07 april 2006

En eftermiddag med barnen

Idag var jag som sagt ensam med barnen. Hämtade dem på förskolan en kvart försent, hur juste är det mot förskoleläraren som är kvar på en fredag? Väl där inser jag dessutom att jag glömt lapparna me barnens sommarledighet på jobbet, den skulle vara inne idag. Jag som hade lagt dem PÅ väskan för att inte glömma dem.

Vi gick till bilen och där fick barnen veta att om de skötte sig när vi var på stan så skulle vi gå på restaurang (de skulle få välja) men om det bråkades det minsta lilla så skulle vi fara hem, bråkades det på restaurangen skulle det hända det samma utan mat. 2 barn lovade att vara snälla.

Första provet, in i en klädaffär, fick syn på en skjortklänning genom fönstret som jag kände att jag bara måste prova. Ungarna följde snällt med in, gick till trappen som finns där inne och satte sig som två små ljus. Vi är rätt ofta i den affären och de brukar stoja runt men inte idag. De fick beröm av personalen för att de satt så snällt och väntade. Köpte klänningen.

Prov två var bokhandeln i Boden, där fick de i uppdrag att vällja 1 bok var från barnboksbordet (det var 40% rabatt på reapriset och inga barnböcker de skulle tänkas vilja ha skulle gå på mer än ca 30 kr/st) så de fick fria händer. Det slutade med att de valde 2 böcker var, rättvist eftersom jag köpte 3 nya koköcker :-) Inget bråk, inget stoj eller skrik. Skönt.

Sen var det dags för Domus (som skall bli Coop Forum nu) som hade utförsäljning av alla kläder, 75% i rabatt. Vet att ungarna inte gillar att gå på Domus alls så det skulle bli en prövning för dem. Men de slog mig med häpnad, vi köpte brallor och en polo till Vincent, ett par kalsonger och fodrade gummistövlar med Pettson på till Herman, ett linne till Idas Jennie och han även kika på lite annat.

Nu skulle vi på restaurangen men först förbi DVD-utförsäljningen för att se om de hade kvar Robotics (förra gången vi var där saknades 4 kr för att köpa den, de tog bara kontanter) men den var inte kvar. Så tvärs över gatan till Ming Palace. Ungarna ville ha pizza och jag skulle ha kinamat.

Vi satte oss ner och fick menyn, Herman var lite högljudd så jag hyssade honom lite och sen pratade han med gemener resten av kvällen :-) Barnen beställde var sin barnhawaii och pepsi, de beställde helt själva och var så stolta så. JAg tog en strimlad biff med ananas och vatten.

In kom min mat och deras pizzasallad, de blev lite förvirrade för hemma äter vi pizzasalladen till pizzan men som tur var så kom deras pizzor rätt snabbt innan de hunnit sätta i sig hela salladen. Jag skar upp pizzorna åt dem och de åt glatt med händerna. De sölade inget, spillde inget och torkade av sig på servetterna, inte kläderna, duken eller stolen, hmmm vad var det här för bortbytingar?

Hela pizzorna gick ner och det mesta av drickan. Väl hemma så slängde de av sig utterkläderna i hallen, rusade till badrummet, klädde av sig tog på pyjamas mm och sen bar det av till sängen.
Mamma, kommer du och bäddar om oss, vi vill sova nu!

Pussade dem godnatt och lade på täckena. Gick ner och slog igång tvättmaskinen, var väl borta 2 minuter, när jag kom upp sov de.

Tänk om de var så här varje kväll.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Som utmaning skickar jag mina barn till dig med bussen imorgon :-) Lille herr G är inne i den underbara åldern då öronen är ur funktion. E däremot lyssnar, men protesterar högljutt oavsett vad man säger... Ska vi säga imorgon kl 06:30?

Béatrice Karjalainen sa...

*s* 6:30 då sov jag gott kan jag lova. Men 7:10 kom båda och frågade om de fick gå ner och se TV så mamma och pappa kunde sova lite till.

I vanliga fall är Herman som E just nu och Vincet ja han är mest less på sin jobbiga lillebror.