31 oktober 2008

Jippie!

Det är halvdag idag vilket gör mitt köriga helgschema lite mer lätthanterligt.

Idag:
Tokstäda hemma och leta fram en extrasäng till barnet som skall sova över i morgon.
Köpa en present till kalaset Herman skall på i morgon. Undra vad födelsedags barnet vill ha.
Handla mat till hegen.
Gå på Låt den rätte komma in med Göran.

Lördag:
Ta emot killen som skall sova över hos oss.
Skjutsa Herman till/från kalas
Åka med Vincent och kamrat till Halloweendisco och sitta där några timmar medan de roar sig.

Söndag:
Åka till Leos lekland, orka jag det tro.
Städa upp kaoset efter att ha haft 3 barn hemma.
Gå på spionutställningen på Försvarsmuseum och sen fika på Retracaféet med 2 gamla arbetskompisar.
Se på film med Nogge (om han inte kommer på någon ursäkt, så som att det är sport på TV för att slippa). Det börjar gå Descenttroll i Hard Candy (har ju bara legat i hyllan ett år redan) så jag är skeptisk till att det blir av.

30 oktober 2008

Smart att inte kolla restiden först

Fan viken klant jag är. Vi var färdiga med mötet i förtid (1420) så istället för att vänta till tåget skulle gå 1835 tog vi bussen 1440. Men pga att bussen tar rätt lång tid och att Luleå-Bodenbussen har ett 2 timmar uppehåll i turlistan just när vi är framme så kommer jag nu hem ca 1 timme senare än om jag väntat på tåget.

Lite småsur på mig själv för att jag inte kollade restiden innan jag köpte bussbiljetten. Gillar ju inte ens att åka buss. Så nu måste jag dessutom hitta på något att göra i Luleå mellan 1945 och 2130. Men kollegan Mats är hemma mer än 2 timmar före han skulle varit med tåget.

På väg till Kiruna


Sitter på tåget och det blir vitare och vitare ute.

29 oktober 2008

Att spela sax fick en ny innebörd

Konserten var riktigt riktigt bra. Kunde ha varit lite mer folk för ännu bättre stämning men nu var jag ju inte där för publiken utan för att lyssna på det nyfunna bandet Detektivbyrån. 3 charmiga värmlänningar (numer bosatta i Göteborg). De spelade alldels fantastiskt, så kul att kunna höra och se hur de fick fram de små ljuden, de som bildar helheten. Publiken var knäpptyst, de skojade om att vi var så tysta att vi faktiskt verkade lyssna. Tittade mig omkring flera gånger och många stod och blundade och såg ut att njuta. Själv fick jag ett stort leende på läpparna redan i introt och det släppte inte förren en lång stund efter konsertens slut.

Eftersom jag bara lyssnat på dem en dag innan så kan jag ju inte vad låtarna heter men det är det som är så skönt med instrumental musik, inga texter man måste kunna och sjunga med i. Nu kunde jag bara njuta. Och så blev jag lite extra glad när de spelade LifeUniverse (fick kolla upp ni vad den hette) som bara är så skön.

Har du chans att se dem i Piteå i morgon på Krokodil så gör det, väl investerad tid, ren glädje. Ni kommer inte att ångra er.

Tyvärr han jag inte ta ut några pengar så jag kunde inte köpa någon tygkasse. Det var lite konstigt att gå på konsert själv men jag träffade tre grabbar jag känner från förr (inte sett någon av dem på en hel evighet) så vi småsnackade lite före och efter.

Saxen då, jo de spelar på en kökssax, det har jag varken sett eller hört förut.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Makt på Stureplan, det viktigaste i livet?

Jag frågar igen och igen, makt över vad? Varför anser Linda Rosing att hon har makt? Visst stureplanskrogar odl. vill få publicitet vilket du nu kan få genom vissa stora bloggare men att ha makten att hissa/dissa ett uteställe, en frisör eller en mascara, vilken makt är det att sträva efter?

De bloggare som engagerade sig i FRA-debatten och som skriver om aktuella politiska händelser, som väcker opinion, som får oss att ifrågasätta, får oss att agera de har makt men hur ofta skrivs det om dem? Kring FRA-debatten gick det ju inte att undvika att skriva om dem men det står inte i proportion till den uppmärksamhet som Linda, Isabella (tydligen är hon inte Blondinbella längre), Katrin mfl får. På tal om dessa bloggar rekommenderar jag Tyskungen och hans recensioner av kändisbloggar, rolig läsning.

Makt idag definieras tydligen efter hur poppis man är på "kändisfesterna".

Fast Jinge tror ju att ju närmare valet vi kommer så kommre Isabellas blogg bli allt mer politisk, blir hom utesluten ur bratzgänget då? Vem tar hennes plats när hon blir en tråkig bloggare utan makt?

Detektivbyrån igen

Jag har nu lyssnat på det som ligger uppe på last.fm och mySpace och är helt såld. Gud vilken skön musik (lyssna du oxå, bums). Hoppas det finns biljetter kvar till ikväll, 100 kr är ju inget. Får se om jag får med mig någon. Annars går jag själv.

Skall dra ner MP3:orna de har på webbsidan och lägga i iTouchen.

Undra om de säljer sin coola tygkasse efter konserten.


Ett litet smakprov:


Hur kommer man på idén att sätta ihop ett band av denna sort?

Har du inte lyssnat ännu? Då kanske du skall läsa detta för att få en inblick i hur det låter, så bra beskrivet.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

(Bilden kommer från Detektivbyråns webbshop)

Ytterligare ett personlighetstest

Hittade via Annser.

Din personlighetstyp:

Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.









Tips: Placera musmarkören på rubrikerna för förklaringar av begreppen.


Testet hittar du här.

De första meningarna käns väl rätt sanna, populär vet jag inte, känner mig inte så men vem vet folk avskyr mig ju inte i alla fall :-) Och jag sätter nog andras väl och ve i främsta rummet lite för ofta.

"Ogillar objektiv analys", hmm? Kanske är jag mer känslostyrd än vad jag tror mig vara?
"Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem" ok, skall försöka gräva fram de kunskaperna :-)

Listan på yrke är aningen välspridd, lärare har jag varit och trivdes rätt bra med det när jag hade intresserade studenter. Konsult är jag nu, säljare var jag väl delvis som pre-sales. men hemmafru, var fick de det ifrån, det skulle jag aldrig funka som. Nä knasiga test.


Läs även andra bloggares åsikter om ,

28 oktober 2008

Synthar och xylofoner

Läste i SvD att den 2 november firas synthens dag på Musikmuseet i Stockholm. Får väl passa på att lyssna på lite extra mycket JMJ den dagen med andra ord.

Xylofon är ett underskattat instrument. Sitter och lyssnar på Detektivbyrån just nu och de verkar gilla xylofoner. De skall visst spela i Kulturens Hus, Luleå i morgon, hmm man kanske skulle ta sig dit och lyssna på deras blandning mellan pop, electro och folkmusik.

(Bilder från stock.xchng)

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Vem skall plågas av en rosa dator?

Läste hos Felicitas att Mix Megapol vill dela ut pris till Sveriges nya kvinnliga bloggare. Hmm det skall alltså vara någon som är ny. Någon man tror uppskattar en ROSA laptop.
Nominera din favoritbloggare! Vi belönar både Dig som tipsat och den vinnande bloggaren, med en rosa LG dator och ett års gratis mobilt bredband från Telia.
Vår nya favoritblogg får också flytta in här på www.mixmegapol.se.

Juryn, ledd av Gry Forssell, presenterar sina fem favoriter här den 3 november som Du kan rösta på.


Den 7 november ringer Äntligen Morgon upp den bloggare som fått flest röster.

Är det inte de manliga bloggarna som behöver lyftas fram vid det här laget, de hamnar ju rätt mycket i skymundan, se bara på Blog Awards, hur många manliga bloggare fanns det där?

Vad är en kvinnlig bloggare? Kanske skall man ta och nominera en manlig bloggare som skriver genom att visa sin "kvinnliga sida" ni vet den där mjuka, känslosamma som av någon anledning anses bara tillhöra ena könet egentligen eller så nominerar jag Lilla Gumman som är tjejer som skriver om ett ämne som anses bara vara för killar egentligen. Deras blogg är ju ganska ny men de är ju mer än en som skriver den får man inte nominera den då? Kommer inte på någon ny manlig känslosam bloggare så det får bli tjejerna på Lilla Gumman trots att jag ryser varje gång jag ser namnet (jag förstår ironin men ändå, alla som känner mig vet vad som händer om någon råkar kalla mig lilla gumman), och trots att de använder rosa i bloggen så kan de beskriva teknik på ett roligt och bra sätt (varför måste alla "tjejsidor" vara rosa???.

Så jag nominerar Lilla Gumman till Mix Megapols kvinnliga bloggarpris. De verkar ju gilla rosa så en rosa laptop passar dem säkerligen bra.

Men vänta nu, den som lämnar vinnande tipset belönas oxå med en Rosa laptop, finns det stickers att täcka för med, kan jag få välja en annan färg? Eller vänta en rosa passar skitbra, båda grabbarna gillar ju rosa :-) Jag har ju en röd och fin dator själv.

Vem nominerar du?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Mmmm DrPepper

Tillverkaren av DrPepper har tydligen lovat gratis läsk å alla amerikaner om Guns N' Roses ständigt försenade skiva Chinese Democracy skulle komma ut 2008. Nu släpps ju skivan i november i år så då är det ju bara att hålla löftet.

PR-trick? Nä hur kan man tro det?!

Med tanke på hur många som inte tycker om DrPepper så borde väl inte bolaget behöva oroa sig speciellt mycket för att det skall ruinera dem. Eller kommer ALLA vilja dricka sin gratisläsk, det är ju gratis? Men att få ut sin läsk verkar ju inte vara helt enkelt. Någon mer som tror att DrPeppers webbplats kommer sänkas den 23:e november?

Själv gillar jag DrPepper men den måste vara iskall!

(Bild från importladen.de)


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Avbokat BotB

Med sorg har jag nu avbokat Best-of-the-best och inte bättre blev det ju av att Linda skrev i kommentar att hon far. Fan fan fan. Vill oxå men måste lära mig att lyssna på kropphelvetet. Kan man inte göra en fullkroppstransplantation? Jag är inte så kinkig men den skall vara hyfsat vältränad, 170 cm lång och fungera!!

Nya kommentarssättet funkar inte

Testade att slå på detta men det enda som hände var att man var tvungen att klicka 2 gånger på olika sidor för att komma till kommentarsfältet. Kommer slå på det lite då och då för att se om det funkar så kommer ni ibland bara till postningens kommentarssida istället för kommentarsfältet vet ni varför.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

(Detta inlägg är stängt för kommentarer eftersom det plötsligt börjat användas för att skriva spamkommentarer).

Testar EQO på M600:an

Nu har jag äntligen flashat om min M600i så den har nätaccess igen. Passade på att testa lite olika IM-klienter oxå. fring finns ju tyvärr inte till M600 så valet föll på EQO. Verkar lovande i alla fall. Men tyvärr ingen Twitterklient :-( Men jag hittade m.twitter.com så jag kan ju använda den.

Lade in mina Google Reader utdelningar och mina Twitter här i högerkanten igen. Stör mig på att jag inte kan få styra storleken på rubriken för mina delade RSS:er. Får trixa lite och se om det går att lösa.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

27 oktober 2008

Bea svarar på kulturfyran


Kulturbloggens Kulturfyra från i onsdags hade ett ämne jag gillar så här kommer mina svar:

1. Vampyrfilmen har premiär på fredag. Vad tycker du om vampyrer?

Beror lite på vilken vampyrmytologi man går på, de som lutar mer åt Nosferatu eller de i En vampyrs bekännelse/Dracula. Båda har väl sina sidor. Nosferatuvarianten är rätt skrämmande, de dödar och lemlästar och vill bara tillfredställa sina egna behov. Draculavarianten är mer charmerande, snygga och förföriska. Inte helt sällan rätt erotiska och de ger "gåvan" evigt liv som inte alltid är en gåva direkt. Det är något skrämmande och sorgligt över evigt liv. Skulle jag låta mig bli biten av en sådan? Jag har väl ingen åsikt om vampyrer i sig då de inte finns men vampyrskildringar i böcker och på film är intressanta och jag läser/ser gärna båda sorterna lite beroende på humör men den charmerande lite mystiska är nog bäst den nandra känns mer läbbig. Vampyren i Låt den rätte komma in är överaskande och ny på ett sätt jag gillar. Så det korta svaret är väl jag gillar vampyrer :-)

2. Vilken skräckfigur tycker du är hemskast eller mest skrämmande?

Människan, det finns så många filmer/böcker som handlar om människans psyke, vad kan vi tänka oss att göra för egen överlevnads skull eller vad vi kan offra för någon annan, och vad kan en sjuk människa få för sig? Det är oerhört skrämmande. Saw-filmerna handlar ju mycket om det, "Cherise your life". The Ruins jag såg häromdagen har oxå det temat även om det föll lite platt. Hard Candy som jaf förhoppningsvis ser ikväll sägs göra en riktigt rädd för människans inre. Måste jag välja en "figur" så får det nog bli pojken i Jurtjyrkogården.

3. Vilken är din värsta skräckupplevelse?

Man kan bli skrämd på så många sätt, men ett skräcktillfälle relaterat till film är när jag var 12 år gammal och låg ensam hemma i soffan en sen kväll och kikade på Alice Sweet Alice, en klassisk skräckfilm. Min katt som vägde lite över 10 kg smög på mig och gjorde ett anfall upp mot soffan och landade på min mage när det var som mest spännande, då trodde jag att hjärtat skulle stanna. Resten av filmen såg jag med lampan tänd och katten i ett fast grepp i famnen.

Men sen finns det ju andra skrämmande saker där jag varit rädd för att någon annan skall ha dött eller där mitt eget liv varit i fara men de går inte att rangordna. Men nr jag drömde att gammelmormor hade dött och visste vad mormor skulle säga när hon ringde morgonen därpå då blev jag skräckslagen för mig själv. sen kan jag bli skräckslagen för tankar på att något skulle kunna hända barnen, bygger upp scenarion i huvudet som kan göra mig helt paralyserad.

4. Vilken är den bästa skräckfilmen eller thrillern eller rysaren?

Nu blev det skitsvårt, att välja en favoritfilm bland så många bra. Det här är ju genren jag ser absolut mest av och har så många filmer jag verkligen gillar. Men en som jag sett flera gånger fastän jag vet precis hur den är är Sjätte sinnet, det är något vackert över den som jag gillar, den är inte den äckligaste, mest skrämmande men kanske den vackraste. (Sen om man skall bli bli rädd och sitta på helspänn så måste jag få passa på att rekommendera R-Point.)

Rosmari undrar om man vill vinna skiva eller bok, boken har jag ju redan och Camilla har fått mig lite smånyfiken på Sulo så jag väljer skiva.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

På tal om min stickönskan häromdagen

Så läste jag detta i tidningen idag.

Skräm mig!

I lördags var mitt hår visst lockigt för resten av månaden eller nåt för nu är det spikrakt och jättestatiskt. Så just nu skulle jag behöva få samma behandling som dockorna i Tomteverkstan på Julafton. Är inte van att se mig själv i spikrakt hår. Extra kul ser det ut just nu när jag har fått min ID-bricka här på jobbet och på kortet har jag ljusare och jättelockigt hår.

Så plocka fram spindeln och lockmaskinen, någon?

Men kanske är filmen ikväll så skrämmande att håret krullar sig på mig.


Får snart införa en ny kategori "Svammel" :-)


(Bilden kommer från stock.xchng)

Att synas att bli sedd

Varje gång någon länkar till mig (oavsett om det är titta vad bra/kul hon skriver eller kolla vilket pucko) eller delar ut nåt av det jag skriver i min blogg till sina "share-läsare" då blir jag lite extra glad (och roligast är det när det är utdelat med kommentar). Jag har skrivit något som någon annan tycker att andra skall läsa. Tänk så lätt det är att göra en liten Bea glad.

