31 januari 2014

2 problem fixade

Idag gjorde jag upp eld i kaminen, lade ett tjockt täcke och min kudde på golvet, på med spikmattan. Lade mig ner och drog ytterligare ett tjocktäcke över mig. 

Han inte ligga länge innan jag däckade och sov två timmar. Helt däckad och avslappnad. Vaknade en gång av att sambon kom och pratade med mig och somnade om. När jag sedan skulle upp satt spikmattan inborrad i ryggen kändes det som. Men nackspänningen jag hade när jag kom hem hade släppt. 

Släpade mig sömndrucken upp för att förflytta mig till sägen. Blev stoppad av yngsta sonen som ville att jag skulle fixa Nexus 7-plattan som inte hade laddat - igen. Försökte med de vanligaste tricken med att kolla att det var rätt laddare, att sen satt i ordentligt och försökt nå bootloadern men skärmen bara flickade. Googlade och läste att man kan behöva öppna och trycka batteriet på plats. Tog mig mod och en kökskniv och bände upp bakstycket. Hittade inga uppenbara sladdar som kunde ha hoppat ur enligt beskrivningar men tryckte batteriet neråt i alla fall och vips blinkade skärmen till och den bootade upp. På med bakstycket igen och nu får den ligga på laddning över natten. 

Nu får vi hoppas båda fixarna håller i sig. 

30 januari 2014

Överlevde dagen

Idag har jag lyckats göra allt och inget. Hatar dagar som består av 5 minuter av och datt men inget som känns som jag verkligen producerat något. Men nya tag i morgon. Inte ens middagen blev ordentlig idag:
Men sillmackor är gott. 

Men i övrigt har jag drägglat över en ny kamera och drömt samt scrapbookat med äldsta sonen. 1,5 timmars pyssel. Får visa resultatet i morgon. Förklarar då varför. 

29 januari 2014

Snälla dag ta slut och låt mig få vila

Idag har precis allt gått emot mig. Allt som har kunnat strula har strulat, diskussioner har blivit hetska, missnöjda människor, arg Bea, jag har inte fått leveranser och andra har fått vänta på grejer från mig. Jag har glömt saker, inte hunnit göra det som hela dagen var avsatt till och så avslutas det med att inse att jag missuppfattat en superviktig grej stort.

Ont i magen. 

Kommer inte kunna somna (kommer att tänka på det som är jobbigt, sen tänka nä inte det nu tänka annat och börja om igen) och när jag utmattad väl somnar kommer jag ändå att vakna typ var 5:e minut med stresskänningar så som ångest, ont i magen, känsla av att vara totalt misslyckad, inte kunna se någon som helst lösning. Försöka att inte tänka på det, få ner pulsen igen för att somna om för att vakna igen. Hur improduktivt det än är så kommer det bli så. I morgon måste jag ta tag i flera av grejerna även om ingen tid finns. 

Ibland önskar jag att jag hade knock-out-piller och i alla fall slapp försöka ta hand om saker nattetid. Det blir liksom lättare dagen efter om jag i alla fall fått sova. 

Hur hanterar man sådant. Varför kan min hjärna inte bara koppla bort vissa saker på kvällen och låta allt få vila till i morgon?

Det är sådana här dagar jag nästan önska att jag drack alkohol. Bedöva allt. 

Hade kroppen varit hel hade jag kunnat gå och träna och få ut mig lite men nu byggs bara allt på. Saknar helt ventil. 

28 januari 2014

Och med träningen går det åt helvete!

Håller på att bli galen, har nackspärr IGEN och så har mitt högerknä börjat göra ont. Kan inte sträcka ut benet ordentligt, kan inte ens promenera utan att det gör tokont. Vänsterbenet har jag oxå strul med, en hård knuta i vaden, känns som ett stort blåmärke men jag börjar ju undra om jag åkt på en propp eller nåt. Ont.

Hatar när jag inte kan träna, allt annat fallerar runt omkring mig. Stressnivån går upp, jag börjar småäta och jag blir otrevligt stingslig. Så snälla kroppen fixa dig innan jag flippar ut på någon rejält.

27 januari 2014

Fotograferandet räddat

Efter en vecka utan laddare till kamerabatterierna gav jag idag upp letandet efter den försvunna laddaren och köpte mig en universalladdade som verkar funka. Det har verkligen varit jobbigt att behöva välja fototillfälle pga kylan och risken att bli helt utan batteri. Köpte även ett billigt tredjepartsbatteri så nu har jag 2 original och 2 kopior så jag skall klara mig hyfsat en kall dag.

Förvarar alltid batterierna i en ficka nära kroppen för att hålla dem varma. Men när jag fotar blir de kalla och får för sig att de är tomma. Dålig egenskap. Då brukar jag plocka ut batteriet och stoppa det i BH:n en stund och vips kan man sen fota en stund till. Borde ha en liten "termoväska" till batterierna.

26 januari 2014

Vintersolnedgång

Idag tvingade jag Vincent att följa med mig på en liten extrasväng ner till färjelägret i Norra Sunderbyn. Solen var på väg ner och himlen var blårosa och gul. Vincent tjatade om att vi skulle åka, såg i backspegeln hur färgerna exploderade så jag passade på att ta några fler bilder hemma men den där himlen som var i alla färger missade hag tyvärr.


Tog några med mobilen (iPhone 4S) oxå.

25 januari 2014

Att inte få fota

Idag hade Vincent sammandrag i handboll i Älvsbyn. 09:00 var det samling vid I19 och vi gav oss iväg därifrån ca 5 minuter senare. Himlen färgades rosa av solen som gick upp, träden gnistrade vita och världen var otroligt vacker. När vi passerade Trångforsbron så var det öppet vatten som ångade i den 30-gradiga kylan och solens första strålar strilades genom ångan. Det var helt galet vackert och jag ville bara tvärnita bilen, hoppa ur med kameran och ta några bilder. Men det gick ju inte. Vincent hade redan innan sagt ifrån att jag verkligen inte fick fota. Så det var bara att njuta och försöka ta in det i minnet istället för på bild. Men oj vad svårt det är.

I Älvsbyn spelade killarna 4 matcher, de spelade med två lag där lag 1 spelade oavgjort en match och vann en medan andra laget som Vincent spelade i vann båda sina matcher. Jag hade med kameran och försökte fånga lite mål. Provade mig fram lite och på slutet gick det väl lite bättre men jag och min kamera är inte bra på sportfoto. Lade bilderna i ett album.

På vägen hem hade solen precis gått ner och det var återigen vackert ute, Vincent ville absolut inte att jag stannade för att hoppa ut med kameran men jag stannade i alla fall på en P-ficka och tog en bild med mobilen. Men oj vad det fanns vyer jag hade velat fånga med kameran även på vägen hem.

Nu är det dags att sova för i morgon skall Vincent på fotbollsträning i Luleå, aldrig får man vila på helgen och inte kan man ge sig ut med kameran heller :-/

Uppdatering:
Efter några dagar hade Google+ satt ihop en målkavalkad av mina bilder.



24 januari 2014

Chipsduellen


Till filmtittandet (Black Swan som inte var något bra alls) passade vi på att prova 2 nya smaker på chips. Double Beef & Onion och Grill & Vitlök (va va en chipspåse på svenska?!?)

De förstnämnda får godkänt. Åt dem med Dip Onion (den som förr hette Lökdipp). Den andra smakade tråkig gammal vitlökskrydda och grillchips har ju oxå en smak man lätt blir less på.

Men jag saknar Jamónchipsen från Spanien. De gillar jag. Dessutom kändes de inte alls lika feta.

23 januari 2014

Snabbmatsfail

Tänk att det skall vara så svårt att få rätt mat. Idag beställde jag 3 likadana mål varav ett glutenfritt i drive-in på Max i Boden. När jag sen kom hem med våra burgare så var det glutenbröd på alla tre och lökringar. Var bara att ta min mat och åka tillbaka. Sker oftare än gångerna det blir rätt. Brukar därför undvika drive-in men idag hade jag bråttom.
De bad givetvis om ursäkt och frågade om jag ville ha ny dricka, dipp eller efterrätt. Men det enda jag vill är att snabbmat blir just snabbmat. Nu fick jag ändå kasta i mig maten väl hemma igen för att hinna hämta Vincent på träning. Tur jag bor nära. Men burgaren var dessutom inte god. Dränkt i majonäsdressing. Nä Bacon BBQ Dream beställer jag aldrig igen. Eller rättning, skall nog aldrig beställa burgare (med bröd) tiöö mig själv där igen för deras glutenfria bröd är inte gott alls. Undra om någon som bestämmer över smakerna där någonsin provat det brödet.
Han vill ha en maxburgare efter träningen men jag har noll lust att åka dit en tredje gång idag.

22 januari 2014

Fixat ett dåligt samvete med ögonen i kors

När jag anlände till Abisko för några veckor sedan kom ett desperat meddelande om att karateklubbens webbplats försvunnit efter en WP-uppdatering. Kunde inte göra något därifrån och sen har jag haft fullt upp men tänkt på det varje kväll.

Idag kom en fråga om jag hade hunnit titta så istället för att redigera mina foton från dagens korta fotorunda i ett mörkt Luleå satte jag mig med Wordpress. Inte det bästa när man klivit upp klockan 5 på morgonen och varit på jobbet 06:30, ögonen gick i kors.

Temat verkar oräddningsbart utan en stor insats så jag fick nöja mig med att se till att de kom upp igen med ett standardtema. Hoppas de hittar någon som kan fixa åt dem. Känns lite taskigt att inte kunna fixa men jag kan inte vara supportorganisation till alla föreningar jag varit med i under årens lopp.

Bilderna får väl vänta till i morgon men en på igelkotten i stadsparken i Luleå han jag leka lite med i alla fall.


21 januari 2014

#Slötisdag

#Slötisdag finns inte som hashtag på Daily Photography Themes (DPT) på G+ och tur är väl det för då hade jag behövt lägga upp en bild på en lat Bea idag. Borde jobbat när jag kom hem men har mått illa precis hela dagen idag så jag valde att slöa i sängen med datorn istället. Roade mig med att utforska vilka DPT det finns för tisdagar. Använde mig av 2 olika tjänster, Google Plus photo theme Cheat Sheet och Eric Leslies Google+ Daily Photography Themes.

Det blev bilder i några stycken. Det är ett lite roligt sätt att visa upp några av bilderna från #camino2013 på för ingen ids ju bläddra igenom det stora album som finns med nästan 800 foton. Vågade inte posta fler, blev nog spammigt så här :-/ Klickar ni på bilderna hamnar ni i respektive inlägg på G+.

#SeaTuesday
#EquineTuesday
#TransportTuesday och #tuesdecay

20 januari 2014

Tur man bor i Norrbotten och slipper mötas av sådana här löpsedlar


-30 när jag for till jobbet och -28 när jag for hem, skall det vara så va, va? Skall man behöva klä på sig så man ser ut som en michelingubbe?




19 januari 2014

Borde jobba

Har grejer som borde varit klara i fredags men som fick skjutas på för annat (inte riktigt mitt beslut). Står andra personer och väntar på dessa grejer så jag borde göra dem klara. Kunde inte jobba över i fredags eftersom sambon fyllde år. Hade nog inte varit så populärt och igår behövde jag en vilodag. Tanken var att efter fikat i Luleå åka till jobbet och fixa det men jag hade glömt min låsbricka hemma.

Fikat var trevligt idag även om det blev mycket mycket fotosnack, lite synd om J som inte är nördigt intresserad som resten. Vissa är ju mer intresserade än andra och en hade med denna skönhet.
Jag provfotade lite. Svårt när man kikar i den och ser allt spegelvänt. Att sätta fokus var inte helt lätt det heller. Får väl se om jag får bilderna sen. 

Hade med mig min kamera för att eventuellt ta några bilder mellan fikat och jobbande men upptäckte att jag glömt SD-kortet hemma :-( Klantbea hade inte heller extrakorten i kameraväskan så nu måste jag hitta dem för jag vet inte var de är.  Klantbea lyckades även sätta handen på sina brillor idag och knäcka ena skalmfästet. Nu lagade med superlim. Behöver köpa nya brillor omgående. Suck. 

Det jag skall göra jobbmässigt går att fixa hemifrån men är besvärligare och jag är dessutom galet trött. Så här ligger jag på sängen med dåligt samvete för att en kollega inte kan få materialet direkt i morgon bitti. Men jag orkar verkligen inte nu. Om jag ställer klockan löjligt tidigt kan jag kanske kunna åka till jobbet låt säga 2 timmar innan jag börjar och färdigställa. I så fall är det nog bäst att hoppa i säng nu. Jag tror jag chansar på det så natti natti.


18 januari 2014

Snöbus

Behövde komma utanför dörren när det fortfarande var ljust ute. Tänkte gå ut och fota men visste inte var jag skulle fara. Var -23 ute. Velade och ville inte att ljuset skulle hinna försvinna så det slutade med att jag valde min egen trädgård, där finns inte så mycket att fotografera i snön dock så jag tog med mig hårig rekvisita. Först ut var Jasha. Han var inte helt nöjd med att bli nedsläppt i snön. Kom springande mot mig skrikandes, ungefär "matte din jävla idiot det är galet kallt i snön", sen klättrade han upp på mig där jag låg platt på snön och fotade honom. Stackars kisse. Till saken hör att han brukar gilla att vara ute i snön och busa runt men idag var det tydligen för kallt även för en sibirisk katt. Han hoppade ner från mig och jag sprang mot ytterdörren och slängde mig i snön igen, lyckades ta några bilder till innan han nådde dörren och vi gick in. På sista bilden ser han ut som en Furby i kroppsformen och han räcker ut tungan till mig den lilla rackaren.

Sen fick storkissen Emilian följa med ut, han som tjatar vid ytterdörren varendaste dag. Tog honom under armen och gick ner till sjön. Han var inte lika ilsk som lillkillen, bara butter. "Hallå vem har lagt allt det här kalla ute, ver är min gräsmatta, ja men kolla där under den stora granen och under studsmattan är det dit går jag". Sen fick jag ägna massa tid med att locka ut honom därifrån och frysa om mina fötter. Tillslut kom han dock och gick förbi mig där jag låg platt på mage i snön med kameran i högsta hugg.

Tyckte det blev en skön färgton i bilderna. 

Fick tips av +Per Foreby på G+ att prova att använda en upplättningsblixt nästa gång så blir det mer wow-känsla så det skall jag prova. Är rätt dålig på blixtfotografering, har sällan blixten med mig ens. Skulle väl egentligen säga att jag är rätt dålig på fototeknik rent allmänt och av någon anledning väldigt svårt att få det lilla jag lär mig att fastna. Jag pekar och klickar, snurrar på exponeringstid och bländare, iso, vitbalans och sätter skärpa lite hipp som happ, som det känns bra snarare än vad det borde vara. Ibland blir bilderna skit, ibland blir de rätt ok men jag får typ aldrig några riktigt riktigt bra bilder tekniskt sett. Men så har jag inga ambitioner att fota bröllop, andras barn eller på något sätt lägga mina fotokunskaper i vågskålen för någon annans lycka heller.

Men kylan ute satte sig på lederna idag, vet i sjutton vad som hände, däckade när jag kom in, varenda led värker. Åt på restaurang igår, kan de ha använt mjöl i maten, beställde en biffstek med lök och stekt potatis, borde vara mjölfritt. Så då är det nog vädret som bråkar helt enkelt.

I morgon skall jag ta mig till Luleå så tidigt jag kan, fota nere på isen innan jag skall träffa Johanna på Börje Olsson kl 12. För när vi fikat klart lär det vara mörkt ute.

17 januari 2014

Ibland är jag inte så smart...

Sambon fyller 38 idag. Av mig och barnen fick han choklad, kläder och ett tangentbord, ett QPAD MK-80 med mekaniska tangenter. Ni vet sådana där som låter jäkligt illa. Sonen har ett MK-80 och lovade att 85:an som inte har blå bryter låter mindre men nog tyckte jag det konkeliklonkade när jag provade i butiken.

Som den snälla sambo jag är går jag nu och lägger mig och sover så får han leka med sin nya leksak framför lämpligt spel några timmar och jag slipper höra klonkeliklonket. 3 gamers med var sitt mekaniskt tangentbord som alla är inköpta av mig, hur tänkte jag? Ibland är jag för snäll för mitt eget bästa. De själva har ju konstant lurar på sig och hör inte ett smack. 

Nu kan de i alla fall inte klaga på att jag har vibration på när jag skriver på min Nexus 4. 

16 januari 2014

Stress...

Känner hur kroppen är så spänd så det känns som om jag försöker krypa in i mig själv. Lite jobbigt att inte kunna slappna av. Vet att det lättar om ett litet tag men jag måste hitta tillbaka till tekniker för att sova, slappna av, tömma hjärnan. Just nu känns det som om dagarna går i 180, veckorna ännu snabbare. Hinner inte träna, hinner knappt äta... idag fick barnen middag från MAX för att mamma behövde jobba. Gah hatar när allt bara klumpar ihop sig, får verkligen hoppas på att det tunnar ut när jag tror et skall göra så.

Känns som jag egentligen inte hinner med dagens svammel i bloggen, tillbaka till mobiltelefonerna och testningen som är "kvällsjobbet" idag.

På tal om jobb och test, tror vi söker folk på mitt jobb, projektledare och testare så känner du för att jobba på Atea och hjälpa mig att ta fram riliga produkter här av dig :-)

15 januari 2014

Ja ha vad hittar man på i San Francisco då?


/build//

En konversation med en kund via Lync resulterade igår i att jag några timmar senare satt med en bokning till Build i San Francisco i april. Skall bli kul att åka med 2 av mina kollegor (jäkligt duktiga utvecklare) och lite folk från kunden (jäkligt rolig kund att jobba med). Skall bara hitta ett lämpligt spår att gå på oxå för en produktledare, tyvärr är det ju mode bland konferenser att inte publicera sina agendor förrän folk har bokat sig på konferensen. I fjol fanns det i alla fall gott om grejer som passade en icke-kodare.

Så vad skall man hitta på i SF mer än att konferera då, planen är att åka ner måndag, konferera onsdag till fredag och kika på staden lördag och kanske lite söndag innan flyget hem går igen. En sak är då säker, jag skall ha med kameran och fota bron, det måste man ju bara göra, helst i lite dimma. Hmm undra om jag inte måste ta och skaffa mig det där vidvinkelobjektivet nu, eller är det kanske bättre att köpa där? Sen måste man väl fota spårvagnar, hus i backar, viktorianska hus och Alcatraz. Något mer måste?

Undra om jag skall bara ta med min Winplatta, blir ett bra test kanske att vara bortrest en vecka och bara ha med den. Borde nog dock fixa ett tangentbord till den för att skriva längre texter på platta är inte min grej riktigt då skriver jag nästan hellre på mobilen. Hmm mobil, kanske skulle ta med mig utvecklartelefonen Nokia 920 och leva helt MS en vecka. När jag var hos Apple på kurs körde jag appleprylar, har en uppsättning pryttlar för att klara mig på Google I/O oxå om jag skulle behöva det :-)

Hmm hur sjuttsingen fixar man med visum och sådant det måste jag ju kolla upp, tur att sambon gjorde det i fjol så han vet. Nytt pass har jag i all fall.

Tur det är lite tid kvar till april.

Nu skall jag fortsätta med att läsa avtalstexter, om jag inte lyckas somna av det får jag verkligen skylla på fullmånen :-)



14 januari 2014

Saknad, hopp och smärta

När man saknar en vän så det nästan gör  ont

och hen hör plötsligt hör av sig

för att fråga om en sak

som du så uppenbart inte är inbjuden till

men kan hjälpa till med info om.

Den känslan

skär djupt ner i själen,

ensamhetshålet växer sig större. 

13 januari 2014

Halvdöd

Efter en dag på jobbet så känner jag mig helt urvriden. Var ingen mjukstart idag. Men roliga grejer så jag klagar inte egentligen. Bara trött++

Men vila får man väl göra när man är död. Även om ett självporträtt med Nexusens frontkamera  i nästan inget ljus alls och ett filter i Snapseed kan fixa så jag ser ut som en framgrävd döskalle.

Så natti natti.

Auto awesome i G+ är inte alltid så awesome

I helgen laddade jag upp några bilder från Hermans friidrottstävling och eftersom flera bilder var knäppta med väldigt kort mellanrum så skapades det auto awesomevarianter av några sekvenser. Jag har en fundering kring en sekvens och en av de bilder som skapades.

Detta är de 5 bilder som var ursprungsbilderna:
En "filmbild" skapades med Auto awesome - Motion och inget konstigt med den, tre grabbar springer iväg.
Men så fick jag även en bild med Auto awesome - Eraser och där blev jag extremt förvånad, ser ni vad som är borta (eller nästan helt borta)?

Eraser beskrivs så här av Google:
Eraser - If you take a sequence of 3 or more photos in front of a structure or landmark with movement in the background, Eraser will give you a photo with all the moving objects removed. It's helpful for those situations when you’re trying to get a great shot of a landmark or other crowded place, but want to avoid including all of the people in the background of your photo.

Det är ganska mycket som rör på sig i bilden, dels de tre löparna men oxå publik och andra löpare som tränar i bakgrunden så varför försvinner då bara den mittersta löparen här?

När jag laddade upp mina bilder från Spanien fick jag snö på den här :-)
Kanske borde de använda datum och geoposition oxå innan de lägger på effekterna för vad är sannolikheten för snö vid Atlantkusten i Spanien i september?

12 januari 2014

Lite bilder och lite babbel

Har fixat med mina bilder från Abisko. Kom hem med 350 bilder och behöll 71 foton i ett album men så kom jag på att ingen orkar bläddra igenom så många bilder så jag gjorde ett lite kortare album med 24 bilder som jag gillar. Bilden här är en favorit, jag stod där och surade över att norrskenet inte syntes men ville inte gå in så då kom jag att tänka på Niklas Börsting som brukar nattfotografera och tänkte kan han så kan jag så jag tog lite bilder på ljus runt omkring mig. Ni hittar alla bilderna i albumet Lights in the night.

När jag ändå gjorde ett album av de bilderna passade jag på att göra ett med Auroras over Abisko in January 7 and 9 2014, Built by human och Views from Abisko. Skall försöka vara mer selektiv med bilder i år, måste lära mig kasta bort när jag skall visa för andra, en bild som jag har bra minnen till betyder inte att andra ser något i bilden.

På tal om bilderna från Abisko så har en del rörelseoskärpa, måste kolla om jag kan stoppa en krok under mitt stativ för att kunna hänga ex fotoväskan för att stabilisera. När det blåste som det gjorde så rörde sig stativet. Även remmen på kameran tenderar att fånga vind även om jag lindar den runt stativet. Måste hitta en rem som går att knäppa loss enkelt, originalremmen är krånglig att få av.

