01 maj 2017

Kommit en bit

Idag har jag gjort det sista på grundkartan och klurat på mall för sidorna om varje sträcka. Även importerat ett GPS-spår i QGIS och bestämt hur jag vill att de skall se ut.
Nu måste jag klura på hur jag skall lägga till ikoner för saker och ting jag vill peka ut ex kafé, vindskydd, bra rastplats, eldställe och sådant där. Det finns ju allmänt vedertagna tecken för det men har ännu inte hittat några i vektorformat. Får väl rita själv om det behövs. Eller googla bättre. Skall ju vara en lämplig licens oxå.

För övrigt fick jag jättefin feedback på mitt inlägg på LinkedIn med människor som erbjöd sig att hjälpa till. Så glad jag blev.

Skrattade lite när jag klev på tåget och slog upp Kupé. Naturkompaniet gör reklam med orden Upptäck vandringen runt hörnet. I närheten av våra städer finns många fina vandringsleder redo att upptäckas. Vilket blir ditt nästa näräventyr. Lite lustigt eftersom jag innan jag bestämde mig för att skriva på engelska hade döpt min katalog till Näräventyr i Boden och Luleå.

Idag var jag inne i stan och fotade majrundan och första majtåget (första bilden är dagens bild). Det blåste hård motvind så Urban längst till höger fick kämpa med sin fana. 

Fikade på Opalen och hade ett fint samtal med en man jag delade bord med. En pastor. Vi satt och pratade i en timme om livet, att bli äldre, att våga vara sig själv, om Trollhättan och Vänersborg samt att leva i förhållanden och om att tappa kontakten med släktingar, våga förlåta och när man kan gå vidare utan. Ett fint samtal. 

På tåget den kom jag i samspråk men en 16-åring från Gävle som hade varir uppe i Torneträsk och åkt skoter. Vi delade tankar om fjället. Apropå tankar så lyssnade jag på en intervju av Gradvall på P1 idag med två som rappar, syskonen Sabina och Andra i duon Lash. Åh så fina de var. Tuffa, självständiga och tänkande. Lyssningsvärt.

Läste vidare i Kupé och wow vilket nummer denna månad. Får följa med till Bro. Läste om boken Stuglandet, den skall förhandsbeställas bums.

Inga kommentarer: