30 november 2011

#365mil - november

November ujuj nu börjar det gå utför men den började i alla fall bra med en underbar tur till fjällen med Anders. Kommer jag klara detta börjar bli rejält orolig. Skall på kurs i december och vädret ser då inte det minsta lovande ut.

Mil att avverka: 30
Mil gjorda: 28,48
Avverkat i snitt/dag: 0,71
Antal dagar med #365mil: 12
Antal vilodagar: 18
Antal pass: 12

Fördelning:
Promenad: 1 pass, 0,36 mil
Löpning: 1 pass, 0,57 mil
Cykling: 7 pass, 22,02 mil
Fjällvandring: 3 pass 4,81mil

Totalen:
Mil avklarade:
 341,87
Mil kvar: 23,13
Mil kvar/dag: 0,75

29 november 2011

Karriär som kvinna?

I min inkorg fanns detta från IDG och jag undrar ju vad min karriär som kvinna kan innebära.

En bekant till mig funderar på att byta kön, kanske vore något för honom :-)

Skämt åt sida hur visste IDG att jag är kvinna eller fick mina manliga kollegor samma mail? Om de vet att jag är kvinna borde den nästan också veta att jag inte inte chef vilket nätverket riktade sig till. Skulle man ha skickat ut ett mail med "Stärk din karriär som man"? tror inte det va. Så less på att vara reducerad till ett kön.

11 november 2011

Ett snölöst Abisko i 3 dagar

Jag tog med min kompis Anders och drog till Abisko fredag 4 november till söndag 6 november.

Jag var ledig på fredagen och åkte med morgontåget 07:10, Anders hade några ärenden på fredagen och kom med tåget efter.

Det är något speciellt med fjällen, så fort jag ser första fjälltoppen från tågfönstret går pulsen ner, och hjärnan varvar automatiskt ner den oxå. När jag kommer ner till Abiskojokka är jag nästan som en ny människa, en betydligt lugnare och harmoniskare Bea. Abisko är ett av de få ställen på jorden jag kan gå samma runda om och om igen, se nya saker, gå hur långsamt som helst (nästan, måste ju ha styrfart) och bara njuta.

Vi hade tre fantastiskt härliga dagar som dokumenterades i bild. Den här gången får ni nöja er med mina bildtexter istället för flera sidor text. Det var ett nytt Abisko jag mötte. Ett i en annan färgskrud än vad jag är van vid och det blev väldigt snabbt mörkt men å andra sidan mötte vi ett fantastiskt morgonljus varje dag.

Jag kånkade med mig min Canon EOS 350 D med ett lånad objektiv (Sigma 17-50/2.8), min iPhone 4S samt en Canon IXUS 130, Anders hade med sig betydligt bättre kamera och flera objektiv samt stativ.
Bildspelet går att se större om man går till mitt Picasaalbum.
Anders bilder hittar ni i hans galleri.


02 november 2011

Efter många turer och en vända i Ånge...

...är telefonen här. Så nu är jag med ny telefon, en som faktiskt går att stänga av och trycka bort samtal på.

Telia lyckades nästan ge mig mitt abonnemang tillbaka oxå, det gick inte att få Prata på mobilsurf extra+ så jag får nöja mig utan plus men bättre än det däringa pottabonnemanget de försökte ge mig. Telefonen anlände idag, 2 dagar senare än Telias gissning men den var jag ju mer inställd på. Jag bor ju norr om Ånge.

Telia borde dock göra något åt sin kommunikation på webben. Först uruselt gui vid beställningen och sen gammal statusinfo om ordern på webben. Tur att de har folk i kundtjänsten som kollar vad som skrivs i bloggar och kan informera en.

Telefonen ser inte klok ut just nu, den är inbäddad i mitt gamla griffinskal. Måste köpa en bumper i morgon. Fick precis slut på ström i 3Gs:en så jag kan inte fota och visa.

Skall fara till Abisko i helgen, skall bli kul att se vad den går för som kamera, kommer Instagramfota lite. Dock kommer jag inte alltid kunna skicka det direkt det är ju si och så med täckningen i fjällen.