30 september 2015

Dag 273 - Stressar så jag måste dricka te med socker i

Idag kom jag till jobbet precis efter klocka 7. En tyst timme framför mig. Bara 2 andra personer på plats. Kände mig trött och alldeles upp i varv innan jag ens hade satt mig ner på kontorsstolen. Visste att idag skulle jag behöva producera text i en rasande fart. Men i en och en halv timme från klockan 08:30 skulle jag sitta i en workshop och klockan 11 och 14 i halvtimmeslånga avstämningar. Hatar när min planerade heldagstextmangling styckas upp av annat. Måste avbryta när jag kommit igång och sen kommer jag inte igång igen förrän det nästan är dags att gå hem. Men jag lyckades hålla mig enormt koncentrerad och drack sjuka mängder te med socker i för att hålla mig vaken och energinivån hög. Inte försöka tänka på att axlarna var typ ovanför öronen, att magen protesterade och ryggen värkte. Mangla text, mangla smart text, framstå som påläst, kunnig och jävligt bra. Och just det är jag bra på men det tär.

Åkte från jobbet 17:30 och solen var på väg ner, himlen hade fantastiska färger och jag svängde ner mot Storheden och Storsand för att hinna fånga det. Dagens bild blir därifrån.
Tog några bilder till.
Hämtade upp MAX-mat till barnen innan jag kom hem och gick sedan snabbt ut på en promenad trots att jag saknade ork, lust och tid men jag behövde få tömma huvudet, tänka, stressa av. Gick sådär, flera gånger fick jag små attacker av andningspanik, hela kroppen liksom knöt ihop sig och jag fick stanna och andas. Så trött på denna känsla av stress och otillräcklighet.

Kom hem igen efter 7,27 km och kände mig inte ett dugg lugnare. Satte mig framför TV:n och läste på lite grejer och redigerade bilderna. Ville gå och lägga mig men visste att jag inte skulle kunna somna. Men strax efter 11 så var det ändå dags att krypa till sängs. Henrik bortrest så då passar Herman på att sova i pappas säng. Mysigt.

29 september 2015

Dag 272 - Jävla klantbea

Klev upp löjligt tidigt och tog ett härligt morgonfoto från vardagsrummet precis innan jag skyndade mig till bilen för att åka löjligt tidigt till jobbet. Den får vara dagens bild.
Lyssnade på ljudbok och kände mig förvånansvärt pigg trots att jag klivit upp så tidigt. Bra för jag behövde den där tysta timmen på jobbet innan alla andra dräller in.

Svängde in på parkeringen på jobbet precis efter klockan 7. Skulle ta min väska och gå in, då märkte jag att datorn inte var med. Var bara att backa ut igen och köra hem och vara på jobbet några minuter efter 8 istället. Fan fan fan. Stressnivån slog i taket innan jag ens hade slagit mig ner på kontorsstolen. Stressnivån gick sen aldrig ner och jag satt med andan i halsen hela dagen, började känna mig sjuk, frossa, öm i huden, ljudkänslig. Tappade koncentrationen så fort några pratade i kontorslandskapet och alla rum var upptagna. Satt kvar en timme efter att alla hade gått för att få den där tysta timmen.

När jag kom hem hade Henrik påbörjat matlagningen, så skönt. Jag stökade undan lite i köket. Sorterade papper och så. Vi åt middag och sen skulle jag jobba men jag orkade bara inte. Jag drog på mig varma kläder och gick ut och gick istället, behövde rensa skallen. Igår hade det ju varit iskallt ute så idag hade jag byltat på mig rejält. Misstag för idag var det varmt. Svettades på min runda bort till mitten på hängbron. När jag kom hem igen var jag trött så trött men jag var ju tvungen att göra den där jägarvilan som jag skulle ha gjort i Stocholm idag. 5 minuter var målet och jag satte mig mot en vägg i vardagsrummet och där satt jag i 5 minuter! Stolt men med väldigt darriga ben rasade jag ihop på golvet innan jag gick och lade mig för kvällen. Tack mina starka ben! Gjorde även 1 minut vanlig planka och 4 minuter på knäna.



28 september 2015

Dag 271 - Iskall runda

Hade ställt väckarklockan på strax innan 5 för att gå ut och fota blodmånen men Henrik klev upp då och kikade ut, moln och träd i vägen. Så jag somnade om. Trodde jag satt ett larm på kl 6 också och sov för en gångs skull rätt hårt. Vaknade med ett ryck kl 7 några sekunder innan larmet. Fan fan fan, jag som skulle till jobbet tidigt idag. Fick den där hemska orosklumpen i magen igen.

Stress stress stress. Orkar inte mer just nu. Orkar inte försvara att jag bokat av min kalender för jobb, inga mer möten nu, hinner inte. Men ändå får jag "ja men det här är ett litet möte, det hinner du". Som om folk inte fattar att möten kräver förarbete och efterarbete, det blir ett avbrott i det jag håller på med. Om mötet börjar kl 9 så har jag 30-45 minuter innan mötet att jobba med det jag skall och sen tar det ett tag att komma tillbaka in i det efteråt. Dagen blir sönderstyckad. Idag höll jag även på att bli galen på att sitta i ett kontorslandskap. Runt hörnet har vi gästarbetsplatser och de som sitter där är sällan tysta. Dessutom satt folk i vår lilla myshörna aka lounge och pratade med lite väl stora bokstäver. Försökte dämpa med musik men nätet var tydligen inte tillförlitligt idag. Fick upp meddelande om nätbegränsning hela tiden. Ovanpå detta en lätt trötthet i hela kroppen och huvudvärk. Tjoho!

Tog en lunchpromenad med Kalle för lite Sverigestafettenpoäng. Efter lunch kom jag igång med det jag skulle efter att ha ägnat förmiddagen till en massa administration och bli störd av folk samt möten. Eftermiddagen gick alldeles för snabbt. Hade behövt sitta kvar och jobba men barnen ville nog ha mat hemma. Åkte hemåt strax efter kl 17:30 och stannade vid rastplatsen och tog en bild.
Gillar färgerna i bilden så den får vara dagens bild.

När jag kom hem så hade det hunnit bli mörkt eftersom jag var och handlade först. Då gick månen upp på andra sidan sjön och den är fortfarande stor och starkt lysande. Dock blev bilden lite väl tight i överkanten. Prickarna är lampor på andra sidan sjön, borde kanske ha redigerat bort dem?
Barnen ville inte ha någon lagad middag så de tog mackor och jag tog inget alls innan jag och Herman gav oss ut i ett iskallt Boden i jakt på några geocachar. Den första tog vi utan problem men utläggningen av vår egen cache gick inte bra, måste ha en mindre burk till det stället. Vi yrade omkring på stan i 1,5 timmar och misslyckades med alla ställen sen. Trist. Och vi frös som attan och fick skynda oss hemåt sen. Det blev bara 5,26 km idag.

Skippar jägarvila och planka idag eftersom jag kört rätt många dagar på raken och det är långa tider nu, benen och magen blir slitna. Hoppas kunna öka med 20 sekunder i morgon och sitta 5 minuter. Tanken var ju att jag skulle ha haft en utmaning med 2 andra i morgon i Stockholm men jag känner mig krasslig och hade lite strul med mina biljetter (de var bokade om en månad istället) så jag stannar hemma.

27 september 2015

Dag 270 - 3 mil i Luleå

Vaknade tidigt med ångestklumpen i magen och det efter att ha sovit så dåligt i natt igen. Jobbigt jobbigt. Men idag hade jag ett mål, jag skulle till Luleå och gå ut och gå.

Kom upp ur sängen klockan 8 och var iväg med Henrik i bilen efter en timme. Vi åkte via affären och köpte det jag behövde för dagens vandring.

Jag hämtade upp Mattias och strax innan 10 så var vi på parkeringen på Ormberget och gav oss av på Hertsöstigen. Vi stannade till vid skogsbäcken och jag tog några bilder. Första bilden får vara dagens bild.
Tog en till.
När vi kom bort mot träsket så valde vi att inte gå den vanliga vägen utan svängde ner mot träsket och gick längst med det istället. Det var markerad där nere också vilket är lite konstigt när det inte är markerat på kartan. Samma gäller på några andra ställen på leden. Ibland verkar till och med vissa avståndsskyltar vara efter vägar som inte är leden i sig. När vi gick längst med träsket såg vi att det var folk på alla rastplatser på andra sidan. Vi gick ner i Kaptensudden och tittade på vattnet därifrån. Ett fint ställe men trist att bryggan var uppdragen. Vi fortsatte vår tur och kom ut vid Hertsöträskområdet och även där var det fullt även en hund som badade i det kalla träsket. Vi fortsatte bortåt Laxbodhedberget och på den vägen tog vi 8 geocachar i rad som hörde ihop. De var väldigt lätta men jag var glad ändå. Tog ett kort på den härliga stigen.

Vi vände på vår väg strax innan Laxbodhedberget och gick ner på Koluddsvägen och jag kände inte igen mig alls. Den vägen hade varit en grusväg senast jag gick på den, nu såg den ut att vara alldeles uppriven och nytt lager överst. Vi gick hela vägen ner och hamnade bland tre fritidshus vid en trasig betongbrygga. Vi valde att sätta oss på bryggan en stund. När vi skulle gå därifrån funderade vi på att försöka gå längst med vattnet men fick vända efter ett tag, alldeles för blött. Vi kom ut på vägen igen och gick sedan ut mot Stormyren. Där plockade jag tranbär och sen fotade jag lite. Älskar färgerna på höstmyrarna.
Sen satte vi av mot Lillträsk där fika hägrade. Då började det regna och inte lite heller. Vi kastade oss in under ett par granar och drog på oss regnkläder och regnskydd på min rygga. Regnet ökade lite till och jag var så glad att stå under granarna. När vi kom ut på vägen igen så hade regnet lättat lite och vi han inte många hundra meter innan regnet slutade. Det började gå uppför och då blev det varmt. Vi fick stanna igen och ta av oss. När vi kom till Lillträsk var det 2 familjer där och barnen höll på att släcka elden. Vi slog oss ner och började packa upp våra saker. Solen stack fram och det var skönt där på bänken. När vi hade börjat göra upp eld (eller Mattias gjorde upp eld och jag tog av mig skorna och bytte strumpor) så kom en störtskur igen. Jag drog på mig regnkläderna och då slutade det att regna. Men jag orkade inte krångla mig ur kläderna igen så jag satt där i dem och det var nog tur för det började blåsa och skulle ha blivit väldigt kall.

Vi käkade framför elden och satt och vilade i en timme. Sen var det dags att gå tillbaka.
Vi tog en annan väg, den som är markerad led ända tills vi kom fram till Lerbäcken där vi vek in på elljusspåret istället. Kortaste vägen till parkeringen.  Kom fram blöt om fötterna för jag lyckades trampa i blöthål när vi gick ut och tittade på en myr. Vi kom fram till bilen i mörkret. Det blev 30,25 km totalt idag.
Släppte av Mattias och hämtade upp Henrik och vi käkade middag på Mc Donalds innan vi for hem. Duschade och sen blev det jägarvila, 4 minuter och 40 sekunder var målet idag och jag valde att dela upp det på 2 delar på 2 minuter och 20 sekunder för benen var väldigt trötta.




26 september 2015

Dag 269 - När orken tar slut

Igår kväll satt jag i soffan med datorn och TV:n medan Henrik var ute och svirade med kompisar i Luleå. På natten kom ett meddelande om att han hade missat bussen och skulle sova över i Luleå. Då skulle jag slippa vakna upp i morgon med alkoholandedräkt i näsan. Men samtidigt är det så tomt att sova ensam så jag var rätt glad när jag gick och lade mig och fick syn på Herman i Henriks säng. Fick krama om honom lite.  Trodde jag skulle somna direkt när jag gick och lade mig kl 3 men icke, jag låg och bred och vände på mig och när jag var på väg att somna dök någon tanke upp i huvudet och jag kände hjärtat rusa och lätt panikkänsla. Jobbångest. Hatar det. Så höll det på hela natten. Att inte kunna sova ordentligt är tortyr.

Lite fick jag sova tillslut men vaknade tidigt. Min tanke var att kliva upp och äta frukost se gå ut och gå 2 timmar och åka och jobba. Men jag mådde piss på morgonen, inte utvilad alls men kunde heller inte somna om. Myste lite med Herman som var kvar i Henriks säng. Men det tog flera timmar innan jag kunde förmå mig att kliva ur sängen trots strålande sol ute. Åt en rejäl frukost och tänkte ta mig ut men hamnade på sängen igen, ingen ork. Kom ett SMS med otroligt glädjande nyheter från ett par vänner och det piggade upp mig tillräckligt för att släpa mig ur sängen. När jag hade duschat och börjat klä på mig kom Henrik hem så vi mer eller mindre möttes i dörren. Ute var det fortfarande fint väder.

Hade en fotoidé jag ville prova så det gjorde jag men resultatet blev inte vad jag ville. Fick inte till någon fart i bilden. Svårt att vara både framför och bakom kameran samtidigt och dessutom tajma rörelser till automatutlösaren på kameran. Men man kan i alla fall skymta mina nya skor (som för övrigt gav mig en blåsa idag) och katthår på brallorna.
Visste inte var jag ville gå men tänkte jag skulle kolla en cache jag och Herman inte kunnat ta förra helgen. Så jag gick dit men ingen träff idag heller så jag fotade en svamp istället som får bli dagens bild.
 Så jag gick vidare mot en annan utan att hitta den heller. Lät benen gå lite som de ville idag, kollade kartan lite då och då för att se om det fanns en cache i närheten, men lyckades inte hitta de som jag passerade :-(

När jag hade varit ute en timme började det regna, då hade jag ju lika långt kvar hem, tjoho. Vände om när vägen var lerig framför mig och gick hem via affären där jag köpte middagsmat. Gick 13,07 km i alla fall det gör att i morgon behöver jag bara gå 15,51 km för att nå 7 mil så det lär bli lite plus denna vecka vilket är bra då det var 2,5 mil för lite förra. Men jag ligger ännu på plus från sommarvandringen.
När jag kom hem var klockan lite över 4 på eftermiddagen men i mitt huvud kändes det som mitt i natten. Jag lade mig på sängen med ljudboken. Vaknade till plötsligt och insåg att jag sovit 1,5 timmar och inte hade en aning om vad som sagts i boken. Ställde ett larm en timme bort, drog ur hörlurarna och försökte komma till ro och sova lite till då jag var toktrött, men samma oroliga sömn som igår kväll. Kroppen spritter och spänner sig, kan inte slappna av. Efter 50 minuter gav jag upp. Såg att Mattias hade skickat ett meddelande om vår tur till Muddus i morgon. Insåg att en tur till fågeltornet där skulle nog varken jag eller han orka med i morgon. Vi diskuterade lite fram och tillbaka och kom sen fram till att en tur på Hertsöstigen var nog mer lagom (i alla fall för mig). Tråkigt för jag skulle vilja visa honom fantastiska Muddus men orken finns där inte och jobbångesten kommer och går då är det nog skönt att inte ha allt för långt hem sen.

Jag klev upp och lagade middag, lax och potatismos, sen var tanken att jag skulle sätta mig och jobba men orkan rann ur mig igen. Gjorde min jägarvila på 4 minuter och 30 sekunder utan några större problem idag, vilan

Tog en påse ostringar och skulle sätta mig i soffan och se på lite TV men Henrik kollade på cykel-VM men sa att han kunde flytta på sig, men låg kvar utan ansats att flytta på sig eller stänga av, blev irriterad eftersom programmet jag ville se redan startat, allt blev bara fel och vi började bråka. Jag orkar inte med sådana där löjliga bråk. Nu blir det att hoppa i säng istället för om mindre än 12 timmar skall jag vara ute på Hertsöstigen och jag behöver packa lite grejer på morgonen, handla lite mat och skriva ut en karta. Äh kartan kan jag ju skriva ut redan nu. Skall försöka lyssna på ljudboken tills jag somnar då kanske tankarna inte hinner i kapp mig och jag behöver inte få stresspåslag när jag borde slappna av och sova.

25 september 2015

Dag 268 - Stressnivåerna alldeles för höga

Sov dåligt, vaknade med stresskänningar flera gånger om. Hade ställt klockan på 6 men när den ringde var jag så galet trött. Snoozade 10 minuter och försökte slappna av men jag kände hur pulsen bara steg så jag gick upp och gjorde mig i ordning. Henrik frågade mig om jag kunde skjutsa honom till jobbet, han var lite sen men jag ville inte offra den stund jag gått upp tidigare för att förlora den tiden med att skjutsa honom till jobbet. Kanske lite egoistiskt men jag behövde verkligen få sitta ner och förbereda mig.

Idag var det också en massa möten och jag behövde fixa en del grejer i Azure och fixa några andra grejer som legat länge. Mår inte bra när jag måste stressa en massa.

När jag åkte hemåt strax efter fem så stannade jag på Storheden och gick på XXL, provade skor och köpte mig ett par Haglöfs L.I.M Low Woman (ser att de finns i GT-variant också och en Mid och en High så jag skall nog kolla på dem oxå, ett par High GT vore ett bra komplement). De hade en bra tåbox där min breda framfot rymdes. Köpte även en massa ullstrumpor.

När jag var klar och skulle köra hemåt svängde jag ner till Storsand för att se om det kunde finnas några bra motiv där. Det blåste rätt rejält och gick vågor. Jag sjönk ner med sandalerna i den våta sanden och såg inget vettigt motiv. Att bara fota rakt ut över vattnet skulle bli en ganska platt bild.

Kom på att jag hade rätt svepande kläder på mig som kanske skulle kunna funka i vinden. Så jag satte upp kameran och ställde mig vid vattnet och ställde in skärpan. Tog några bilder innan jag var vid denna som fick bli dagens bild. Blev rätt nöjd förutom att den är lite tight i högerkanten och att mitt hår ser för jäkligt ut. I morse var jag för trött för att tvätta det och det syns hur fett det är. Och vad gör jag med handen? Sen kommer väl några klaga på att horisonten ligger i mitten.
Tog även en med jackan på. för att få lite mer färg men jag föredrar nog den övre även om den är lite tight i högerkanten.
Hade kunnat stå där länge och bara titta ut, det lugnade stormen i skallen.
När jag kom hem tog jag en kort promenad i väntan på att Herman skulle komma hem från träning. Jag gick bara 5,36 km. I helgen måste jag alltså gå en jäkla massa, närmare bestämt 3,5 mil.

Vi köpte mat från pizzerian idag och sen körde jag och Herman jägarvila men Herman hade kört det på fysträningen idag så hans ben orkade bara inte och jag klarade 2.35 sen säckade jag ihop, upp igen. nu 54 sekunder och sen en gång till på 51 sekunder. Inte bra alls, inte bra alls.

Sen blev det soffhäng med TV.

24 september 2015

Dag 267 - En mötesdag till

Suck idag var jag om möjligt ännu tröttare och hela dagen var fylld av möten idag igen. Dessutom han jag inte förbereda ett möte jag skulle ha på fredagen. Kände mig så oerhört stressad. Har bokat av flera dagar i min kalender för en specifik grej men ändå kommer bokningar på möten jag måste säga nej till och så återkommer de och säger att jag måste vara med osv... hatar när stressnivån går upp så mycket att jag inte hinner tänka.

När jag körde hem var det regnigt ute men ett fint ljus. När jag kom fram till en av ängarna som ligger vid 97:an så stannade jag bilen. Jag hissade ner rutan, satte upp stativet och kameran inne i bilen och knäppte dagens bild. Gillar tredelningen i den eller om man skall säga att det är fyra delar.

Efter jobbet åkte jag hem och bytte om medan Henrik fixade mat till barnen (mycket tacksam för det). Jag gick ut och gick och jagade några geocache men tyvärr var 2 av dem sådan där ingen verkar ha hittat objektet på länge och den tredje var för svår plus att det var för mörkt. Jag kom hem efter en kort promenad även idag, bara 5,4 km. Saknar mina milpromenader men ibland kommer livet och familjen i vägen för det. Idag var det meningen att vi skulle sitta ner tillsammans och bestämma var vi skulle åka men så blev det sen inte riktigt. Så jag hade kunnat promenera en timme till. Vi han kolla på lite mer hotell i alla fall. Jag fick göra min jägarvila och planka själv idag. Plankan gjorde jag på knäna pga ryggen. 4 minuter och 10 sekunder var dagens tid. Nu börjar det bli galet länge.

Måste kliva upp tidigare i morgon, måste förbereda ett möte. Måste upp tidigt, måste.


23 september 2015

Dag 266 - Tillbaka på jobbet

Tröttare än tröttast i hela kroppen när jag vaknade och hela dagen på jobbet var jag som i koma genom en lång lång mötesserie som aldrig verkade ta slut. Jag hade massor med saker jag skulle göra men mötena avlöste varandra. En sådan där dag som jag verkligen ogillar. Fick dock trevligt beröm efter ett möte. Det kändes bra.

Ville fota på vägen hem men hittade inget och vädret var trist.

När jag kom hem ville Henrik prata om semestern men jag ville först ge mig ut och promenera och fota så jag tog en runda som även skulle täcka in en geocache. När jag tog fram kameran och satte den på stativet så upptäckte jag att jag glömt minneskortet hemma. Suck suck! Slapp laga middag idag, det fick Herman ansvar för. Jag själv var inte hungrig pga fruktansvärd mensvärk.

Kom hem igen efter 5,46 km och hämtade minneskortet. Fick gå ut till allmänningen och fota det höstiga trädet där och när jag kom in så såg jag att jag även fångat ett norrsken. Den första bilden får vara dagens bild för att jag gillar molnen på den men den andra gillar jag stjärnfallet eller vad det nu är så den får vara med här i bloggen den också.
När jag kom in berättade Henrik som varit hemma hela dagen att Jasha kräkts någonstans i vardagsrummet och att jag behövde torka upp det men det hade jag redan gjort när jag var hemma och bytte om tidigare. Han sa även att kattskrället bajsat i en fåtölj i källaren. Suck han jag tänka, vad är det med honom, är han sjuk. Henrik lade då till att han var så less på Jasha att nu vill han att jag tar bort honom. Hjärtat drog ihop sig och ville inte slå, så kändes det i alla fall. Henrik gick ner i källaren och där stod jag med illamående, panik, och kunde inte andas. Jag tog av mig ytterkläderna, lyfte upp Jasha i famnen och satte mig i vardagsrummet och grät i hans päls. Emilian kom och var orolig, han gillar inte när jag gråter. Jag fick minnesbilder till den julen när Eduard dog och Emilian var helt utom sig, hur han letade, skrek och vägrade att någon av oss lämnade rummet. Jag bar omkring honom i bärsele på magen ett par dagar för att han var helt utom sig av sorg och saknad. Jag såg framför mig hur han skulle bryta ihop igen. Jag klarar inte det. Jag klarar inte att avliva Jasha, min lilla dumbom. Men jag måste ta honom till veterinären för att få honom undersökt varför han börjat så här. Har provat med att ta av huven på deras kattlåda för att se om det hjälper. Henrik förstår inte hur mycket katterna betyder för mig. Men jag vet att jag måste bli bättre på att dammsuga, byta i lådan osv... för ingen annan gör det.

Sen ville Henrik prata semester och skickade mig hotell att titta på. Mitt humör var inte det bästa, nedstämd och ledsen med en panikkänsla i bröstet. Men jag försökte i alla fall. Men det är jobbigt när vi har så olika preferenser. Jag vill åka någonstans där det finns både ett naturliv att vara ute i och en stad att vandra omkring i, någon form av historik att titta på men på Gran Canaria och Teneriffa så verkar alla ställen vara hotellgetton. Jag vill gärna se något annat än just hotell och jag vill gärna kunna kliva utanför dörren och promenera utan att behöva gå på hotellgator. Visst kan jag gå ett par mil rakt uppåt bergen men det finns ingen variation, vill ju inte gå samma runda varje dag i 14 dagar. Jag är beredd att bo med lite lägre standard för att slippa bo i ett hotellgetto medan det för Henrik verkar vara viktigare med bra standard. Dessutom tycker jag att 40-50000 är sjukt mycket pengar för en semesterresa på 2 veckor. Försöker lista ut om det är pengar vi har, jag veta att mitt sparkapital betår av ungefär hälften av det och sen är jag barskrapad igen.

Dags för sängen hur jag nu skall kunna sova. Vill bara gå ner i källaren och lägga mig i gästrummet med katterna och gråta mig till sömns.

21 september 2015

Dag 265 - Konferensdags

Fick kliva upp galet tidigt för att hinna göra mig i ordning och promenera bort till Guldfågeln Arena. Det var 5,38 km dit. En trevligt morgonpromenad i fint väder som förvisso blev sämre under promenaden. Det duggade en liten stund. Men det var bara skönt.

När jag väl kom fram var det dags för Atea IT-arena vår seminarieroadshow som går på flera orter i Sverige. Jag var där för att ta hand om våra demo så att de rullade och bemanna montern när den andra personen höll sin föreläsning.

Jag var rätt svettig efter promenaden men jag hade tagit med mig kläder att byta till så först in på toa och blaska av mig och byta om. Sen frukost som för alla bestod av en rätt stor baguette medan jag fick en liten liten smörgås. Påpekade att bara för att man är allergiker så är man inte bantare. De tog åt sig av kritiken.

Jag lyssnade på Charlotta Ungerth, vår CIO prata om digitaliseringen och vilka krav den ställer på IT-avdelningen. Intressant att lyssna på då jag delar uppfattningen att IT-avdelningen finns till för verksamheten och skall se till att ha en plattform som verksamheterna kan bygga sina tjänster på.

Dagen flöt fram rätt snabbt och jag fick inte sitta ner på hela dagen mer än 10 minuters lunch. Var dock ganska hungrig för jag fick inte speciellt bra mat och vid fika så fanns det sällan något för mig.

När jag satte mig på golvet för att lyssna på den avslutande huvudtalaren så höll jag på att somna (kanske mest av trötthet men också för att mjukvarubaserad lagring inte riktigt är favoritområdet). Lyssnade inte klart utan gick och hjälpte till att packa ihop vår monter innan jag styrde stegen via en geocache utanför arenan mot flygplatsen igen.

Jag följde först en väg och redan på morgonen hade jag tittat ut över fältet vid vägen och gillat vyn. Nu tog jag chansen att fotografera den. Det fick bli dagens bild.
Svängde sedan av in på en grusväg och gick genom ett härligt öppet landskap med ängar och åkrar. Jag fick samma känsla genom kroppen som när jag är på långvandringar. Ren lycka och när vinden blåste genom håret stod jag stilla en stund och njöt. Tog en bild också för att minnas den känslan.
När jag kom fram till flygplatsen plockade jag en geocache och sen hade jag nästan gått 5 km så jag gick ett varv på parkeringen efter att ha fotat en härlig öppet landskap bredvid. Sen hade jag gått 5,01 km.
Ville äta på flygplatsen men det enda glutenfria de hade var biskvier så det fick bli en sådan, en banan och en kopp te för att i alla fall klara mig till Arlanda. Hade ett trevligt samtal med 2 män från en av våra partners på flygplatsen. Sov på planet och på Arlanda han jag precis bort till Joe & The Juice och köpte mig en "gluten reduced sandwich" det betydde glutenfritt bröd men sen grillad i samma grillar som glutenbröd och sen slängd på en mjölig skärbräda. Det där sista hade de lätt kunnat undvika genom att lägga ett papper emellan.

På flyget somnade jag igen och när jag kom till Luleå Airport var jag hyfsat pigg men inte pigg nog för att minnas var jag hade parkerat. Trodde ett tag att bilen var stulen när den inte stod där jag trodde att jag hade lämnat den. Fick leta länge innan jag hittade igen den bakom en stor SUV.

Körde hem och väl hemma var det bara att köra jägarvila och planka med Herman. Jobbigt. Sen hopp i säng.

Dag 264 - En tur till Kalmar

Idag var det jobb jobb jobb innan jag på eftermiddagen flög ner till Kalmar via Stockholm.

När jag kom till Kalmar upptäckte jag att det gick att promenera från flygplatsen till hotellet, 6,17 km. Ganska trist promenad längst raka vägar men med ljudbok i öronen och fint väder gick det bra. Nästan framme så fick jag syn på ett torn vid vattnet så jag passade på att fotografera det.
När jag kom till hotellet skyndande jag mig att checka in och valde sen att gå och äta i restaurangen på hotellet. Köpte en ryggbiff med wokgrönsaker och dum som jag var så frågade jag inte om det var någon svamp i vilket det givetvis då var i grönsakerna. Råkade äta en svampbit av misstag men petade bort resten.

Efter maten tog jag en promenad bort mot Ölandsbron för att fotografera. Fotade ett löv i kvällsmörkret på väg ut.

Tog en cache på vägen dit. Herman ringde medan jag gick, var precis bredvid några stora träd när han sa "skall vi köra nu?". Jag erbjöd mig att köra jägarvila mot ett träd men han sa att han skulle köra hemma och så kunde jag köra på hotellet sen. Så så fick det bli.

Sen gick jag ut på en stenpir och satte mig där med min kamera. Då kom magkramperna. Jäklar så ont jag hade. Satt i 20 minuter och vred mig i smärta och bara bad om att inte magen skulle "explodera". Men lyckades även ta några foton och njuta lite av att det var fint. Den första bilden får vara dagens bild.
Sen gick jag långsamt tillbaka till hotellet och det värsta släppte och jag hade fått en promenad till på 8,64 km. När jag var framme var det 3 minuter och 40 sekunder jägarvila som gällde och så sjukt jobbigt det var. Hade en spegel bredvid mig där jag kunde se hur ansträngd jag såg ut. Sen blev det plankan på knäna för att spara ryggen som jag haft ont i några dagar.

Kom i säng alldeles för sent för att kliva upp tidigt dagen där på. Hade sett att det gick att gå till Arenan på morgonen men jag skulle vara där redan kl 07:30. Magen mådde inte bra så det skulle bli en spännande natt.

20 september 2015

Dag 263 - En geocachdag till

Sovmorgon och sen på med regnkläder för att gå ut i skitvädret. Skulle ta en promenad men det slutade med en geocachrunda på Björknäs och Pagla där jag hittade riktigt roliga cachar. Fick klättra en hel del idag och kände mig stolt när jag exempelvis hittade en cache i en trästock. Men jag missade en del också, mycket irriterande.

Man får se konstiga saker när man cachar, ställen där man aldrig tittat förut eller vad sägs om hängande saker under en bro. (Uppdatering: När jag postade denna bild på Instagram berättade yngsta sonen att det är han och några kompisar som hängt upp sakerna i somras när det var lågvatten och man kunde stå under bron).
Dagens bild fick bli en blöt klöver vid vägkanten i Pagla.
Henrik lagade middag lagom tills jag kom hem. Skönt. Jag var ute i 5 timmar och 51 minuter men det blev bara 18,58 km.

Efter maten körde jag jägarvilan, Herman orkade inte träna idag alls så jag fick köra själv. Valde att göra det uppe i vardagsrummet istället för i gillestugan. Hade lite dålig koll om jag skulle göra 03:30 eller 03:40 så jag fick göra den längre tiden för säkerhets skull. Kan ju vara bra till i morgon när jag måste göra övningen på ett hotell i Kalmar och jag kan göra samma tid igen :-)

Skippar dock plankan idag eftersom ryggen värker.

Nu blir det soffan och tv och snart ostbågar, Herman åker på ICA åt mig :-).

19 september 2015

Dag 262 - Ännu mer geocaching i regnet

Sovmorgon idag, slöande framför datorn och sen till Luleå med Herman. Herman fick plocka en cache på vägen till Luleå, den jag hade tagit i onsdags. Han gick rätt på den och var så galet stolt.

Vi köpte kläder till honom, fikade och sen gav vi oss av på geocaching igen. Vi började lätt trodde vi men en bil stod parkerad med en person i bredvid Pillret vilket gjorde att vi inte kunde leta där. Så vi gick vidare. En mystery cache som var så lätt att vi inte ens behövde besöka de falska ursprungskoordinaterna blev vårt nästa mål, den tog vi lätt.  Styrkta av hur bra vi plockade den gick vi vidare. Men Felia gäckade oss och det var mycket folk runtomkring. Luleå Centralstation hittade vi lätt efter ett snabbt stopp inne på centralen för att Herman ville kissa. Det var tydligen en riktigt sunkig toa där inne.

Sen så gäckade nästa oss. Så jag tog ett foto på en väghyvel istället, enda fotot idag så då får det vara dagens bild.
Vi knatade vidare till nästa som var en så sjukt cool cache. Helröret gjorde oss inte besvikna. Men sen på väg till nästa cache öppnade sig himlen och när vi var framme i parken där den skulle vara så var parken full av folk. Luleå hockeyfans som skulle tåga till arenan. De hade tänt eldar och höll precis på att tåga ut med buller och bång. Men i parken var även en massa stånd från skördemarknaden så vi kunde knappast börja klättra i träd eller något sådant. Vi var genomblöta och snabbade oss till bilen istället för att åka hem.

Vi körde med thaimat och en timme efter middagen var det dags för jägarvila och planka, 3 minuter och 20 sekunder vardera. Jag klarade jägarvilan men det hade inte gått med några fler sekunder i sag, jösses vad benen skakade. Plankan var värre körde halva på fötterna och andra halvan på knäna för ryggen bråkar fortfarande med mig. Herman löste kuben samtidigt och glömde tala om för mig när jag var klar så det blev 3 minuter och 33 sekunder istället. Busunge.

Sen blev det film i soffan med Henrik, laptopen i knät och Emilian liggande på mina armar.

18 september 2015

Dag 261 - Mer konferens och geocaching

07:30 var det frukost idag och jag var trött som attan, hade sovit dåligt i den mjuka sängen. Men efter en dusch och mat piggnade jag till och orkade med en förmiddag om att ta kunder på en förändringsresa. Men det var rätt skönt att vid lunch få sätta sig i en taxi och åka till Arlanda och vidare hem. Mycket tankar i huvudet men jag däckade ändå på flyget hem.

Väl hemma gosade jag med en mycket kelvänlig Emilian, dumsurfade och sen drog jag och Herman på oss regnkläder och gick ut i hällregnet och plockade några cachar till. Ungen är uppenbarligen biten. Lyckan när han hittade en cache efter en bra stunds letande. Han sken av stolthet.

Blöta och trötta kom vi sen hem efter 7,28 km och besök på ICA men vi hade plockat fem av de sex besökta ställena och den 6:e tror vi att vi vet var den är men vi kunde inte ta den osedda.

Hade haft med mig kameran ut och skulle ta ett kort i regnet men då var även det batteriet slut. Måste köpa nya batterier tror jag, vissa av 3:epartsbatterierna är urusla.

När jag kom hem satte jag upp kameran utanför fönstret och fotade med en halv minuts slutartid för att fånga molnen och färgerna som dolde sig i kvällsmörkret. Det fick bli dagens bild.
Sen blev det mackmiddag och tv-tittande efter att jag ensam kört 3 minuter och 10 sekunder jägarvila och lika lång tid i plankan men på knäna idag.

I helgen hoppas jag på hyfsat väder, har nästa 5 mil att gå i helgen men tror inte jag kommer hinna.

17 september 2015

Dag 260 - Konferens med pingis

Tidig hämtning med taxin 05:55 (så nästan sovmorgon) hade sovit uruselt som vanligt de senaste nätterna. Lyckades sova i taxin och på flyget.

Väl på Bosön piggnade jag till lite och konferensen gick bra, lyckades hålla mig vaken hela dagen trots att en del var repetition. Försökte hålla tyst också men vid en punkt gick det inte. Vid en diskussionspunkt kände jag att jag behövde få lätta hjärtat typ och som tur var föll det väl ut. Var rädd att få onda blickar.