Bekräftelsekåt, jag? ;-)

Förövrigt måste jag berömma Mysla för hennes sluga plan.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

P.S. I Love you

Ulrika skriver om filmen P.S. I Love you (hittat via Deepeds share) och ibland kan jag behöva en riktigt gråta-ut-film så denna låter mycket passande (även om boken sägs vara så mycket bättre, men en bok är inte lika koncentrerat gråt, det är mer en långdragen process som tom kan bli rätt jobbig). Så jag skriver upp filmen i min att-se-lista. Kommentarerna listar även Once och The Notebook så det är väl lika bra att lägga fler gråtfilmer på lager. Anders tipsade om en Feelgoodfilm igår Zatôichi, en japansk film om en blind samurai.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

(bilden kommer från stock.xchng)

Fan, deprimerande läsning

Läste tillbaka i bloggen, till när jag avslutade Venoferbehandlingen förra gången.
Idag var det dags för återbesök hos min läkare och svar på proverna jag tog för 3 veckor sedan). 9:30 steg jag in på hans rum, fick veta att mitt Hb fortfarande var för lågt (kring 100) och att mina järnförråd inte fyllts på alls. Järnförråden borde ha legat på minst +50 efter 10 st Venoferinjektioner. Han var förbryllad och sa att han nu gjort en grundutredning som inte visar något alls och att det är dags att remittera mig vidare.

Hmm jag hade ett minne av att det hade funkat, mindes inte alls att det var för att det inte funkade som jag fick gå vidare till tarmröngten mm. Att ens minne kan svika en så. Jag är ta mig fan ett medicinskt mysterium. Var är Dr House när man behöver honom?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

26 oktober 2008

Vem är det?

Kollade på en gammal webbsida och hittade detta kort. Det är illa när man knappt känner igen sig själv.

Fick höra att jag liknade en kändis (från förr) på kortet, någon som kan gissa vem?

Läs även andra bloggares åsikter om

Nu skall ungarna få stryk igen

Piskade nyss skiten ur dem i Kasta Gris. Nu har de hämtat Race och jag får väl visa dem var skåpet skall stå en gång till. Filmtittandet med Nogge blev uppskjutet till i morgon så jag får ägna kvällen åt att slå ungarna i diverse sällskapsspel istället.

Har ägnat hela förmiddagen åt karate och sen jaga en halloweendräkt åt Vincent som skall på halloweendisko nästa helg. Vi hittade en på Coop Forum tillslut. Märks att Halloweentrenden verkar mattas av i Sverige, mycket förre saker i butikerna.

Uppdatering: Givetvis vann jag även i Race men Vincnet var väldigt nära att ta hem segern och Herman var listigare än vad man kan förvänta sig av en 5-åring (eller ja de är ju mina och Henriks ungar, klart de är smarta ;-) .

Läs även andra bloggares åsikter om ,

25 oktober 2008

The Ruins var äcklig, inte så skrämmande men äcklig

Filmen The Ruins börjar som många andra skräckfilmer, några ungdommar som åkt iväg till något ställe långt hemifrån, festar, flirtar och ger lite sexuella antydningar (nä mer än så får man inte i denna film, lite naket finns dock). De 4 amerikanska ungdomarna vill göra något speciellt de sista dagarna på semester och träffar en tysk som skall åka ut till sin bror som jobbar på en utgrävning på ett okänt Mayatempel. De bestämmer sig för att följa med. Även en ickepresenterad grek åker med. Vi anar redan tidigt att de 6 inte kommer komma därirån levande allihop, frågan är bara hur många som kommer att dö, hur och i vilken ordning. Tyvärr så används alldeles för lite tid i filmen till att vi skall lära känna karaktärerna, man känner inget när de går bort en efter en. Egentligen känner man bara med en karaktär, Jeff men det är nog för att han har så bedjande ögon genom hela filmen. Hade filmen varit bra gjord hade man känt deras hopplöshet och rädsla, förstått varför de blir aningen galna men nu matas äcklet på i sådant tempo att jag hinner bara må illa av alla 'gore'-moment som innehöll knivar, jag HATAR knivar.

Men goret var bra och snyggt gjort, jag ville ju knappt titta så på det sättet var ju inte filmen värdelös så den får 2 stora portioner blomgödsel i betyg. Se den om du hemskt gärna vill se film och absolut inget annat finns att hyra, annars klarar du dig rätt bra utan den. Eller ja man kan ju se den för de bra effekternas skull om man har lite tid över.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Han jagar en boll...


Lönerna i sportvärlden är SJUKA!!

Zlatans nya lön är 120 miljoner om året, 10 miljoner i månaden, meddelar Aftonbladet idag. Det är helt absurt han tjänar nästan lika mycket om dagen som jag gör på ett år. Vem behöver sådana mängder med pengar? Och hur kan att jaga en boll värderas så otroligt högt? Vi lever i en skruvad värld.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Film ikväll

Idag hade jag kunnat gå och se Låt den rätte komma in på bio med G men jag hade redan lovat sambon att stanna hemma och hyra en film. Så han var nyss iväg och hyrde The Ruins, den verkar väl inte vara världens bästa film men ibland får man nöja sig med det som finns inne på lilla Kioskpiraten, det mesta sevärda var uthyrt. Huvudsaken är att vi faktiskt gör något tillsammans vi två, det händer inte så ofta nu för tiden. Så ikväll blir det inget bloggat efter kl 20 när ungarna åkt i säng om jag inte bloggar väldigt sent om filmen.

Fan kom just på att det kan bli skitsvårt att se Låt den rätte komma in nästa helg, vi har ju ett extrabarn här då. Hmm men kanske alla barn sover i någorlunda tid så jag kan smita på sena bion.

Nu middag.

Nu drar jag till Luleå

Dags att rota fram något ur garderoben som inte behöver strykas och sen fara in till Luleå. Dags att tränga sig på lite. Sen måååååste jag till optikern och kolla på bågar, måste byta brillor.

Teknikens under?


Oj oj nu kan mail från folk bli helt oläsbara, Google har lanserat Emoticons i Gmail. Ser på forum jag med på att somliga kan bara inte låta bli att skriva sina texter som värsta rebusen. Google har dessutom valt att inte sätta några ledtexter till sina emoticons så det kan bli roliga missförstånd när inte sändare och mottagare tolkar ikonerna på samma sätt. Själv använder jag smilies mest när jag chattar men inte i några överdrivna mängder det varier mest mellan ;-) ;-) :-( :-/ :-O och någon enstaka gång passar någon av de specialvarianter som finns. I mail förekommer de extremt sparsamt. Där har man inte samma direktkommunikation och kan inte som mottagare läsa av stämningen i kommunikationen på samma sätt.

Aftonbladet rapporterar att Microsoft tycker att man skall slippa svordomar och har har tagit patent på en teknik som i realtid kan filtrera bort olämpliga ord och ersätta dem med pip eller tystnad. Tänk om något liknande skulle införas i bloggprogramvaror (i forum kan man ha sådana filter och på vissa amerikanska forum blir det bara **** så fort man försöker uttrycka minsta lilla ilska). Själv svär jag mer än vad somliga tycker att man skall göra. Vissa säger att det är fult att svära och att man skall använda andra ord. Men vad är skillnaden om jag säger "helvete" eller "whopsidopsi" när jag sparkar foten i tröskeln? Varför är det ena ordet så otroligt fult att säga? Svordomar säger med ett eller flera ord hur arg/irriterad/sur/förbannad man är, ibland kan de användas istället för att höja rösten och för det mesta är de just förstärkningar för att understryka något. Jag tycker att språket skulle bli rätt så utarmat om inte svordomar fanns. Visst kan de missbrukas dvs inte användas som de förstärkningsord de är men rätt använda tycker i alla fall jag att de borde få finnas. Wikipedia hade en bra sammanställning av vad svordomar är.

Till och med min konfirmationspräst svarade på frågan om han svor "Om jag tappar en stor sten på foten så säger jag knappast hoppsan som det kan gå utan då svär nog även jag".

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

24 oktober 2008

Shit vad dyrt det skulle bli

Skrev häromdagen om långa vs korta blogginlägg och skulle Badlands Hyena få igenom sitt förslag ja då skulle jag ligga ekonomiskt pyrt till. Eller så är det ett ypperligt sätt för mig att faktiskt korta ner mina långa inlägg till snuttifierningsvärldens orka-med-längd, för helt tyst kommer jag nog aldrig bli.

Verbimeter låter som ett ord ur Rappakalja, när det väl dyker upp där då är Bloggosfären illa ute. Eller? Kanske skall alla börja skriva snuttifieringslånga inlägg. Var går gränsen för hur många ord gemene bloggläsare orkar läsa? Är det viktigare än vad gemene bloggskrivare vill förmedla/skriva av sig. Kanske borda sätta mina blogginlägg i händerna på en redaktör och se hur nerskurna de skulle kunna bli. Eller skulle de bli strukna helt, detta bryr sig ingen om?

Hittat via Beta Alfa.

Läs även andra bloggares åsikter om

Oj så sugen jag blev

Har bara läst positiva recensioner av Låt den rätte komma in och denna amerikanska recension fick mig nästan att ta och boka en biljett och gå och se filmen själv idag. Men jag har sån jävla mensvärk att biobesök är nog inte det bästa idag. Och så är det ju det där att ha någon att prata om filmen med efteråt som saknas om jag går själv. G som jag brukar gå på bio med var tyvärr upptagen idag, han skulle se Klungan på Kulturens Hus.

Märks det att jag längtar efter att få se filmatiseringen av Låt den rätte komma in :-) Hoppas bara jag får med mig någon innan den slutar att gå för den vill jag verkligen se på bio.

Dags att kasta gammalt bagage överbord?!

Det är väldigt väldigt sällan någon frågar mig "Bea vill du följa med på X" eller ens tar det som självklart att även jag skall med. Så har det varit hela mitt liv. Det är så gott som alltid jag som frågar om någon/några vill hänga med på något/göra något. Ibland väljer jag att skita i det, jag frågar inte på en evighet och hoppas på att någon skall sakna mig men det händer inte och då sitter jag där och är skitledsen, mitt lilla pucko.

Sitter man bland en grupp människor och de pratar om ex. en fest eller film de skall gå på senare på kvällen så känner man sig rätt så oönskad (vilket hände för ett tag sedan och den gången gjorde det inte mindre ont att efteråt få höra, attans jag tänkte inte på att du kanske hade velat följa med). Eller i alla fall jag gör det. För jag slungas bakåt i tiden, på den tid som all festplanering/utflykter eller vfsh föregick bakom min rygg eller om de var elaka rakt framför näsan på mig så att jag skulle veta om att jag inte var bjuden. Jag vet att de jag umgås med idag (oftast på mitt initiativ) inte är elaka, jag vet innerst inne att de faktiskt bryr sig om mig men vad hjälper det när barn från förr trasat sönder min hjärna. Jag vet att de helt enkelt är typerna som bara flyter med, de gånger inget händer kan de till och med njuta av att sitta hemma och ruttna bort några dagar.

Förr resonerade jag som så att jag slipper ju umgås med idioterna, vill de inte veta av mig så får det vara deras förlust, jag är som jag är och tänker inte ändra på mitt sätt att vara, mina tankar, klädstil mm för deras skull. Men likväl kände jag mig enormt ensam.

Idag kan jag liksom inte tycka illa om de som inte hör av sig, det är människor jag tycker oerhört mycket om. Men de umgås mest i en begränsad krets, de träffas på jobbet varje dag bestämmer saker då eller när de är och fikar och sånt. De säger ju inte nej de gånger jag hör av mig, det skulle de väl gjort om de inte hade velat veta av mig? Så jag har bestämt mig för att acceptera att det är jag som får ta initiativ när jag vill ha lite annat sällskap än familjen. Steg för steg måste jag vänja mig att inte känna mig som jag tränger på när jag dyker upp på deras stamfik, någon gång kanske jag tom vågar säga orden "Det låter kul får man haka på?", och förhoppningsvis inte får råa skratt eller total ignorans tillbaka. Ett nej tål jag, kan finnas massor med orsaker till att man inte kan följa med men jag hoppas att orsaken inte är för att de inte vill ha med mig för att jag är jag.

Nackdelen med att ha vänner som själva är populära som folk vänder sig till är att de behöver inte höra av sig till folk och de har nog svårt att sätta sig in i hur det kan kännas för någon annan.

Jag blev sjukt glad när Ralf ringde och frågade/kommenderade mig till DM i London. Någon kom ihåg att jag finns och att man faktiskt kan ta sig från Boden till olika ställen.

Men fan jag är 35, varför skall jag känna mig som 14 ibland? Kan man inte få genomgå någon form av hjärntvätt som tvättar bort de där totalt onödiga känslorna.

Så som sagt, nu är det dags att ta tag i det hela för så här går det ju inte att ha det. skulle det sig då visa sig att de inte alls vill ha med mig att göra så får jag ta den smällen då. När jag var yngre försökte jag med något drastiska metoder komma ifrån det hela., Idag har jag 2 barn att tänka på. När jag var tonåring så undrade jag många gånger om någon ens skulle märka om jag dog/flyttade utan att säga något. Jag tror faktiskt inte det. För mindre än 1 år sedan tänkte jag ungefär det samma, undra om någon skulle märka att jag inte längre hörde av mig. Tänk om jag skulle stänga ner min Miranda för gott skulle någon undra vad som hänt? Ibland blir jag sugen på att prova, hur länge skulle det dröja innan någon skulle börja undra.

För många år sedan frågade någon mig "Bea vad önskar du dig mest av allt, du får inte svara världsfred odl." och då var mitt svar "En bästa vän". Idag finns det en person som jag alltid kan vända mig till, som hjälper mig att se saker och ting ur ett annat perspektiv, någon jag kan berätta glada saker för och få ett leende tillbaka. Men den relationen är ensidig på det planet, jag vet knappt något om personen och får sällan höra vare sig glada eller tråkiga saker. Det är det jag saknar som mest, ett dubbelsidigt vänskapsförhållande någon som tittade över på fika eller frågade om man ville komma förbi. Men sådana uppstår inte så lätt och särskilt inte om man sällan träffar folk. Så just nu nöjer jag mig att veta att jag har någon att vända mig till som faktiskt känner mig rätt så väl och som läser av hur jag mår snabbt, det är mer än förr när jag var liten.

Att skriva denna text var skitjobbig, sitter på jobbet med tårar i ögonen och undrar om jag skall posta detta eller inte. Men nu går det iväg (ingen orkar väl läsa ändå det är ju så många ord ;-) ). Genom att skriva det så får jag väl även ta tag i det på riktigt. För nu är jag less.

Uppdatering 18:06 På tal om lycka och vänskap läste jag detta nyss. Men de verkar ju inte veta om lyckliga personer lättare får vänner eller om man blir lycklig av att ha många vänner.

Läs även andra bloggares åsikter om

(Bilden kommer från Stock.xchng)

Du är sjuk sjuk sjuk

Frågade Nogge om vi skulle se film i helgen, Hard Candy kanske (innan karamellen blir gammal)? Jo det skulle väl gå bra på söndag, lite humor är aldrig fel. Blev lite rädd, Hard Candy är ju allt annat än humor och tycker han den verkar vara humoristisk så vet jag inte om jag vågar åka dit. Visade sig att han tänkte på Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon. Puh, han är inte så störd som man kan tro så jag vågar nog åka dit ändå :-)

Tyckte vi kunde se båda, efter Hard Candy kan man nog behöva garva lite. Så vi får väl se vad det blir. Känns som en evighet sedan vi såg film, 19 dagar kan tydligen kännas som en evighet. Att åka dit och krypa upp i soffan framför en film är en stund borta från allt annat, familj, jobb, träning osv... Alla skulle behöva sig en filmstund då och då.

Fan fan fan

Inte fick jag vara glad längre. Jobbsaken jag ville skulle hända, hände inte. Så nu är jag lite ledsen i ögat. Vi var försent ute så det gick till andra konsulter inom bolaget. Jävligt synd då det var ett uppdrag jag verkligen hade gillat, en bransch jag kan och ämnen jag brinner för.

Kan väl även passa på att berätta att jag sökte drömjobbet häromdagen, sådana tjänster är utannonserade ca en gång var 5:e år eller nåt i Luleå och där fick jag svar rätt omgående att jag var jätteintressant men de hade redan tillsatt tjänsten (innan ansökningstiden gick ut).

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Spårlöst borta

Glömde ju helt bort detta häromdagen. Var på ICA och bakom mig bland hyllorna stod 2 tjejer ca 15 år gamla:

Tjej 1 har lurar i och lyssnar på något i sin mobil samtidigt som hon nynnar med.

T1: Alltså jag fattar inte vad Abu Ghraib har med saken att göra
T2: Va?
T1: Ja men du vet Abu Ghraib, fånglägret på Guantanamo eller vad det heter. Lasse sjunger "Ja, en dag försvinner jag ur Dina ögon, som en fånge på Abu Ghraib" vad är det för konstig grej att sjunga?
T2: Ser ut att explodera av skratt snart och säger "Vad heter låten?"
T1: En svår och jobbig grej va?
T2: Så du tror inte det är DET han sjunger där?

Gissa om jag hade svårt att hålla mig för skratt. Nu kommer jag ju sjunga som en fånge på Abu Ghraib när jag hör den låten.

Och för er som aldrig hört låten:

Spotifylänk

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

23 oktober 2008

Vissa är precis som förr :-)

Hittade igen en gammal polare från förr, han bloggar sen ett tag tillbaka och han är precis som förr. Babblar på om allt möjligt, har åsikter om allt och alla. Det var som att skickas 15 år tillbaka i tiden. Och ja jag är likadan och var så då med. Fan vad jag saknar att sitta och tjafsa på fiket hemma i THN.

Givetvis för bra för att vara sant :-(

Discshop skrev på sin webbplats att filmerna jag ville ha var slut hos distributören (men ingick i boxen jag skrev om) och jag blev så glad när jag hittade filmerna för ett bra pris hos Disczone istället. Men nu kom det ett mail från dem:
Dessvärre har det visat sig att filmerna har utgått, därav
ej köpbara hos oss längre. Vi saknar besked från filmbolaget
när de kan vara tillgängliga igen...

Däremot såg jag att dessa filmer ingår i boxen "12 kalla
kårar" http://www.disczone.se/?pid=289291
Om du kan vilja vara intresserad utav den istället?
Så jävla irriterande, de skrev inte ett pip om på sin sida att den inte fanns i lager, inte ett ord om att den var slut hos distributören. Sånt retar mig, har man en webbshop så håller man ordning på vad som finns i lagret och stoppar inte köp-knappar på sånt som inte finns. Det är väl bara att sprätta en box och skicka mig skivorna, lite serviceminded skulle väl inte skada (ingen vill ju köpa boxen med så många kassa filmer ändå) ;-)

Disczones box innehåller samma filmer som Discshops med ett undantag, de har inte med den bra filmen Dawn of the Dead utan har istället stoppat in den svenska TV-produktionen Chock. De tog 30 kr mer för sin box dessutom. Så irriterande när man vill ha några filmer och så går de inte att köpa lösa utan man måste få med en massa skräp dessutom. fast å andra sidan är ju inte 249/279 speciellt mycket för 4 bra filmer heller. Men det är mer principen att inte behöva köpa saker jag inte vill ha.

Filmernas betyg på IMDb just nu (orkar inte stoppa in länkar till dem):
  • Janghwa, Hongryeon (A tale of two sisters), 7.5
  • Dead meat, 5.4
  • Vlad 3.7
  • Romasanta 5.3
  • The locals 5.6
  • Man thing 4.1
  • Three extremes 7.2
  • Tales of terror (hittade den inte på IMDb men ingen kundrecension jag sett har varit bra)
  • Dumplings 6.9
  • Jekyll & Hyde 4.2
  • Dawn of the Dead 7.4
  • Dangerous water 3.5

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Vill oxå kunna sticka


En färdighet jag ångrar att jag inte övade på mer som ung är stickning. Då stickade jag lite mössor, babystrumpor (eller inte så lite alla jag kände som fick barn fick massor med små stickade strumpor) och halsdukar. Idag minns jag knappt hur man lägger upp maskor. Kikade in hos Fröken Fräken och blev så avundsjuk, vill oxå kunna. Men jag är jävligt bra på det i teorin. Det senaste jag stickade var de här pulsvärmarna.

Kan man gå stickkurs någonstans?

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Håll tummarna hårt för mig

En jobbrelaterad grej jag inte kan prata om nu kan vara på G så jag vill att ni håller tummarna för att det går som jag vill. Jag skulle bli så jävla glad!

På tal om skräckfilm...

....så skulle man varit i Örebro i början av juni. Gick förbi denna reklamaffisch när jag var där i september.
Naked Blood (Nekeddo burâddo: Megyaku) låter som en klart sjuk film. Och ja Japaner är sjuka.

Men jag känner ju ingen i Örebro så jag hade nog inte vågat gå ändå :-/

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Beställde lite mer skräckfilm

Hittade en box med 12 skräckfilmer för 249 kr på Discshop men det var egentligen bara 2 filmer jag var intresserad av eftersom en hade jag redan sett, en var en film som var med på en av samlingsskivorna som var med och 8 st hade apkassa betyg på IMDb. och givetvis hade de inte just de två lösa till försäljning. Men via Prisjakt hittade jag dem hos Disczone istället för 55 kr resp 59 kr helt ok pris. Har aldrig beställt av dem förut så jag har ingen aning om deras leveranstider, någon annan som har erfarenhet?

Så förhoppningsvis landar snart Janghwa, Hongryeon (A tale of two sisters) och Saam gaang yi (Three extremes) i en brevlåda nära mig snart.

Idag skall jag hämta ut min Argentobox :-)


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

22 oktober 2008

Osande hett nja....

Nu har jag sett första avsnittet av True Blood som jag väntade på. Första avsnittet var inte direkt dåligt men jag jublade inte av glädje heller tyvärr. G beskrev det som att det skulle vara osande hett. Jag väntade och väntade men inte fan osade det, småpyrde möjligtvis. Kan delvis bero på att Sookies dialekt ( amerikanska södern) är direkt avtändande, de låter så jävla korkade.

Vampyrkillen Bill var totalt osexig, hittade inte en detalj på honom som fick mig att tycka att han är intressant. De behöver inte var bildsköna men något litet att titta på behövs. Sookie liknade ett jävla pucko till brud som jag gick i skola med, samma fula glugg mellan tänderna och några liknande drag i ansiktet så henne irriterade jag mig mest på. Men det berodde nog främst på dialekten. Scenerna där de satt och pratade med varandra skulle säkert osa av erotik men när någon pratar sydstatsdialekt ja då blir en Bea totalt avtänd.

Men det kanske tar sig i nästa avsnitt vem vet. Handlingen i sig är väl ok, som vilken serie som helst. Man skall inte ha några förväntningar då blir man bara besviken, så är det.

Nu slötittar jag på 1408 istället, har ju sett den förut så det är inte direkt skrämmade.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

En kramsugen katt glömmer inte

Emilian åmade och kråmade sig bredvid min stol när jag skulle äta middag. Sa till honom att när jag ser på True Blood får han mysa med mig i soffan.

Jag han inte mer än sätta mig i soffan och lägga laptopen i knät förren han satt bredvid mig och tittade mycket uppfodrande på mig. Var bara att lägga datorn åt sidan och få en kramsugen katt i knät istället. Men efter 30 minuter gos blev han less.

Låter som något för oss eller vårt hus rättare sagt

På Kanal 5 skall det börja ett program för de med renoveringskatastrofer i huset. Det låter som en beskrivning av vårt hus. Fast det stämmer inte inte oss, vi är inga hemmafixare så att få dit en snickare som skall få en att fixa saker själv funkar inte. Kan inte bara Extrem Home Makover svepa in och fixa allt?

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Ett måste till julbaket

Hittade den perfekta pepparkaksformen för mig.

De hade fler roliga former.

Läs även andra bloggares åsikter om

Höll ju på att glömma

Det är ju onsdag 22/10 idag = True Blood börjar, det händer något kul idag. Kl. 22 skall jag bänka mig framför TV:n med andra ord. Yippie!

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Apatikoma

Jag dör av tristess snart. Vet i fan vad jag skall hitta på för att ta mig ur detta apatiska komatillstånd jag befinner mig i. Hoppas det i alla fall kan hända något kul i veckan så jag har något att se fram emot men än så länge har inget sådant dykt upp.

Bara skriva kort?

Jag börjar märka en trend, det är de korta inläggen som får kommentarer. Är det ingen som orkar igenom de längre? Eller orerar jag om helt ointressanta saker i dem?

