30 april 2014

Lyckad Valborg #061 #blogg100

Idag har jag firat Valborg på Gruvberget. I år hade vi lyckats med annonseringen och hade jättemycket folk. Kul med massor med barn. Köket hade fullt upp med att prångla ut våfflor, korv och fikabröd. Jag skötte en bollkastningsstation och sålde lotter.

Brasan som tändes kl 19 var rejält stor. 
Nackdelen med att tända så tidigt är att det ännu inte är mörkt ute. Men den här tiden orkar även småbarnen vara med. 

29 april 2014

Jinx #060 #blogg100

Igår sa jag till chefen "det är rätt lugnt nu, ingen övertid i sikte, gör bara det jag skall och försöker lämna bort sådant dom inte ryms".  Skulle jag aldrig sagt. Idag 4 timmar övertid med sådant jag inte skall jobba med egentligen. Tjoho.
Vi går i väntans tider på en stor otroligt rolig affär vi vill ha. Alla frågar hela tiden om jag hört något. Själv vill jag inte ens tänka på det för då jinxar jag väl det oxå.
I går sa jag att "bara för att jag nu säger att jag måste tanka högt" så kommer jag glömma bort det. Gissa vem som idag halvvägs till jobbet inser att bensinlampan fortfarande lyste och med 1 mil kvar till närmsta mack såg "range" gå ner till 0 km. Jag han få lite nervositet inför 2-1-vägen där jag skulle köra ett bra tag på 1-delen kan jag lova. Aldrig varit så glad över macken i Gammelstad. Men när jag väl tankade hade jag minst 2 liter kvar.

28 april 2014

Tur man har snygga ben ;-) #059 #blogg100

Mina ben är helt ok. Och tur är väl det när jag har noll koll på mängden benexponering ibland och hamnar i lokal-tv. 


27 april 2014

Känner igen mig #058 #blogg100

Studenter som skriver för hand minns bättre än det de skriver på dator säger en förvisso liten studie som behöver upprepas.

Jag känner då väl igen det som sägs i studien. En del skrattar åt mig för att jag som är en sådan teknikgeek oftast tar fram papper och penna när jag skall anteckna. Men efter år av testande har jag kommit fram till att det fungerar bäst för mig. Det jag skrivit med papper och penna fastnar långt bättre än datorskrivet och då inte bara ren fakta utan själva förståelsen. Det är som om det lagras undan på ett helt annat sätt i skallen. Jag minns så mycket mer runt omkring, vad någon säger, vilka ord har jag skrivit på samma papper, hur layouten var, strök jag under något osv...

Tror även mitt behov av att kladda i böcker jag läser kommer därifrån. Kontextuppfattningen som jag får på köpet.

26 april 2014

Saknad #057 #blogg100

Idag var jag på SM-uttagningen i roller derby i Luleå. När jag kom dit träffade jag på en som för inte så längesedan var en av mina närmsta vänner. Hen sa ett vardagligt hej och sen ett hur har du det. Ni vet så där när man inte egentligen bryr sig om svaret. Jag svarade jodå bra och sen skildes vi åt. Sen satt hen i närheten på arenan och jag kände ett enormt avstånd. En sån enorm saknad. Den här personen var min trygghet, en som visste allt om mig, en jag ofta talade med, kunde slänga mig i soffan hos, se film, lyssna på musik och tala om livet. Nu är vi bara på "hej", inte ens en kram längre. 

Tänk att det kan göra så ont att mista en vän. En annan sådan var oxå där men hen såg jag bara, pratade inte med. Men saknaden rev givetvis i mig. Även om två andra vänner satt bredvid. Men jag kommer nog aldrig mer låta någon komma så nära inpå igen. 

Jag önskar så att när vänner glider bort så där att den egna skallen kunde ställa om på samma sätt som deras uppenbarligen gjort. Vad skall jag göra för att inte känna den där saknaden?

Det blev inte heller bättre senare på kvällen, visste att det skulle vara efterfest efter matchen på ett uteställe. Men ingen att gå med och när radion började spela dansmusik på vägen hem rev nästa längtan i mig. Den att få dansa. Varför jag jag inte 41 år gammal lyckas ställa om hjärnan så att inte varenda cell i kroppen skriker av längtan efter det. Kan jag inte bara känna "för gammal för sådant" och inte mer med det. Varför denna otroliga sorg. 

RD:n var kul. Luleås första match mot Malmö galet spännande. Luleå tog sig till SM med knapp marginal de sista 20 sekunderna. Sen åkte de på storstryk mot Västerås men det var ändå underhållande. Bra gluten- och laktosfria chokladbollar hade de oxå :-) Det blev ni frukost. 

25 april 2014

Helt tom i skallen idag #056 #blogg100

Idag vet jag inte vad det varit med mig, men det har varit som ett enda stort tomrum i skallen. Tror jag lider av sömnbrist. Tänkte gå och lägga mig tidigt idag men så blev jag sittande framför TV:n och vips hade tröttheten gått över. Varför är kroppen så dum, tröttheten borde bli värre inte gå över.

Måste skärpa till det där med sovandet för det är inte hållbart med 4-6 timmar per natt, jag som behöver minst 8 för att fungera. Vet inte vad som hindrar mig från att sova, jag brukar oftast inte titta på TV, jag har inte tagit hand om mina bilder från San Francisco, tränar inte och jag jobbar inte varje kväll så var sjutton tar tiden vägen?

Nästa vecka då skall jag sova som en prinsessa och gå och lägga mig tidigt. Så kanske jag kan få tillbaka min hjärna för just nu är det som sagt tomt i skallen.

24 april 2014

Kort dag som blev sen #055 #blogg100

Idag hade vi ett kundevent på kontoret från lunch och sent in på kvällen SP jobbmässigt blev det en kort dag, fick klämma in en hel dags grejer på 4 timmar. Men sen släppte jag allt vad jobb heter och minglade med kunder, leverantörer och gamla vänner (de tillhör förvisso kunderna).

En trevlig kväll där jag dessutom fick mig ett gott skratt när vissa testade Oculus Gift och en berg-och-dalbana för första gången. Vissa skriker verkligen. Roligast var hen som fått på sig brillorna men ändå försökte kolla på sin klocka på armen och blev förvånad när armen inte var där. Hade förvisso varit ännu roligare om vi haft kringutrustning så att vi visat ett par händer som rört sig men ex varit ett par hundtassar eller nåt.

Jag hade tänkt komma i kapp sömnmässigt och få lite längre sömn i natt än hittills i veckan men det blev sent hem. Får se om jag kan lyckas sova lite i helgen istället. Min Jawbone UP talar om för mig att jag sover på tok för lite.

23 april 2014

Policys #054 #blogg100

§Idag har jag försökt gräva ner mig i EULA, Privacy policys och allt sådant där annat ingen någonsin läser när de laddar hem en app men ändå måste man som utvecklare producera en massa jadda jadda-text. Blir trött bara av att läsa om det.

På något ställe hittade jag en "privacy policy" generator. Provade den dock inte då man var tvungen att uppge en massa uppgifter (dvs skapa ett konto) hmm undra vad de hade för privacy policy för sin tjänst.

22 april 2014

Pratade för fort men annars gick det bra #053 #blogg100

Idag höll jag min pilgrimsföreläsning i Hässjö församlingsgård.  Det gick riktigt bra men som vanligt pratade jag för fort och då drog jag ändå ner på takten. Är ett lite jobbigt problem jag inte vet hur jag skall komma runt riktigt. Men det är väl med övning övning och lite mer övning.

Föreläsningen var uppskattad av de 40 personer som var där, de fick även lyssna på sång och fiolspel. Extra kul att en av dem som kom var en man som skall gå med sin fru i höst. De är i förberedelsetagen nu. Man har kunnat läsa om dem i Sundsvalls tidning (dock bakom betalvägg).

Nu ligger jag i en säng på nattåget hem. Blir förhoppningsvis i alla fall 5 h sömn med lite tur. Är galet hungrig eftersom jag inte han med någon middag och på tåget fanns laktosfria matlådor och glutenfria men ingen med båda. 

Om det är någon som vill ha en pilgrimsföreläsning så hojta till. Det enda jag begär är att få resan och ett boende betalt. Nu finns ju presentationen med alla foton klar. Idag pratade jag ca 35+50 minuter totalt. Det var lite fika och sång emellan. Vi höll på i 3 h totalt. Men jag är flexibel med längden. Uppåt och neråt. Uppåt finns hur mycket som helst att ta av ;-)


21 april 2014

Ögonen i kors #052 #blogg100

Försöker finslipa min presentation för i morgon men ögonen går i kors och i morgon måste jag jobba hela dagen så det blir till att ställa väckarklockan på aptidigt och kliva upp och göra klart det sista på presentationen. Så lika bra att släcka lampan nu och göra natt.

Börjar undra om det inte är dags att gå till hälsocentralen och kolla upp mina blodvärden för jag är så där galet trött nu igen, vill bara sova sova och sova. Kanske borde ta och göra det på fredag. Eller så är det bara stressrelaterat, lite för mycket att göra på för kort tid och avsaknad av träning. Då brukar det oxå kännas som jag bara vill krypa ner under täcket och sova i flera dagar.

20 april 2014

Svårt #051 #blogg100

Hur får man ner flera veckors förberedelse och 5 veckors vandring till ca 40 minuters föreläsning? Bloggen är 700 sidor utskrivet och jag har över 800 foton. Man man lugnt säga att det är en utmaning. Nästa gång skall jag nog se till att få lite mer tid.

19 april 2014

Påsk på Pite Havsbad #050 #blogg100

Vi köpte ett familjepaket för 2580 som innebär bad, boende, show med middag samt frukost (med möjlighet att betala 280 kr extra för sovmorgon och brunch i morgon istället). 
Ungarna har badat och vi är nu på middag/show och tyvärr är varken maten eller showen lika bra som senast jag var här. Maten var faktiskt riktigt tråkig och efterrätten var en stor besvikelse för mig som inte kan äta gluten. Det enda jag kunde få var lite melon och ananas. 

De första numren på showen var riktigt dåliga. Näst sista innehöll i alla fall bättre sångprestationer än de första men jag är tyvärr rätt uttråkad. Förra gången var det mer allsångskaraktär och en humor som inte var alldeles pubertalt som idag. Känner mig som en gammal tant men inte heller barnen uppskattar det så jag vet inte vem man är tänkt att roa. Synd eftersom jag vet att showerna här kan vara riktigt bra. 

Snart blir det till att gå på rummet. Slå på TV:n, moffa lite chips och fortsätta på min pilgrimspresentation. 

18 april 2014

Sol! #049 #blogg100

Idag har det varit sol ute. Helt fantastiskt skönt. Vi kanske får en vår trots allt. Fast vår här brukar vara kall och blåsig. 

Idag tog jag och Vincent en promenad till Ruter Retro Café och tillbaka (efter fika) en promenad på nästan 6 km. Inte så långt med andra ord men så skönt. Känner fortfarande av stramande i lårmuskelfästet. Inflammationen jag hade i vintras vill inte ge med sig riktigt. Mycket irriterande. 
Sen satt jag på trappan en timme med katterna. Herman höll på att klättra i träd och busa med Emilian en stund. 
Resten av dagen har jag ägnat till att klura på vad jag skall säga på min föreläsning. Vet ju inte så mycket om publiken. Vill de veta allt om förberedelser mm eller bara uppleva en vandring i bilder?

Nu blir det sova, i morgon skall vi till Pite havsbad. 

17 april 2014

Om du är i närheten av Timrå 22 april kan du lyssna på mig #048 #blogg100

Jag skall föreläsa om att gå pilgrimsvandring för alla som vill lyssna den 22/4. Det är i Hässjös Församlingshem. Det är min svärmor som är organisatör. Jag måste komma på vad jag skall säga och vilka av mina 700+ bilder jag skall visa på 30-40 minuter. Tror jag skall packa ner min packning och ta med för att visa hur lite man klarar sig på under 5 veckor.

Kommer ner på eftermiddagen dagen innan och tänkte försöka jobba på Ateas Sundsvallskontor under dagen om någon vill ta en lunch eller så. Sen åker jag hem med nattåget på kvällen.


16 april 2014

Uppskattning eller estimat en fråga om noggrannhet? #047 #blogg100

Visst är det lite lustigt hur vissa ord kan kläs med en större betydelse än sina synonymer eller motsvarighet i på andra språk.

Idag kom en av mina kollegor till mig och sa "Alltså ordet estimat finns det eller finns det inte?" han fick nämligen precis som jag får när jag skriver ordet estimat här i min bloggeditor (vad heter editor på svenska?) ett ilsket rött streck under när han skrev mail. Jag kollade upp ordet i SAOL men där finns bara estimera. Frågade @Sprakradgivning på Twitter Vad är substantivet för något som estimeras? Våra ordbehandlingsprogram gillar inte ordet estimat.

Deras svar löd En uppskattning el. ett estimat.

I min värld är inte uppskattning och estimat riktigt samma sak. En uppskattning känns mycket osäkrare än ett estimat, har någon uppskattat något så har de höftat, snabbt svarat ber jag om ett estimat förväntar jag mig att någon sätter sig ner och tänker till, räknar.

Kanske blir det så at ord man använder i jobbet får en betydelse i vår grupp, alla vet vad man vill ha om man säger att man vill ha ett estimat.

I vår värld är en uppskattning något man gör innan man gör ett estimat. Jag kan uppskatta att projektet borde landa på 300-500 timmar sen sätter sig en projektgrupp ner och bryter i det och räknar och ger mig ett estimat. Inte helt ovanligt att det landar i närheten av min uppskattning men ibland helt utanför åt något håll eftersom jag antingen i mitt överslag inte haft alla tekniska aspekter i beräkning eller så har jag överskattat svårighetsgraden i något.

Hur tolkar du orden?

15 april 2014

Ditt felmeddelande gick bra #046 #blogg100



När man klickar på Tumme ner får man upp meddelandet "Success", vad var det som gick bra?

14 april 2014

Jobbigt #045 #blogg100

Vissa dagar är bara allt apjobbigt. Särskilt en måndag när hjärnan har fått för sig att det är fredag. Dessutom blev det många timmars övertid idag med sådant som egentligen inte borde vara mitt jobb. Nu skall jag försöka hinna ikapp mina egna grejer i morgon, tisdag. Hade mycket hellre haft lördag. 

13 april 2014

Livsloggningen har börjat #044 #blogg100

Efter cykelköpet igår var jag och barnen och fikade, jag lyckades fippla igång UP på min mobil så att armbandet har något att rapportera till. Så nu har det loggat mig ett dygn. I natt sov jag tydligen inte så bra, får hoppas det blir bättre med lite koll på sömnen och sluta vara jetlaggad. Fikade på stan med 2 vänner idag. Trevligt. Sen satt jag i solen mot Kulturens hus och solade lite och läste i min bok. Gud så skönt. Men han inte sitta så länge innan en rökare satte sig i närheten och tände en cigg. Det är rökförbud där men det visste inte han (jag sa till när jag passerade och han flyttade på sig i hänsyn till några andra som också satt där själv ides jag inte slå mig ner igen). Tacksam för förstående rökare. Tog några ingressportaler innan det var dags att styra bilen hemåt för att laga middag och skjutsa Vincent på träning.

Hade som mål att nå upp till 10000 steg idag men det saknar 910 steg. Men det känns inte som jag gått så mycket så jag måste prova och räkna och se vad armbandet säger någon dag. Skall försöka föra lite matdagbok oxå men den räknar i portioner men man får inte veta vilken storlek en portion är på många livsmedel och då blir det lite lurigt. Exempelvis tog jag några av mina glutenfria knäckebröd och scannade sträckkoden. Fick att en portion var 400 gram och det motsvarar ett halvt paket med knäckebröd, inte så troligt. Lite irriterande faktiskt. Hela gränssnittet i UP-appen till Android skulle behöva sig en genom gång av en UX-designer enligt mig.

12 april 2014

Min underbara självständiga son #043 #blogg100

Idag var jag på stan med Herman som fyller 12 i december. En unge som allt som oftast gör det som han själv vill utan att bry sig speciellt mycket om vad andra skall tycka, tro och säga. Visst vill han också ibland ha samma skor och kläder som alla andra men oftast är han verkligen sin egen.

Herman skulle välja en ny cykel, vi åkte på Team Sportias nyöppning och kikade runt bland 26"-cyklarna men de kändes lite små. Vi strosade vidare och hamnade på avdelningen för mer "klassiska cyklar". Jag pekade på en traditionell herrcykel, Monark och han näääää inte en sådan. Vi fortsatte och hamnade bland damcyklarna. Jag pekade på en Monark damcykel i roliga färger och sa lite på skoj En sådan där då? Herman tittade på den och sken upp. Jooooo en sådan vill jag ha. Jag trodde att han skojade, han är ofta ironisk men nä han skojade inte. Han föll pladask för denna treväxlade, fotbromsade cykel fast han i ett års tid pratat om att han vill ha många växlar och bakåttramp för det skall man ha.

Vi diskuterade att köper vi denna måste han själv lägga 999 kr emellan, den har inte de egenskapar han efterfrågat och jag vill inte höra om några månader att den är skitjobbig att cykla på för nu är det den som får gälla ett par år. Inga argument bet, han var kär i den här cyklen så då blev det en sådan.


En lycklig unge testar sin cykel hemma på gatan.

Nu hoppas jag att han slipper använda det skinn han har på näsan, för precis som hans far så känner jag ju lite oro, vad skall de på skolan säga? Hoppas innerligt att de som retade honom för att han hade ett rosa mönster på skorna i 2:an lärt sig att alla människor måste få gilla det de gillar utan en massa kommentarer. Vi har pratat om det med Herman också men han tror det kommer vara lugnt, han säger att det är en kultur på skolan där man skall ha coola udda saker. Hoppas verkligen det är så för jag vill inte behöva ta över en ROSA cykel från min son. Jag är inte ett fan av rosa som han är.


Älskar hans vilja och mod att välja det han vill ha. Tänk att man ens skall behöva känna så. Det borde vara en självklarhet.

11 april 2014

Födelsedag #042 #blogg100

Ingen uppvaktning på morgonen men på jobbet hade några koll i alla fall, kramar från flera av herrarna på jobbet. Alltid trevligt. Bra möten och några jobbiga men på det stora hela en bra dag. Fick jobba över lite för att fixa några grejer så middagen med familjen blev sen. Vi gick på Panelen. Maten där är OK men inte mer. Min köttbit var dock perfekt. Skönt att sitta ner med familjen och äta för första gången på en evighet. Fick ett paket med en Jawbone Up 24, tack Henrik. Så nu skall det livsloggas.

När jag kom hem hittade jag blommor från svärmor och ett paket med Walkers vinägerchips från okända men gissar på J&R i Upplands Väsby. Ett kort från mormor också. Saknaden slog till.

Satte mig med datorn och började rensa bland fotona från SF, tog lite över 600 bilder och under kvällen blev det 200 som fick vara kvar för redigering. Mitt i allt rensande dök det upp ett meddelande från en vän jag inte hört av på väldigt länge. Värmde. Vi chattade en stund. Hade även en massa grattis på G+ att ta hand om.


10 april 2014

En tung dag #041 #blogg100

Idag var allt bara jobbigt, trött, krångel på jobbet, mage som inte vill funka och inte kunna sova. Snälla jetlag go away. Men jag orkade i alla fall fixa strömgrejen till xboxen så barnen kunde koppla upp den och jag gick sen köra lite Forza :-) Strömklumpen är gigantisk och väger 3,5 kg. Måste försöka hitta en originalsladd. Har sett att de finns på ebay från Kina men måste nog kolla med någon som köpt en om de är bra.


09 april 2014

Snöiga berg #040 #blogg100

Uppe i Kiruna är det fortfarande vinter. Vi vaknade med utsikt över fjällen. Fantastiskt vackert. Som vanligt fick jag en känsla av att här vill jag bo. Lustigt, jag som inte gillar vintern skulle vilja bo i Kiruna. Men tyvärr får ja ju aldrig med familjen upp. Men tänk att få vakna med utsikt över Sveriges mäktigaste berg, att veta att man är bara en kort biltur från fjällen, vandringen, ensamheten, tystnaden.

Mötet vi hade gick riktigt bra. Lunchen åt vi på en pizzeria innan det blev tåg hem. Kan inte berätta så mycket mer än så eftersom största delen av dagen upptogs av kundmötet. Däckade när jag kom hem.

08 april 2014

Jobb igen med en liten prischock #039 #blogg100

Tillbaka till verkligheten, jösses så tungt att kliva upp i morse. Noll ork men stor vilja att få berätta om allt nytt vi fick lära oss på konferensen. Men det var mycket att ta tag i efter en vecka borta från jobbet. Huvva huvva. Inte blir det att åka hem ikväll heller utan istället blir det att kliva på ett tåg till Kiruna för ett möte där i morgon.