Efter alla föreläsningar så var det dags för lite rörelse, visade sig vara en pingisturnering. Innan den började såg jag till att ringa upp Herman och tillsammans över telefon gjorde vi vår jägarvila och planka. Jag hade rätt många som stirrade på mig där i hallen på Bosön när jag satt mot ett handbollsmål och var på väg att ge upp efter 2 minuter. Men jag stod ut till 3 minuter.

Sen spelade jag och Gabbe pingis men hjärta men inte så mycket hjärna eller bollkänsla men kul hade vi. Han med 60 minuter totalt men sen fick jag skynda mig till rummet för att blaska av mig innan middagen, han inte med dusch.

Restaurangen på Bosön trodde jag skulle vara vana med gäster som inte dricker alkohol men uppenbart bara med sådana som normalt dricker men vill ha alkoholfritt nu av någon anledning. Dvs de som gillar vin/öl. Jag tillhör inte dem så mitt bubbel blev vanlig mineralvatten och till förrätten fick jag apelsinjuice som skar sig rejält med soppan tyvärr. Men till huvudrätten tog det sig, då fick jag en svartvinbärsdryck som passade men då var min köttbit rent urusel istället (torr och pytteliten) medan de andras var stora och perfekt stekta) men men jag har ju sådan sjuk otur med mat.

Efter maten fick vi en föreläsning av Håkan Ericson som handlade om hur U21 tog sig till ett EM-guld. Även om jag inte är speciellt intresserad av fotboll så fann jag föredraget intressant.

Lite panikartat insåg jag att en heldag på konferens gjort att jag inte hunnit ta mitt foto, skulle fota på pingisen men då var batteriet tomt i kameran. Tog tillslut en bild på Håkan som dagens bild.
Här är bucklan.
Pratade med lite folk innan jag gick och lade mig vid midnatt.

16 september 2015

Dag 259 - En dag hemma

Idag var det en dag hemma i allt resande. Skulle hinna en massa på jobbet men han nästan inget alls. Känner mig oerhört stressad just nu. Åt lunch med Mattias, var längesedan nu.

Efter jobbet så lyckades jag ta en geocache på vägen hem och tog ett dagens foto vid rastplatsen vid 97:an. Gillar färgerna.
Tog en bild till.

Åkte och handlade middag och lagade hamburgare. Henrik tränade så han skulle komma sent.

Efter maten tog jag med mig Herman ut på en geocacherunda så han tyckte det verkade spännande och ville prova. Han hade svaga minnen av att vi provade lite när han var liten. Vi hittade 2 stycken rätt snabbt men sen gick det sämre på några och några andra verkade vara helt borta, många hade skrivit att de inte gick att hitta trots att de skulle var lätthittade. Men så är det, vi kämpade på och var ute rätt så länge och gick bara 5,57 km så mina mil denna vecka blir lidande. Vi var ute alldeles för länge, jag skulle ju upp tidigt. Vi gjorde vår jägarvila och plankan, 2 minuter, 40 sekunder idag. Märker att plankan blir allt svårare. Får ont i ryggen måste vara för att magmusklerna inte orkar hålla emot. Herman orkade inte plankan, han får också ont i ryggen. Jag gjorde halva plankan på knäna.

Lade fram kläder och de grejer som skulle packas ner men orkade inte packa. Kom i säng strax efter kl 23 i alla fall.

I morgon bär det av igen för 2 dagar i Stockholm med konferens på Bosön.

15 september 2015

Dag 258 - Men varför kan jag inte sova?

Man skulle ju kunna tro att efter att ha varit vaken 20 timmar så skulle jag somna och sova som en stock fram till 07:15. Somna som en stock gjorde jag, minns inte så mycket mer än att jag försökte hitta ett sätt att ligga på som minskade illamåendet. Men sen vaknade jag med 1,5 timmars mellanrum och trodde det var morgon. Sjukt störande. Var sen tröttare än tröttast när larmet väl pep.

En kvart senare var jag i restaurangen och väntade på kollegan. Hittade inte så mycket jag kunde äta, hade velat ha fil/yoghurt men det fanns ingen laktosfri framme. Fick jaga rätt på lite glutenfritt mjukt bröd och göra mig några mackor. Äggröran var riktigt äcklig, såg att alla lämnade sin äggröra på tallrikarna och hörde flera säga att den smakade konstigt. Men mätt blev jag tillslut.

Vi tog en promenad bort till kunden där mötena började kl 9 idag. Sen satt vi i möte även över lunchen fram till kl 15. Intressanta diskussioner idag också men blir mycket att summera de kommande dagarna.  En rapport skall skrivas.

Efteråt tog vi en ny geocacherunda i stan på vår omväg till centralen, idag gick det bättre än igår. Nöjd med att vi lyckades ta promenader både igår och idag så vi fick ihop våra poäng i Sverigestafetten. Tog ett kort i närheten av Polisen på Kungsholmsgatan. Tittade upp och fick syn på en stuprörsdekoration som var fin. Den fick bli dagens bild.
Tog även en bild på Waterfront.

Vi käkade på Arlanda, hade ett bra samtal om jobbet innan kollegans plan gick och jag fick gå till min egen gate där mitt plan var försenat. Däckade på planet och vaknade när vi landade. I taxin klev en rökare in så jag fick försöka andas genom min sjal för att underlätta lite. Men blev igentäppt. Vi åkte dessutom på södra sidan älven vilket ta mycket längre tid. Men tillslut var jag hemma, aptrött och då var det bara att göra jägarvila och planka. Fixa bilder och nu sova.

14 september 2015

Dag 257 - Konsten att hålla sig vaken och sen leta grejer

Inte kom jag i säng i tid. Klockan han bli över 11 innan jag sov och då skulle väckaren ringa 03:50 för att jag skulle hinna läsa igenom några saker innan jag for iväg. Det gick rätt bra att kliva upp ändå men visst var jag trött. Hade vaknat flera gånger under natten och kollat på klockan.

Lyckades sova lite i taxin och på flyget däckade jag totalt så väl framme på Arlanda var jag i alla fall inte helt död. Fick vänta 45 minuter på kollegan och sen tog vi oss till kunden där vi satt i möten hela dagen. Men de var så intressanta att jag faktiskt inte kände av tröttheten så jättemycket. Hade en dipp efter lunch. Vå åt för övrigt på en väldigt anonym restaurang, Restaurang Treklövern, LRF:s personalmatsal, som hade suverän mat.

Efter mötena gick jag och kollegan via en geocacherunda till vårt hotell. Lämpade sedan av lite grejer på hotellet och gick vi till ett café där vi försökte summera dagen innan vi gick tillbaka till hotellet och lämnade datorer mm och tog en promenad till Oljebaren för middag (efter tips från @Filippanna på twitter) Stannade på en bro och tog ett foto på några hus. Enda fotot för dagen så det får ju vara dagens bild.
Vi åt en helt ok Bjärekyckling men massor av smaker som fänkål och citron. Jag tog en chokladmousse med olivolja som var god men lite väl mastig. Efteråt tog vi oss en ny geocacherunda på stan, den gick rätt dåligt, vi hittade inte flera av gömmorna. Men det var skönt att få röra på sig lite. När vi var ute ringde Herman som snart skulle lägga sig, han ville att vi skulle köra vår jägarvila och planka i telefon men jag kunde ju knappast göra det stående på Atlasgatan i Stockholm. Lovade fixa mina när jag kom på rummet.

Jag fick dock fruktansvärd kramp i min mage, trodde först det var mensvärk men det kan också varit pga chokladmoussen. När jag kom till mitt rum trodde jag att jag skulle kräkas men det lugnade ner sig. Jag tvingande mig att göra övningarna eftersom vi hade ett uppehåll igår. Plussade på den tid vi skulle ökat med igår och stod 2,5 minuter. Jägarvilan gick faktiskt bättre än vad jag trodde men plankan var rätt jobbig. Mådde inte bra.

Fäll ihop på golvet, hade jag varit vaken i 20 timmar och höll på att somna där på golvet. Fick kravla mig ut i badrummet ch borsta tänderna och sen ner i sängen.

13 september 2015

Dag 256 - Dimma, promenad och trötthet

När jag klev upp strax efter kl 9 så låg en tjock dimma ute. Kunde inte ens se andra sidan sjön. Så mycket för min plan att ge mig ut riktigt tidigt idag. Åt en långsam frukost och dumsurfade, förstår inte varför jag inte satte mig och jobbade istället för att läsa nyheter mm.

När dimman började lätta så gick jag ut med kameran ner till sjön. Algerna som flutit upp till ytan såg ut som ett norrsken fast på vattenytan istället. Kunde inte låta bli att ta en bild.
Vid 12-tiden hade dimman helt försvunnit och solen strålade ute. Men min promenadlust var som bortblåst. Men jag tvingande mig själv att byta om, packa grejer i ryggsäcken och ge mig ut. Styrde stegen bort mot Svartbjörnsbyn och gick och tittade på bygget av ny bro borta vid Björnsundet. Fotade järnvägsbron på vägen dit (höstfärgerna har inte kommit riktigt ännu) och vid Björnsundet tittade jag ut över Buddbyträsket och tog en bild, påminner om vyer man ser uppe i fjällen.
Än så länge går det inte att ta sig över där så det var bara att vända om, gå in mot stan för att uträtta mitt ärende, behövde ett block till konsultuppdraget som börjar i morgon så mitt jobb-block snart var slut och vi även hade slut på block med hårda pärmar på jobbet. GIck ut på Killingholmen på väg dit och när jag vände lägst bort i koloniområdet sa en man mycket barskt till mig "har du gått vilse eller?". Har sett honom skälla på folk som gått ut i området tidigare, en obehaglig gubbe som inte verkar förstå att det är ett populärt promenadstråk dit ut på vägen och att ingen av oss faktiskt klampar in i deras små lotter utan håller oss just på vägen. Jag svarade att jag bara var ute på promenad och hade vändplatsen som vändpunkt. Han muttrade något ohörbart till svar. Jävla surgubbe. På väg tillbaka till fastlandet förundrades jag över mängden fåglar som höll på med något i gräskanten. Tog ett foto. Det såg ut som de samlade grässtrån och flög iväg med dem. Bygga bo nu?

Hittade ett turkost block på bokhandeln som jag köpte. Gick på Opalen och tog en snabbfika med en pepsi och kaka, behövde lite energi kände jag. Funderade allvarligt på att bara gå hem, hade gått 11 km nu skulle bli 13 innan jag var hemma. Men jag tog mig i kragen och gick längst med vattnet vid campingen och tog en höstbild.
Sen gav jag mig av bortåt Pagla och lät bara benen gå, styrde mig in på stigar lite här och var helt utan planer. Ibland kom jag ut till asfalt, då vände jag om och provade en annan stig. Men till största del följde jag det långa röda spåret runt. Det var underbart höstigt ute. Vilket kanske syns i dagens bild.
Gick förbi ICA på vägen hem för att köpa middag, Henrik ringde och ville att jag skulle köpa middag även till i morgon då jag inte är hemma. Fixade det och gick sedan hem. Totalt samlade jag ihop 32,74 km idag. Inte illa när jag faktiskt inte hade haft någon lust alls idag. Det gjorde också att jag klarade målet på 7 mil även denna vecka.

Efter middagen och en dusch fixade jag fotona från idag och denna text. Nu måste jag tvinga ögonen att inte falla igen i en timme så jag hinner läsa igenom några dokument inför morgondagen en sväng till och skriva lite anteckningar. 5:05 kommer taxin i morgon och jag behöver sova i taxin och på flyget för att vara människa när jag skall träffa kund kl 10 på förmiddagen.

En kopp te kanske hjälper mig att vara vaken en stund till. Är galet trött känner jag men kan ju knappast gå och lägga mig nu och ställa väckaren på en timme tidigare i morgon för att hinna läsa eller... Gå och sova 20:50 bebtyder att jag hinner sova 7 timmar till klockan 04, hmm.... 7 timmar räcker gott och väl för mig för det mesta. En kompromiss kanske läsa 30 minuter nu och 30 minuter i morgon bitti.

Idag tar jag och Herman vila från jägarvilan och plankan, vi är båda slitna efter 13 dagar så vila på 14:e dagen känns bra.