12 december 2010

Gradering igen

Gradering 007 Idag var det första gången som Vincent graderade på nya klubben. Han bytte stil i höstas från Ashihara karate (på Bodens bushido center) till Inoue-ha Shito-ryu (på Bodens karateklubb) vilket betyder att han har behövt lära sig ett 10-tal kator på bara en termin istället för 6 terminer. men han är duktig på att memorera. Tycker han är duktig som lär sig allt så snabbt men jag märkte att tekniken blivit lidande av att vara i en så stor grupp och så mycket nytt att lära in. Utan en relativt strikt sensei/senpai som är och petar i barnen och noga med tekniken så slappnar han av lite för mycket. Han tar nog inte tillräckligt eget ansvar för att finslipa detaljerna. Men det kommer nog i och med att han känner sig tryggare i klubben och vågar ta för sig för här verkar filosofin snarare vara att man måste gå och be om hjälp och stöd om man tror man behöver det snarare än att få hjälp och stöd när någon annan ser att man behöver det.

Gradering 539 Barnen som graderar är modiga, de går upp ett och ett inför en publik på ca 50 personer och gör sina kator. Några av barnen är otroligt duktiga, ni vet så där så man får tårar i ögonen. När Vincent skulle upp var jag toknervös. Han fick veta vilken kata han skulle börja med, upprepade namnet och körde, fel kata!, men redan några steg in i den kom han på sig, återgick till ursprungsläge och ropade upp katan igen och körde rätt. Det var nära att mina naglar gnagdes av i ren nervositet. Men sen gick nästa kata strålande och sen fick han väja en själv, och han tog en han visste att han kunde bra. Min duktiga duktiga kille.

Gradering 003Så nu har han vitt med lila streck samt ett fint diplom och är stolt som en tupp. Han blev extra glad över ett grattis-SMS från sin Ashihara Sensei som kom på kvällen. Vi får se vilken klubb han fortsätter i så småningom, när han blir lite äldre finns det ju återigen en karategrupp att träna i hos BBC. Just nu har de Budoträning för barn vilket Vincent inte ville gå på men han saknar sin Sensei.

Inga kommentarer: