30 december 2009

Man måste ju lyda

Idag kom min andra vinst från Lotten en underbar kåseribok, har skrattat mig till magont idag.
Det fanns en dedikering i den som jag ju var tvungen att lyda. Den skulle ligga på toa. Så nu kommer ingen vilja gå från toa, bara ett kåseri till...


29 december 2009

Äntligen är kläderna klara för nyårsafton


Det här skall jag ha på mig på bröllopet jag skall på. Uppifrån och ner:
  • Silverhårspännen med rosor på.
  • Lila örhängen (skulle vilja ha ett par mörkare stenar men hittade inga)
  • Mörklila bolero med söt puffärm och ljusgrå små blommor
  • Ljusgrå klänning med sydda blommor runt halsringningen (inte alls så glansig som på stora bilden, blixen gjorde det, se istället bilden med blommorna i halsen).
  • Antracitgrå skärp med paljetter, blommor mm i silver
  • Mörklila strumbyxor (vill dock ha ett par som är aningen mörkare får leta i morgon)
  • Antracitgrå lackskor.
Tror ni det funkar? hade eg velat ha något sjalliknande eller så som jag kan svepa in armarna i men hittade inget. Så det blir väl till att frysa lite om armarna i kyrkan kan jag tänka mig. Eller så får jag plocka med mig en vit sjal att ha just då.

Sambon skall ha mörkgrå kostym en skjorta som är ljus och mörkgrårandig med en slips och ficknäsduk i samma lila ton som min bolero.



Dagens lärdom...

... slängd dig inte på rygg i sängen med huvudet fullt av hårklämmor. Det gör ont.

/Bea inte van med uppsatt hår

28 december 2009

Det gäller ju att matcha...

...ljudboken med boken.


Snaggning pågår

Herman har sett förtaskig ut i håret de senaste veckorna. Idag var det tomt hos frissan i Enter Galleria så vi passar på att göra något åt saken.



Det är dock en plåga för mig för parfymbutiken snett mitt emot stinker. Min näsa rinner och ögonen kliar som f-n.

- Posted using BlogPress from my iPhone

1 år sedan

Nu är det ett år sedan det hemska samtalet kom från grannen. Saknar Eduard jättemycket, han var så speciell. Emilian och Jasha fyller upp en del av tomrummet men inte allt.


RIP min lilla vän.

27 december 2009

Recenserat i andra bloggar

Nu har jag glömt att rapportera recensionerna skriva i andra bloggar på ett tag igen så här kommer det som skrivits av mig på pocketblogg.se sen 25 november.
Udda av Sara Lövestam
Roadside Crosses av Jeffrey Deaver
Boktjuven av Markus Zusak
Sonat till Miriam av Linda Olsson
Nu vill jag sjunga dig milda sånger av Linda Olsson
Med lätta bevis av Jacqueline Winspear
Hjärtdjur av Herta Müller
Ett öga rött av Jonas Hassen Khemiri
Montecore : en unik tiger av Jonas Hassen Khemiri

Som vanligt får ni hemskt gärna kommentera böckerna och/eller recensionerna direkt på pocketblogg.

Katastroflarm ljöd idag...

...Beas laptop vägrade starta. Snacka om att jag fick panik tidigare idag. Min laptop blå vägrade att starta igång operativsystemet. Nada hände. Hittade ingen återställningsdisk men lyckades få sambon att bränna en ISO jag hittade. Körde en återställning men inget hände, datorn vägrade fortfarande att starta OS:et. Hårddisken lät konstigt så jag bestämde mig för att köra diagnostisering av den, det tog 8 timmar och allt var ok enligt testerna. Testade att starta upp datorn igen och se på f-n OS:et drog igång. Nu skall jag snabbt köra backup på de filer jag vet inte ligger på externa disken. Får ju ont i magen++ av strulande dator. Nu får vi hoppas den håller sig ett tag från sådana här dumheter, jag har INTE råd att köpa ny dator närmsta tiden.

26 december 2009

Istappar på drift

Utanför vår ytterdörr sitter en lampa, istapparna på den står ut i en lustig vinkel.


- Posted using BlogPress from my iPhone

25 december 2009

Otålig gottegris

-åhhhh det är en evighet tills vi får äta polkagrisarna i granen.
Herman 7 år vill julgransplunda idag.

Vi försöker förklara att det är 20 dagar efter jul man plundrar granen på godis. Han springer upp och snor åt sig choklad från det undre lagret istället som tröst.

Vem kom på att man skall ha endast shuffle på en MP3-spelare?

Jag måste varit ouppmärksam eller så stod det inte uttryckligen på förpackningen att spelaren som jag köpte till Herman i julklapp är endast shuffle. I produktbladet på webben står det "MP3 and WMA player with automatic shuffle", kanske stod det på förpackningen också men jag antog nog i så fall att det var avslagbart eller missade det helt. I manualen står det
Press |<< >>| key to play in sequence (playing sequence means: first copy first play, later copy later play); no press ||<< >>|  key is to play in random, when play in random, it may repat to play the same song.
Det finns ingen ||<< >>|-knapp det finns en |<<- och en >>|-knapp och det hjälper inte att trycka in dem samtidigt. Det finns inte heller något sätt att veta på vilket spår man är (display saknas, det borde gett mig en hint om shuffle). Det enda som går att göra är att hoppa mellan låtarna i ordning inte att spela dem i ordning som meningen i manualen antyder.

Suck det blir till att försöka bli av med den och köpa Herman en ny (som tur var kostade den inte så många kronor) för det var ju till ljudböcker han ville han en MP3-spelare. Givetvis kastade Herman bort förpackningen på sin födelsedag och jag han åka iväg med återvinningsgrejerna. Ingen som behöver en shufflespelare att ha i joggingspåret efter nyår?

Från kaos till mer ordnat kaos men ingen julfrid i min mage

Jag önskar att jag hade kunnat skriva en julsammanfattning som strålar av julglädje och frid men så har inte dagen varit. Det spårade ur redan igår, sambon lackade ur på mig för en skitgrej och toksurade, han och barnen klädde granen själva medan jag gjorde skinka och stekte 1,5 kg köttfärs till köttbullar. Ok jag var också sur eftersom min önskan om att de skulle städa gillestugan betydde att de dammsug golvet och lade sedan på dukar mm utan att dammtorka först. TV-stativet är grått, istället för svart, av damm. Är det bara jag som är kinkig?

Vaknade på morgonen av att barnen var sura och griniga på varandra och sambon var fortfarande sur sen i går kväll. Inte världens bästa start på morgonen. Jag såg framför mig innan hur vi skulle duka fram en bautafrukost och äta i lugn och ro men när jag kom upp satt ett barn redan och slevade i sig yoghurt och hälften av grejerna som skulle fram var inte framplockade. Resten av familjen hade inga planer på långfrukost och mys. Redan där hade jag ont i magen. Men Herman hade i alla fall varit gullig på morgonen, vi har julstrumpor men i min ligger det aldrig något eftersom det är jag som fyller de andras. Han tog ett paket med ett halsband och armband han gjort på fritids och lade i min strumpa så jag också skulle få något.

Kan inte påstå att dagen fortsatte så mycket bättre än morgonen men på något sätt lyckades jag börja förbereda en julmiddag medan Kalle pågick vilket de andra slappade framför. Sprang lite då och då till datorn för att kolla in Lottens lucka 24. Men sen började det ordna upp sig lite och de andra hjälpte till med maten och vi åt faktiskt i lugn och ro. Tack och lov.

Sen var det dags för paketen och då fick barnen spunk igen, de började slita fram alla paket från under granen och dela upp den i var sin hög, Herman satt mitt i allt och började öppna paket. Jag och sambon satt som frågetecken i soffan. Men vi lyckades lugna ner dem och få lite ordning på klapparna så man i alla fall hade en chans att veta vem som fick vad av vem. Restan av kvällen avlöpte hyfsat lugnt med lite fika men min mage gör fortfarande ont, inte bara ångestont utan även gräddtårteont, inte så smart.

Snälla kan jag få slippa julen nästa år? Jag orkar inte med en jul till. Jag vill verkligen inte om jag inte får tillbringa den så här:

Jag hoppas ni har haft en fridfullare jul. I mina ögon är julen en överskattad högtid som är grymt överhajpad.

24 december 2009

Årets julklappar

Dagens skörd. Pepparkakste, Biscotti, en bok om 1001 ställen att fly till (tar nog ett av dem nästa jul) från sambon, en Pashminasjal och en bok om huskurer mm av svärmor med man, en väderstation, halsband och armband från barnen och en Globalkniv från jobbet.




- Posted using BlogPress from my iPhone

Vinstbevis

Mitt fina pris efter att ha blivit dragen ur Lottens plommonstop.
Herman saom tog kortet tyckte uppenbarligen att en omejkad mamma inte skall synas helt i bild.

Jag HATAR julen!

Det här är sista året jag ens försöker fira jul, jag avskyr julen, pest och pina, bara en jävla massa slit, pengar skall läggas ut i sjuka mängder och ungarna är konstant griniga. Sambon och jag kan uppenbarligen inte kommunicera alls. Den som påstår att julen är fridens högtid borde komma till det här huset och förklara vad som är fridfullt med julen.

Nä nästa år får de andra i det här hushållet fira jul bäst de vill, jag drar iväg någonstans och slipper spektaklet. Är så jävla spyless!

God Jul!

22 december 2009

Äntligen lite riktig sport på TV

Expressen rapporterar att Amerikanska Sten, sax och påsemästerskapen kommer sändas i TV i julhelgen. Jag är regerande mästare här hemma, min sambo vill inte göra sten, sax och påse om tråkiga saker längre, jag vinner bara.

Jag vann igen!

Lotten lyckades fiska upp mitt namn ur hatten idag igen. Och jag lyckades sent att lista ut svaret på luckan, det kändes bra. Vad kommer gå åt fanders nu, kommer jag och sambon bråka hela julen eller nåt. Ni vet det där med tur i spel...

20 december 2009

Är det något särskilt med spänningsromaner?

Idag var jag och barnen på bibliotektet i Kulturens Hus, Luleå. De hade satt upp skärmar på vilka de presenterade "Årets bästa böcker 2009" i olika kategorier. Om jag förstod det rätt var det personalen på biblioteket som gjort urvalet.

Något som jag fann lite underligt var kategoriindelningen:

Romaner för vuxna (27 titlar utvalda)
Romaner - Spänning (7 titlar utvalda)
Poesi (6 titlar utvalda)
Fakta (39 titlar utvalda)
För unga läsare (11 titlar utvalda)
Barnböcker - Bildeböcker (8 titlar utvalda)
Barnböcker - Upp till 10 år (7 titlar utvalda)
Barnböcker - 10 till 13 (11 titlar utvalda)
Barnböcker - Fakta (12 titlar utvalda)

Varför får inte spänningsromanerna hamna under romaner? Varför delas inte övriga romaner in i historiska- och kärleksromaner osv? Är spänningsromanerna särskilt utpekade för attde som läser sådana vill absolut inte råka få tips om något kärlekstjafs eller är det för att de som vill läsa "vanliga" dramer absolut inte skall råka låna en spänningsroman? Eller är det den gamla visan om att spänningsromaner inte är lika fina som "vanliga" romaner som spökar? Lite nyfiken blev jag och funderade på att fråga men bibliotekarierna var upptagna med att hjälpa andra med "riktiga" bokfrågor.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

19 december 2009

Lite hemortssorg

Läser om Saabs nedläggning och det sticker till lite i hjärtat. Saab är så starkt förknippat med min gamla hemstad Trollhättan och jag förstår om de har sorg där nu. Jag hoppas att de snabbt hittar något annat att sysselsätta sig med när fabriken försvinner.

17 december 2009

Uråldrig metod för tandflytt


Vincent klarade inte av att ta tandavtryck i överkäken för några månader sedan, han började ulka och nästan kräkas. Vi var på återbesök för nytt försök några veckor senare men det funkade inte, han vägrade. Så igår fick han komma till tandspecialisten och lära sig att flytta på sin tand med en träspatel. 3 gånger om dagen skall han trycka den mot baksidan av tanden och bita sakta i 3 minuter, vila 2 minuter och bita 3 igen. Enligt tandläkaren skall han till jul ha flyttat fram sin tand i nivå med den andra (han biter ena tanden bakom nedertänderna och en rakt mot som man skall). Tänk att man kan få hjälp av sådana enkla gamla metoder när det inte funkar med moderna. Om det nu funkar undrar jag varför man envisas med jobbiga och för tandvården dyra tandställningar. Har själv haft gomtandställning, det är helt omöjligt att prata med dem instoppade.

Håll tummarna för att spatelmetoden fungerar.

16 december 2009

På väg...

...ja var åker jag?



Kolla solen den orkade sig över horisonten idag.

- Posted using BlogPress from my iPhone

15 december 2009

Jag vann, jag vann

Mitt namn drogs ur Lottens magiska hatt, den som väljer vem som skall få en ursnygg Hemlisbloggartshirt. Och detta en dag när jag kunde svaret (vilket jag skrev) men valde att lägga min röst på en låtskrivare jag tycker bättre om :-) För se hos Lotten vinner man även om man gissar fel.

Så en pissig dag igår fick ett bra avslut utan att jag visste om det, han nämligen somna innan facit kom ut.

14 december 2009

Deppdag med små roliga inslag

Idag har varit en deppdag, tråkgöra på jobbet och längtan efter att få prata med en vän(?) som inte hört av sig på en evighet.

Men en kul sak hände på jobbet i alla fall, jag fick veta att vi hade vunnit ett anbud vi lämnat in, som jag lämnat in rättare sagt. Ett spännande projekt som jag slet mitt hår för att få in ett bra anbudssvar till. Fick en massa grattis på på jobbet vilket kändes kul.

13 december 2009

Du vet att du är online lite för ofta när...

...du får ett meddelande "On My iPhone idle since 3h 36m, betyder det att du är borta på riktigt?". Lyckades fiska upp mobilen ur fikan på festen igår och hittade det. Folk är inte vana att jag är offline eller frånvarande några längre stunder uppenbarligen.


- Posted using BlogPress from my iPhone

12 december 2009

Gissa året det köptes




Hittade denna kartong i källaren.

Vad twittrade jag om som var så intressant?

När jag kom hem från en trevlig julfest igår möttes jag av denna syn i min mailbox:

Det var mig en rejäl spridning, abortfakta till bokxning via kulturtält och gospel mm.  Vad var det som tilltalade dessa människor i mitt twitterflöde igår, skrev några tweets från julfesten? Eller var det den FollowFriday som @pellet skrev?

Vilket som så får jag väl ta mig en sväng genom dem för att se vilka de är.


Vi hade en trevlig julfest med en silltallrik till förrätt och helstekt oxfilé, potatisgratäng och whiskeysås till huvudrätt och en mjölkchokladpannacotta till efterrrätt. Maten var god förutom såsen som de tyvärr hade dränkt köttet i, fick sitta och skrapa rent mitt kött men det gick ju det också. Efter maten blev det lite tal, vår tränare på jobbet, Karin fick sig en liten hyllning och hon pratade om hur kul det är att träna oss. Det är ömsesidigt, Karin är jättebra som tränare. De som tränat flitigast fick priser. Kvällens överraskning var luciatåget som bestod av 8 st från jobbet, vi skrattade så vi grät och tårarna sprutade. Skulle så gärna vilja lägga upp videon här men eftersom jag inte frågat dem avstår jag. Sen blev det "övning i spatialt tänkande" vi skulle bygga en trebuché, blida, även katapult nämndes tillsammans med "skjuta en sockerbit så långt som möjligt". Materialet var ett gigantiskt suddgummi, rulle med tejp, en skursvamp, några sugrör, tråd, sax, gem, pappersark och en påse. Mitt lag byggde en katapult vilket inte uppskattades av övriga lag som fastnat på trebuché. Men med hjälp av vår otroliga insäljning av vårt tänkande på vad kunden behövde "skjuta sockerbit långt" och inte behöva tänka på krångliga inställningar mm så kvalificerade vi oss för tävlan och vann. Sen blev det lite Rockbandspelande och skitsnackande innan jag brummade hem till Boden för några timmars sömn.

För övrigt kan jag meddela att Kullagårdens alkoholfria äppelglögg var intressant, inte så glöggig men god.

10 december 2009

En ljus nyhet

Fick just medlemsbrev från gymmet hemma i Boden. De skriver:
Varde ljus!

Som vissa redan märkt så har vi ställt i ordning ett ljusterapirum i bottenplan på Step In kungsgatan. Det är ett rum där våra medlemmar kan slå sig ner och njuta. Det är ingen tidsbokning, så finns en ledig stol så är det bara ta av sig skorna, ta på rocken och slå sig ner!

Men vilken lysande idé!

NSD hörde av sig

Idag ringde NSD angående mitt inlägg om Åhléns som jag skrev igår. Gillar inte att snyfta ut i tidningen direkt men när en butik inte tänker för 5 öre när de bygger om sin butik (stoppar dofttvålar mm vid kassan) och tidningen ringer och frågar om det så kan man ju passa på att få tycka till.

Men det hade ju varit roligare om de hade hört av sig gällande Pocketbloggs pris.
Fast jag hoppas att reportaget inte blir gnäll utan konstruktivt, jag vet att många doftöverkänsliga har problem men vårt handikapp syns inte. Ett reportage kanske kan få folk lite medvetna.

09 december 2009

Hur högt är Max?




Viktig info utanför Max i Boden, har inte sett någon annan butik tala om hur höga de är.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Bye bye Åhlèns i Boden

Var på Åhléns i Boden idag. De har byggt om och placerat kassorna väldigt nära parfymer odl. Kunde inte andas när jag stod i kön, näsan började rinna och ögonen tårades. Idioter som inte tänkt till när de designade om butiken. De med astma och överkänslighet kommer inte kunna handla, eller tvingas springa ner för att betala.

08 december 2009

Google Wave är kanske roligare om man är fler

Verkar som om Google öser ut invites nu men ingen verkar riktigt veta vad man skall ha det till ännu. Men tillhör du de som inte har access och är nyfiken så hojta till i en kommentar eller maila mig så fixar jag dig en invite.

Slutkörd men nyfiken

Har haft 2 hektiska dagar på jobbet med en RFI som hade extremt kort svarstid. Jobbade som en liten gnu men vi fick ihop det tillslut. När jag var inne på de sista minuterna strax innan 3 kom StepIn på besök för att stoppa en vaccinspruta i armen på mig. Det gjorde inte så ont och ännu känner jag inte något i armen. Precis efter sprutan var det dock lite brännande känsla. Dock börjar jag få huvudvärk men den kan ju lika gärna bero på för lite sömn och stress och inte tala om att försöka lösa lucka 8 hos Lotten. Ett tag var jag in på Mästaren & Margarita av Michail Bulgakov men får inte riktigt ihop det och eftersom det var typ 100 år sedan jag läste den och inte har den hemma kan jag inte göra stilanalys. Bröderna Grimm föresvävade mig ett tag också men bara baserat på Broder Jakob. Lotten påstår att det är mer stil än innehåll idag, då var min uppenbara tanke Hans Villius men så enkelt kan det ju inte vara. Dessutom indikerar Lotten att det är en kvinna som bloggar, eller?

Sova eller googla fingrarna blå i jakten på rätta svaret är frågan för kvällen.

06 december 2009

Perfekt för en bokoman som mig

Fick detta tips av Bokmania.

Nedstämdhet drog in över mig

Satt i bilen till Coop Forum för att handla mat och började plötsligt gråta, allt blev bara nattsvart. Det gick över lika snabbt som det kom men på hemvägen på samma plats dök det upp igen. Varför?

Lite extra deppig blir man när man hittar sådant här i affären:

Potatismos, tillsätt bara mjölk. Påsen innehåller endast mosad potatis. Ett plus är ju att det inte var en massa tillsatser också. Vem köper något sådant, alla har vi väl provat att frysa in mosrester och insett hur äckliga de blir vid upptining, eller?

05 december 2009

Bokefterlysning

En av Pocketbloggs läsare efterlyser "En lek med eld" av Peter Robinson i pocket. Den verkar vara svårt att få tag på i annat än ljudbok. Men kanske sitter du på ett exemplar du inte behöver och kan hjälpa Sofia att få sin samling komplett.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Vi vann!

Pocketblogg.se blev bästa bokblogg 2009 i Kulturbloggens Stora Kulturbloggpriset. Det är ju sjukt roligt. Tack alla som nominerade oss och som röstade på oss.

Övriga vinnare är:

Årets Musikblogg: Operalogg
Årets Film/teveblogg: Weird Science
Årets Kulturblogg, övrigt: 365saker
Årets Specialpris: Operalogg
Kulturbloggarnas kulturblogg: Weird Science

Grattis till er andra!

02 december 2009

Aj aj aj, dumma is

Idag på den obligatoriska träningen gick jag en runda på Ormberget och allt gick så fint så tills jag kom till en tunnel uppe vid slalombacken. Det låg lite drivsnö i tunneln och jag klev in och pang! där låg jag och kravlade på alla fyra. Lyckades slå i vänster armbåge och huvudet i väggen på tunneln, vänster knä tog en rejäl smäll och är nu alldeles svullet och gör skitont, höger knä är bara lite ömt och jag har 2 blåmärken i handflatorna (tror jag aldrig haft blåmärken där förut). Vänsterknät växlar mellan att inte gå att böja och att bara vika sig utan kontroll.

Skidspåren såg superfina ut och jag gick där hela rundan och tänkte, åh ikväll skall jag antingen åka till Pagla och kolla eller så packar jag bilen och åker till Luleå för säsongens första skidtur. Men med min blåslagna kropp gjorde det ont att bara tänka på skidåkning.

Bara vänta och se hur länge mitt stackars knä hatar mig nu. Jag som vill röra på mig.

Men en bra sak var att mina nya kängor var jättesköna att gå i (men de hade gärna fått ha dubbar, får skaffa sådana där man trär på).

01 december 2009

Äntligen hemma igen

Sådär då var man hemkommen till lilla Boden igen efter 4 dagar i huvudstaden. hade hoppats hinna vila lite när jag ändå var ifrån familjen men icke, det känns som allt gick i ett. Vips var helgen slut och 2 dagar jobb tog vid. När jag kom till Luleå Airport var bilen helt översnöad, -7 grader ute och bilbatteriet var dött. Som tur var fick jag starthjälp av en snäll man, tacka tack tack. Fattar inte vad som hade hänt. Måste nog kolla mitt batteri. Frågan är om den kommer starta i morgon bitti eller inte. Måste jag kanske leta fram batteriladdaren och dessutom ta med den till jobbet för säkerhets skull. Eller så hinner jag kanske svänga förbi verkstan så får de mäta och slänga in ett nytt batteri åt mig.

Hem kom jag tillslut i alla fall med 4 av de andra från Pocketblogg i öronen tjattrandes, själv hördes jag tydligen apdåligt, de underhöll mig hela vägen hem. De twittrades även om mina batteriproblem, så jag slapp göra det själv.

Låt mig slippa att behöva ta sådana beslut

Varje gång jag kör nära vatten med båda sönerna fastspända i baksätet fasar jag för att behöva göra ett sådant här val. Det var än värre när barnen var riktigt små. Då kunde jag få riktig ångest och börja tokgråta i bilen. Jag är ju själv så rädd för vatten (även om det faktiskt blivit bättre de senaste åren). Hur väljer man om man måste välja? Hur lever man sen med sitt beslut?