31 december 2011

#365mil - december

December blev en utmaning, en rejäl vurpa med cykel, kurs i Stockholm där jag var helt mosig i huvudet på kvällarna, ösregn och som krydda på moset, ett sprucket revben men vet ni vad, jag bet ihop och gjorde det trots att jag var på väg att ge upp med ca 2 veckor kvar. Smärtan från revbenet var fruktansvärd. Det kommer ett inlägg med årssummering senare.

Mil att avverka: 31
Mil gjorda: 23,4
Avverkat i snitt/dag: 0,75
Antal dagar med #365mil: 11
Antal vilodagar: 20 (fast några dagar gick jag lite för att kolla hur revbenet kändes men det var så korta turer att jag inte räknar med dem)
Antal pass: 13

Fördelning:
Promenad: 4 pass, 3,16 mil
Cykling: 9 pass, 20,24 mil


Totalen:
Mil avklarade:
 265,271
Mil kvar: 0
Mil kvar/dag: 0

25 december 2011

Häng med på #365mil 2012

365mil är en utmaning som handlar främst om att sätta upp ett eget mål och tävla mot sig själv för att nå det. Men är man fler blir det roligare och man får lite mer press på sig för att nå målet. Man kan stötta varandra, peppa att komma ut, inte alltid så roligt att ta sig ut och avverka en mil i -30 grader i februari eller i iskallt hällregn i november.

#365mil handlar om att röra på sig utomhus i syfte att motionera. Exempel på aktiviteter är promenad, löpning, längdskidåkning, cykling, paddling, inlines, rodd och annat där man tar sig fram med egen muskelkraft. Om man vill kan man begränsa sina aktiviteter exempelvis utmana sig i att löpa 365 mil på ett år eller cykla. Det är helt upp till var och en. En del cyklar exempelvis till jobbet, räkna eller inte räkna det är frågan, det kan kännas orättvist för de som inte kan cykla till jobbet men kom ihåg det är det egna samvetet och det egna målet som är huvudsaken. Det enda gemensamma målet är sträckan.

Man väljer själv hur man distribuerar sina 365 mil, antingen ser man till att beta av 1 mil om dagen, 7 i veckan eller ca 30 per månad eller så är man helt oregelbunden i det hela, en månad gör man 60 mil och nästa pillar man naveln och softar. Sjukdom/skada kan ställa till det så det är bra att bufftra upp med lite plusmil när det går.

Så häng på #365mil 2012!


Ps. En del som är väldigt träningsovana kan ha svårt att orka med 365mil gör då som en bekant till mig, utmana er i 365km på ett år i exempelvis promenader. Det kan vara nog så jobbigt.


Jag har hållit reda på det hela genom att nyttja ett Google Docs kalkylark som räknat ut hur mycket jag har gjort, har kvar, hur mycket jag måste göra per dag eller per vecka för att nå målet i tid. Arket innehåller även en graf som ritas ut på min blogg. Har nyttjat Funbeat för registrering av träningen då har jag även fått hjälp med målet genom deras målvisare, ett mål för vecka och ett för år. Kan lägga upp ett tomt ark ni kan kopiera om ni vill. Hojta i en kommentar så fixar jag.



/Béatrice

04 december 2011

Julstuga på Gruvberget

Idag har vi öppet 11-14. Kom och ät skinkmacka och gröt, fika pepparkaka och glögg.

Vinn vårt fina pepparkakshus.

02 december 2011

Aftonbladet överger chockrubrikerna....

....och satsar på lite mer poetiska rubriker.
Eller så var det någon urstockholmare som skrev texten, en som inte kan säga ä och det egentligen är Mannen sköts när han greps det skall stå.