30 april 2013

Valborg #098 #blogg100

Idag jag jag varit på Gruvberget. Vi hade stugan öppen och en stor brasa på gården. Tror man kommer kunna grilla korv fram till helgen på glöden :-)

Barnen var med och skötte om lite tävlingar för andra barn. Men fram emot 21 var de rejält trötta på att vara där, då var alla barn försvunna. Man ser att många kommer upp bara för att se brasan tändas. Sen när den fått fyr drar de hem.

Så minns jag inte mina egna barndomsvalborgar. Idag snöade och regnade det dessutom. När jag var ung hade man ofta kort kjol och bara en tunn jacka på Valborg. Det kan jag inte minnas att jag kunnat ha en enda gång här uppe.

När jag och barnen åkte hem från Gruvberget svängde vi förbi inne i stan. Där hade bransan precis tänts och det var riktigt mycket folk med paraplyer som stod och tittade. Och vi höll på att köra över en man 50+ som var rejält dragen och vinglade omkring mitt i gatan.

Jag har mått pyton hela dagen. Evinnerligt trött, ont överallt och ett molande illamående. Fattar inte vad det är med mig. Nu skall det bli skönt att krypa ner i sängen med min bok och en kopp te.

I morgon skall vi på 40-årskalas. Hoppas verkligen jag mår bättre då. Måste hitta igen inbjudan så jag vet var vi skall vara och när. Fattar inte hur jag kan ha förlagt den.

Hoppas er Valborg varit bättre än min.


29 april 2013

Krasslig och känner mig som en dålig människa #097 #blogg100

Ligger på sängen med dundrande huvudvärk, ont i lederna och allmänt hängning. Känner mig febrig men ingen feber.
Skippade PSI-passet jag hade tänkt gå på men min dumma hjärna framkallar ångest över att jag inte ens orkar gå ut på en promenad för att samla poäng till mitt lag i Inför Sverigestafetten. 
Jag blir så less på mig själv, får kämpa varje dag med att inte träna sönder mig en gång till. Klara av att stå över när kroppen säger nej. Varför kommer tankar om måsten och borde? Varför kan jag inte bara känna nä idag är jag krasslig, och sen släppa det. Låta bli att tänka på att nu går någon annan om.
Varför har jag sådana prestationskrav på mig själv i sådant men inte när jag ex tävlar i löptävlingar, där kan folk gå om mig utan att jag bryr mig det minsta. Däremot blir jag sur om jag inte klarar mitt eget uppsatta mål.
Fan jag skall inte hålla på med träningsutmaningar mot andra, jag vet hur jag är och funkar. Söndertränad eller må dåligt över inställd träning. Så säger de att det är för att främja hälsan, jo tjena!
Det här med att man i den här utmaningen max kan få 120 träningspoöng per dag gör oxå att man inte kan ta igen det senare, det spär på känslan av "borde". När jag körde #365mil kunde jag slappa en dag och den köra dubbelt nästa för att slippa ågren över missat tillfälle.
Tror jag skall skynda mig att krypa ner i sängen och försöka somna innan jag tar min värkande kropp ut på en promenad/cykeltur i 2 timmar bara för att jag "borde", för att slippa känslan av att jag är en dålig människa.
För jag vet ju att jag inte är det, jag vet ju att jag måste lyssna på kroppen. Men känsla och förstånd är tydligen inte alltid överens. Hur får man dem att bli det?

28 april 2013

372 foton att ta hand om och mer ledighet #096 #blogg100

Tyckte att jag fotade jättelite under mina dagar i Abisko men likväl kom jag hem med 372 foton. Så nu har jag och Lightroom några timmar framför oss, rensa, välja, fixa, publicera. Tur det är några fler lediga dagar framöver.

Har påbörjat rensningen i alla fall, det är en hel del suddiga bilder, sätta fokus manuellt med bara displayen var omöjligt i solljus och det kommer ta ett tag att väja mig vid EVF:en, funkar sådär med brillorna på och utan glasögon är ju inte min egen skärpa den bästa även om jag får lite hjälp av inställningar i EVF:en.

Sen blir ju motiven inte så varierande när man är på samma ställe i flera dagar så vi får se vad som blir kvar.

Måste komma ihåg att ladda ur GPS:en också så jag vet var jag har varit. Lägger upp rutterna på FunBeat som vanligt när jag fixat det.

Blev många långa turer så jag samlade bra med poäng till Sverigestafetten :-)

I morgon blir det jobb igen, på tisdag är det Valborgsfirande på Gruvberget, 18 öppnar vi stugan och 19 tänder vi brasan, kom gärna förbi om du kan. Själv måste jag vara där klockan 16 så jag får se till att träna tidigt. På onsdag skall jag bara slappa, typ sova hela dagen förutom att träna 120 minuter om nu inget fik är öppet då kanske jag tar mig en långcykeltur.

Här får ni mitt favoritmotiv från första dagen helt oredigerad. Har några olika varianter så vi får väl se vilken som hamnar i albumet sen. Får se om jag lyckas hitta ett 356 tema som passar också.


27 april 2013

Det är svårt att hitta lugnet #095 #blogg100

Jag brukar åka till Abisko för att komma bort från allt, få lite lugn och ro. Men sen jag kom hit i torsdags har det inte riktigt velat infinna sig helt.

Var jag än gått har det varit skoter- eller helikoptertrafik, på Turiststationen är det ett jäkla hålligång med folk som hinkar öl i mängder. Det är väl endast på mitt rum jag har det lugnt. Lite tråkigt utveckling här på stationen tycker jag. Förr var det aldrig en massa högljudda gäng här. Folk läste, skrev och småpratade. Idag lämnade jag brasrummet när 4 st bestämde sig för att det var ett utmärkt ställe att lära ut bridge på. Orkade inte sitta där medan de tjafsade om reglerna och strategier. De var inte direkt tysta. Och från Storstugan hördes skrik, applåder och allmänt tjoande  och det en timme innan trubaduren skulle dra igång.

Hur mycket jag än älskar naturen här så kanske det är dags att försöka hitta ett nytt paradis för lugnet. Men var, finns det ens platser i fjällen kvar där man satsar på lugn och ro och inte på party?

26 april 2013

De jobbar sent på Trafikverket #094 #blogg100

Skrev till Trafikverket och klagade på de urusla tågtiderna upp till fjällen. De som gör att det är nästan omöjligt att bara ta en helgtur upp. Lö 14 till Sön 13 är liksom inte mycket att hurra för.

Med nya tiderna blir det Lö 11:33 till Sön 14:39 lite bättre i alla fall. Men inte lika bra som förr men nu får man ju i alla fall mer än 24 timmar på plats. Jag är glad att de tog sig tid att svara.

Här är deras svar som kom idag fredag kl 21:25:

Hej!

Det stämmer att dagens tågtider, sett ur Boden/Luleås perspektiv, innebär kortare vistelsetid i Abisko/Riksgränsen om man vill åka upp över helgen.
Dock blir det en förbättring redan 130610, då det blir nya tider för Nattågen till och från övre Norrland.
Då kan man ankomma Abisko kl 11.33 på Lördag och åka tillbaka kl 14.39 på Söndag.

De bakomliggande orsakerna till dagens tider är;

* Ny järnväg i Kiruna.
Sprickan som uppstår pga gruvbrytningen har tvingat fram ett nytt spår, som via en omväg kommer in i Kiruna norrifrån. Den tågvändning som då måste ske i Kiruna kostar 30 minuter extra per väg och bidrar till att tåget ankommer senare till, och måste gå tidigare från Abisko på nord, respektive sydgång.

* Tom 130609 måste Nattåget enligt det gamla upphandlingsavtalet gå via Ånge och kommer därför senare till Abisko.
From 130610 går tåget på den nya Botniabanan och kan därför ankomma Abisko 11.33 enligt ovan.

* Kvalitetsanpassningar.
Pga de senaste årens tekniska- och vinterproblem har operatören SJ vidtagit motåtgärder;
Man har lagt till extra tid i tidtabellerna. Detta bidrar till att tågen kommer senare till fjällvärlden, men också att man måste avgå tidigare på sydgång. För att möjliggöra det senare använder man sig numera av flera tågsätt, så att man inte behöver vända samma tåg i Narvik.
Glädjande nog har tågens rättidighet förbättrats avsevärt efter detta.


Om du svarar på detta meddelande är det viktigt att du inte ändrar i ämnesfältet för att ditt svar ska hamna rätt.

Med vänlig hälsning,

Karl-Erik Jansson
Kundtjänsthandläggare

25 april 2013

I paradiset efter en skitstart på dagen #093 #blogg100

Dagen började med bråk med Vincent. Han var sur för att jag drog till Abisko och därmed inte kan hämta ut hans headset på posten.

Sen missade jag tåget kl 08:30 för jag fick för mig att det skulle gå 08:50.

Bokade ny biljett och var tillbaka på stationen till 10:50-tåget. Men det avgick inte förrän kl 13 pga att vi fick vänta in Göteborg/Stockholmståget. Inte fan väntar de en endaste gång söderut när tåget uppifrån är försenat. Vet inte hur många anslutningar jag missat åt det hållet.

SJ bjöd på bullar/macka men tyvärr fanns det inget glutenfritt så jag satt där och förbannade mig själv för att jag lämnat brödet och pålägget hemma när jag var hemma mellan besöken på järnvägsstationen. Hade verkligen behövt en macka.

På tåget hade jag fått en plats bakom en som stank rök, var tvungen att flytta på mig. Då satte sig en som stank parfym framför mig. Ny plats igen. Hamnade i en vagn med ett sällskap på 10 pers som kånkat ombord flera plattor öl och Jäger. Hela sällskapet var 45+ och rejält högljudda. Men trevliga. Men min lugna sköna tågtur var ju bara att glömma. Lyckades dock dåsa till en liten stund.

Men väl här uppe är allt bra, fint väder, skönt ute, fint. Bra mat i restaurangen trots att menyn såg ut att vara en katastrof för en som inte äter gluten och laktos när jag kom. Men de löste det finfint (som vanligt). Däremot frös jag medan jag åt och restaurangen var i övrigt fylld med ett stort sällskap som firade en födelsedag. De var inte direkt tysta. Och mitt i min varmrätt började hela restaurangen sjunga ja må hon leva. Ingen ro direkt.

Tog en promenad på 1,5 h vid ankomsten och fotade lite men njöt mest då var det i alla fall tyst (förutom när 15 skotrar kom blåsande över träsket).

I morgon skall jag försöka vara ute hela dagen. Och njuta av tystnaden. Har inte med några hörlurar så jag kan inte lyssna på ljudbok som jag brukar. Tänkte jag skulle försöka njuta av lugnet ordentligt.

Jag avslutar med en mobilbild som sammanfattar min kärlek till det här stället.



24 april 2013

Jag drar till fjällen #092 #blogg100

I morgon drar jag till fjälls torsdag till söndag. Skall bara slappa.

Lagom till jag skall åka fick jag en ny leksak till kameran. Ett 19 mm F2.8 objektiv.

Men klantbea har glömt köpa sig ett stativ och hinner inte låna något till i morgon bitti heller. Men de har kanske att hyra ut i Abisko. Det har de i alla fall under norrskensperioden.

23 april 2013

Oj en blomma till #091 #blogg100

Idag hade vi planeringsmöte på Friluftsfrämjandet. Jag var sen dit pga hämtning av barn i Sävast.

Men det lönade sig att komma för jag fick lite försenade födelsedagsblommor.

De är jättefina och doftar gott (på gränsen till för starkt men än så länge håller sig ögon och bihålor från att hata mig som tog hem blommorna).

Alltid trevligt att bli uppvaktad.

22 april 2013

När den gröna våren kom till Luleå/Boden #090 #blogg100

Idag tog vi över Boden/Luleå helt (eller nästan helt, det råkade bli 2 neutrala portaler som jag glömde bort innan jag drog till Gammelstad och fixade en neutral där och den sista blå.  Nu skall vi bara se till att länka ihop städerna också.

Det kändes rätt skönt att spränga bort portalen vid kyrkan i Kyrkbyn och ta över den, vips var hela kartan grön. Satt i bilen utan IITC på datorn så jag messade Robert som fick skärmdumpa och lägga up i forumet. Rent teoretiskt hade ju en smurf kunnat skynda sig ut och ta tillbaka någon på exempelvis Porsön där dominansen varierar flera gånger på samma dag ibland.

All cred åt de som i helgen var ut och plockade portal efter portal, nu får de blå leka lite så vi gröna har något att göra igen.

Jag tog en promenad innan träningen idag, lagom lång runda att hinna ta alla stadsportalerna 2 gånger. Skall nu registrera tiden i Sverigestafetten frågan är då om jag skall registrera som promenad eller Aktivt spelande :-)

Den lila markören är var vi har Kallaxportalen men den hade så låg level att jag inte kunde få med den i bild.


21 april 2013

Det gör ont #089 #blogg100

Idag har jag passerat de hungerstrejkande afganerna utanför Migrationsverket flera gånger. Det hugger till i hela kroppen över att de känner sig tvingade att ta till sådana metoder för att försöka göra sin röst hörd. Jag tänker på hur vidrigt det måste kännas med övertejpad mun sen i torsdags, hur törsten måste riva i kroppen. Hur kallt det måste vara även om de har madrasser och filtar och lite presenningar. Jag som frös så jag blev blå om händerna när jag cyklade förbi nu på kvällen.

Känner mig så maktlös, kan inte göra något känns det som. Jag är ju inte insatt i fallen mer än det som står i tidningarna och jag har varken kontakter eller kompetens att sätta mig in i det hela mer. Men jag känner medlidsamhet, många får avslag på sina ansökningar, en del åker tillbaka, en del gömmer sig, en del begår självmord för att slippa åka hem och dessa sju män (eller nä en av dem är en pojk på 16 år) har valt att protestera på ett för oss förbipasserade horribelt sätt. Jag blir så ledsen, önskar att alla som ville kunde få stanna, att dessa personer inte skulle behöva känna sådan panik över att behöva åka tillbaka att de nu är beredda att dö på en trappa i ett vårkallt Boden.

Det är omänskligt att efter 2-4 år få veta att man inte får stanna, hur kan hnadläggningstiderna vara så långa eller är det för att det de första 2-4 åren ansågs vara för farligt att åka hem? Vad är det som gör att det nu plötsligt är ok att åka hem för just dessa när 75 % av alla afganer får stanna?

Jag känner mig så maktlös, det gör så ont att se andra människor lida. Vara rädda.



20 april 2013

Vetenskap med barnen #088 #blogg100

Idag var vi på Teknikens Hus hela familjen. Vi deltog i deras workshop - Flyter det? En del av deras workshopserie i Feast-projektet.

FEAST 
Familjeworkshoparna arrangeras inom ramen för EU-projektet FEAST (Facilitating Engagement of Adults in Science and Technology). Syftet med projektet är att engagera vuxna som föräldrar, far- och morföräldrar i deras barn/barnbarns lärande inom teknik och naturvetenskap. 

Vi fick först testa vad vi trodde oss veta, en serie bilder där ett föremål flöt eller sjönk och sen skulle vi säga om ett annat föremål som exempelvis var dubbelt så stort, innehöll luft mm om det sjönk eller flöt. Barnen fick sen beskriva sin hypotes, varför trodde de att det skulle sjunka/flyta. Sen fick vi testa, minst 3 av våra hypoteser skulle prövas och vi fick reflektera över varför det blev som det blev.

Jag jobbade ihop med en lite halvt motsträvig Herman men vissa av försöken verkade han gilla i alla fall. Ett experiment hade annat utfall än han trodde att det skulle ha men resten hade han förstått hur det funkade på.

Sen förevisades Archimedes princip med tre olika föremål och vi fick fika, barnen fick hjälpa till med experimeten mellan fikatuggorna. Tyvärr misslyckades experimenten något, det blev lite andra vikter på undanträngt vatten än vad det skulle bli, kanske dåligt våg eller nåt men det blev i alla fall konsekvent fel.

Jag tyckte det var ganska trevligt sätt att tillbringa eftermiddagen, nu är ju inte jag pedagog men jag själv kände att vissa experiment hade behövt få en förklaring, varför blev det inte som man trodde eller varför blev det som det blev. Nu är ju både jag och sambon hyfsade på fysik odl så vi kan förklara men om det är en förälder som själv blir helt överraskad av resultatet hade kanske behövt lite hjälp. Jag märkte själv att det inte var helt lätt att pedagogiskt förklara utan att barnen hade fått grundläggande begrepp som densitet mm.

Men jag tror barnen lärde sig något i alla fall.

Även vi vuxna fick lära oss något om cola, cola light och cola zero.

Efteråt tillbringande vi en stund på utställningen och sambon tog sig en rymdtur.


19 april 2013

Måste kanske ta tag i spelandet #087 #blogg100

Läste i Aftonbladet idag att det skall komma en Zelda - a link to the past 2. Uppföljare till ett av världens bästa spel. Det kan ju bli hur bra eller hur dåligt som helst. Men oj så spelsugen jag blir.

Men jag har ett Zelda till min Gamecube som inte är slutspelet ännu. Kom barn i vägen. Det är väl en sisådär 12 år sedan. Kanske skall spela klart det först.

Eller så håller jag mig till Ingress som ger motion oxå. Skickade in förslag på en del portaler här i Boden idag. Snart uppe i en milsrunda om man skall besöka alla. Perfekt. Måste bara få dem godkända också.

18 april 2013

Finfin present, träningsutmaning och lite skryt #086 #blogg100

Idag blev jag och en kollega firade för att vi hade blivit 40. Jag fick ett presentkort på Naturkompaniet, helt perfekt! Så i helgen måste jag nog shoppa lite. Finns massor med saker jag "behöver" :-)

På samma möte fick jag veta att jag blivit utsedd till lagledare för vårt träningslag inför Sverigestafetten vårt gröna lag skall göra allt för att slå det andra Exaitlaget. Det var längesedan jag hade en träningsutmaning nu så det är bara att ta fram pannbenet och ge sig ut oavsett väder och latmask i kroppen. En sak som är bra är att det finns ett tak på 120 p (ca 120 min) varje dag så man inte bara tränar tränar och tränar lite till. Men nu skall det bli fart på den här tanten igen, hittills har jag ju kört tre pass på gymmet och ett pass jobbträning i veckan får öka på det där lite. Hoppas kunna motivera mina 13 övriga deltagare i laget till det samma.

Sen hände en annan mycket trevlig sak på mötet, en kollega berättade för mig att en kund hade pratat mycket väl om mig "sålde in min kompetens" till en av sina kollegor som behöver konsulter till ett uppdrag. Det värmde!

Sen fick jag beröm för min presentation jag höll på mötet. Den var lite speciell, häromdagen när jag hade ca 5 minuters andningshål i väntan på att en server skulle boota om slängde jag ihop några bilder till presentationen, lade presentationen på ett USB-minne som jag stoppade i jackfickan och sen glömde jag bort det där helt och hållet. Idag på mötet presenterar de agendan och jag ser Kompetensdelning-BKN, och tänkte oj vad skall jag prata om, inte ett minne av att jag hade punkt på agendan. Då klickar det till i skallen just det USB-minnet i jackfickan, det är därför det ligger där. Stoppar ner handen i fickan för att ta upp det, och det är borta (hittade det i bilen sen). Några av bilderna hade vår VD i en av sina presentationer så jag fick låna den men tugget till kan jag som tur är i sömnen. Är jag bara bekväm i det jag skall prata om spelar förberedelsen mindre roll men lite läskigt att helt ha glömt bort.

Och slutligen, en kund jag jobbar massor med just nu ringde upp mig idag och vi stämde av det arbete jag gjort åt dem nu i över 2 veckor och som slutade idag. Fick massor med beröm för min slutsammanställning mm. Så idag är jag lite hög på egotrippar!Bäst jag går och lägger mig innan jag blir odräglig :-)


17 april 2013

Uppe och andas #085 #blogg100

Idag måste jag inte åka tillbaka till jobbet efter träningen, jag kan åka hem, kanske prata med sambon en sväng, inte sätta mig och jobba hemma heller.

Andas Bea andas i detta lilla hål mellan grejer, i morgon smäller det säkert igen men för nu har du mött dina deadlines (nästan i alla fall). Nu ligger det i händerna på andra ett tag, andas andas...

16 april 2013

Snart dags att handla #084 #blogg100

Det finns några saker jag försöker komma ihåg att köpa varje år. Hjärtebarnspin, majblomma och rosa bandet. Rosa bandet är lite småjobbigt, jag gillar ju verkligen inte rosa. Majblommorna har ofta varit rosa, kändes som flera år i rad men i år har de bytt till lila, blått och gult. Om än läskigt pastelliga men det får gå.
Nu gäller det bara att hitta en försäljare, kanske står de på ICA i helgen.
Brukar du köpa?
Och varför säljs de i april?

15 april 2013

Tänkte gnälla lite... #083 #blogg100

Trött, träningsvärk, sliten mm mm men efter att ha hört om bombdådet på Boston marathon ställer jag in gnället och går och lägger mig istället.

Jag förknippar sport och träning med glädje och hälsa, alla tävlar efter sin förmåga och ingen som är där som deltagare eller åskådare skall behöva dö eller bli lemlästad. Råkade se bilder på twitter som jag önskar att jag inte sett.

14 april 2013

Jag spelar sällskapsspel alldeles för sällan #082 #blogg100


Idag var några vänner här och åt tårta. Fick en fin mugg med katter på och ett matchande ljus, så nu kan jag ha mysstund för mig själv :-) Men den bästa presenten var att de ville spela sällskapsspel med mig. Jag saknar verkligen spelkvällarna vi hade innan barnen kom.

Vi spelade Roborally ett av mina favoritspel, det är så härlgit kaosartat och även den bästa strategen kan åka dit på att någon annan sabbar något, eller en kedja av händelser inträffar. Den bästa programmeraren kan lyckas lägga ett helt galet program osv... det är ett överraskande spel som leder till många skratt och doh!

+Mattias Pantzare vann trots att han var tvungen att fara iväg innan spelet var slut, Kerstin som spelade ihop med +Arne Lindström tog nämligen över Mattias Robot och lyckades programmera den i mål.

Två av mina andra favoriter är Illuminati och Age of Renaissance.

Vilka spel gillar du?

13 april 2013

Nu skall jag kunna fota i solen också #081 #blogg100

Bild från Sony
Min Sony NEX-5N har bara en live viewskärm och den funkar rätt dåligt i solen så jag blev glad när jag fick ett födelsedagspaket till igår (det hade inte hunnit fram i tid).

Sambon hade köpt en Electronic view finder FDA EV1S till mig.

Jag har velat ha en ett bra tag nu men inte riktigt tyckt att jag haft råd med den.

Blev glad att se att jag även kan använda den utan brillorna på, man kan justera avståndet på skärmen där inne så jag kan se skarpt.Med view finder så får man ju dessutom kameran närmare kroppen och blir lite stabilare.

12 april 2013

Att ha "rakat" håret #080 #blogg100

Hur man förvånar sina arbetskamrater, man kommer i rakt hår när man annars alltid är lockig.
Lockigt är nog mer min grej, kände inte ens igen mig själv i spegeln.
Men en arbetskamrat sa att jag såg slankare ut i långt rakt hår.
Så dagar jag känner mig plufsig, typ innan mensen får jag väl platta håret :-)
Anledningen till att det platt idag var att jag såg ut som ett penntroll när jag vaknade och ville inte tvätta det idag igen. Färgen håller bättre om jag håller mig till 3-4 tvättar i veckan.

11 april 2013

Dagen då man får veta vilka forum man är medlem i #079 #blogg100

Idag har det kommit grattis från alla möjliga forum, katter, utveckling och träning är nog mest förekommande.
Märks att folk varit inne på G+ idag oxå. Många grattis den vägen.
Nu skall den här nyblivna 40-åringen gå och lägga sig. Tydligen väntar ett paket från sambon i sovrummet oxå. Min fantasi skenar iväg så vid får väl se vad det kan vara.
Och nä inget stor fest men de som vill får gärna komma och fika/äta och spela lite brädspel på söndag. Får återkomma med tid då jag inte fått ihop hela familjeschemat ännu med träningar mm. Men på em någon gång.
Har ju ingen facebook att skapa ett event på.
Natti Natti!

10 april 2013

Fiender #078 #blogg100

Träffade trevliga Resistancespelare på Porsön. De stod och hackade våra portaler.
30 minuters prat om ingress och Ludd. Vid sa adjö när ett grönt norrsken visade sig på himlen.
Jag tog mig vidare och levlade till 3.

09 april 2013

Kommer inte kunna gå i morgon #077 #blogg100

Idag körde vi något som hette ReShape 5 block. Varje block bestod av 2 minuter styrka (2 olika övningar) och 30 sekunder puls och mellan varje block var det en vila på 30 sekunder. Vi körde 2 varv. Alla övningar var med egna kroppen som tyngd och det var sjukt jobbigt. Jag kommer ha grym träningsvärk i morgon och mina ben hatar mig redan efter en drös med utfall mm.

Tyvärr kunde jag inte göra vissa övningar pga en nerv i kläm i nacken/axeln (eller vad det nu är det gör ont och strålar ut i armen och fingrarna), så jag fick exempelvis köra planka istället för" armhävning, klättra sig uppåt, stående upphopp, klättra ner igen, armhävning..." hoppas ha fixat nacken till nästa gång.

Hoppas jag orkar lyfta armarna i BodyCombat i morgon, tricepsarmhävningarna tog känner jag, orkar knappt putta upp brillorna när de halkat ner på näsan.

08 april 2013

Farbror blå på besök i spelet #076 #blogg100

Mötte polisbil 3 gånger på min lilla hackar runda på Porsön, det fanns några Gröna fina portaler att plocka grejer från. Tredje gången flashade de blåljusen på mig när jag höll på att attackera en blå portal. "You are under attack" blev så påtagligt då.

Men det räckte att peka på mobilen och säga att jag spelade Ingress och att det var en portal här för att jag skulle slippa fler frågor. Men slutförde inte attacken utan for hem efter att jag släppt förbi dem. 

07 april 2013

Inget att rapportera #075 #blogg100

Idag har varit en rätt trist dag. Var på Gruvberget 10-15 och tittade ut på det fina vädret. Berget var fullt i dolk men nästan inga fikagäster. Tiden går så långsamt då och 10-15 gör att man inte hinner något innan och inget efter.

Men jag tog mig i alla fall ut på en runda i Boden och lämnade in förslag på portaler till Ingress. Det blev helikoptern, den stora skorstenen vid Försvarsmuseet, minnesstenen över helikopterförbanden, hängbron, 2 muralmålningar i stan, huset med tornspira i stan, Matteuskyrkan och klockstapeln bakom. Har en lång lista på fler lämpliga ställen så om någon vill hjälpa till så hojta.

06 april 2013

40-årsfest, fält och L2 #074 #blogg100

Idag har det varit en händelserik dag. Jag har gjort mitt första fält i Ingress, gått upp till L2 men också tappat en portal jag tog igår.

Idag har vi firat min älskade vän Jalle som fyller 40 den 21 april. Först var vid på Ormberget och Halle fick åka några km skidor. Jag kom dit precis när han gick i mål. Sen blev det madrassåkning i backen, Jalle fick ett uppdrag som bestod i att göra upp en eld på scoutvis (gammal scout som han är). Vi grillade korv och njöt sv det fina vädret.

På kvällen var det fest i Bergnäsgården och jag har precis lämnat efter att mest ha suttit stilla i en soffa och tittat på andra som minglat runt. Kände inte så många och kroppen värker åter igen efter att jag igår glömde läsa innehållsförteckningen på ett paket köttbullar som visade sig innehålla vetemjöl :-(

Skall svänga förbi och hacka några portaler på vägen hem :-)




05 april 2013

Agent Beastankar i de grönas tjänst #073 #blogg100

Idag var det dags att leka agent på riktigt. Efter jobbet gav jag mig ner på stan där en ny portal hade öppnats. Jag lyckades få den att bli grön och fullbestyckad med L1 resonators (är ju bara L1 själv). Sen var jag och bråkade lite med de blås portal vid kyrkan och testade lite XMP Bursters bara för att se hur de funkade. Vid Kulturens hus nöjde jag mig med att hacka.

