30 juni 2008

Sopigt värre....

Läste i Expressen om att det blir allt mer sopor ute i naturen här i Sverige. Det kan jag förstå om man ser hur folk beter sig.

För några dagar sen var jag i stan och det satt några ungdomar och käkade pizza i parken. När de var klara försökte de förvisso vara duktiga och stoppa ner kartongen i papperskorgen men de fick inte ner den. Då tyckte de att lägga den bredvid sopkorgen var en bättre idé än att leta reda på en annan. Hade jag varit i närheten hade jag sagt till dem.

Häromdagen var vi hela familjen på stan och käkade middag, på väg tillbaka till bilen så gick vi förbi några tonåringar som satt på en parkbänk och på moppar på Medborgarplatsen. En tjej öppnar en Daim och släpper bara pappret helt sonika på marken istället för att hoppa ner från ryggstödet på bänken och gå en meter till papperskorgen. Jag sa inget men stirrade väldigt argt på henne och våra blickar möttes länge innan hon gav upp och tittade bort. Tyckte mig höra någon som hoppade ner från en bänk när jag passerat. Vet inte varför jag inte sa något, kanske mest för att jag blev så paff av hennes nonchalans. Nästa gåg lovar jag att säga till.

Mina ungar reagerade med "Mamma såg du vad hon gjorde, hon slängde bara pappret på marken." De är tydligen väldrillade av skolan/förskolan. Häromdagen var vi ute i närheten av en skog och barnen hade tuggumin i munnen och frågade efter närmsta papperskorg. Såg ingen så jag förslog att de skulle spotta ut dem i lite högt gräs under en buske men då fick jag minsann höra att det fick man inte för då skulle en fågel kunna hitta det och få munnen igengeggad. Hepp. Där fick jag.

Så det verkar finnas hopp om den generationen i alla fall. Sen finns det ju även kreativa lösningar för att samla ihop skräpet.

Andra bloggar om:

29 juni 2008

Relevans?

Aftonbladet berättar idag om en kille som klättrat över avspärrningarna till en berg-och dalbana för att hämta en keps han tappa. Han får attraktionen i huvudet och avled. Under artikeln frågar Aftonbladet:
Är du orolig för din säkerhet när du åker berg- och dalbana?
Ja, men jag åker ändå
Nej,
jag litar på att allt är okej
Nej,
har aldrig åkt men vill gärna
Vågar
inte åka
Frågeställningen känns ju aningen irrelevant med tanke på att killen i fråga inte åkte attraktionen när han skadades så han dog.

Låter som de försöker skrämmas i onödan och peka ut hur farligt det är att åka berg- och dalbanor.

Andra bloggar om: , ,

27 juni 2008

Könsdiskriminering är ok enligt skola

Läste i SvD om skolan som så många andra skolor har regler för hur kalasinbjudningar får delas ut. På mina barns förskolor/skola har regeln gällt att man måste bjuda hela klassen och inbjudningarna skall delas ut på skolan och det har jag full förståelse för.

Den omnämnda skolan hade lite annorlunda regel, så här skriver SvD:
Skolans regler är tydliga: eleverna får bara dela ut inbjudningskort till kalas och födelsedagsfester på skolans område om alla i klassen är inbjudna, eller om alla tjejer eller killar blir bjudna.
Så låt oss säga att det är en klass med 50/50 tjejer/killar och jag som tjej hade haft halva klassen som kompisar så är det ok att bjuda halva klassen om det råkar vara så att alla kompisarna har samma kön men inte om det är en blandad grupp. Får en kille bjuda in alla tjejer och tvärt om? Eller måste de vara av samma kön som en själv för att regeln skall gälla?

Hur kan man på en skola ha regler som tillåter könsdiskriminering, det måste ju vara i strid med skolans jämställdhetsplan, eller?

Gud så korkad regelskrivning! Snacka om att cementera föreställningarna att flickor bara skall leka med flickor och pojkar bara med pojkar.

Andra bloggar om: , , , ,

25 juni 2008

Anmäld

Nu har jag anmält mig till Best of the Best 2008 i november. Nu måååååste jag komma igång med träningen så jag orkar med alla passen där *S*.

Men det är klart träning inför Fjällräven Classic behövs ju den oxå och sen är det ju bara fortsätta av bara farten.

Andra bloggar om:

22 juni 2008

Slutar svära

Nu har jag fixat mig en biljett till Fjällräven Classic så nu kan den stora köpfesten börja, jag måste ha... oj oj vad listan är lång men det viktigaste är ryggsäck, kök och tält, resten löser sig nog.

19 juni 2008

Helvetes jävla skit

Någon som vet om det går att få tag på startbiljetter till Fjällräven Classic fastän de stängt för anmälningarna nu, Tänkte om det finns folk som anmält sig men inte tänker gå. Skulle anmäla mig häromdagen när det fanns platser kvar men blev avbruten av barnen. Nu kom jag på det igen och surfade in och möttes av budskapet att anmälan var stäng för alla utom de som har kod.

Fan fan fan. Jag som hade tänkt avsluta min ledighet med några dagar på classicen och verkligen sett fram emot det men vågade inte anmäla mig tidigt då min fot har varit trasig och jag inte visste om den skulle hinna läka. Men ett tar dagars långa dagsturer på e4:an på Cypern i förra veckan visade att foten är i finfin form.

Så om någon får nys på att någon vill sälja så hojta gärna till för här finns en som just nu förbannar sina barn och sin egen glömska.

Annars får jag väl hitta någon annanstans att vandra i några dagar.

18 juni 2008

Hemma igen

Kom hem i förrgår eftermiddag, 2 timmar försenad. Är brun som en lättgräddad pepparkaka och en drös blåsor på fötterna. Skall ta och skriva lite om redan senare men nu skall jag fortsätta njuta av den sommarvärme som faktisk är här just nu. Har precis klippt gräsmattam endast iklädd bikini. Men helvete vad mygg det är ute just nu, hela ryggen är knottrig av myggstick.

10 juni 2008

Fan oxå

I min iver att resa bort glömde jag att kolla upp en liten detalj, rökning. Mitt hotell har inga ickerökarrum och båda mina grannrum ser ut att vara storrökare av mängden fimpar på deras balkonger. Jag får hoppas på att de är riktigt morgontrötta efter sitt nattsuddande så jag kan äta frukost ute på balkongen. Killen i receptionen upplyste mig om att här på Cypern röks det överallt. så vi får se hur mina lungor mår efter en vecka.

09 juni 2008

Framme!

Landade just i 23 gradig värme kl 11 på kvällen. Seg flygresa så nu skall det bli skönt att sova. Oj dags att visa passet, måste sluta skriva med andra ord.

nu far jag!

Skall strax kliva på planet. Vi får se hur mycket bloggande det blir från Cypern. Ha en trevlig vecka, det tänker jag ha :-)

08 juni 2008

Nästan nätlös en vecka

Konstaterade nyss att hotellets Internetsnslutning var lika med en Internetterminal i receptionen. Undra om man kan smyga dit en sådan där usb-wirelessticka och vips få nät upp i rummet på iTouchen :-)

Skämt åt sido, det blir en utmaning för mig att klara mig utan nät i en vecka. Kommer nog smita förbi den där terminalen ibland. Har några grejer jag måste hålla ett öga på.

Det blir till att hitta på annat än att surfa när det är dags att krypa till sängs. Får väl stoppa ner en bok till (ligger redan 4 pocket i väskan, 2 lär ju gå åt bara på ner och hemresan om jag inte sover då).

Inte lätt att vara Internetberoende.

Hmm jag måste nog åka och skaffa mig en nätadapter til iTouchen, nu har jag ju bara en USB-laddare och utan dator kan jag inte ladda den. Vet inte exakt hur lång batteritid den har när man bara lyssnar på musik men en veckas nästan konstant lyssnande klarar den nog inte. Varför kan inte apple ha satt dit en vanlig miniusbkontakt istället? Har ju tom en nätadapter med minusb som passar i uttagen på Cypern.

Det kommer nog bli varmt

Kollade vädret för Ayia Napa för de kommande dagarna och det verkar bli rätt varmt. Väderrapporterna variera lite från olika webbplatser men mellan 27 och 34 verkar det bli. Enligt en webbplats skall det regna på tisdag vilket låter lite trist dock eftersom det är min första dag där (landar rätt sent på måndag). Men då får jag väl ta en shoppingdag :-)

Den temperatur som brukar kännas bäst tycker jag är ~27 grader, det är precis lagom för att cykla/promenera.

06 juni 2008

Nationaldagen

Idag var vi på nationadagsfirande och invigning av Boden Arena. Ungarna hoppade lite hoppborg, åkte med en karusell och samlade massor med godis i godisregnet. En gammal förskolekompis till Vincent blev utputt ur hoppborgen av en annan kille som gick på samma förskola. Han träffade stenplattorna med munnen först och en av de permanenta tänderna fick sig en rejäl smäll. De for in till akuttandvården, hoppas att tanden gick att rädda.


Vi lyssnade lite på när Rhapsody in Rock soundcheckade men de spärrade snabbt av det så man var tvungen att lämna stället.
Arenan kan nog bli riktigt bra, såg fint ut i alla fall. Vi lyssnade på nationaldagstalen och oj oj vad tråkiga de var. Garnisonschefen Jan Mörtberg hyllade både kommunen och försvaret och hur de lever i symbios med varandra. Det var ett evinnerlig tjat om hur viktig militärens närvaro är för Boden och tvärt om. Försökte de inngjuta stridslyssnad i Bodensarna så att vi tar strid om eventuella nedläggningsförslag kommer? Barnen ledsnade och ville gå så invigningstalet för arenan hörde vi aldrig.

Nu finns video

Nu har äntligen Google Video lyckat trixa fram mina filmer. Tog bara ~20 timmar från det att jag la upp dem tills de gick att se på oxå. Uppdaterade inlägget medan om graderingen med filmerna.

Be kind rewind

Igår eftermiddag såg jag den rara filmen Be Kind Rewind. En rolig och charmig film. Filmen har inga direkta djup utan är rätt platt och David (VHS och en liten fallfärdig butik) som kämpar mot Goliat (DVD och en byggnadsherre) kommer gå segrande ur tvisten utan några större kringelikrokar. Filmen spelar en hel del på sentimentalitet och humor i en skön mix. Idén med att göra "remakes" är helt lysande och gör att man slipper skriva så mycket manus. Jag tyckte de korta filmklippen var hur roliga som helst. Hela idén är ju sjukt rolig och nu kommer jag säkert kolla på "sweded films" på YouTube ett tag. Filmen lämnar efter sig en "feel good"-känsla och jag gick därifrån med ett leende på läpparna och längtan efter att få skriva det här inlägget för att tala om för er att ni kan få er 101 minuter nöje om ni går och ser den.

Jag vann nog en hel del på att jag inte hade några som helst förväntningar på filmen utan jag läste bara den korta beskrivningen på sf.se och tyckte den lät lagom skruvad. Dessutom har jag så dålig koll på skådespelare och regissörer att jag sällan får färväntingar på en film pga rollista eller vem som gjort den.

filmens webbsida kan man se flera av deras "Sweded films" men skall du se filmen så kika inte på klippen innan.

Att göra "sweded films" har efter att denna films marknadsföring började blivit ett begrepp och man kan nu hitta massor av hemmagjorda remakes under beteckningen "Sweded". Lite kul att se hur en term ur en film kan bli så spridd genom marknadsföring.

Jag ger filmen 4 VHS-apparater med fungerande tillbakaspolningsknapp.

Andra bloggar om: , , ,

05 juni 2008

Tack Ving!

Ving är ett serviceföretag kan jag nu konstatera. De ringde för en timme sedan och meddelade att de hittat felet i systemet. Om man har 2 popups uppe samtidigt kan bokningen bli ihopmixad. Jag hade uppe ett annat popupfönter för att jämföra pris med en ospecad resa och på något sätt blandades de visade resorna ihop. De har nu åtgärdat felet trodde det. Som tack för att jag anmälde felet så bokade de om mig på det önskat hotellet till samma pris som spec.

Det tycker jag var snällt av dem. Sen hur smart valt det var att boka ett ungdomshotell (Christabelle) i Ayia Napa får vi väl se när jag kommer hem (överlevde ju dito i Magaluf för några år sedan med skinnet i behåll).Jag är inte så lättstörd och jag vill mest ha en säng på en given plats. Annars brukar de försöka placera en ospecad på hotell som passar ens egen ålder. Men men... Jag tycker det är skönt att veta var jag skall bo, lättare att planera små utflykter på egen hand redan hemma vid datorn. Men öronpropparna packas ner :-)

Andra bloggar om: , , , , ,

Vi får se var jag hamnar

Ringde Ving nyss och de sa bara att det är en ospecad bokning gjord och vill jag byta till specat går det på 1500-2000 mer. Något irriterande. Hon sa också att det såg ut som om jag hade en påbörjad resa bokad men som aldrig var avslutad. Jag påbörjade en bokning en stund innan jag gjorde bokningen som blev och den avbröts pga av att firefox hängde sig. Jag fick sen vänta en bra stund innan resan till det specade hotellet gick att klicak på igen eftersom jag verkade ha ockuperat den sista lediga resan. Men sen gick det (bokningsförsök brukar tajma ut efter en stund) och som jag skrev så stod det Christabelle uppe till höger hela tiden när jag började bokningen igen. De påstår att jag gjort något fel, men jag valde ju samma resa hela tiden så det kan ju inte blivit något tok med det heller. Så vad är det som visas uppe i rutan till höger, önskelista eller vad?

De kan inte erkänna att deras system gjort fel. Jag hänvisade till skärmdumpen jag mailat dem tidigare under dagen men hon svarade bara att de mailen kom inte hon åt. Så vi får väl se om någon av de som läser mailen på info@ving.se hör av sig med något vettigare svar. Men de kanske kastar bort mail med bilagor utan att säga till.

Det blir spännande att se var jag hamnar, det enda jag vet är att jag landar på Larnaca men att jag kan bli placerad var som helst på Cypern (undra om hon menade landet eller ön :-)

Tillägg kl 12:20:
Nu kom svar från Ving:
Detta verkar märkligt, första gången vi ser något liknande och det är nu
rapporterat till vår IT-avdelning. Tack för att du meddelade oss.


Ja ja de kanske fixar till det så att fler slipper att tro att de bokar spec till ett bra pris men hamnar ospec utan garanterad wc/dusch på rummet.

Andra bloggar om: , ,

Cypern på måndag

Jag hittade en hyfsat billig resa till Cypern (3914 kr för 8 dagar) via solfaktor.se på måndag så nu drar jag iväg och slappar (eller ja känner jag mig själv kommer jag promenera, promenera lite till och lite till).

Det är bara en sak som är konstig med resan och det är att jag klickade på en länk till ett hotell som heter Cristabelle i Ayia Napa och klickade mig igenom en drös olika val och hela tiden så stod det i listan över mina val Hotell: Cristabelle men när jag kom till bekräftelsesidan stod det plötsligt Christabelle i "dina gjorda val" men på själva resetexten som skulle bekräftas stod det ospec utan wc/dusch (se bild).


Klockan var så mycket att deras internetsupport och bokningstjänst var stängd så jag chansade och bekrätade resan ändå, för det fanns bara en kvar. När bekräftelsen kom stod det fortfarande ospec utan wc/dusch. Så det verkar som min specade bokning blev en ospec för samma pris.

Har mailat Ving så nu hoppas jag att de kan komma med någon bra förklaring till hur det kunde bli så.


Det bängliga med ospec. är att man inte vet var man hamnar så det är svårt att planera. Hade väl tänkt att försöka hitta någon trevlig vandringsled eller nåt i närheten av boendeorten men nu vet jag ju inte var jag skall bo om inte Ving trots allt placerar mig i Ayia Napa.

Kan någon förklara en annan sak för mig, varför i hela friden flyger man från Luleå via Bergen till Cypern på utresan men direkt Cypern->Sverige på hemresan. Känns som en omväg att fara via Bergen. Dessutom är det skitjobbigt för en som är flygrädd människa som jag som hatar start och landning.

Andra bloggar om: , , ,

04 juni 2008

Från rött till rött med vitt

I söndags graderade Vincent igen i karaten. Han gick från rött bälte till rött med vitt streck (10(A) mon). Här är några bilder och video från graderingen.

En lite nervös Vincent står och väntar på att alla skall komma och de skall starta.
Hela gänget som skall gradera står uppställda och väntar på att få veta vad de skall göra.
De fick börja med fyskraven, i Vincents fall 15 armhävningar. Tekniken är väl inte den bästa.
Sen var det dags för 15 benböj, här fick de börja om från början efter ungefär 9 eftersom några slarvade.
15 sit-ups är det sista i fysdelen, Vincent har inte riktigt lärt sig tekniken ännu. Senpai Stefan övervakar. Han meddelade Sensai Micke att det gick bra men sit-ups behöver de öva på mer.
Sen var det dags att visa att man kan de olika teknikerna. En rad med olika blockeringar, slag och en spark.
Framåtrullning från stående (på tillbakavägen var det baklänges).
Sidofall åt båda hållen. Skrattade för här glömde först Sensei säga åt vilket håll de skulle falla så de föll åt båda vilket nästan resulterade i krockar.
Sen var det kata, den har jag inga foton på men den är med i filmsnutten nedan.

Sen var det dags för utdelning av diplom och nya bälten. Här står barnen och väntar på att bli uppropade.
En stolt Vincent går för att ta emot sitt diplom och nya bälte.
Stolta barn efter graderingen.
Vincents diplom.

Graderingen i rörliga bilder (tyvärr var Vincent längst bort i bild):

Film 1 tekniker


Film 2 första katan
(Vincent var aningen sur på sig själv för att han gick ut åt fel håll i början vilket aldrig hänt förut.)


Film 3 andra katan



Film 4 tredje katan



Efteråt ville Vincent fika så vi åkte till Café Rävasten, ett jättemysigt café en bit utanför Boden. Har billigt och supergott fika. De har även en butik som säljer handarbeten mm i lantlig stil samt lite smycken.
De har även en gungställning som barnen gillar samt kaniner att mata med maskrosblad.

Vincent fick låna min kamera och springa runt och fotografera, här kommer några av hans bilder.
Mamma och pappa.
Busbrorsan gör kaninöron på huset.
Det satt en busig docka i trappan.
Brorsan Herman käkar klubba och spanar på övriga besökare.
Caféhuset.
Några lyktor som stod utanför huset.
Slutligen ett kort på fotografen själv, min egen lilla posör, man måste ju se cool ut på kort.

02 juni 2008

Bulgarien 1 vecka 995 kr

Hittade en snuskigt billig sista minuten till Bulgarien, direkt från Luleå för 995 kr. Enda kruxet är att resan går i morgon kl 16:20. Skulle jag hinna? Typ alla kläder ligger i tvätten och kyl/frys är tomma här hemma. Sambon har inget körkort och det är aningen bängligt för honom att lämna/hämta på skola/förskola och handla. Hinner jag slänga ner lite kläder, storhandla och ändå ta mig till Kallax?

Det vore onekligen skönt att dra iväg men för en gångs skull skulle jag vilja resa med sällskap. Alla mina resor har varit på egen hand, det vore kul med lite omväxling.

Eller skall jag passa på och dra till Bulgarien en vecka?

Det blev Bondelidklänningen på MQ

Idag var jag in till Luleå och provade klänningen på MQ och den satt helt ok på min kropp så jag köpte den. Men jag är fortfarande sugen på att se vad det skulle kosta att sy upp en klänning.

Här är ett kort på klänningen taget av sambon (ja jag vet att jag ser ut som ett miffo med solen i ögonen på kortet, men jag ides inte fixa makeup/hår och allt sånt där som man normalt gör och ja jag vet att jag måste gå och klippa mig) :-)



Tycker smocken inte riktigt hamnar på rätt plats, ser nu på kortet att jag ser rätt bred ut. Smocken går upp en del på brösten oxå men det går knappt att komma ifrån vilken klänning jag än provar, mina bröst är helt enkelt felplacerade. Men en bättre BH kan ju oxå införskaffas, eller så får jag väl ha korsett under :-)

Men lite kanske ger med sin när allt vatten går ur kroppen, har svullnat rejält i värmen plus att jag brukar lägga på mig 2-3 kg vatten när jag har mens. Så jag känner mig aningen mer plufsig nu än vad jag brukar.

Funderar på vad jag skall ha för skor och smycken till. Funderar på att köpa någon kofta och en liten väska oxå. Men jag är urkass på sånt där assessoarerstuff så det får väl komma lite pö om pö, har ju en månad på mig.


Andra bloggar om: , ,