09 mars 2011

Fan måste köpa ny bil

Vi hade pyttelite kvar av avbetalningen på vår lilla blå vad händer då. Jo en dam i en liten röd polo bestämmer sig för att braka rakt ut i en korsning från vänster, tvärs över huvudled. Eller ja hon kom inte tvärs över för där kom jag susande med Herman i baksätet på väg till skolan och…

… nja kanske inte splash då men de andra definitivt.

Hon körde rakt in i sidan på min bil, träffade förardörren och stolpen så sidoairbagen löste ut. Jag kastades åt sidan och sen slog jag skallen lite lätt i rutan.

men jag är ok, en sträckning i ryggen och det kan det ju nästan vara värt när man får träffa brandmän, poliser och ambulansmän ;-)

Men jag hatar att min bil is no more, försäkringsbolaget upplyste mig redan efter några timmar att den kommer att lösas in. Jag kör nu en hyrbil till vi lyckas bestämma oss för ny bil. Och jag som hatar att köpa bil. Börja om med nytt billån mm.

Och som inte dagen var eländig nog så kom nya iOS idag och min dator med iTunes startar inte, förhoppningsvis löser det sig när en ny kabel kommer men det verkar dra ut på tiden. Och dessutom har jag fått världens finne i örat.

Jo Herman klarade sig bra, tack vara placeringen på höger sida, bilkudde med ryggstöd med sidoskydd och att träffen tog längre fram. Däremot var han nog lite chockad och visste inte riktigt vad som hänt. Han fick skjuts till skolan och mötte ambulans och brandbil och trodde jag hade fått åka till sjukhuset. Skolan hade ringt hem till sambon som sen bad mig ringa skolan men ingen svarade där.

2 kommentarer:

Trebarnsmamman sa...

Men vad skönt att ni klarade er!!!!! Nog är det irriterande med nytt billån och allt. Men det viktigaste är ju att ni mår bra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Blomman sa...

Vilken tur att det gick bra, låter dramatsikt och läskigt!

Hittade ditt inlägg när jag sökte på bloggar och köpa bil... Jag håller på att kolla runt men kan ingenting och har verkligen ingen lust.

Hittade också detta som jag tyckte var bra, kanske något för dig som också ska köpa...
http://blogg.bilvardet.se/index.php/2011/03/hur-gor-man-en-bra-bilaffar/

En undran: när försäkringsbolaget löser in bilen, hur sker då värderingen? är den hög/låg, får du en ny likvärdig bil eller hur fungerar det?