17 oktober 2005

+Vad-vill-jag-med-livetfunderingar -Projektledarförståelse

Jaha då var denna måndag snart till ända. Vad har hänt idag då? På jobbet hade jag en skitdag, kom ingenstans kändes det som. Men jag tror värsta proppen har lossnat nu efter liten kort frågestund med produktledningen på eftermiddagen. Jag och projektledaren i projektet verkar inte helt överens om vad jag skall göra. Fick veta att jag var assignad (vi pratar härligt svengelska på jobbet) till en uppgift men när jag kollade MS projectfilen så fanns det 9 saker uppsatta på mig (ja ja en till visste jag om för den utförde jag för ett tag sedan) men de 7 andra undrar jag när jag skall få veta att de ligger på mig. Sen är vi inte helt överens om arbetsättet, han har fått för sig att vi som skriver testspecar inte skall vara inblandade i use case diskussionerna vilket kan leda till att vi och utvecklarna har helt olika syn på hur saker och ting skall fungera i slutändan, det kan bli spännande. Ja ja det är ju bara att vänta och se hur det går.

Stressade från jobbet för att hinna hämta barnen kl 17 på förskolan, fasiken vad folk skall ligga och snigla i 80 på 90-väg när jag har bråttom. Irriterande. Har märkt att jag stressar allt mer i trafiken och det är ju inte bra. Ungarna var i alla fall på bra humör när jag hämtade och inget knot vid påklädning, ibland är de allt bra goa de där två. Hem för lite matlagning. Shit har ju glömt att handla men det löste sig. Hittade 2 stora kycklingfiléer i frysen en gul lök och en burk ICAs pastasås med vitlök samt fullkornspasta. Det blev riktigt gott. Men jag kunde inte äta så mycket, skulle ju på spinning. Att äta för mycket innan spinning är som att be om att få maten i retur.

Innan spinningen tog jag en snabb sväng förbi Åhléns och letade efter Weeping Willows "Singles Again" men hittade den inte och det gjorde heller inte kassören jag frågade. Som tur var visste den andra kassörskan var den stod, längst ner i ett hörn (listtoppeplacering 13 eller nåt sånt). Så nu kan jag äntligen lyssna på skivan. Gillar WW men har inte ägt någon av deras skivor förut så då passade det ju bra med en samlingsplatta. Skall ta med den till jobbet i morgon och lyssna.

Spinningen var jobbigare än någonsin idag, dels tog jag i allt vad jag kunde men det kändes oxå att jag är lite mör i kroppen. Skall bli skönt att vila i morgon. Även om det lockar att ta ett PSI-pass i morgon och flytta den lediga dagen till lördag. Och än mer lockande blev det när det verkar som det inte blir någon film i morgon, nogge har plockat isär "salongen" och jalle skall väl gå på After Work på OB så hos honom kan vi ju inte heller vara. Känns som mina favorittisdagar börjar rinna bort *snyft* jag behövde verkligen de där dagarna att se fram emot, och nästa vecka är jag i Göteborg på tisdagen (på internrevisionskurs). Så fort jag blir lite glad över något så tenderar det att bara försvinna. Skulle kanske gå att övertala någon att följa med på bio istället eller se film på en helt vanlig TV men jag ids inte truga. Får väl rapportera i morgon hur det gick.

Låg i solariet idag och funderade på varför jag känt mig så deppig på sistone, kan fortfarande inte riktigt sätta fingret på det, det är en jobbig känsla i alla fall. Som jag sa till nogge igår. Först var mitt liv till stor del att vara ute och dansa, sen blev jobbet mitt liv men vad är det nu? Det känns som det inte längre finns något jag brinner för. Visst borde jag kanske brinna för familjen men just nu känns det inte så. Allt bara tuggar på och vi går omkring här hemma utan att träffa några andra människor. Blä vad less jag är på detta liv. Måste försöka göra något åt det. Ungarna får se mindre på TV och så kan man mysa och läsa lite, jag måste sitta mindre vid datorn, och Henrik borde spela mindre. Det känns som en ond cirkel just nu. Föreslår jag inget annat så spelar han, spelar han så sätter jag mig vid min dator. Bläääää.... Skall bli rätt skönt att åka bort 3 dagar nästa vecka. Kanske får jag tid att fundera igenom vad jag vill lite bättre då. Fick lite hjälp av en på aff att hitta någonstans att träna (energy) de dagar jag är i Göteborg. Så det kanske inte bara blir vila. Det var rätt dyrt, 100 kr/pass men man hade visst 15% i studentrabatt oxå.

Men något kul har hänt idag i alla fall min lila korsett kom, bara 1 vecka försenad. Den är jättefin och kommer nog bli flitigt använd till både jeans och kjol. Bilderna är väl inte de mest rättvisande, tagna med självutlösaren på kameran och kameran stod på en köksbänk därav vinkeln. Sen hade jag ingen som kunde hjälpa mig att snöra om korsetten (var är Ida när man behöver henne?) så den sitter inte direkt perfekt på bilderna.

Nä jag skall nog krypa ner under täcket nu, hade tänkt att läsa några kapitel ur The science of Discworld innan jag knoppar in. En bok där man får använda hjärnan lite och faktiskt lära sig något om hur det kan ha gått till när universum skapades. Jag älskar Terry Prattchets böcker och det gör det roligare att läsa populärvetenskap i hans perspektiv.

4 kommentarer:

Karolina Lassbo sa...

Woew! Läcker korsett! Helt i min smak... Flärdfullt och sexigt. Var är den ifrån?

MVh Karro på Glamourbloggen

Béatrice Karjalainen sa...

Korsetten kommer från Wickered Red som säljer på Ebay :-)
Har en likadan svart oxå: http://photos1.blogger.com/blogger/6910/1377/1600/korsetten.jpg

Du hittar dem på: http://search.ebay.com/_W0QQsassZwickedred.comQQhtZ-1 eller så söker du på strapped corset på ebay och hittar alla som säljer dem.

Anonym sa...

Jag älskar Science of Discworld - man blir liksom dubbelt så klok av att läsa den, både jord-klok och fantasy-klok!

lillaEgo sa...

Nu är jag här o läser igen....fast jag inte förstår mycket av det Du skriver. DATANÖRD!
;)

Riktigt cool korsett. Du kunde inte låta bli alltså?
*fortsätter buda på gamla kokböcker på Tradera*