violin och även mandolin) var häftigt. Han är en bra liveartist. Ni som har konserten kvar att gå på har verkligen något att se fram emot. Men jag saknade "Varning för Ras" som är en av mina absoluta favoriter.

Men nu är det Kent på lördag som gäller och innan den skall nya skivan sitta som klister i huvudet. Men mitt dilemma är nu vad fasiken skall jag ha på mig?


Andra bloggar om: , , ,

15 november 2007

Winnerbäck ikväll

Ikväll skall jag till Pontushallen och lyssna på Lars Winnerbäck. Sitter just nu och lyssnar på senaste skivan och det finns många sköna låtar. Ingen större variation mot förra skivan vilket både känns lite trist och tryggt. Det är lätt att tralla med och jag hoppas kvällen bli magisk. Finns risk att jag fäller en och annan tår under kvällen då vissa av hans låtar har fått en speciell betydelse för mig. men det kan lika gärna vara för att jag blir så oerhört gråtmild av lyckokänslor när jag är på konsert.

Återkommer med recension senare.

Tur att man inte har musiksmaken i CV:t



Ur Kvarteret Skatan.

Mmmm

I tisdags när jag var i Rom var det riktigt varmt och skönt ute efter mötet. Stod utanför huset där vår potentiella partner har sitt kontor och fick syn på flera mandarinträd (kontoret ligger i ett gammalt kloster så det finns gott om fruktträd kring huset). Hittade en mogen mandarin och skalade den. Skalet luktade helt underbart och frukten smakade jättegott dock var det minst 2 kärnor per klyfta. Det var första gången jag åt egenplockad citrusfrukt. En lite speciell känsla. Om jag åker dit igen om 2 veckor kommer nog fler frukter vara mogna, nu var de flesta gröna.

14 november 2007

Tänkvärt

Ni som ännu inte läst Bumps krönika om mötet med Åke gör det. Jag blev tipsad av deeped och ångrar inte att jag ägnade minuter åt att läsa hennes text. bump är en ovanlig 13-åring som vet hur man skriver så det går rakt in i hjärtat. Håller så mycket med i det hon skriver i sin text.

Flyget från Okänd-Sthlm blev inställt

På ankomstinformationen på Arlanda igår kväll:

21:00 Unknown XL012 Cancelled

Lite fundersam blev jag ju, såg framför mig hur ett flygande tefat eller farkost från annan dimension antogs angöra Arlanda kl 21:00 men av någon anledning ställdes landningen in, vad hände? Hörde 2 män stå och diskutera det samma bredvid mig och de hade liknande funderingar. "Det känns som ett avsnitt av Lost eller nåt".

Idag var jag tvungen att gå in på LFVs webbplats och kolla upp saken där står det:
21:00 Okänd XL012 RS Inställd PRIVAT FLYG HNDL

Det var alltså en privatflygning av något slag, men brukar de verkligen komma upp på ankomsttavlan?

Andra bloggar om: , ,

11 november 2007

Hotelltankar

Skall på en snabbvisit till Rom måndag-tisdag så vi får se om jag hinner blogga något. Skall bo på Hotel Albani Roma som ser riktigt trevligt ut och deras frukost låter bra. Inte som det förra jag bodde på i Rom med mögliga tapeter och bara sötsaker till frukost. På tal om hotell så kan jag rekommendera Great Eastern Hotel, Hyatt i London där jag sov en natt för 2 veckor sedan, de hade en hyfsad frukost och var ett riktigt trevligt hotell med cool design, det kan man dock inte direkt säga om The Golden Lion i Ipswich, det var väl inte apkasst men det står inte överst på listan över hotell att besöka igen och frukosten var riktigt dålig men restaurangens (mizu noodle bar) mat var riktigt god på kvällen. Ena natten hade jag ingen värme alls på mitt rum, nästa hade jag bastu. Mitt fönster vätte ut mot ett torg där pubens ingång var, det blev tyst först kring 3-tiden på natten (förvisso vardet Halloween så det drällde väl omkring lite extra mycket fulla människor på stan men ändå).

Undra om jag hinner besöka Le Mani in Pasta i Rom igen. Det skulle vara en trevlig middag och enligt google maps är det en lagom promenad emellan hotellet och restaurangen 3,1 km.

Men jag vill inte hamna i rum 1408, då kommer jag nog inte kunna sova :-) Fast om man skall tro Expressen pågår ju kravaller i Rom så jag kanske inte får sova ändå.


Andra bloggar om:

Ny dator kanske

Funderar på att skaffa mig en sådan här, vad tror ni om det? Kan det vara något att ha tro. Behöver ny burk för bildbehandling, skrivande, mailade, surfande men inget spelande.

Edit071111 19:22: Nu fungerar länken

Andra bloggar om: , ,

09 november 2007

Sammanträffande?

Ser på en film just nu som heter Dead Zone. Huvudrollen spelas av Christopher Walken. Karaktären Johnny är lärare och innan han blev skadad i en trafikolycka och hamnade i koma i 5 år gav han sina elever en uppgift som handlade som Legenden om Sleepy Hollow.
It reminds me of a line from "The Legend of Sleepy Hollow" the last story I read to my class before... the accident. Ichabod Crane disappears... the line goes: "As he was a bachelor, and in nobody's debt, nobody troubled their head about him anymore."
Filmen är från 1983 och 6 år senare spelade Christopher Walken rollen som Hessian Horseman i filmen Sleepy Hollow. Ett lite kul sammanträffande tycker jag.

Sleepy Hollow är en av mina absoluta favoritfilmer.

Andra bloggar om: , , , ,

Mjau!

You Are A: Kitten!

kitty catCute as can be, kittens are playful, mischevious, and ever-curious. Like you, kittens hate getting wet. Kittens are often loving, but are known to scratch or bite when annoyed. These adorable animals are the most popular pets in the United States--37% of American households have at least one cat. Whether it is your gentle purr or your disarming appearance, you make a wonderful kitten.

You were almost a: Monkey or a Puppy
You are least like a: Chipmunk or a TurtleWhat Cute Animal Are You?


Andra bloggar om: , ,

Avväpnad

Var sur på min chef och gick omkring och muttrade över hur irriterad jag var på honom då kom detta brev på morgonen:

Bea.

one of the best presso's I've seen since I came here. It is brilliant!

XXX,

we can use this with YYY next Thursday.

Well done Bea.
XXX och YYY är givetvis cencurering för att jag inte kan lämna ut jobbinfo i bloggen.

Han är powerpointkung på jobbet så då är det ju extra kul att få detta mail. Sen på mötet i morse fick jag ännu mer beröm då försvann all ilska (fast jag borde vara sur fortfarande) :-) Det var en presentation jag gjorde en sen natt i England förra veckan. Tyckte själv den blev rätt bra och var nöjd med mig själv som fått till det så bra och då var det roligt att någon mer tyckte så. Fick även höra positivt omdöme (med ett annat exempel så kan vi använda detta rakt av i utbildningsmaterialet) häromdagen. Det jag beskrev i presentationen var något som jag själv inte förstod när jag var på väg till England men under veckan där var jag tvungen att fatta det för att kunna beskriva det. Kanske var det därför presentationen blev pedagogisk, jag förklarade ju för mig själv. Och någon nytta skall man ju ha av alla timmar spenderade framför powerpoint som universitetsadjunkt :-)

1408 klaustrofobisk skräck

Lyckades få med mig en kompis på bio i förrgår (han var inte så svårövertalad). Vi såg 1408.

Hade hört en massa bra om filmen men även att några tyckte den var apkass men jag ville ju se med egna ögon.

Jag gillade filmen men ger den ändå bara 3 fönsterlösa väggar i betyg.

Den fick mig att hoppa till och ett lite Iiiiih slapp ifrån mig oxå, tittade bort en bråkdels sekund för att ställa upp popcornburken som vält och när jag tittar tillbaka på duken hoppar det fram en grej, huuu... Men varför får den då inte bättre betyg?

Filmen börjar lite halvsegt, man försöker vara lite rolig, och visst skrattar jag emellanåt men var är spänningen? Lite spänning måste det ju vara relativt tidigt i filmen tycker jag. Men sen blev det riktigt spännande och psykologiskt ett tag, sen blev det en vändning som fick sin förklaring en stund senare med lite mer härligt "sitta på helspänning" men det blev en liten svacka ett tag. Men slutet gillade jag även om det skall bli kul att se det alternativa slutet. Kan dessutom tänka mig att King haft ett liten annan twist på sitt slut i novellen.

En annan sak som drar ner betyget lite är att man aldrig får någon förklaring till varför rummet är så ont, känns som man sitter och väntar på den förklaringen. Men det är klart allt går ju inte att förklara :-) Bakgrundsberättelsen känns lite för platt/outredd, man får ingen riktig känsla för den och det gör att det psykologiska tappar lite.

John Cusack spelar sin roll jäkligt bra så den är sevärd bara för rollprestationen. Samel L. Jackson som "hotel manager" är inte så dålig han heller och det finns gott om adrenalinrushställen i filmen och jag lämnar ändå salongen med tillfredsställt skrämselbehov och visst kommer det kännas lite underligt att bo på hotell nästa gång (troligtvis Rom måndag-tisdag nästa vecka).

Det var dessutom kul att leta efter alla saker som gick att summera till 13 och referenserna till andra filmer. Det fanns en hel del av båda sakerna.

Så nu kan jag stryka denna filmen från min att-se-lista. Kanske blir det någon mer att stryka snart då någon nu är skyldig mig ett biobesök :-)


Andra bloggar om: , , , ,

08 november 2007

Nätidentitet vs verklig identitet

Idag blev jag intervjuad via MSN av 2 studenter som skriver en C-uppsats i socialt arbete om identitet och bloggande. Deras syfte med uppsatsen är
att undersöka hur svenska bloggförfattare förhåller sig till och upplever sitt bloggande i relation till föreställningen om identitet.
I infon jag fick via mail från dem stod det
För att genomföra detta har vi sökt ett antal bloggförfattare i olika åldrar under samlingskategorin ”vardagsbetraktelser” på bloggportalen.se, för intervju.
På något sätt fick jag ändå intrycket av att de läst de bloggar vars skribenter de intervjuar men så verkar inte vara fallet. Kändes lite underligt att prata om bloggen med någon som inte verkar ha läst något av det jag skrivit särskilt när det handlade om min bloggindetitet vs. min verkliga identitet (om de nu går att skilja åt). Kommer de göra någon bedömning om hur de uppfattar mig och min text? Dessutom har jag ju bloggat en del om det som de frågade om, mina funderingar på vad jag vill med bloggen, vem jag skriver för, hur jag ser på läsare mm. Ibland klippte jag saker direkt från bloggen som svar till dem.

Eftersom intervjun skedde via MSN hur vet de att de talade med min "riktiga identitet" och inte min "nätidentitet"? Att göra en intervju är ju inte bara att ställa fråga och få respons utan mycket handlar ju om att läsa av tonfall och kroppsspråk. De flesta frågorna handlade om hur mycket "jag" som finns i bloggen, hur mycker vågar jag skriva, hur mycket undanhåller jag, finns det saker som jag tar upp i bloggen men inte i mitt "vanliga liv".

Jag har så svårt att skilja på mitt "vanliga liv" och mitt "nätliv" jag är liksom jag oavsett om jag pratar direkt med någon eller via en IM-klient. Det är ingen skillnad på vad jag skulle säga på fikarasten på jobbet och skriver i bloggen. Är det någon som frågar en som skriver insändare i tidningen om hur mycket av deras egna identitet som syns i texten och hur mycket är en putsad yta?

Det kanske är en annan sak om man skriver under pseudonym och håller sig helt anonym. Diskuterade just detta ämne över en fika igår (shit jag har ju glömt att blogga om biobesöket, måste åtgärdas efter detta inlägg). Jag undrar hur man klarar av att skriva helt anonym blogg där man antingen måste hålla ordning på vad man kallar vem och inte ger iväg så många detaljer att någon kan identifiera en. Om man kör med slumpade namn varje gång så kanske man skriver intressanta inlägg var och ett men man får som läsare ingen sammanhang och kan inte "läsa mellan raderna" och få en uppfattning av individen bakom inläggen.

Nä jag är väl helt enkelt för ego och virrig för att klara av att ha en nätidentitet som skiljer sig från den vanliga Béatrice Karjalainen (det räcker att ha Béatrice, Bea och Beata att hålla reda på ;-) ) och jag vill ju ha cred de gånger jag gjort något bra eller för en gångs skull skrivit något som någon gillar. Men som jag skrev till uppsatsskrivarna när de frågade "Du har inte någon gång medvetet framställt dig själv på ett sätt som du skulle anse inte stämmer överens med hur du är offline?":
Nja inte direkt däremot kan ju utelämnade av skrivande ha den effekten kanske. Jag väljer att inte kommentera något som alla varit bergsäkra på att jag skall skriva om. Ibland kan detaljer utelämnas och de som inte känner mig kanske då inte fyller i med "Beas virrighet" eller liknande där det är tomt.

Sambon skulle väl säga att min version av våra gräl inte alltid framställer mig som den elaka jag var just då även om jag tycker att jag skrivit så sanningsenligt jag kunnat från min synvinkel sett. Det finns ju alltid 2 sidor.
Skall bli spännande att se hur slutresultatet blir, de kommer skicka mig uppsatsen när den är klar.

Hur är ni andra, har ni en "verklig identitet" och en "online identitet"?

Andra bloggar om: , ,

07 november 2007

Läser de inte?

I förrgår ringde Metro mig, de hade läst mitt inlägg om Telia IPTV. Journalisten frågade mig om jag hade fått info innan att Telia skulle kapa bort 10Mbit/s på min lina. Jag skriver ju i inlägget vilken info som finns tillgänglig hos Telia och man har ju 14 dagars ångerrätt. Han fortsatte att pusha på och fråga om jag kände mig lurad. Nä hur skulle jag kunna känna mig lurad, jag hade kunnat läsa infon på sidan om jag hade idats läsa igenom allt, dessutom har jag rätt god koll på sådant här via jobbet (men visst Telias info är ju inte direkt lysande, men lurad?). Journalisten undrade då om jag kände någon som kunde känna sig lurad men det gjorde jag inte. Han skulle leta vidare efter någon som kände sig lurad.

Kikade på Metros webbplats idag för att se om de skrivit något men hittade inget.

Jag funderar på hur de fick uppslaget, hade de en person som kände sig lurad och nu behövde fler? Satt de och googlade på Telia IPTV, såg att jag gnällt lite och hoppades på att hitta någon som kände sig bitter och lurad för att få chansen att sätta dit Telia? Läste de inte ens igenom det jag skrivit? Flera av frågorna som han ställde besvaras rak av i mitt inlägg.

Andra bloggar om: , ,

04 november 2007

Det blev BotB för mig

2 dagar med fartfylld träning och delvis apjobbigt men å så kul kommer definitivt åka igen nästa år om jag får möjlighet.

Det blev:
Samba med Maria Karlsson, vi mixade samba och salsa i en härlig koreogrfi,

Andreas Lundstedts Move,
gick på tok för fort för mig kände jag så jag tillbringade det passet sittandes snett bakom honom istället inte helt fel utsikt om man säger så.

Blossom och Kevin Taintons Teamklass, var lite halvsvår för en sådan som mig som aldrig sysslar med dansaerobic annas men den var kul. Locking är dock kluring.

Blossom Taintons Rocket Yoga, var inte så svår men väldigt snabb, tyckte det var svårt att hinna med i positionsbytena och sessutom tänka på flödet mellan positionerna. Men det var skönt att få sträcka på sig lite.

Linda Svenssons Energy Explosion missade jag precis, hade fått åka så himla tidigt från Järna för att hinna dit. SÅg ut att ha varit ett snabbt danspass, troligtvis inget för mig.

Petter & Fredrik, Body Combat, Mmmm 2 godingar att titta på och dessutom riktigt duktiga BC-instruktörer. De hade satt ihop ett riktigt kul pass med mycket fart och roliga kombinationer. Detta var helt klart höjdpunkten på helgen.

Charlotte Granströms Army Fitness, jobbigt var bara förnamnet, var tvungen att skippa andra övningen mina knän pallade inte att sitta på på huk och hoppa som en groda upp och ner. Vänster knä låste sig. Men sen hoppade jag på igen och då gick det riktigt bra. Arméfotölj var dock inte att leka med hade mjölksyra så det sprutade ur öronen. Hade dock en bra partner som peppade.

Oscar & Dorotka, Teamklass, en härlig dansklass där vi varvade en mängd stilar i en och samma koreografi. Bra uppbyggt, tom jag hängde med och lärde mig koreografin. Bäst av allt den innehöll magdans, så på några moment av koreografin var det jag som faktiskt fattade :-)

Tyvärr missade jag de sista två passen på söndagen. Var ju tvungen att ta mig till Arlanda för att åka till England.

Gick lite på mässan under båda dagarna oxå, köpte lite grejer från Paulún och gav till Nell och Ole samt lite nötter till mig själv att ha i labbet i England.

Nästa gång hade det dock varit kul att åka med någon mer, kändes lite ensamt mellan varven.


Andra bloggar om: , ,