Uppdatering: Med långa åsyftar jag de inlägg som är 500-800 ord långa. Som jämförelse kan jag väl nämna att berättelsen från Fjällräven Classic 2008 var 6767 ord (=megalångt så de förstår jag om ingen som ramlar in här orkar läsa, de är mest skriva för min egen skull samt några som frågat hur det var).

Vilka andra (preventiva) lagar skall vi slopa?

I Dagens Medicin idag (hittat via Aftonbladet, Expressen, DN och SvD) kan man läsa att en ansvarig på Smittskyddsinstitutet tycker att medveten spridning av HIV inte längre skall vara kriminellt.
– Vi anser numera att spridning av hiv inte bör vara kriminaliserat, säger Jan Albert, överläkare, professor i smittskydd och ansvarig för hiv-sektionen på SMI.
Det är minst lika mycket den enskilda individens ansvar att förstå att oskyddat sex innebär risker. Många som för smittan vidare vet inte själva om att de är smittade, säger Jan Albert.
Men nu gäller lagen de som vet om att de är smittade så varför drar han upp övriga? Och att säga att det är den enskilda individens ansvar att inte ha oskyddat sex är osedvanligt korkat. Skall alla som tänker sluta med kondom för att skaffa barn tillsammans först kräva att få se papper på att den andra inte har HIV (vilket hellre inte är en garanti vilket denna person kan berätta om. Annars blir det som i det uppmärksammade fallet med HIV-kvinnan. Skall alla par behöva använda kondom som enda preventivmedel? Om kondomen spricker då? Kondom är inte 100% tillförlitligt tyvärr vilket många som blivit ofrivilligt gravida kan berätta om. Om någon blir våldtagen, skall det bara vara våldtäkten som räknas som brott då?
– Att särhantera hiv bland alla andra smittsamma sjukdomar är inte bra. Det blir så laddat och stigmatiserande. I dag är inte heller hiv en lika dödlig infektion som den var förut, tack vare bromsmedicinerna.
Så han anser att det är att leva normalt att tvingas ta en massa medicin varje dag? Inte känna sig säker på vad man kan säga till andra och inte, hur skall de reagera. Tyvärr tror jag inte en avkriminalisering kommer ta bort stigmat en HIV-smitta innebär än på många år. Bromsmedivcinerna är int helt utan bivrkningar heller. Om man är kvinna så funkar bromsmedicinerna så att risken för överföring av virus till barnet "bara" blir 2 %, är man man och vill ha biologiska barn kan man inte ha samlag utan kondom så man måste lämna sperma som tvättas. Skall vissa personer riskera detta bara för att någon de haft samlag med tidigare inte tagit sitt ansvar. Skall det inte vara vara straffbart att förändra någons liv så radikalt med flit? Visst det går att leva med HIV men det är nog ingen dans på rosor, men det går lättare att leva utan.

Att resonera som så att det är var och ens ansvar att skydda sig mot farliga saker är som att säga att bälteslagen inte behövs, de som dör/skadas, de får skylla sig själva, bältena fanns ju i bilen. Och så resonerar många samtidigt som man vet att i Sverige är vi jäkligt duktiga och pliktskyldiga när det kommer till lagar. De fungerar preventivt. Vilka andra lagar kan vi skippa för folk får skylla sig själva? Våldtäckt kanske, personen som blev våldtagen gick ju faktiskt ut utan att ta på sig kyskhetsbälte, hen får skylla sig själv.

Vet man om att man är smittad får man helt enkelt leva med att man måste upplysa sin tilltänkta sexpartner om saken så hen får avgöra vilka skydds som behövs.

Att en myndighet väljer att sätta sig över lagen och vägrar hjälpa polisen att utreda en smitta är helt sjukt. Hur fan kan de plötsligt ändra sin policy bara för de anser att man får skylla sig själv.

Men trots att analysen skulle kunna binda en misstänkt gärningsman till brottet, vägrar Smittskyddsinstitutet att hjälpa polisen i bevisjakten. Detta trots att myndigheten utfört liknande analyser i 15 års tid.

– Vi anser numera att spridning av hiv inte bör vara kriminaliserat, säger Jan Albert, överläkare, professor i smittskydd och ansvarig för hiv-sektionen på SMI.

Straffet kanske är för hårt, det vet jag inte något om, tycker det är svårt att värdesätta någon annans liv i antal år på kåken. Och visst kan det ge en falsk trygghet i att bara ett fåtl smittospridare spärras in men då kan man även sluta sätta rattfulla i fängelse, för det är bara en ytterst liten del av dem som åker fast så vi andra är fortfarande i riskzonen ute i trafiken. Men det är klart vi kan ju stanna hemma och inte vara i trafiken, det är ju att skydda sig.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , ,

Kramas mer eller kramas mindre?

Läste Terri Herrera Erikssons krönika om okynneskramande och började fundera lite. Hon skriver:
I Sverige har vi haft en långsam förskjutning åt det kontinentala hållet och under framförallt det senaste decenniet har en puss- och kramkultur har börjat bre ut sig.

Plötsligt blir allt väldigt otydligt. Måste man krama sina kompisars kompisar som man har druckit en kaffe ihop med? Är jag stel om jag skakar hand med chefen på julfesten eller är jag överdrivet närgången om jag kindpussar honom?

Om jag kramar min nya kollega Lena när jag spontant råkar stöta ihop med henne på krogen – innebär det att jag har startat en ny hälsningstradition och vi måste börja pliktgodmorgonkramas på jobbet?
Det där med pussande/luftpussande har jag aldrig riktigt förstått mig på men kramar är en del av min egen vardag. Men jag kramar givetvis inte vem som helst och när som helst. Men personer jag tycker om/bryr mig om får kramar när vi ses. kanske har jag turen att ha kramiga bekanta. Man märker rätt snabbt om en person är av det virket eller inte, vissa väljer att ta ett steg tillbaka, ge en nickning eller sträcka fram handen istället när man närmar sig = ingen-kram-tack-beteende. Och då ger man fasiken i att kramas. Det gäller ju att läsa av folk man träffar. Jag är en ganska fysisk person, kan ta i folk jag pratar med osv. och för det mesta är det uppskattat.

Röda Korset pratade för ett år sedan om att det fanns många äldre som inte får någon mänsklig beröring och att de mår jättedåligt av det. Människan behöver närhet (katter oxå). RK hade en kampanj Hela Sverige kramas, där man kunde köpa kramar på ICA för att RK skulle få in pengar till sina aktiviteter där de bland annat besöker ensamma äldre (hu nu kom jag tänka på min mormor, när fick hon en kram senast?, fan jag måste åka söderut).

Men det är inte bara äldre som inte får mänsklig beröring, fick höra av en bekant att det kan gå väldigt längre mellan tillfällena. Så unga singlar som kanske inte kommer från en kramig familj eller som gärna skulle vilja krama sina vänner men inte riktigt vågar lider minst lika mycket. Kampanjen Free Hugs tog upp detta problemet 1 december förra året, det var en del av en större rörelse, Free Hugs. Just denna bekant är en sådan där som ofta bara har nickat när vi setts och tagit ett steg tillbaka när jag överfallit de övriga med kramar. Hur skall jag veta att personen oxå egentligen vill ha en? Är det bättre att krama en för mycket (som egentligen inte vill ha en kram) än att hoppa över någon som egentligen längtar efter beröring? Svårt det där. Är det personer man träffat flera gånger kanske man lika gärna kan ge dem en trevande kram, känna efter hur de reagerar. Nästa gång får de en riktig kram eller en nickning istället.

Jag skulle må pyton utan mänsklig beröring, hade jag inte haft familj och vänner som kramas hade jag nog tvingats gå på massage en gång i veckan eller så bara för att få den.

Så för att ge mina egna svar på Terris frågor:
Kompisars kompisar kanske du inte behöver ge dig på första gången men träffas ni många gånger och alla andra kramas när ni ses/går så varför inte ge en kram du oxå, eller ta emot en kram om någon vill ge dig en.

Chefen kan vara lite svårare, beror ju helt på vad ni har för förhållande till varandra daglidags, jag har haft chefer som det funkat väldigt bra att krama om och haft andra som jag aldrig skulle få för mig att krama.

Nya kollegan och du behöver knappast morgonkramas, men en spontan kram på krogen för att visa att man blir glad av att ses är väl aldrig fel?

Jag har haft kollegor som jag nästan kramat dagligen, just nu saknar jag dem jättemycket. De fick mig att må bra. Nu ses vi lite mer sporadiskt men det första de gör är att krama om mig. sådana människor blir man glad av.

Är man inte själv en kramig person då behöver man inte vara den som tar initiativ till kramar och märker man att någon vill kramas, krama tillbaka om det känns bekvämt eller så visar du att du inte är intresserad av den typen av ömhetsbetygelser. Svårare än så behöver det ju inte vara.

Själv säger jag, ge fan i kindpussandet när ni träffar mig, det känns bara tillgjort och falskt. Är ni glada att se mig säg det eller ge mig en kram.

Vill ni inte kramas, räck ut handen och stryk över armen, det är några sekunders beröring som kan behövas. Våga ta i folk!


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , ,

21 oktober 2008

Jag skall köpa ett hus för pengarna

Nu blev jag fattigare, betalade just av topplånet på huset. 32000 kr puts väck (lika mycket från sambon) och inte får man något kul att leka med för det heller. Någon liten pryttel skulle man väl kunna få så det kändes lite bättre? Undra ur stor del av huset jag äger nu, lilltoan kanske. Eller fönstrena kanske det är, vi tog ju ett nytt lån för dem och betalade av topplånet med det lånet så ja fönstren borde det vara.

De pengar som jag varje månad fört över för att betala amortering och lån kommer jag nu föra över till mitt sparkonto eller skall jag passa på att öka amorteringen på bilen kanske? Pengar som Bea kan göra något kul för eller vara vuxen och tråkig?

Nu kommer det ta en evighet innan ja åter igen får se den fina siffran 100000 på sparkontot. Laptopen skall betalas och likaså en skatt på strax över 13000 (skatten på Googleannonserna på Pärlplatsen + att jag skattat lite för lite under året för övriga annonser där).

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

(Bilden kommer från Riksbanken)

Kom på en nackdel med ljudböcker

Jag som nästan alltid har musik på i bakgrunden när jag läser kom på en väldigt dålig sak med ljudböcker, det går ju inte att lyssna på musik samtidigt :-/

Kan det bli bra? Nä

Läser idag i DN :
Bröderna Schulman swedar film
Inspirerade av filmen "Be kind rewind" ska de svenska bloggkomikerna Calle och Alex Schulman börja göra "swedade" filmer.
Jag har extremt svårt för deras typ av komik, så att de skall "Sweda" filmer låter som en skittråig idé tyvärr. Jag gillade filmen Be Kind Rewind. Hur fasiken Shulmans har fått ett samarbete med SF Anytime är för mig lite oförståeligt hur kan man vilja bli ihopblandad med det skräp som publiceras på 1000apor?

Uppenbarligen har de redan börjat för första filmen ligger redan uppe. Och ja deras swedning suger. Det är ju inte ens en swedning. Gud så dåligt.

Så jag håller med det som My tagline skriver:
Det blir säkert jättekul...för dem.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

I brist på annat

Hittade ett test hos Felicitas och i brist på annat att göra tog jag testet.

Du har…
(x) Mascara över 100 kr
( ) En plattång
(x) En locktång
( ) Designparfym
(x) Foundation över 200 kr
(x) Ögonfransböjare
( ) Olika borttagningsmedel
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
( ) Läppglans över 100 kr
( ) Hårinpackning
( ) Bodybutter
(x) Bodylotion
( ) Parfym över 300 kr

Summa = 5

Du …
( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder fondation varje dag
( ) Använder mascara varje dag
( ) Använder kajal varje dag
( ) Använder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
( ) Använder bodylotion varje dag
( ) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag
(x) Tränar på gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad

Summa = 1

Du har…
(x) Tonat håret
(x) Färgat håret
( ) Hårförlängning
( ) Piercat dig
(x) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen

Summa = 4

Totalt: 10

0-10 Den naturliga naturligaste tjejen.
10-15 Konstgjord behandlad blomma.
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20- 25 Du är en fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast.

Den naturliga naturligaste tjejen. Eller så är jag en lat jäkel som inte ids boka klipptid, orkar inte sminka mig varje morgon och tycker det är otroligt jobbigt att hålla ordning på en hel drös produkter i badrummet.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

20 oktober 2008

Internet anonymiserar mer än man kan ana

Ett par kvällar i rad har jag snackat med en gammal arbetskamrat i flera timmar över ICQ om allt mellan himmel och jord och en hel del ytterst privata saker. Vi har känt varandra i flera år men antalet ord vi yttrat till varandra har inte varit speciellt många under åren. Tror vi de senaste dagarna skrivit mer till varandra än vi pratat. Hur kommer det sig att man genom att använda IM i stället för att sitta i RL eller i telefon plötsligt kan prata om allt möjligt?

Jag kan förstå det bättre när det är två personer som aldrig träffas, men hur kommer det sig att fastän vi känner varandra i RL och ses då och då bland annat folk helt plötsligt vänder ut och in på oss själva bara för att vi sitter i vår trygga hemmamiljö med favoritleksaken datorn framför oss? Jag borde ha svaret, jag är ju en del av det, men jag vet inte. Funderar på det och kan inte komma på något bra svar just nu. Kanske det bara är skönt att prata med någon som man vet inte för det vidare och som inte dömer det man säger. Någon som inte känner en nog väl för att komma med välmenande råd. Vi är ganska olika men samtidigt ganska lika vilket gör diskussionerna roliga. Jag har alltid uppfattat personen i fråga som aningen tillbakadragen och elitistisk i sitt sätt att vara, svår att kommunicera med utan att få en drypande kommentar tillbaka som får en att vara tyst resten av tiden (och att få en Bea tyst är inte det lättaste annars). Men nu kom det inga sådana kommentarer alls. Hur han i normal fall uppfattar mig vet jag inte, frågade inte, mer än att han tycker att jag pratar mycket.

Det finns givetvis saker jag inte har berättat och han lär ha mer än en hemlighet i garderoben men många saker är sånt jag inte tror någon av oss berättar för vem som helst. Och samtalen har verkligen flutit mellan allt möjligt utan större hesitation. Sånt är kul men underligt.

Insåg just att jag skulle behöva en drös med singeltjejkompisar att dela ut bland mina singelkillbekanta, de är en hög genomgoa killar så varför har de inte något sällskap? Lite egoistiskt brukar jag ju säga att jag tycker det är skitbra, då har de ju tid att träffa/prata med mig men samtidigt vet jag ju att de all skulle behöva en kärlek i livet. Så jag får väl sätta ut efterlysningsannonser :-) Ett krav måste dock vara att de skall stå ut med att pojkvännen faktriskt pratar/umgås med mig då och då för annars kommer de inte klara första gallringen. Får fila på de där annonserna, börjar ju veta vad herrarna vill ha och hur de är. Men vissa saker skall man nog inte nämna med en gång ;-)

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

ICAs kundrabatter

Nu har jag äntligen gjort som jag skrev, jag har sprättat plasten och kollat vilka rabatter jag fick av ICA. De skriver att de valt sådant jag handlar ofta och sådant som jag kanske inte handlar så ofta. Mina erbjudanden var:
Stjälkselleri
Norrmejerier Grekisk yoghurt/Matyoghurt, 200-500 g
Norrmejerier yoghurt (valfri), 1 l
ICA Eco Frysta grönsaker, sortrena, 425-500 g
ICA Selection Frysta grönsaker, sortrena, valfri, 450-600 g
ICA Gott Liv Pastej bredbar, 200 g
Frebaco, Flingor, valfria, 300-500 g
Finish Disktabletter, valfri, 15-88 p
Dafgård Lasagne 1 kg
Malaco Tom & Jerry, 135 g

Lite trist att få 2 erbjudanden på frysta grönsaker men i övrigt stämmer det rätt bra med vad vi handlar (förutom de sista två det är sällanköpsvaror här hemma).

Så ICA, keep up the good work!

Uppdatering 081023: Nyttjade nästan samtliga rabatter när jag var på ICA, blev inget godis och ingen leverpastej. Lasagne köpte jag faktiskt för ungarna ville ha. Leverpastejen inhandlas nog i helgen och kanske vill ungarna ha lördagsgodis.

Uppdatering 081027: Såg i morse på andra sidan av erbjudandet att månadens specialerbjudande som "Mina varor" är en Microvågsugn, hmm vi har väl aldrig köpt micro av ICA, kan det vara mängden micropopcorn som triggat behovet, men då borde vi ju rätt säkert redan ha en microvågsugn. Eller tror de att vi slitit ut den?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Shoppat lite film

Kom plötsligt i håg att min före detta skräckfilmspartner Anders skrev att jag måste se Suspiria och allt annat av Dario Argento. Så jag slog på stort jag köpte Dario Agento Collection med 9 filmer, kostade bara 229 kr på discshop.se. Snart borde nedanstående filmer landa i en brevlåda nära mig. Hoppas bara jag har någon att se dem med oxå.

Il Gato a nove code (Cat O'Nine Tails)
Tenebre
La Sindrome di Stendhal (Stendhal syndrome)
Il Fantasma dell opera (Phantom of the opera)
Phenomena
Suspiria
L' Uccello dalle piume di cristallo (Bird with the crystal plumage)
M.D.C. - Maschera di cera (Waxmask)

samt dokumentären An eye for horror

Förhandsbokade El Orfanato (Barnhemmet) oxå.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Oj där slutade det

Tills nu kunde jag hålla mig. Ja ja inte så illa i alla fall, höll mig över en vecka.

Thou Shall Not Crave Thy Neighbour

Nu är det bara 2 dagar kvar till premiären av True BloodCanal+. En serie jag sett fram emot ett bra tag nu. Gillade texten på postern här bredvid. Brukar skoja med Nogge om att blir jag desperat gällande mitt dåliga blodvärde så kanske jag hugger in på honom, han skryter alltid om sitt höga värde. Men det verkar som att våra gemensamma vänner bör gripa in om jag börjar vässa hörntänderna. Jag har dåliga järnvärden, lågt blodtryck och dålig blodcirkulation hmm... när hörde jag hjärtat slå senast?

Skriv ner 22:00 22/10. Har du inte Canal+ fixa det först.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

19 oktober 2008

På tal om designernallar

Skrev ju här nedan om manolo.se:s uttalande om kläderna i trailern till En förlorad värld och de nämnde designernallar. G skickade mig då denna länk. Vem fasiken köper en sådan och till det priset?

Men vill du ha en kan du ju gå till specialsidorna hos Steiff.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Love is not ours to control

Rubriken är "tag line" till En förlorad värld (Brideshead Revisited som är en bättre titel tycker jag). Och det är väl som orden säger, vi kan inte kontrollera kärlek men vi kan sätta upp regler som gör det svårt att agera baserat på vad vi känner. Kärlek kan ge oerhörda skuldkänslor. Något som bara borde ge glädje är ofta orsaken till mycket smärta.

Historien baserar sig på Eveelyn Waughs klassiska novell Brideshead Revisited som kom ut 1945 och är en berättelse som förbjuden kärlek, längtad, katolicism och trångsynthet. Den påminner en hel del om The Talented Mr Ripley som handlar om en stark längtan till ett liv i rikedom och där skönheten finns överallt, den hade "tag line" How far would you go to become someone else. Den skulle delvis kunna passa in här oxå. En förlorad värld är en gripande film med vackra vyer och bitvis långa dialoger som griper tag i en. Man får följa medelklasspojken Charles som förlorade sin mamma som mycket ung och bor med sin far som inte verkar visa några känslor till sin son. Charls träffar Lord Sebastian Flyte när han kommer till Oxford. Sebastian är en speciell filur som Charles får ett speceillt band till, man får aldrig riktigt klart för sig om Sebastians romantiska känslor för Charles besvaras eller om han bara har rent vänskapliga känslor men låter Sebastian hållas för att få vännens fortsatta kärlek. En kärlek som han aldrig fått i det egna hemmet.

Charles dras in i Sebastians speciella, strikt katolska familj och finner sig snart förälskad i hela familjen plus godset. Han får uppleva allt vad rikedom för honom är, vackra miljöer, fina middagar, resor mm. Familjen Flyte utnyttjar hans behov av att vara omtyckt till sina egna syften "hålla ordning på Sebastian". När han inte uppfyller sitt åtagande kör de honom på porten, de behöver inte hans tjänster längre. Emma Thompson är som klioppt och skuren för sin roll som den tyranniska modern, otroligt vacker, kall och strikt och när hennes bild av sig själv rämnar, när hon inser vad hon gjort och allt är försent framstår hon som oerhört fragil.

Matthew Goode som spelar Charlles gör oxå ett bra jobb, man får sympatier för honom, förstår hur han kan dras in i familjen Flyte och hur kan kan skifta sitt fokus från Sebastina till Julia, Men är det Julia han blir kär i eller är det den värld hon står för, det han tror att hon skall kunna erbjuda honom och kan hennes katolska band brytas?

Ben Whishaw passar utmärkt som den androgyne, homosexuella och dekadenta Sebastian Flyte, så skör, så i behov av att få ha något/någon för sig själv. Han vill inte att Charles träffar hans familj först "du är MIN vän" säger han och de kör fort från godset Brideshead innan familjen anländer.

Hayley Atwell spelar sin Julia mycket övertygande, hon dras mellan det hon skulle vilja vara/göra och vad familjen/religionen tillåter. Man får aldrig följa henne i berättelsen men ändå får man en inblick i vad som rör sig huvudet. Hur hon åtrår Charles men samtidigt inte vill såra sin bror eller bryta mot de katolska tabun (går inte att gifta sig med en icke-katolsk man).

Filmen växlar mellan olika tidsperioder och växlar även i tempo, ibland förflytas vi snabbt mellan känslor och platser och ibland går det väldigt långsamt. Men det blir aldrig tråkigt, man vill veta hur det skall gå. Känslor och erotik ligger i luften, särskilt i scenerna som utspelar sig i Venedig och på båten.

Det är ju ett kostymdrama och som sig bör så är alla otroligt välklädda, jag satt och var så avundsjuk på kläderna emellanåt. Alla män var så propra och kvinnornas klänningar så vackra. Det bidrog helt klart till känslan i filmen.

Gillar manolo.se:s sammanfattning:
Även denna tolkning av Brideshead Revisted har alla förutsättningar att bli en klassiskt modefilm. Trailern som släpptes idag rymmer modefrossa av skyhög standard. Perfekt skurna tredelade linnekostymer, smått fantastiska slippovers, sofistikerad halsdukskultur, stråhattar och så då inte minst stylade nallebjörnar. Allt förpackat i sann brittisk lantlivsidyll med rävjakt och herrgådar i storleksklass medelstor svensk stad.
Nyfiken på trailern, den finns längst ner i detta inlägg men varning utfärdas, den avslöjar väldigt mycket om filmen, sådant jag har valt att inte nämna här i min text.

Kanske skall tillägga att jag inte sett TV-serien som finns och som alla hyllar så och jag läste boken när jag var i nedre tonåren och den satte inga spår då, ämnet var nog för svårt att greppa helt enkelt. så för mig blev filmen nästan som en första upplevelse av berättelsen.

Men hur mycket jag än gillade filmen medan jag såg den så måste jag säga som G sa i morse "Något som slår mig när jag tänker på filmen är hur bra och engagerande den var när jag såg den men hur jag knappt känner något för den nu. Märkligt." Det var som att all engagemang för filmen försvann under nattten. Lite återväcktes dock genom att skriva detta, nya tankar dök upp men den starka känsla som satt i under hela filmen är bort. Märkligt!

Men se den om du får chansen om inte annat för Emma Thompson, hon är en av mina favoritskådespelerskor. Så bra in sin roll här och så otroligt vacker. Även fotot gör filmen sevärd, vackra landskap, intressanta övergångar och en mjuk stil jag gillar.

Hade känslan fått vara kvar hade det varit en solklar 5:a men nu får filmen 4 st tavlor med djungelmotiv i betyg. Dvs den är mer värd än Julia ;-)



Uppdatering: Höll ju på att glömma att nämna Adrian Johnston underbara musik i filmen som verkligen bidrog till stämningen. Enkel piano och stråkmusik. Man kan provlyssna på Amazon.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,