31 mars 2011

Vårvinterväg


Klicka för större bild den blir bättre då
. Jag är själv förtjust i den översta bilden. Gillar färgerna och linjerna på himlen.

Testar lite med bilder från Macen när jag inte har WLW längre. Men det blir inte riktigt som jag vill. Måste hitta ett bra bloggverktyg där man inte behöver redigera bilderna i ett annat program först.

Bilderna går att se lite större på flickr.

29 mars 2011

Gissa årsmodell

Sambon tycker denna detalj i bilen är pinsam. Kasettbandspelare, allvarligt vem monterar in det i en bil efter 1989?



- Skapat med BlogPress för iPhone.

21 mars 2011

En anledning att hata måndagar

image

Mätaren på FunBeat står på rött, noll gjort. Känns lika nedslående varje måndag. Men bara bita ihop och tänka att på söndag då skall den stå på 100 % minst!

Idag hoppas jag hinna med mer skidåkning.

20 mars 2011

Övning ger färdighet

Idag och igår övade både jag och Vincent på att åka nerför backar utanför spåren. Idag när Vincent var på skidskola passade jag på att saxa mig upp för berget på baksidan och kom ut vid toppen på slalombacken. Jag vände och och svischade nerför. Och bang bom ramlade, kravlade mig upp, gick uppåt en bit och gjorde ett nytt försök. Så gjorde jag varje gång jag hade kraschat för att verkligen öva på att ta svängar i branta backar.

Lagom omtumlad kom jag tillslut ner för att möta upp Vincent som sen övade lite extra i den branta bron på Pagla vilket ni kan se på filmen nedan. Om jag hade hamnat i spåret med ena foten som han gör mot slutet hade jag ramlat, han lyfter bara ur foten och får det att se så lätt ut. Fusk!




Gissa om vi är trötta efter 2 dagars skidåkning.

18 mars 2011

Den är hemma

1 dag före sagt leveransdatum kom den igår. Det var 4 dagar före vad UPS påstod när jag pratade med dem. Har de noll koll?

mba

MBA2

12 mars 2011

Att gå i väntans tider är frustrerande

Nu är den skickad i alla fall. Ctrl+R nä hä inte kommit till Sverige ännu...

De ändrade ETA från 17-18 till 20 enligt webbsidan Men 20 är ju en söndag så jag hoppas SMS:et är mer rätt, det säger 18:e. De kan ju inte lämna den på mitt jobb på en söndag. När man anger leveransadress borde man för övrigt kunna uppge flera ställen beroende på datum och klockslag.

Bild på påse vs produkt i pannan

Man kan nästan ana att det är samma sak.

10 mars 2011

Lite bilder på bilen

Ser ju inte så farligt ut tycker jag men plåtkillen tyckte uppenbarligen att det inte gick att repa. Säkert blivit sned någonstans.

2011-03-10 07.29.22 (1)2011-03-10 07.29.222011-03-10 07.29.26

2011-03-10 07.30.14

09 mars 2011

Fan måste köpa ny bil

Vi hade pyttelite kvar av avbetalningen på vår lilla blå vad händer då. Jo en dam i en liten röd polo bestämmer sig för att braka rakt ut i en korsning från vänster, tvärs över huvudled. Eller ja hon kom inte tvärs över för där kom jag susande med Herman i baksätet på väg till skolan och…

… nja kanske inte splash då men de andra definitivt.

Hon körde rakt in i sidan på min bil, träffade förardörren och stolpen så sidoairbagen löste ut. Jag kastades åt sidan och sen slog jag skallen lite lätt i rutan.

men jag är ok, en sträckning i ryggen och det kan det ju nästan vara värt när man får träffa brandmän, poliser och ambulansmän ;-)

Men jag hatar att min bil is no more, försäkringsbolaget upplyste mig redan efter några timmar att den kommer att lösas in. Jag kör nu en hyrbil till vi lyckas bestämma oss för ny bil. Och jag som hatar att köpa bil. Börja om med nytt billån mm.

Och som inte dagen var eländig nog så kom nya iOS idag och min dator med iTunes startar inte, förhoppningsvis löser det sig när en ny kabel kommer men det verkar dra ut på tiden. Och dessutom har jag fått världens finne i örat.

Jo Herman klarade sig bra, tack vara placeringen på höger sida, bilkudde med ryggstöd med sidoskydd och att träffen tog längre fram. Däremot var han nog lite chockad och visste inte riktigt vad som hänt. Han fick skjuts till skolan och mötte ambulans och brandbil och trodde jag hade fått åka till sjukhuset. Skolan hade ringt hem till sambon som sen bad mig ringa skolan men ingen svarade där.

Vem bestämmer rubrikerna?

Varför är rubriken inte “Sju barn dog när pappa sov”?

image

 

Påminner en del om denna.

Ctrl+R Ctrl+R

Nähä fortfarande inte skickad.

image

Uppdatering 20110311: Någon frågade efter vad jag beställt för konfigurering, den kommer här:

2.13GHz Intel Core 2 Duo
4GB 1066MHz DDR3 SDRAM
256GB Flash Storage
Mini DpslyPort to DVI Adapter
USB Ethernet Adapter
iWork Preinstalled
Keyboard/User's Guide (Z)-SWE
COUNTRY KIT-SWE

Och nej den är inte skickad ännu :-(

07 mars 2011

Vänster sa jag…

- Nä andra vänster, jaja kör runt då.

- Höger där borta, men jag sa höger hur svårt kan det vara? Kör runt igen.

- Ta av 45 grader västerut nu, nä österut menar jag, ja ja vi tar väl en runda till.

himlen1

himlen2

Sett på himlen över Boden idag vid 16-tiden, ett flygplan flög än hit än dit på himlen.

Vad gör man som IT-tjej?

peak-it.se söker de IT-tjejer bland alla drifttekniker, JAVA/J2EE-utvecklare mm. Vad gör man som en sådan. Räcker det att bara vara på jobbet som tjej med en laptop under armen, kanske blogga lite, då håller man ju på med IT.
image

Jag klickar på ordet och får fram:
image
Hur tänkte ni nu? Tror ni inte att tjejer som jobbar inom IT/vill jobba inom IT är intelligenta nog att klicka på Drifttekniker, JAVA/J2EE-utvecklare eller någon av de andra utannonserade tjänsterna direkt? Ansöker man inte på samma villkor som IT-killarna?

06 mars 2011

Nya stavar men ingen valla

Igår blev det nya stavar till längdåkningen. Det blev ett par Swix Cross CT4 som kostade 1200 i originalpris men på rea kostade de 1000. Sambon tyckte jag var helt tokig som köpte svar för det priset men det var ju ändå bara en fjärdedel av vad de dyraste stavarna på Intersport kostade. Vem fasiken köper stavar för 4000 undrar ju jag :-)

Idag verkar vädret vara bättre än idag så jag tror jag skall ta mig en tur och testa stavarna. Bara mitt ömmande knä håller. Tog en löptur i torsdags och fick jätteont i knät.

Jag måste få till vallningen på mina skidor också, just nu är de nog mer eller mindre totalt ovallade. Jag är värdelös på att valla och det är så tråkigt. Tror jag inte har en uns grundglid kvar.