17 mars 2012

Utslagen av vad?

Känner mig som en urvriden disktrasa, ingen styrsel och ingen ork alls. Vet inte om det är pga något virus i kroppen, dåliga järnvärden eller om den underliga kosthållningen som skall följas i Inpuls 30-dagarsutmaning  som får mig att känna så här. Helt orkeslös.

I torsdags på PSI-passet var jag tvungen att stanna upp och vila mitt i passet, brukar inte uppleva det som så jobbigt. I fredags åkte jag till gymmet för att köra styrkepass och kondition. men när jag klivit innanför dörren på gymmet fanns ingen ork, vände och åkte hem. Idag var jag där igen orkade med mitt styrkepass men efter 1,5 minuter på löpbandet kändes det som om jag skulle svimma.

Lade mig på soffan när jag kom hem och somnade 1,5 timmar och då har jag ändå sovit över 8 timmar per natt i flera dagar.

Jag tror det var ett misstag att hoppa på utmaningen då den verkar vara anpassad för någon som är överviktig,  dricker alkohol och vräker i sig godis och som inte tränar något och dessutom kan trycka i sig hur mycket fett som helst utan att magen protesterar. Dessutom måste man sluta jobbet vid typ 15 och alltid ha möjlighet till att ta med lunch och inte har någon form av liv. Det jag behövde och sökte var en spark i baken att komma igång med styrketräning, få hjälp med ett bra kostupplägg för ökad träning och kanske peppen av att ha något att kämpa för (bättre efterbild än förebild, bättre värden på fystest och kroppsmätning). Men inget av det jag sökte känns det som jag får. Istället känns kroppen helt utmärglad, magen i konstant oblans och stressen över att inte hinna med något här hemma pga sömnutmaning mm ökar bara.

Skall åka och ta ett HB-värde i veckan, att lista ut om något visus ligger och klurar i kroppen är betydligt svårare. Känner mig inte sjuk bara helt slut.

11 mars 2012

Måste få tipsa

Jag hade jordens träningsvärk i baksida lår och visste att den skulle vara än värre idag på morgonen. Smorde in mig med Ice Power Warm Gel och den bränner verkligen i huden men mjukar oxå upp mina stela muskler. Den är är så jäkla bra.

Slut på reklamen.

02 mars 2012

Någon som vill ha en ljudbok?

Jag fick en presentkortskod på ljudbok hos Laudio men eftersom jag har ett Storytelabonnemang så har jag inget behov av ljudboken jag fick. Någon annan som vill ha? Skriv en kommentar i kommentarerna så skickar jag koden.

Någon av dessa böcker gäller det.

image

01 mars 2012

H&M och borgmästarna

Sen ett tag tillbaka har H&M ett samarbete med Foursquare, om man checkar in på H&M får man rabatt vid köp (varierar från månad till månad vad det är, just nu 20% rabatt på valfri BH förra månaden 50 kr rabatt vid köp över 300) om man visar upp sin incheckning är man borgmästare den sista i månaden så får man vid uppvisande av upplåst erbjudande ett presentkort på 100 kr.
H&M var ganska tidigt ute med att testa rabatter via 4sq, redan i oktober 2010 kunde man få incheckningsrabatt så de borde ha rätt bra erfarenhet av att folk visar upp sina telefoner.
Jag har vid ett flertal tillfällen passat på att nyttja rabatten och samma visa varje gång “Oj vad är det här, hjälp hur gör man. Finns det någon som kan?” Utrop efter butikschef eller annan ansvarig på plats. “Mutter mutter…” jag har alltid fått rabatten tillslut men kön bakom mig har växt, folk lite lagom irriterade “Mutter mutter” osv… inte så kul för mig som kund.

Mayor at HM LuleåIgår var jag på H&M för att köpa mig ett par leggings och checkade in. Lyckades bli Mayor och eftersom det var den sista i månaden betydde det att jag låste upp erbjudandet om 100 kr-presentkortet. Lika bra att utnyttja tänkte jag. Samma visa som vanligt “Oj vad är det här, hjälp hur gör man. Finns det någon som kan?” och rop på någon mer kunnig.

Men för en gångs skull slapp jag vänta allt för länge, kassörskan tog beslutet att jag inte skulle behöva lida för att deras ledning inte informerar de som jobbar på plats om de olika kampanjerna och hur det skulle matas in i kassan. Hon hade dock redan slagit in mina varor (i väntan på personen som de trots allt hade ropat på) och bestämde sig då för att göra ett felslag av mitt köp och göra om för att lägga in presentkortet på kvittot.

Men mig veterligen så måste man inte handla på H&M för att få ut presentkortet. Det skall enligt texten räcka att checka in som Mayor för att få sitt presentkort. Sa dock inget i butiken. Jag fick ju mitt kort.

Men det får mig att börja fundera. Hur följer H&M upp hur många presentkort de delat ut (står i erbjudandet att det är begränsat antal, är det begränsat per butik eller hela landet?). Vad hade hänt om jag tagit rulltrappan upp till andra kassan, visat min incheckning igen, hade jag då fått ett presentkort till?
Pratade med Andreas Johansson som även han haft problem med H&M och 4sq-rabatter,45 minuter för att få ut ett presentkort på 100 spänn. Det är inte värt det varken för konsumenten eller företaget. Eller så är det en taktik, folk ger upp och kräver sen inte ut sina erbjudanden igen.

Är det inte viktigt för ett företag att se hur väl en kampanj faller ut? För mig som konsument är det i alla fall viktigt att jag inte känner mig som en stor börda när jag väljer att nyttja erbjudandena och tycker det är respektlöst av företaget att inte ha koll, att som kund behöva förklara varenda gång vad 4sq är, vad erbjudandet går ut på mm. Tänk om appen hade kunnat visa en streckkod som de i kassan kan skanna av, vips får de upp rätt grejer på skärmen i kassasystemet istället.

Så H&M utbilda er personal bättre. Det är mitt tips som borgmästare av H&M Shopping – Luleå.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,