Bokade mitt hotell via Via Agencia som är vårt resebokningssystem. Vi skall ju helst boka dubbelrum när vi reser så jag jämförde priserna för enkelrum och dubbelrum höll jag på att sätta teet i halsen när dubbelrumspriset kom fram. Var tvungen att skärmdumpa och skicka till min chef och dubbelkolla om det var ok att vi tog det hotellet :-)


Nu förstår man ju varför Scandic i Kiruna är extremt lönsamt. 24 mille för en natt i dubbelrum. Kan lova att jag inte vågade klicka på boka utan ringde till Via istället och det knapprades på andra sidan och så kom det ett "oj ja det var lite dyrt, jag ringer till Scandic och kollar". Vi behövde bara betala de 4 första siffrorna.

Tågresan upp gick bra, vi tog en liten kupéliknande sak i sittvagnen och kunde prata jobb och planer inför mötet. Mycket bra. Åt middag tillsammans på Scandic, fick mat utan sås för den var det visst gluten eller laktos i, fick inte veta varför de inte gav mig sås eller kunde ersätta med annan sås. Maten var väl ok men inte mer. Rummet var helt ok, riktigt stort och FACE-produkter i badrummet. Jag och kollegan låg och pratade en stund innan vi båda slocknade. Viktig dag i morgon.


07 april 2014

Hemma igen #038 #blogg100

En lååååååååång flygning hem där maten var URUSEL för mig. Middagen var fisk med någon form av kokt potatis och lite strimlade kokta grönsaker och ingen sås. Fisken kunde jag inte få ner mina gaffel i men resten åt jag. Men som tur var hade jag några gurkstavar och morotsstavar samt en liten fruktsallad. Hade fått en stenhård matmuffinsak oxå som jag lyckades såga mig igenom med kniven för att breda på det laktosfria smöret då fick jag se syn på ingredienslistan och det var tapiokamjöl i, hade ingen lust med klåda i munnen hela resan.

På morgonkvisten fick vi fika och mitt bestod av en likadan muffin och 2 riskakor med skinka och ost, inte direkt mättande. Hade några müslibars och knäckabröd att knapra på men kände inte för att äta torra knäckebröd utan dricka. Så jag var aningen småhungrig när vi landade i Köpenhamn, där han vi inte köpa något utan det var att skynda sig till andra änden av flygplatsen för att hinna med flyget till Stockholm.

Sen blev det lite väntan i Stockholm där vi han med att äta på McD. Sen flyg till Luleå och taxi till Boden och hoppa i säng relativt tidigt, jobb i morgon.





06 april 2014

Hemresa #037 #blogg100

Vi hade sovmorgon, träffades i lobbyn för att fixa frukost, den ena kollegan hade redan gått iväg tidigare och jag och den andra gick till MS Store för att han skulle handla upp sitt presentkort. På vägen dit köpte han en macka, jag hittade inget att äta.

Kollegan gick tillbaka till hotellet medan jag strosade runt i jakt på något att äta, alla ställen som såg lämpliga ut var överfulla av folk, det hade varit San Francisco Rock n' Roll half marathon på morgonen. Hade kollat i mobilen efter ställen som sålde glutenfritt och ner i ett område söder om Market skulle det finnas ett ställe. Jag gick neråt dit genom ett litet ruffigare område men i dagsljus kändes det rätt ok ändå. Träffade på en man i rullstol, han hade lite trubbel med en gatkant och vi började prata. Han var indian och hade ett välordnat liv när han en dag skulle tvätta rutorna på sitt hus, tappade balansen, föll ner med fötterna först och krossade sina underben. Ingen sjukförsäkring så han hamnade i rullstol, förlorade hus och jobb. Ett tragiskt människoöde, en vänlig själ. Han fick syn på min kamera och frågade om jag ville ta en bild på honom. Det gör jag gärna sa jag och han rullade bort mot en svartmålad vägg och jag tog en bild. Visade den för honom och han skrattade och sa att han behövde klippa sig.

Jag hittade restaurangen efter att ha gått för långt först, men den var stängd pga att maratonlöpare hade bokat stället :-( Så jag gick upp mot union square och hittade en affär att köpa en banan i.

Mötte upp de andra och en till och vi tog en promenad bort till Super Duper burger för lunch och sen en promenad till Union Square där vi satt i skuggan (eller ja de andra, jag satt i solen och lyckades bränna pannan för att komma i kapp grabbarnas färg) och tittade på lyxbilar som åke förbi medan vi drack kaffe/te. Sen blev det att hämta väskorna på hotellet och ta BART ut till flygplatsen igen där jag köpte godis till barnen och lyckades hitta mig en bok och en muffin.

Sen klev vi på flyget och fick dra fram klockorna 9 timmar och vips var det nytt dygn.


05 april 2014

En dag som turist #036 #blogg100

Lördagen var vår lediga dag så vi tog lite sovmorgon innan vi sågs i receptionen för att vara turister. Jag ville till Golden Gatebron och åka cable car. Uppleva stan till fots mestadels. Fick med mig grabbarna och vi gick och köpte biljett till alla transportsätten och ställde oss i den långa kön till cable car i korsningen Market och Powell, kön var lång och jag passade på att fota "Jesus Loves You"-gubben som stod där med sin skylt.


När vi for iväg så fick jag sittplats precis innanför fönstret i fören, ena kollegan fick stå upp. Säkerligen kul men svårt att fota då. Det var som att åka berg-och-dalbana över kullarna, vår chaufför skrek och svor åt andra trafikanter, knökade in allt mer folk i vagnen. Kul resa ner till Fishermen's wharf.

Väl framme letade vi oss fram till en innergård jag sett dagen innan, där låg flera restauranger/pubar och vi beställde en rejäl amerikansk frukost. Det behövdes verkligen rejält med mat denna morgonen. Solen strålade och det var riktigt varmt och skönt i solen där vi satt, däremot blåste det en hel del så i vinden var det kyligt när vi gick iväg.

Vi började gå längst med kajen, stranden bort mot Golden Gate, vi stannade ofta så jag och ena kollegan fick fota. De var lite småkinkiga (läs tysta) emellanåt för att det var långt att gå. De skämtade lite när vi såg bron första gången, så nu har vi sett den kan vi åka tillbaka nu.


Efter många timmar var vi framme vid brons fäste, där ligger en värmehydda med en butik och ett urmysigt fik. Köpte en stor kokostopp och en te. Vi satte oss i lä i solen och åt vårt fika, nyfikna och hungriga fåglar skuttade omkring på marken och när jag höll fram en bit av min kaka flög de upp och tog ur handen på mig, sen blev de modigare och satte sig på min hand.

Kollegorna hade blivit lite röda i ansiktet av solen, man kände ju inte att solen tog när det blåste. Vi fortsatte upp på bron, tittade på utställningen över brons bygge strax bredvid, de hade coola hologramtavlor (3D-tavlor) där man såg hur bron växte fram. Jag ville gå över till andra sidan brofästet men grabbarna var inte det minsta sugna. Hade jag varit helt ensam hade jag nog gått över hela bron :-) Men jag kan ju inte tvinga på andra min längtan till att gå massor.

Sen så kikade vi om det gick några bussar men det var så otydligt när de skulle gå så vi bestämde oss för att gå mot stan och hoppa på en buss längre bort, vid Palace of Fine Arts. Vi gick och vi gick och vi gick. Grabbarna tystnade igen. Tur jag kan prata för 3 ;-)

Efter många om och men hittade vi busshållsplatsen och behövde inte vänta länge. Vi åkte längst med Chestnut St och där låg massor med affärer och restauranger mm mellan Divaserio och Filmore. Tyckte det såg ut att vara ett trevligt ställe, till skillnad mot det så otroligt turistiska Fishermen's wharf där vi strax skulle möta upp en annan person. Men när vi väl kom fram dit och mötte upp honom var ingen intresserad av att åka tillbaka så det blev en bar på Pier 39 där jag beställde en Ginger ale som bara smakade klor. Vi satt i baren 4 stycken och det var omöjligt att samtala så jag flippade igenom mina bilder i kameran istället.
Efteråt gick vi till italienska distriktet och käkade middag, det enda jag kunde äta på menyn var en fisk i en tomatsås och det var absolut inte värt sitt pris, fisken var torr och tomatsåsen smakade absolut nada. Den stekta potatisen var bra men tyvärr hade jag fått något rivet parmesansubstitut över den. Man kan ju tycka att de borde haft riktig parmesan.

Sen gick vi genom stan tillbaka mot våra hotell i jakt på en bar men vi gick lite väl snett så vi hamnade ner i finansdistriktet där finns absolut inget på kvällen. Jag ville ner och fota kring färjeterminalen och visste att där nere hade jag sett barer men när vi var bara några 100 meter därifrån vände de andra för de orkade inte gå längre. Jag stannade kvar ute i 2 timmar och fotade i natten. Träffade många andra med kamera och stativ och vi hade intressanta diskussioner.
Eftersom det fanns öppet wifi här nere kunde jag spela lite Ingress, kul. Sen kontaktade jag grabbarna, de var på en bar nära vårt hotell men på väg tillbaka till sitt rum så jag gick till hotellet, vågade mig på att slinka in på den lilla affären bredvid för att köpa mig en dricka. Litet äventyr att passeras 20 knarkare/alkoholister. Men de hälsade bara med en nickning, jag handlade och gick till grabbarnas rum där vi satt och pratade, fick låna ut min hudkräm till de kräftröda herrarna. Kom i säng rätt sent.












04 april 2014

Mer sessioner och en god middag #035 #blogg100

Idag var sista dagen på konferensen, mötte mycket trevligt folk och lyssnade på intressanta sessioner. Fick komplimanger för mina knallröda strumpbyxor och skor. På lunchen var vi och käkade på på Super Duper Burgers, de erbjöd salladsblad  istället för bröd till glutenintoleranta och de har vitlökspommes som är helt galet goda, deras egeninlagda gurka bör provas den också.
På kvällen var ena kollegan på NBA-match så jag och den andra kollegan tog oss en rejäl promenad ner mot Northbeach och tittade på utsikten efter att ha klättrat över alla kullar, fotat obligatoriska lutande hus, gick ner för Lombard St. Vädret varierade mellan sol och duggregn men det var i alla fall ganska så varmt i luften.

Nere i Fishermen's Wharf stannade vi på en vinbar, kollegan provade viner och jag drack "kid's tasting". 

På Columbus St stannade vi i de italienska kvarteren och åt en riktigt god middag och pratade om varför jag inte har ett FB-konto innan vi vandrade hem igen genom chinatown. Skön promenad i mycket gott sällskap.






03 april 2014

En lång dag #034 #blogg100

Idag var det en massa sessioner, de flesta riktigt bra. Efter sessionens var det mingelparty på en stor biograf. Vi satt i biosalonger och fick testa olika xboxspel på stora filmduken.


02 april 2014

//Build/ #033 #blogg100

Dag 1 på //build/ avklarad. Intressant Keynote och många nyttiga sessioner även om de ibland kunde få vara dubbelt så långa och hinna visa lite mer på djupet. Skall skriva ett sammanfattande blogginlägg senare.

Vi fick en Xbox one och ett presentkort på $500 att handla för. De hade en Surface 2 med tangentbord för det så jag valde det. Hade hoppats på en telefon men alla var operatörslåsta :-(

Xboxen är med 110V adapter så jag måste även försöka hitta en 220V-variant till den. Vi hade kunnat välja $500 till istället men det var lite stressigt när man skulle bestämma sig så tillslut valde jag en Xbox. Familjen där hemma får välja ett spel eller 2. Annars säljer jag den på Blocket :-)

På kvällen var vi och åt med LKAB. Galet gott kött fick vi. Trevligt. 

01 april 2014

Ett besök i fängelse #032 #blogg100

Idag var vi på Alcatraz och besökte fängelset. Vi fick hörlurar på oss med guidad tur. Riktigt bra guidad tur.

Dock var vädret inte så roligt så istället för att vandra runt ön och titta på alla blommor och fåglar tog vi båten tillbaka. Tur det för det började åska och spöregna.
Lunch, shopping, mingel med andra svenskar som skall på //Build och sen registrering på //Build innan snabb middag som var äcklig. 

Inlägget kommer kompletteras med mer bilder sen. Ovan är bara mobilbilderna.