08 december 2018

#skrivutmaningen säger att jag skall flyga luftballong


Veckans skrivmaning hos skrivutmaningen låter så här: Föreställ dig att du kliver in i en luftballong. Den lyfter och för dig bort. Vart färdas du och vad ser du längst vägen? Det kan vara både en riktig plats eller en fantasi.

Ballongen rister till när ballasten kastas över bord. Vinden för oss norrut. Ett lapptäcke av sensommarens färger breder ut sig under korgen.
Ute på åkrarna ser jag stora maskiner med starka lampor skörda säden i gryningsljuset. Här och där står kossor och väntar på frukosten. På druvfälten går hundratals människor böjda över buskarna och stannar upp när de ser ballongen glida förbi, de vinkar. En flock får letar mat i den gassande solen. Olivfälten är nykrattade och alla träd omringas av cirklar. Ser ut som ufon landat och planterat ett träd när de lämnade.
Mellan de höga bergen vindlar vägar som byter mellan rött, brunt, grått och vitt beroende på bergarten i de omkringliggande bergen. Vandrare strävar framåt med sina färgglada ryggsäckar medan de gamla borgarna vakar över dem. Mandelodlarna står och slår på sina träd och fyller näten med sin skörd.
En flod ringlar sig fram genom smaragdfärgad grönska. En fiskare kastar sin lina i den lilla forsnacken i hopp om fångst. Vi glider in över en stad, katedralens spiror pekar högt över husen och vi genar tätt förbi dem. Jag ser människorna gå in för kvällsmässan. Nu är det inte långt kvar på vår resa. Stranden vid världens ände glittrar i solnedgången när korgen bäddar ner sig i sanden.

Inga kommentarer: