30 april 2008

Timmar i solen

Idag slutade jag redan kl 12 och har nu ledigt fram till på måndag igen då det är dags att ratta testsystemet några timmar till.

Hämtade barnen 12:40 och var hemma kl 13:00. Vädret var underbart så jag stannade ute och krattade det som tinat fram av gräsmattan (lyckades dock komma åt något jag inte tål och fått ett stort utslag som kliar på armen). Fick ihop några rejäla högar. Om grannarnas brasa är igång senare ikväll kan jag gå dit och lasta på det, annars får jag väl pyromana lite i morgon på efterglöden, brukar funka finfint. Emilian var ute med mig i ca en timme. Satte fast kopplet i en pinne i gräsmattan och så strosade han runt. Dock lyckades han försöka fånga en geting (eller nåt liknande) och fick en gadd i foten så han haltade lite tidigare men nu verkar det ha gått över.

Resten av eftermiddagen har jag tillbringat i en solstol med min bok, håller fortfarande på med Fördjupade studier i katastroffysik men nu är den snart slut.

Vincent gick in rätt tidigt och ville spela Guitarr Hero med pappa men Herman stannade ute och cyklade och övade på att bromsa. Ungen är ett under av tålamod, han ramlar, välter, kör in i buskarna men inte ett pip, han bara hoppar upp igen och kör. (Undantag häromdagen då han lyckades få styrets kortände rakt i skrevet, då kunde han inte fortsätta).

En unge från en gata bort kom förbi med sina kompis. Jag har extremt svårt för de två barnen men försöker att inte smitta av mig på mina barn, de får själva välja sina vänner. Häromdagen hade Henrik hittat dem innanför dörren hos oss tydligen hade de kelat med katterna. Jag var inte hemma just då utan kom hem och de stod på vår uppfart. De frågade grabbarna om de kunde få gå ut med våra katter. Jag förklarade att vi strax skulle äta middag men att Herman och Vincent kunde komma ut med katterna i koppel efter middagen. Medan vi åt ringde de på dörren 5 gånger och frågade när Vincent skulle komma ut. Tillslut blev sambon sur och sa åt dem på skarpen att Vincent skulle komma när han hade ätit klart och låste dörren. Vi hörde flera gånger hur de ryckte i dörren.

Sen gick ungarna ut med katterna men Eduard blev tokrädd och ville in direkt så honom tog jag snabbt in. Emilian är lite mer säker i koppel så de var ute med honom en stund men när jag kikade ut så var det uppenbart att Emilian ville in så jag ropade till Vincent att komma in med honom. Då lyfter en av tjejerna upp en vilt sprattlandes Emilian och börjar gå iväg med honom. Jag skrek åt henne att genast släppa katten och gick och hämtade honom. Då sa en av tjejerna "Kom så går vi hem för nu är ju inte katterna ute mer". De har inga som helst ambitioner att faktiskt leka med mina pojkar utan kommer bara när de vill ha något/låna något (som i somras när de kom hit och låtsades vilja leka med Herman men det de ville var att få bli bjudna på hans tuggumi och sen stack de). Nu mer har vi vår ytterdörr låst för att slippa få in dem oinbjudna.

Idag kom de förbi igen när jag satt ute, hörde hur den ena tjejen retade Herman för att han inte kan stå upp och trampa ännu, tur att ungen har rejält med skinn på näsan, han sa bara att han nog kommer dit snart oxå men nu övar han på att bromsa. Tillslut kom ena tjejens storasyster förbi och sa att nu fick de sluta att retas de hade faktiskt oxå varit så små och lärt sig cykla förra året.

Ena tjejen hittade en av Vincents sommarleksaker, en flaska, ute och fyllde den med vatten i en stor pöl på gatan och började jaga den andra tjejen som cyklade. De höll på så en stund men sen ropade de på Herman "Herman kom hit" han ville inte och sa att de bara försökte luras så kallade de honom fegis och började gå mot honom. Jag hörde den ena tjejen säga "Gör det då gör det då" och plötsligt häller den andra tjejen hela flaskan med skitigt/oljigt vatten över Herman. Gud så förbannad jag blev, skällde ut tjejerna och sa att de inte är välkomna tillbaka hit om de inte kan uppföra sig som folk. Är så jävla less på dem. Hoppas de håller sig borta hela sommaren.

Nu skall jag hoppa in i duschen och sen bär det iväg till någon restaurang för lite käk och sen våreld på Gruvbergets topp och mest troligt lite grillning. Skall försöka att komma ihåg kameran i år.

29 april 2008

Skrik och panik och katt på äventyr

Skulle åka och handla och gick ut från huset. Fick i ögonvrån syn på en röd jacka och en cykelhjälm som det stack ut långt blont hår från. Det rörde på sig med stor hastighet upp på en av grannarnas uppfarter samtidigt som ett skrik-gråt kom ut. Insåg rätt snabbt att det där nog var Herman som borde vara på cykeln som stod mitt i vändplatsen. Men vad sjutton gjorde ungen skrikande i panik på granntomten? Och var det Herman? Flydde han från något, höll han på att bli kidnappad (ja en mammas hjärna kan snabbt springa iväg). Gick med raska steg ditåt och ropade på honom, inget svar, ropade högra och tillslut "HERMAN VAD ÄR DET? KOM HIT" han kom då springandes mot mig, tvärvände och sprang bort igen men vände sen tillbaka till mig och jag mötte upp honom. "Mamma *snyft* jag öppnade *böl* ju dörren hemma *snyft snyft* och jag måste ha släppt ut Eduard *storböl* och nu har han sprungit bort och jag får inte fast hoinom, det var inte meningen förlåt mamma jag...." Och så sprang han iväg igen om nu katten var på vift så ville jag inte att Herman storbölandes skulle springa efter så jag fångade upp honom och frågade om var han hade sett katten senast och sa att det löser sig förr eller senare fångar vi upp honom (inombords förbannade jag min son som varit slarvig och släppt ut en av mina dyrgripar, men jag förstod hans panik vår förra älskade katt blev ju påkörd och Herman vet att dessa katter är svindyra och att man mamma älskar dem).

Herman visade mig var han hade sett katten, under en grannes veranda. Och ja där låg en rödhårig såg och tryckte med ryggen mot oss.

Jag försökte locka samtidigt som jag försökte få Herman att inte springa runt runt och skrika. "Mamma det är en grund här vi kommer aldrig komma under och få tag på honom" Herman hade missbedömt avståndet till katten och trodde den var under garaget på något sätt. Paniken lyste ur lillemans ögon. Jag gick närmare där katten borde befinna sig under verandan men där var det plankor för så jag gick tillbaka och kikade på andra stället och hmmm ingen katt alls nu. Kollade då åt vänster där jag såg något röra sig och grannens katt tittade förundrat på mig när jag satt på knä i det blöta gräset. Kunde inte annat än skratta och fråga Herman om han såg katten nu och jo det gjorde han. Ser du att det är Tyson, grannens katt, det ser du på den vita nosen. Jo han såg att det var grannens katt. Men han sa oxå "Mamma jag tyckte jag såg två röda katter ute, men det kanske bara var inbillning?". Jag tog min snyftande son i handen och vi gick in, där satt Eduard i fönstret och spanade ut på gatan. Han såg nog grannkatten pila förbi i en hiskelig fart. Slutet gott allting gott och jag fick Herman att lova att om han tror att han släppt ut en av katterna hemma så skall han säga till mamma eller pappa direkt och inte i panik springa efter katten, den kan bli rädd. Bättre att i så fall kolla åt vilket håll den sprang och sen kunna peka åt mamma/pappa. Han lovade att komma ihåg det men han sa oxå att han skall vara så försiktig med dörren framöver.

Grannen kommer få sig ett gott skratt, vi skämtade i höstas om att vi kanske kommer ta fel på katterna om de skall var ute. Nu är ju mina innekatter så det skall väl inte behöva hända så ofta.

Eduard är helt ovetandes om att han i Hermans värld varit ute på äventyr idag.

Andra bloggar om: , , , ,

28 april 2008

Gahhh har glömt mitt knark

Här har man blivit litteraturknarkare och så glömmer man boken på jobbet. Hur skall jag överleva kvällen? Måste jag börja på en ny bok? Har ju ett 10-tal olästa i bokhyllan.

Dagens CSI var ju kul

Ett under av skräckfilmsklicher i ett och samma avsnitt (The Chick Chop Flick Shop). Riktigt kul för en skräckfilmsfanatiker. Fick mig mer än ett gott skratt.


Andra bloggar om:

27 april 2008

Om ni undrar...

...varför jag knappt skriver något så är det för att jag är i en bokperiod, jag läser och läser och läser. har avverkat en hög med böcker som alla skall få sig en kort recension i bloggen så fort lässtimmet går över. Just nu är jag mitt i tegelstenen Fördjupade studier i katastroffysik av Marisha Pressl en intressant bok som inte liknar något jag läst förut.

Leker lite med Joomla åt Boden Bushido Center oxå och vald mall har bråkat en aning med mig. Men jag finns här och jag skummar som vanligt igenom mina favoritbloggar.

Mäktigt

Såg på Körslaget igår och Team Cans andralåt O fortuna var så härligt mäktig och jag rös. Team Brolle gjorde oxå bra ifrån sig, barnen undrade dock varför "Plupp" inte fick vara med och sjunga utan satt bakom ett piano istället. De tycker det är extra kul att se honom på TV när vi till och från ser honom gå till skolbussen på mornarna när vi åker till skolan/förskolan.

Andra bloggar om:

24 april 2008

Vincent har tappat en tand

Vincent har ju tappat tänder förut, närmare bestämt 4 st. Men detta var första uppe, mitt fram. Han ser annorlunda ut.


Han har en förskräcklig frisyr just nu men påstår att han vill ha långt som brorsan.

Danska är svårt

Ser på SYTYCD och ibland fattar jag inte ett dyft av vad som sägs. Norskan är inte något större problem men danskan är ju helt omöjlig att förstå.

22 april 2008

En riktigt trevlig aff-musikträff

Idag tisdag har jag tid att sitta ner en stund och skriva om lördagskvällen. Jag kom till centrala Stockholm strax efter 15 och tog mig mot vandrarhemmet som skulle vara min boning över natten (skulle egentligen sovit hos en kompis men planerna blev ändrade och det var så bekvämt att sova nära där festen var plus att bara ha mig själv att tänka på under morgonen). Jag rekommenderar vandrarhem plus på Fridhemplans vandrarhem.
Hade
På vägen dit passade jag på att inhandla lite frukt, ost och kex samt något att dricka till mig. Gick förbi en kaffeaffär och köpte kaffe till Ziggy som vi skulle husera hos. Gud så gott kaffe luktar, jag smet in på ett Lindex och hittade en perfekt singoallatop att ha under korsetten. Blev toklycklig för precis en sådan har jag sökt en evighet. Biträdena i butiken sniffade i luften och konstaterade att någoon bar på kaffe, de längtade nog efter stängningen och få gå hem och fika.

In på rummet (ett litet men funktionellt med skön säng samt egen toa/dusch och internet) och snabbduschade, sminkade mig och klädde på mig. Sneglade på klockan och insåg att nu var det bråttom att hinna till David kl 17. Gick raskt och en bit fram fick jag syn på Evie men jag han inte ikapp henne förren utanför Ziggys port. Vi ringde på dörren prick kl 17 men var inte först PPP var redan där och Pappa Joe som kommit redan dagen innan och sovit hos Ziggy. Så vi stövlade ut i köket efter välkomstkramandet och började hacka grönsaker/frukt och lägga upp ost och kex. Bordet dignade av goda saker, sen droppade allt fler in och ännu mer ställdes fram.

Tillslut var det bara Beblon som saknades och strax innan 18 kom hon inrusandes med andan i halsen. Vi småsurrade lite innan det kl 18 blev dags att dra igång vår utvalda musik. Denna gång kördes musiken från en dator med winampen synlig på TV:n, ett smart drag för nu kunde man se vilken låt det var, vilken grupp och vem som tagit med låten. "Vad kommer nu vad kommer nu" lät det nog efter varje låt och diskussioner kring musiken utbröt. Men givetvis avhandlades en hel del andra ämnen oxå. Vi glufsade i oss ohemuliga mängder ost (kommer nog inte vara sugen på ostbricka på ett bra tag) och de andra drack en rätt stor mängd alkohol, inklusive ett tequila race till Kickis nostalgilåt.

Då och då bildades små öar av folk som fördjupade sig i något ämne och som vanligt är det då jag kan känna mig som ett ufo, många av de andra pratas nog mer vid "privat" och därför avhandlades en del "när ni kommer och hälsar på" eller "gud så kul det var när vi..." men så är det ju alltid. Beblon ville konstant dansa och ryckte i oss andra eller stod och svävade ut på golvet själv, Kicki hoppade som en galning emellanåt och sa nog "Åh gud så bra" 50 gånger under kvällen :-) Själv dansade jag lite av och till när musiken var dansvänlig. Vi hade det riktigt trevligt.

Kring 2-snåret började det dock märkas att jag var den enda nyktra i sällskapet, Beblon tjatade om högre musik (vi hade kommit överens om att dra ner volymen för att slippa att grannarna ringde och bad oss sänka som förra gången). Det började hoppas hej vilt i bonuslåtlistan och samtliga mina skippades brutalt fast inte lika brutalt som Ziggys för de låg inte med i låtlistan en gång, så efter lite trixande från PPP kom de med och spelades i ett svep. Men värst var väl att samtalsämnena började loopa vilket de gör när alkoholnivån nått en viss nivå. Så kombinerat med egen trötthet ledde det till att jag tackade för mig och gick de 5 minuterna till mitt hotellrum. Jag läste en stund men sen däckade jag snabbt och sov hur gått som helt men vaknade jättetidigt och trodde att jag försovit mig. Såg på klockan och insåg att jag kunde sova 2,5 timmar till. Skönt! Somnade om direkt.

Gick sen upp och tog en lång dusch, gick och käkade frukost och packade sen mina saker. Vårsolen sken ute och det var varmt och skönt. Så jag tog mig en skön promenad i solen och stannade till i en park och satte mig och läste min bok. Sen bar det av till Arlanda och hemfärd till Boden.

Hade med min lilla kamera men de laddningsbara batterierna som var med som reserv visade sig inte vara uppladdade så det blev inte så många kort och definitivt inte några roliga kort. Några porträttbilder och gruppbilder mer intressanta för de som var där än övriga.

Andra bloggar om: , , , , ,

18 april 2008

Klädångest

I morgon bär det av till Stockholm för en musikträff med 8 andra. Denna gång blir det vårat 90-tal som avverkas. Själv bidrar jag med:

Nostalgi:
Savage Garden - To the moon and back (nostalgin ligger i att jag lyssnade på skivan den är med på hela dagarna i 2 veckor när jag var i NY och jag förflyttas snabbt dit när jag hör låten)

Sommar:
Coolio - Gangsta's paradise (Den var en sommarplåga som är rätt skön att dansa till)

Party:
Shaggy - Bombastic (Totalt sönderspelad när den kom på varenda fest)

Mina 5 favoriter:
Depeche Mode - Walking In My Shoes (Depeche är ju alltid Depeche)
En Vogue - Free Your Mind (En riktigt skön låt att dansa till)
Kent - Revolt III (fast ajg lyssnade ju inte på den på 90-talet så det är lite fusk)
Nitzer Ebb - Cherry Blossom (Nitzer måste få vara med på ett hörn, ingen annan lär ju ha med dem)
Soul II Soul - Back to Life (Älskar att gunga med i denna låt)

Extra (som avspeglar dansgolvet på 90-talet, undra om jag kommer ihåg alla moves ;-) ):
KLF - Last Train to Trancentral
L.A. Style - James Brown Is Dead
2 Ulimited -No Limit
Leila K. - Open Sesame
Madonna - Vogue

Men vad skall jag ha på mig, har inte en susning, min garderob är skittrist inte alls gjord för utgång. Mina höga jeans och korsett kanske? helst hade jag velat ha någon snygg klänning men det går ju inte att hitta.

Vad minns ni för musik från 1990-talet?

Efter festen kanske vi drar på Depeche Modekväll, vi lär ju inte klaga på musiken i alla fall :-)

Andra bloggar om: , , ,

15 april 2008

Vill du oxå bli Buzzador?

Just nu rekryteras fler Buzzadorer. Gå gärna in och registrera dig (och passa på att ge mig några extra poäng).

Själv har jag varit med ett tag nu och har fått erbjudende att testa lite av varje så som kexchoklad snacks, Bingo på nätet, Kellog's Special K Active, Lambi näsdukar, munskölj, kyckling mm.

Kampanjer som pågår just nu är att få bjuda sina bekanta på en ostprovning, testa Läkerols nya produkter, Mjaus kattmat, bjuda på Gevalia mörkrostat kaffe mm.

Man samlar poäng när man är med i kampanjer och avrapporterar dem och ju fler poäng desto mer attraktiva kampanjer blir man inbjuden till. Att vara Buzzador är inte direkt ansträngande och man får chans att testa saker man inte annars kanske skulle köpt. Dessutom får man oftast produkter till mer än sig själv. Kycklingkampanjen gav ex. kyckling så det räckte till en grillfest med många gäster.

Så passa på att registrera dig och ge mig några poäng nu så kanske det är dig jag bjuder på fika eller något annat nästa gång jag är med i en kampanj ;-)

Vill du läsea mer om vad det innebär att vara Buzzador så kika på deras infosida.

14 april 2008

En trevlig kväll

Ikväll har jag varit ute vid Hertsöträsk och grillat och tittat på när mina dårar till arbetskamrater och våra japanska gäster åkt skoter. Vi stekte olika starka korvar och wokgrönsaker på murrikka som vi åt i pitabröd och sen grillades det lite saltsill och oj vad gott det var på tunnbröd med smör.

Vi hade kanontur med vädret, hela natten vräkte det ner snö men lagom tills vi skulle fara ut med besökarna sprack solen fram. Kan det bli bättre några dm nysnö och skinande sol.

Själv var jag tvungen att fara hem till Boden och hämta barnen på förskola/skola först så jag missade tyvärr början av utflyktsturen men kom lagom till maten. Att köra skoter lockar mig ändå inte alls (vilket höjer ett och annat ögonbryn hos skoterdårarna).

13 april 2008

Pomelo är så gott

Äntligen hade de Pomelo på ICA så jag köpte på mig flera stycken. De är så goda men ack så svåra att äta. Nu är de slut så jag måste nog kolla om de har fler.

Blev ingen träning

Skallen bankar fortfarande, måste slagit i hårdare än jag trodde alt slagit i på helt fel ställe.

Så nu ligger jag i sängen och skall sätta upp ett Joomlasystem istället. Får se hurdet går, så jäkla irriterande att min överföring av filer avbröts pga att det trådlösa nätet bänglade när det var bara några minuter kvar vilket gör att jag måste starta om. Borde installera någon FTP-klient som klarar att återuppta där den var.

En perfekt present från två nördföräldrar



Tror ni inte mina barn skulle bli überglada för detta :-)

Ett spel som lär ut grunderna i programmering.
By moving around the board , entering loops, branching under conditional and switch statements, the players gain physical experience of a complete program. Understanding of the internal action of a computer is essential to understanding what software is. Static program causes dynamic process in the computer. By playing the game, players see this process as physical and spacial motion.
Hmm man kanske skulle ta och spela det själv för att fräscha upp sina programmeringskunskaper :-)

Hittade C-Jump via Ohgizmo tack vare tips från Jalles Google Readertips.

Andra bloggar om: , , ,

Jag hinner inte just nu...

Jag höll på att plocka ur diskmaskinen och lyckades vara ordentligt klantig. Jag skulle räta på mig och stoppa in ett glas i skåpet och höll i dörren. På något sätt lyckades jag föra dörren mot mig när jag ställde mig rakt vilket resulterade i att stängdningsanordningen på dörren träffade mig hårt ovanför vänster ögonbryn. Pang! Det gjorde rätt ont och jag kände att det blev en bula. Gick in i badrummet för att kolla hur stor den blev och fick se ett stort jack. Ropade på sambon att jag behövde hjälp (ville ha steristripremsor som låg i Vincents hälsobok) och fick till svar "Jag hinner inte just nu". En sak om han varit upptagen med något dödsviktigt men nu satt han och spelade WoW. Jag gick in till arbetsrummet för att hälsoboken brukar ligga där inne. Berättade för sambon att jag slagit upp ett stort jack i huvudet men inte släppte han blicken från datorn för det. Lyckades hitta remsorna och tejpa ihop såret innan det började tokblöda. När jag väl var klar då kommer han och undrar om han kan hjälpa till och förklarar att de precis skulle döda en boss.

Undra vad som behövs för att han skall släppa datorn? Ett brutet ben? Avskuren halspulslåder?

*surar*

Nu ligger jag i sängen med ett bultande huvud och ser ut som jag gått en boxningsmatch. Hmm det bådar ju gott för kvällen när jag skall på PSI (om huvudet slutar att bulta).

Hmm får snart införa en ny kategori i bloggen, olyckor.

Andra bloggar om:

12 april 2008

Hopplöst att hitta klänning

Min fina jeansklänning jag var så nöjd med gick sönder (plus att en tryckknapp visade sig vara trasig vid köpet) och nu är jag åter igen klänninglös :-( Var och lämnade inge klänningen idag och blev helt ställd, jag fick ett tillgodokvitto, skall jag inte få pengarna tillbaka när jag lämnar igen ett plagg som gått sönder/var trasigt vid köpet? Killen som stod i kassan verkade inte ha någon koll så jag får väl ta mig dit i veckan igen. Det är ett problem för mig att ha ett tillgodokvitto från dem eftersom det är en butik jag i normalfallet aldrig hittar något i.

Idag var jag i så gott som samtliga klädbutiker i Luleå och provade en drös med klänningar men ingen satt bra. Varför har jag en kropp som är helt jävla hopplös (96-68-96, vilket betyder att mitt 90-60-90 mått har fyllts ut en aning de senaste åren). Varför kan inte modet från 40-talet komma tillbaka så skulle i alla fall min kropp vara inne.

Hittade en klänning på Ellos jag gillade men då har de idiotstorlekar på dem 34/36, 38/40 osv... men jag är mer än 36/38 :-( Dubbelstolekar är ett idiotpåhitt.

Jag förundras över den flytande gränsen mellan klänning, kjol och tunika oxå, verkar inte vara riktigt klart. Långa klänningar kallas kjolar, jättekorta tunikor för klänning och knälånga klänningar för tunikor. Rörigt värre.

Kanske hittar jag något roligt i Stockholm på lördag, har 2-3 timmar på mig innan jag skall på fest. Hittar jag inte någon rolig klänning/kjol får jag väl rota fram en av korsetterna ur garderoben eller köpa en, är jättesugen på en underbystkorsett.

Andra bloggar om:

Ser på körslaget

Kolla vad som står bakom Markoolios kör i bilden i hans bloggpostning. Snällt att göra reklam för Boden :-)

En annan sak jag funderar kring Körslaget är varför de redan i början av programmet uppmuntrar folk att redan nu rösta på den kör man vill skall vinna. Jag är nu så naiv att jag skulle vilja att folk röstade på den kör de tycker sjunger bäst.

Men Brolle man bastar ju inte med kläder på, ni får ju folk att tro att även er kör inte är från orten ;-)

Andra bloggar om: , ,

11 april 2008

Ett år äldre

Ja ha då har klockan slagit över 12 och det är 11 april och jag måste därmed bjuda på fika på jobbet.

Så om kakorna och pajen överlever natten i kylen så får de chokladtårta med tryffel, får se om jag ids rosta pinjenötter i morgon bitti (en på jobbet ville ha något med choklad), Kaffe- och hasselnötskaka (som Jalle tyckte lät god, men det fick bli små modifieringar av receptet för inte fan gick den att dela) samt en Hallonpaj om gelatinet stelnar tills i morgon (en på jobbet ville ha en mangopaj men mangon på ICA och Coop Forum var stenhård och ni vet ju sen tidigare vad jag tycker om att göra mangopaj då).

Bilden till vänster visar hur det går till att separera ut kärnorna från hallonen. Man tager vad man haver, en mortelpinne och en sil och vips kan man göra hallonpuré hyfsat snabbt.

Som vanligt blev det ju ett litet mindre missöde när jag skulle baka. Jag hade noggrant kollat ingredienslistorna och summerat mängden av allt innan jag for och handlade men när jag väl står där och skall göra tryffeln så inser jag att jag inte har något smör kvar. Kollar receptet och nog fn har de glömt att skriva med smöret i ingredienslistan, det står bara med i löptexten (ingen mängd dock med ~50-75 g är rätt lagom). Så det var ju bara att kl 22:00 sätta mig i bilen och fara till Shellmacken här bredvid men de hade bara Milda. Hepp for vidare till Statoil inne i stan (det var för denna eventualitet jag tog bilen och inte gick till Shellmacken 300 meter bort) men de hade oxå bara Milda kvar. Hmm skall jag bara smälta choklad över istället? Nä gud så tråkigt. Jag chansade på att Statoil i Gammelstad hade smör och for dit, en resa på ca 13 minuter och visst de hade smör, hem igen och bakade klart. Vad gör man inte för sina arbetskamrater ;-)

Jag brände mig oxå men det berodde på ren klantighet, man skall inte ta ut ett galler med grillvante på, sen ta av vanten och ta gallret med handen där att flytta det. Då får man aj aj på fingrarna.

Nu dags att stänga ner datorn och sova en stund så kakorna tar sig till jobbet i morgon bitti.


Andra bloggar om: , , ,

09 april 2008

Sagt av sonen

"Mamma jag heter ju Herr-Man det måste ju betyda att jag är en riktig kille, är både herre och man".

06 april 2008

Jarre verkar nöjd han oxå

Läste Jarres kommentar efter konserten i hans blogg.
Stockholm was the best by far. The venue was beautiful, an old circus transformed into a concert hall. The audience was everywhere even on the stairs and was so responding and enthusiastic. And I think I delivered my best performance so far, much more with the audience all along, more energetic.
[...]
I think being on stage will not be the same after Sweden.


Alltid värmande för en publik att få läsa/höra att den som uppträder känner sig nöjd efter konserten. Cirkus var en passande lokal för den sortens konsert. Så här 2 dagar efteråt kan jag faktiskt uppskatta den mer än jag gjorde direkt efter, när jag nu lyssnar på musiken så känns den mycket närmre på något sätt.

Någon skrev i en kommentar till hans postning att han borde spela på Dalhalla och de låter som ett perfekt ställe (även om det skulle bli svårt att få tag på biljett, Dalhalla tar "bara" 4000 personer.

Andra bloggar om: ,

Otursfamiljen

Det räckte inte denna vecka med att sambon skadade sig och att jag oxå ramlade och slog mig. I går när jag skulle göra rent kattoan så öppnade jag fönstret i badrummet och satte mig på huk under. Medan jag grejade med sanden drogs fönstret igen lite. Jag ställde mig upp i full fart och BANG, huvudet rakt i hörnet på fönstret och slog upp ett jack i huvudet. Höll på att tuppa av men det räckte att lägga mig ner på golvet lite, fan vad ont det gjorde.

Idag så var jag och Vincent på karaten som vanligt och efter 20 minuters uppvärmning började han toksvettas och må illa så vi fick fara hem. Nu ligger han nerbäddad under en tjock filt och läser Kalle Anka.

Andra bloggar om:

En intim konsert med JMJ


I förrgår var jag i Stockholm för att gå på J.M. Jarre. Jag, Rolf och Jennifer började med att ladda oss med sushi på Arigato Sushi Wok, de var riktigt goda. Sen bar det av ut till Djurgården men vi var där så himla tidigt att vi gick på Cafét på Lilla Hasselbacken för att ta en kopp te. Vi verkade inte vara ensamma om att sitta där i väntan på konserten. Ett av den andra borden verkade hysa andra övervintrade synthare.

Vi mötte upp Göran utanför och gick upp till Cirkus, utanför fanns det gott om folk i min ålder och mycket äldre, tror aldrig jag varit på en konsert med så många äldre i publiken. Det märks att Jarre hållit på i 30 år. Väl inne spanade jag in souvernibordet och hittade en grej jag ville ha, en mugg (samlar ju på muggar) så en sådan fick det bli.

Vi gick in och satte oss i den otroligt vackra salen och lyssnade till musik från Waiting for Cousteau (tror jag det var). Strax efter 19:30 blev det tyst och svart i salongen. Ridån gick upp och man såg en herrans massa synthar och en äggstol bortvänd. Stolen vänder sig samtidigt som man hör "Good evening, Stockholm!" och Jarre kommer gående till scenkanten. Han berättar att det är så extra roligt att vara just i Stockholm, Sverige eftersom vi var först med att inse vad vi håller på att göra med vår planet. Han pratade också om att dessa inomhusspelningar i små lokaler skiljer sig så från de stora utomhuskonserterna, det blir mer en interaktion med publiken (något han verkar gilla om man läser hans blogg) Sen visar han oss lite instrument och talar varmt för den elektroniska musiken och berättar att kunskaperna om hur man bygger och använder dessa analoga instrument nästan är på väg att försvinna men att det finns entusiaster som han som inget annat vill än att använda dem och gör jämförelser med de klassiska musikanternas vurm för violiner som är flera 100 år gamla. Detta är första gången han spelar Oxygene med alla dessa speciella instrument och han tackade instrumenten och dess skapare för att de fanns så att sådana som han kan få experimentera och leva ut sin musik.

Med lite extra kärlek visar han oss sin Theremin, ett mycket speciellt instrument som kom på 20-talet som inte verkar helt lätt att spela på. Han spelar lite och säger sen "I can play better then that, I'll show you later".

Jarre presenterar stolt sina musiker under turnén, de kommer in en och in och tar sina platser Dominique Perrier, Claude Samard och Francis Rimbert). Han säger sen att de skall spela lite för oss medan de stämmer syntharna (analoga synthar behöver lite kärlek) och ibland blir det lite fel men det bjuder de på och vi får höra en relativ lång improvisation men plötsligt kommer de första tonerna som publiken känner igen och ett vrål stiger i salongen, själv rös jag av tonerna till Oxygene I kom över oss i salongen.

Det var ingen bombastisk konsert (sådana man sett från Jarres utomhuskonserter) utan mer en mer intim konsert för fansen som inte bara lyssnar på de absolut populäraste låtarna (och dit hör inte riktigt jag). Ljudet var ganska lågmält och scenen pryddes mest av en enkel ljusshow i olika färger och ett bildspel som kom fram under några låtar. Det var även en spegel som hissades ner och hängde snett bakom dem. Vilket gjorde att man kunde se alla syntharna (och Jarres begynnande flint :-) det var många tangenter, kanppar och rattar att hålla reda på.

Ibland kände jag mig lite uttråkad faktiskt, det blev lite väl mycket synthonani ibland. Men det var härligt att se en Jarre som sprang från instrument till instrument, lite rattande där, lite drag i spakar här och titt som tätt ett energiskt spelande på en synths tangenter. Han spelade även på sin Ribbon Controller (ytterligare ett mysko instrument eller rättare sagt ett gränssnitt till en analog synth) och jammade loss på en "Synthgitarr" (kan ha varit en Moog Liberation) och det var ett av tillfällen där det blev lite väl mycket onani. Men när de mer välkända låtarna kom så steg oxå jublet i salongen och publiken var inte sena med att följa uppmaningen att klappa takten. Jag kände ett flertal gånger hur jag rös av välbehag, det är underbar musik och jag satt flera gånger och blundade och bara njöt. Tur att jag filmade ibland så jag nu i efterhand kan kika på det jag missade :-) Om ni undrar varför bilden ibland rör sig uppåt och neråt sakta så är det för att jag vilade handen jag filmade med mot bysten för stöd så det är mina andetag. Jag hoppas Jarre tycker det är ok att man lägger upp filmer och bilder men det verkar ju så när man ser detta.

Mina bilder från konserten. Det är ett flash-bildspel så kan du inte se den får du istället kika in
galleriet. Där kan man oxå se bilderna i större storlek eftersom de blir rätt små i bildspelet.


Några filmsnuttar:










Det var på det stora hela njutbar tid och efter stående ovationer kom han in och tackade oss hjärtligt för att vi kommit och varit en bra publik men eftersom lamporna inte tändes fortsatte publiken att locka. Och han kom ut och körde ett extranummer men sen blev det dags att knalla hemåt.

Ni får ursäkta att jag inte skrivit en låt för låtrecension eller ens låtlista men jag har inte en aning om vilken låt som är vilken.

När vi gick in mot centralen så lyckades Jennifer tappa dämpningen ur sina specialtillverkade öronproppar, en liten vit och hudfärgad sak tappades alltså blad gräs och småsten. Vi försökte lysa med mobiltelefondisplayer och kamerafokussökare men såg den inte. Då kom ett gäng killar och undrade om vi tappat något och ena killen tog fram en MagLite och efter någon minut hittade hon dämparen. Så ett stort tack till er killar som stannade och hjälpte till! För de där dämpningarna är svindyra.

Bakom oss gick senare några hard-corefans, de diskuterade improvisationer mm och hur han hade spelat fel på några ställen, jösses hur mycket måste man lyssna för att höra något sådant? Själv är jag rätt sporadisk i mitt Jarrelyssnade, det blir då och då men mest som avslappning.

Ett stort tack till Jarre som tog sig till Sverige på en av sina spelningar, det var otroligt kul att se honom live. Men nästa gång vill jag ha en bombastisk konsert med mycket ljus, körer och massivt ljud. Så snälla Jarre kom tillbaka och ge oss en stor utomhuskonsert.

På vägen från pendeln till Jennifer och Rolfs hus fick vi oss lite live djurporr:


Men det bästa med denna dag var nästan att Jennifer och Rolf hade köpt Smokey Earl Grey på Fortnum & Mason i London åt mig. Mitt favoritte som jag vari utan ett bra tag nu.

Andra bloggar om: , , ,

02 april 2008

SYTYCD, skärpning tack!

Vem fan klipper SYTYCD? Om de har ett klipp där man får träffa en av dansarna precis innan denne skall in och dansa i grupp så vore det ju kul att få se hur det går när denna dansar. Och ge fan i att klippa ihop 2 olika dansgrupper samtidigt och säg att det är en grupp. Slutligen ge fan i att filma mer av domarna och omgivningarna än dansarna. Det är ett dansprogram, vi som ser det är intresserade av dans. Visst är det kul att få se hur domarna reagerar ibland men inte så mycket som det är nu.

Och hur rättvist är det att gallra bort hälften efter en danstyp, hade varit roligare att se alla 100 få dansa samban så man fått se en individuell och en pardans med alla. Hoppas innerligt att de nu inte låter en dålig partner avgöra om någon som kunde varit bra i resten av programmet. Så blir det ju sen i själva finaltävlingarna och där är jag kluven till hur juste det är men samtidigt pressar de ju dem att pusha den andra partnern under träning men nu har de ju så kort tid på sig att träna in koreografin. Undra hur de parade ihop dem.

Andra bloggar om: ,

01 april 2008

Men vad f-n det är ju inte ens vår ännu

Detta kom i min mailbox idag:

Vi har ju inte inte ens fått vår här uppe ännu, så varför skulle jag ens vilja tänka på höstkläder? Jag som knappt köpt ett vårplagg ännu.

Andra bloggar om: , ,

Jävla skitdag!

Oj vilken jävla skitdag det har varit idag. Det började redan i morse, jag var inte hundra på om jag hade skrivit tider på Vincents fritids eller inte för veckan. Jag bad Henrik att följa med Vincent in och kolla medan jag for ner till förskolan med Herman. Blev kvar rätt länge på förskolan för att fixa med Hermans galonkläder och trodde att Henrik skulle hinna ner och hoppa in i bilen men han hade inte kommit så jag körde upp till skolan igen. Satt i bilen en bra stund och väntade, sen började jag undra om det hänt Vincent något så jag började gå mot skolan. Halkade på blankisen de har på skolgården och slog i armbåge, ryggslut och bakhuvudet, AJ. En annan förälder som nyss kommit ut från skolan såg min vurpa och undrade hur det gick. Jag kom ju upp så det var ingen större fara med mig mest värk i armbågen. Då sa hon "Han blöder näsblod där inne så det är därför han dröjer". Jag trodde givetvis att det var Vincent hon pratade om så jag skyndade mig in och hittade en blodig och omplåstrad sambo i hallen på skolan.

Han hade halkat på isen han oxå men lyckats att falla framåt och ta i sig med händerna och ena knät. Knät hade vridit sig och gjort förbannat ont, han hade börjat känna sig snurrig av smärtan men linkade in på skolan med Vincent. Satte sig på en bänk och det bara fortsatte att snurra. Han berättade för mig att han hade funderat på att lägga sig ner på bänken får att få det att sluta men hade plötsligt vaknat av att det var blött, hittade sig själv liggande framåtstupad på golvet
i en blodpöl. Han hade alltså svimmat och trillat av bänken. Glasögonens båge över näsan hade tryckt in ett djupt jack i näsryggen och hela näsan var uppskrapad.

Han skakade och var rätt borta när jag kom in. Fick köra fram bilen och baxa in honom, knät gjorde ju megaont och så bar det iväg till vårdcentralen. Där fick vi som tur var komma in direkt när jag berättade att han hade varit avsvimmad. Han blev undersökt för att se om näsan var bruten men det var bar jacket, inte stort nog för att behövas sys. De kollade på knät och det var mjukdelsskador men inga skelettskador som tur var och han verkar inte ha hjärnskakning heller. Vi fick köpa ett par kryckor för 200 kr så han kan ta sig fram hjälpligt.

Sen bar det av hemåt för att bädda ner honom och iväg till jobbet för mig. Kom till jobbet vid lunch och åt en god fiskgratäng. Sen var det dags för projektmöten och att försöka komma vidare med mina testfall men inte kom jag så långt pga en drös omständigheter. Så jag bestämde mig för att åka hem 45 minuter tidigare. Har varit rätt noga med att köra lagligt på sista tiden för det har varit så mycket poliskontroller på Bodenvägen men idag så satt jag i helt andra tankar, och gjorde en omkörning för jag var så less på bilen framför som sprutade upp skit på min ruta (jag hade haft bra avstånd till bilen framför men denna körde om mig och sen tvärnitade vid fartkamerorna). Och sen fortsatte jag i ca 110 angelägen om att komma hem till min sjukling, minns att jag tittade på hastighetsmätaren och tänkte här brukar det ju vara kontroller och plötsligt stod det en snut mitt i vägen och viftade åt mig (hade det kommit möte hade han inte kunnat skutta ut mitt i vägen).

Tada, Bea fick sin första fortkörningsböter, 111 km/h på 90-väg. HELVETE! Jag visste ju dessutom att jag kört för fort, och förbannade min egen idioti. Detta kostade mig 2800 kr :-(

Men men det var ju bara att erkänna och ta emot boten, får ta och betala den senare idag.


Hämtade barnen på skolan och förskolan, handlade och insåg att jag inte skulle hinna och åka och träna idag heller och fingret som nästa inte gör ont alls.

Hoppas innerligt Henrik kan röra på sig hjälpligt på fredag så att han kan hämta barnen alt. jobba hemifrån med barnen hemma för annars måste jag ställa in mitt Stockholmsbesök och J. M. Jarre och det vore skittrist.

Men en bra sak, jag har inte ont i halsen nu ikväll vilket jag hade i morse.