Passade på att svänga förbi Porsön som är det portaltätaste området i Luleå och hacka tre portaler där innan jag svängde förbi och hackade vår portal vid rostbollen för att få lite mer grejer sen for jag hem till Boden där det fanns 2 portaler som ingen ägde, de är nu oxå i de grönas ägo för stunden i alla fall.

Jag har fått bra hjälp av Luleå Enlightened på G+ med bra tips och trix så nu skall jag väl bli lite bättre på hur man skall tänka. Har lite kvar till att bli L2 men det borde jag i alla fall vara innan helgen är slut hoppas jag.

Tänkte försöka roa mig med att skicka in lite fler portaler här i Boden också vi har rätt många bra landmärken som kan passa. Får se till att lägga dem så de passar in på en joggingrunda :-)

Tittar lite avundsjukt på kartorna i storstäder och ser att de har sjukt många portaler. Det jag gillar hittills med spelet är att det är så socialt, man kan inte klara sig helt själv man måste teama ihop med andra för att det skall gå.

Jag ha massor kvar att lära.

04 april 2013

Tror jag gjort något dumt #072 #blogg100

Jag spelade massor med dator-/tv-spel förr, alldeles för mycket. Sen när barnen kom trappade jag ner och slutade mer eller mindre helt efter ett tag för jag vet att jag har väldigt lätt för att fastna, bli som besatt, bara en bana till, bara en stund till osv...

Men så släpptes Googles Augmentet realityspel Ingress i Beta och det verkade kul, jag anmälde mig för invites men det kom ingen och det var rätt skönt så länge det inte dök upp en, då behövde jag ju inte testa, riskera att fastna. Men så började det släppas invites bland de spelare som kommit sig upp i nivåerna. Och vips blev jag idag rekryterad till Enlightened fast jag från början nog hade sett mig mer som en Resistance men vad fan man kan inte vara mellanmjölk och mjäkig jämt, ibland får man våga chansa dessutom är det färre gröna (Enlightened) här uppe vilket gör att det blir en bra utmaning.



Enlightenment  Faction attempting to help the Shapers infiltrate Earth. Followers believe that the Shapers bring a powerful enlightenment that will lift humankind. 

 Resistance  Faction defending the Earth from the Shaper ingression. They are seen by some as being fearful of change or progress, but the Resistance is firm in its belief that it is protecting humanity.
Så nu har jag genomgått nästan hela träningsprogrammet och i morgon blir det väl till att ta på termobrallorna, e-vantar och en skön jacka, gps-klockan så jag kan kalla det träning och ge mig ut till fots för att erövra portaler här i Boden sen får jag väl ge mig på några i Luleå så småningom.

Får försöka läsa på lite också. Sen lär jag väl vara fast, spel och motion, kartor och mobilitet samtidigt som gjort för en sådan som mig. Dessutom skall man tydligen kunna knäcka lite nötter vid sidan av oxå. Jag är så körd!

Men ikväll blir det nog inget, har ont i skallen och skall korrläsa en text åt Friluftsfrämjandet innan jag släcker lampan. Skall inte ge mig av in till stan för att hacka portaler, skall inte ge mig in till stan för att hacka portaler...

Läste att man redan som L2 får invites att dela ut så om du är intresserad att ansluta til de grönas gäng så säg till så lägger jag dig på listan över folk att ge invites när mina väl kommer (när jag lyckats levla lite).

Någon mer som spelar? Några bra tips att dela med dig av?


 

03 april 2013

Sömnlös i Boden #071 #blogg100

Alltså den här värken i framför allt höften börjar bli olidlig. I natt vaknade jag kl 01:30 av att jag hade så ont så jag grät. Hittade inget sätt att ligga bekvämt oh smärtfritt på, försökte med allt tillslut gav jag upp och gick och tog en värktablett, en som jag vet slår ut min mage. Men det tar ca 30 min för den att verka. Kunde inte sitta, inte ligga det enda som inte gjorde ont så jag ville dö var att gå omkring.

Ögonen gick i kors, jag mådde illa av trötthet och det malde på i lederna, när jag kände att värsta smärttopparna var över (jag skojar inte det gjorde ondare än att föda barn) lade jag mig bredvid min snarkande sambo och försökte ignorera både honom och smärtan. Det gick väl sisådär, tror jag somnade bortåt 03 och när klockan ringde 06:30 kan man inte påstå att det var en utvilad Bea som klev upp för att ta en morgonpromenad som jobbträningen.

Som tur var var det fint väder i Luleå så promenaden blev angenäm med en ljudbok i lurarna eller luren får jag säga för mitt headset jag lyckades fiska upp ur en låda visade sig vara trasigt. Efter promenaden hade jag ett roligt kundmöte, trevliga människor och bra bemötande av systemet jag visade. Sen en trevlig lunch. Sådant ger energi.

Håll tummarna för att jag får sova i natt, höften värkte inte så mycket på promenaden och på BodyCombatpasset mer än i början men den betedde sig lite underligt, stel och konstig men nu när jag sitter på en köksstol börjar det mala igen. Så det är väl bäst att gå och sova innan det börjar göra ont på riktigt. Eller skall jag kanske skippa att chansa och redan nu trycka i mig en tablett. Gillar verkligen inte värktabletter. På tal om saker jag inte gillar så måste jag nog sluta googla symptom för höftartros verkar inte trevligt.

I morgon har jag nya spännande möten, vill vara piggare då.

02 april 2013

Har inte tid och ork att ha ont #070 #blogg100

Trodde jag skulle bli utvilad av påskledighet men icke. Känns som jag är tröttare än innan nu.

Visseligen tokjobbade jag skärtorsdagen, fredagen ägnades åt vila och ångest över att jag inte tog mig ut i det fina vädret, lördagen var vi och badade på Pite havsbad och jag tittade ut på det fina vädret och längtade ut, söndagen ägnades åt fika med vänner (inomhus istället för att vara ute i det fina vädret) och förbannad värk i varenda led i kroppen samt magen. Måndagen ägnades åt lite städande (eller ja mest domderande åt barnen vad de skulle göra när mamma hade ont) och åka in till jobbet och sitta och jobba mellan 13 och 18 sen hem, laga middag och sätta mig och jobba igen 21-01.

I morse bar det av till Piteå på kundbesök och sen har dagen fortsatt i full fart, klockan är nu 21 och ögonen i kors och kroppen protesterar.

Jo jo vila i påsk och ladda batterierna i solen gick inget vidare.

Jag är soldriven, jag hade verkligen behövt lägga mig i en snödriva i solen och bara ladda. Men så blev det inte nu, se barnen glada på badet och träffa vänner laddar även det batterierna men lite sol hade gjort extra gott.

Nu hoppas jag att värken skall släppa, har varit så skönt att ha sluppit den hela vintern när jag inte ätit  gluten och så trist att få tillbaka med extra kraft pga ett glutenmisstag som inte ens var planerat eller mitt eget fel. För just nu gör värken att jag dessutom sover apkasst men på ett par dagar borde det väl släppa hoppas jag. Har inte tid att vara sjuk från jobbet heller så jag biter ihop och ignorerar värken på dagtid så gott det går men det får jag ju oftast igen nattetid istället.

Måste försöka hitta mig lite tid att gå och ta mina blodvärden också för är värdena dåliga svarar ju kroppen illa på det mesta och värken kan säkerligen bli kvar extra länge. Varför är jag så hopplöst dålig på att prioritera mig själv, tror inte jobbet går under om jag kommer in någon timme sent någon dag för att jag varit och tagit mina prover men ändå drar jag mig. Den här veckan är kalendern typ tokfull men nästa vecka kanske jag kan peta in ett besök på vårdcentralen här i Boden. Det är så dumt att jag inte kan få gå i Luleå på Stadsviken, den ligger ju bara ett stenkast från jobbet men eftersom jag inte gör dit får jag inte komma dit och ta ett blodprov. Irriterande.

Nu skall den här tanten lägga sig på sin spikmatta och hoppas på att lite blodgenomströmning skall lindra lite smärta. Har jag tur så klingar det ut på ett par dagar bara jag håller ordning på maten och dubbel och tippelkollar allt innan jag stoppar det i munnen. Får vara extra besvärlig kund. För besvärlig känner jag mig när jag alltid frågar om laktos och gluten.

I morgon bitti skall jag ta en promenad/joggrunda på Gültzaudden som jobbträning, hinner inte upp på Ormberget och åka skidor eftersom jag har ett roligt kundmöte på förmiddagen. Håll tummarna för att värken släppt tillräckligt för att det inte skall vara en plågsam runda. Känns det bra kommer jag gå på Bodycombat på kvällen också, att röra på mig brukar ju lindra när jag väl kommit igång.

01 april 2013

Kalla dem inte chips #069 #blogg100

Om ni ätit potatisskruvar någon gång så vet ni hur texturen på dessa är och smaken. 

Helt smaklösa, helt menlösa. 

En stor besvikelse.

De påminner om uppsvullna Pringleschips. Pringles är i alla fall kryddade ordentligt.