11 november 2011

Ett snölöst Abisko i 3 dagar

Jag tog med min kompis Anders och drog till Abisko fredag 4 november till söndag 6 november.

Jag var ledig på fredagen och åkte med morgontåget 07:10, Anders hade några ärenden på fredagen och kom med tåget efter.

Det är något speciellt med fjällen, så fort jag ser första fjälltoppen från tågfönstret går pulsen ner, och hjärnan varvar automatiskt ner den oxå. När jag kommer ner till Abiskojokka är jag nästan som en ny människa, en betydligt lugnare och harmoniskare Bea. Abisko är ett av de få ställen på jorden jag kan gå samma runda om och om igen, se nya saker, gå hur långsamt som helst (nästan, måste ju ha styrfart) och bara njuta.

Vi hade tre fantastiskt härliga dagar som dokumenterades i bild. Den här gången får ni nöja er med mina bildtexter istället för flera sidor text. Det var ett nytt Abisko jag mötte. Ett i en annan färgskrud än vad jag är van vid och det blev väldigt snabbt mörkt men å andra sidan mötte vi ett fantastiskt morgonljus varje dag.

Jag kånkade med mig min Canon EOS 350 D med ett lånad objektiv (Sigma 17-50/2.8), min iPhone 4S samt en Canon IXUS 130, Anders hade med sig betydligt bättre kamera och flera objektiv samt stativ.
Bildspelet går att se större om man går till mitt Picasaalbum.
Anders bilder hittar ni i hans galleri.


Inga kommentarer: