03 april 2006

Middag på Margaretas Värdshus

Idag var jag på en middag på Margaretas Värdshus i Gammelstad. Ett par vi känner firade 10 år som gifta vilket hans föräldrar ville uppmärksamma genom att ha en hemlig middag med bekanta. Vi var en drös som var inbjudna att komma och fira dem. Vi andra var på restaurangen före "brudparet" och Johannas min när hon insåg att alla som stod i rummet var sådana hon kände var oslagbar. Det blev en trevlig middag med god mat, ripsoppa, fläskfilé på rotfruktsgratäng och halloncheescake till efterätt. Peters mamma hade anordnat små tävlingar där man kunde vinna hennes fina tavlor.

Kyparn på Margaretas gillar jag dock inte, han var rent otrevlig mot barnen tyckte jag. Surade över att de inte åt upp och tvingande Vincent att smaka på cheesecake innan han fick glass istället fastän vi sa till innan cheesecaken kom ut att barnen hellre ville ha glass (jag känner mina barn rätt väl). Han lät sur över att jag hellre ville ha Champis än det fina avalkoliserade vinet som var alkoholfritt till fördrink. Jag gillar inte vin så varför skulle jag då vilja dricka vin utan alkohol? Sen när de skulle servera maten så var valet för oss som inte skulle ha vin, fanta, sprite och coca-cola samt lättöl. Vem fasiken vill ha dessa drycker till lite finare mat? Hur kan en restaurang som skryter med sina utmärkelser ha ett så fruktansvärt dåligt utbud för de som inte vill ha alkohol, de ligger ju dessutom ute på landet och det är väl inte ovanligt att folk kör bil dit. Det finns massa goda alkoholfria saker som inte är avalkoliserat vin. Jag valde mineralvatten (typ det teåkigaste jag vet till mat men det andra var värre) men han glömde bort att servera det till mig, fick påminna den andra servitrisen om mitt mineralvatten och då fick jag citron fastän jag beställt naturellt. Suck! Men men jag är ju van att inget går som jag vill så det var små saker jag inte ens ides bry mig om egentligen. Men benet i min soppa retade mig, för nu har jag ett sår i gommen där benbiten fastnade.

När vi gick hem fick vi alla ett tryck av en av Alexandras målningar. Jag blev jätteglad för den kommer passa jättefint i vardagsrummet när vi är klara med renoveringen där inne.

Funderar på att skicka Margaretas ett mail och skriva att de borde bättra sig på alkoholfrittfronten.

Men nu sova.

Inga kommentarer: