03 maj 2012

Först lite intervaller och sen anmäld till Vårruset


Funderade ett tag på att springa något av loppen under Stadsmaran men de är dagen efter Vårruset så jag nöjer mig nog med de 5 (om de nu lyckas få det till hela 5 km för en gångs skull) kilometrarna. Vem vet om benen känns pigga dagen efter kanske jag gör något ändå, tror man kan efteranmäla sig. Tycker det är synd att man valt att lägga Vårruset i samband med maran och dess kringlopp.

Benen är inte pigga idag kan jag säga, vilade igår eftersom jag hade ont i halsen. Idag kändes det bättre i halsen så jag joggade bort till Björknäsvallen där jag gjorde ett försök att springa 400 m intervaller. Det gick inte speciellt bra. Först höll jag på att inte komma mig in, man fick tydligen gå in via grusplanerna på baksida och leta sig fram till banan.

Jag måste lära mig det där med att 1 få upp farten, 2 hålla farten, 3 inte typ dö efter 300 m. Första varvet gick jag ut på tok för hårt, stupade efter 300 m och fick gå 200 istället. Det låg en stor plast på banan och det var snö på delar av banan vilket gjorde det lite extra besvärligt. Snön var ca 5-10 cm djup och rejält blöt.

Precis när jag hade gjort mina 6 "varv" med 400 meter springande och 100 meter gående (att jogga lätt var inte ens ett alternativ var ju halvdöd) kom en massa fotbollsspelare och började värma upp. Tur att jag han klart. Deras lätta jogg runt banan var snabbare än mitt "springa-allt-du-kan-tills-du-nästan-dör". Men jag gjorde det, jag sprang intervaller ensam trots att det nog är det tråkigaste jag kan tänka mig och jag får ont i knäna bara jag ser en löparbana efter alla påtvingade löpturer i skolan med urhoppat knä som resultat.

Klicka på bilden för att komma till en graf det går att få mer info i.

Hos iForm hittade jag den här lilla räknesnurran för att räkna ut vad man skall hålla för fart på intervaller.
Bild från iForm.se

Om jag jämför det med mina senaste pass så var jag för långsam på mitt långpass och för snabb på intervallerna idag. Som sagt jag måste lära mig att hålla fart. Skall testa lite 800 m intervaller och 1200 m intervaller någon dag.

Inga kommentarer: