23 december 2005

Idag mår jag skit

Jaha lagom till julafton så känner jag hur humöret åker neråt och mörkret breder ut sig i huvudet. Så jävla typiskt. Hade ett mindre gräl med sambon idag, helt menlöst egentligen, han agerade som han var på dåligt humör så jag frågade varför och får ett "nä jag är inte sur tillbaka" i ett tonfall som låter irriterat. Då är det lätt att tro att han är på dåligt humör trots allt. Det slutade i alla fall med att jag tog bilen och for iväg, tankarna och bilen var jävligt nära en bergvägg idag men samtidigt så satt det någon och gnagde i huvudet "Bea, vill du verkligen förstöra jularna för barnen resten av deras liv?" Samvete kallas visst rösten. Tog mig samman och for hem igen. Satt utanför huset en lång stund och bara skakade, telefonen i handen ville ringa nogge men ville inte störa honom nere i Skellefteå, hur kul skulle det vara för honom att bli uppringd natten till julafton av en självmordsbenägen Bea?

Försökte förklara för sambon hur jag mått de senaste månaderna, varför jag är aningen frånvänd och varför jag inte har något tålamod alls men jag tror inte han förstår, tror det är svårt för någon som aldrig känt sig deprimerad att förstå och det är inte det lättaste att försöka förklara. Sambon blev ledsen av att höra att jag pratat av mig med andra istället för hos honom, men när jag i höstast mådde som värst var han ju helt inne i WoW och knappt kontaktbar sen kändes det ganska svårt att ta upp det, jag mådde ju lite bättre.

Nä nu står skinkan i ugnen och ett berg med julklappar väntar på att bli inslagna, kanske det hjälper till att få mig i lite julstämning i alla fall.

Ha en bra jul allesammans, jag skall göra mitt bästa för att byta ut det mörka i skallen mot rött, guld, grönt och andra färger som hör julen till.

1 kommentar:

Anonym sa...

Skickar lite julstämning härifrån oss. Hoppas att ni får en riktigt bra jul och att humöret är juligt imorgon när du vaknar. Jag menar, hur fel kan det bli när man ser de förväntansfulla barnen :-)