Funderade på att välja ut någon av bilderna och deltaga i G+ PEC Photo of the Week Contest  / Show men vet i fasiken om någon av dem duger. De andras bilder är otroligt bra. Förra gången jag tävlade på G+ märkte jag oxå att jag har alldeles för få följare för att lyckas i tävlingar som går ut på att få flest +1. Jag tycker att det blir lite galet när postningen hamnar i mitt flöde oxå och folk kan trycka +1 på en bild där och det räknas in i tävlingen. Någon kan ju gilla min bild men inte alls tycka att den är värd ett +1 i jämförelse med övriga bilder. Tycker att en röst skall ges i sitt sammanhang. Såg att vinnaren av LPC People Choice Contenst #5: Best of 2013 tyckte det var orättvist om de +1 hon fick på sitt inlägg med bilden skulle räknas in i tävlingen så jag verkar ju inte ensam om den åsikten i alla fall.

Över till något helt annat. Jag brukar för det mesta längta tillbaka till jobbet sista semesterdagen men även om denna semester faktiskt blev lite långdragen så har jag inte fått tillbaka jobbgnistan men det kanske kommer i morgon, har möten inbokade hela dagen så ingen mjukstart direkt.

Idag har jag tagit det riktigt lugnt, föst sov jag lite för länge, klev upp, åt frukost och åkte till Luleå för långfika med Anders. Trevligt, vi hade inte setts på länge. Köpte lampor till badrummet och superlim till Herman, hans medaljer hade mittenplattan fastsatt med dubbeltejp som lossnade så han ville fixa. Fick SMS från Kalix där Vincent spelade, det gick bra för dem i båda matcherna och strax efter jag kommit hem kom vår egen DM-mästare hem. Grabbarna hade försvarat sin titel. Kul.

Vi åt middag och sen har jag slötittat på TV- Tror att Miss Secret Agent (1 och 2) måste gått om Snakes on a plane som mest visade film på TV. Känns som den går minst en gång i månaden.


11 januari 2014

Friidrottsmammakarriären invigd

Idag fick vi tillbringa hela dagen i en iskall Arcushallen i Luleå. Herman gjorde sin premiär som friidrottare på en tävling. Det var Rivieras vinterspel en ganska liten tävling, bra start. Han tävlade i 60 meter, 400 meter och stafett. Det var så få tävlande att han fick medalj fastän han kom sist. Han kämpade på bra, de han tävlade mot har oftast tränat friidrott sen de var en tvärhand höga medan Herman startade för mindre än ett år sedan, var strax över 10 när han började. Men tydligen har han talang för det här. Kutade på som en blå.

På 400 meter kände han av astman ungefär halvvägs, kanske borde han ha tagit bricanyl innan loppet? Känns som vi skulle behöva lite hjälp med det här att träna med astma, någon med tips? Har googlat lite och skall försöka sammanställa lite, men ta mediciner förebyggande och lite längre uppvärmning verkar vara några framgångsfaktorer.

Herman  fick beröm av sina tränare och det är ett härligt gäng i klubben tycker jag. Tävlingen var lite seg både för oss som föräldrar och för Herman, de halkade efter i schemat men gav ingen info och i den kalla hallen blev det då svårt med uppvärmningen, han han bli kall igen innan sitt första lopp, 60 meter inför 400 meter fick han värma upp två gånger pga väntetiden. Vi som satt på läktaren hade också behövt uppvärmning.
Herman fick med sig 2 medaljer hem, den för stafetten skall komma senare, de hade inte medaljer nog (några stafettlag efteranmälde sig).
Det är ny tävling i Haparanda, en stor tävling om 2 helger, får se om Herman vill åka på den. Tävling är ju det bästa sättet att pressa sig lite extra och förbättra sig. Det är en klubbresa till Haparanda men vi missade att anmäla boende (de lade ut det i mellandagarna med sista anmälan på nyårsafton, inte sitter jag och kollar webbsidan varje dag) så var skall vi bo tro? Tips på boende i Haparanda?

När vi kom hem var vi rätt genomfrusna allihop så kvällen tillbringades genom att ligga i soffan och se på TV. Vincent kom hem sent, han var i Kalix och spelade DM i handboll, gick bra så i morgon skall de tillbaka och försvara sin titel från i fjol.

Google auto awsome gav oss lite filmer, starten på 60 meter och upploppet på 400 meter.