23 oktober 2010

Blev ofrivilligt spammare

Idag ramlade det på några minuter in en massa mail om att mail jag skickat inte kunde levereras. Det plingade i telefonen oavbrutet och jag var tillslut tvungen att ta upp den ur fickan där jag stod i kassan på fiket under karatetävlingen. Insåg snabbt att lösenordet behövde bytas och gjorde det men hela min kontaktlista hade redan fått spam. Mycket irriterande och pinsamt. Ni som fick mail ifrån mig ber jag så mycket om ursäkt till. Jag hoppas innerligt att jag slipper den här typen av intrång i mitt e-liv igen. Ingen kul känsla alls. Skall för säkerhets skull scanna datorn oxå så inte ungarna släppt in någon skit som Norton Antivirus av någon anledning missat. Men det verkar inte som den hittar någon skit, snart scannat klarat hela disken med olika program.  Såg i GMail att det var någon från Kina som varit inloggad 2 gånger en gång 17 timmar före spam gick iväg och sen när spam sändes iväg. Efter lösenordsbytet verkar det lugnt.

3 kommentarer:

Mysla sa...

Precis samma hände mig för ungefär två veckor sedan. Nån kines hade loggat på och skickat spam. Bytte lösen och sen har det varit lugnt. Vad är oddsen att nån kines hittar just våra konton liksom?

Cecilia i Hillsjöstrand sa...

Ingen fara kära du, jag förstod att det var av misstag :)

Kajsa Bergman Fällén sa...

Hände mig också för inte så länge sen. Hur går det till liksom? Jag hade inget jättelätt lösenord heller.... (fast nu har jag ett ännu svårare :D)