25 juli 2007

Rabarberchutney med chili

Någon som provat receptet från ICA? Hittade det här idag och visst låter det mumsigt. Får ta och testa det i helgen.

Ingredienser
Portioner: 10


500 g rabarber
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
3/4 dl honung
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 msk färskriven ingefära

Gör så här
Skala eventuellt rabarbern och skär i minde bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.

Lägg rabarber, lök och chili i en kastrull. Tillsätt honung, vinäger och salt. Låt koka på svag värme ca 20 min tills chutneyn tjocknat något. Smaka av med ingefära och häll upp på burkar.

Förvara chutneyn i kylskåp. Gott till stekt eller grillat kött eller kyckling.
Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset om ruccola-peston! Min odligt växer mig verkligen "över huvudet" ;)

    SvaraRadera
  2. Tror att min mor testade den här, men är inte säker på om det var i ica hon hittat receptet, men hon hade gjort en rabarberchutney som var jätte god.

    SvaraRadera

Jag älskar att få kommentarer, både ris och ros så skriv på du bara. Men vill du vara anonym, skriv ett namn i alla fall, det är trevligare att tilltala någon med en pseudonym än "Anonym". Så klicka i Namn/URL istället för Anonym och skriv in ett namn. Vem vill du vara idag?