20 oktober 2007

Jag vann en surtant

Innan jag for till Berlin fikade jag på Arlanda. Jag fick en "Eat & Win"-lott när jag betalade. Skrapade lotten medan jag inmundigade mitt fika. Jag skrapade fram 3 stycken koppar och stoppade sedan lotten i fickan.

Förra fredagen när jag var på Arlanda efter att ha hämtat katterna så var ju mitt plan rejält försenat och jag blev tesugen. Gick med mitt sällskap (en trevlig tjej som hjälpte mig att få ut min matvocher när planet var försenat och jag inte ville släpa med mig katterna ut ur terminal 4 och ner till infodisken och sen upp igenom säkerhetskontrollen igen) till Illy i terminal 4.

På Illy tar de rejält överpris för en kopp vanligt Lipton påste och de brukar alltid bli sura om man inte har jämna pengar och tittar suckande på en om man vill betala sin kopp te med kort (serviceminded kan inte stå på kravlistan när de anställer dit). Kom på att jag hade lotten i fickan, en kopp te borde funka lika bra som en kopp kaffe.

Slänger fram lotten, hon i kassan tittar på den och säger:
- Men den här gäller inte, det är ingen vinst på den.

-Öh, jo, eller var det inte tre koppar?

Tar lotten och kollar för alla som känner mig vet hur virrig jag kan vara ibland. Jodå det är tre koppar. Jag läser upp texten på baksidan för henne. Först på engelska sen på svenska. Men hon i härdar, läser själv och säger sen:

-Men det måste vara tre koppar på rad, du har tre koppar men de är inte på rad. Om det skulle vara så att de inte behöver vara på rad skulle ju vem som helst vinna.

-Nä det står ingenstans på lotten att de måste vara på rad. Och vad menar du med vem som helst, är inte det tanken med lotter? Lotterna lär ju vara utformade så att vissa är nitlotter ändå.

Hon säger men ta koppen ändå men påbörjar att säga något om statistik men vänder sig sedan mot den andra bakom disken och säger:

- Men visst skall det vara tre på rad?

Hon svarar:

- Men låt henne ta koppen

och ser ut att himla med ögonen och hålla sig för skratt.

Jag erbjuder mig att betala min tekopp eftersom lotten uppenbarligen inte gällde enligt dem. Men då får jag surt tillbaka att jag skall ta min kopp. Jag fick även behålla min lott.

Mitt sällskap hade svårt att hålla sig för skratt och när vi satte oss bröt vi ut i skratt båda två. Vi granskade lotten och vi läste informationsbroschyren om Eat & Win. Ingenstans står det att kopparna måste vara på rad. Som sagt service är inte vad Illy är kända för i Terminal 4 på Arlanda.

Undra hur många gånger fram till 1 december jag kan få gratis te på Illy ;-)

Här ser ni lotten, hur tolkar ni texten (klicka för större bilder)?



Fick bra förslag från arbetskamraterna på svar:
"Ah jag vann surtanten, det var ju trots allt flest sura miner på lotten". Varför kommer man aldrig på de där svaren när man står där?

Andra bloggar om: , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker det är en klockren vinstlott, ingenstans på lotten står det att de ska vara i rad. Undrar hur många vinnare som de redan nekat?

Béatrice Karjalainen sa...

Jo det kan man ju fråga sig. Funderar på att skicka ett mail till service på arlanda de har hand om butiker mm. mailade dem när parfymbutiken i terminal 4 höll på att ta livet av mig med sina "prova här vagnar" som står en bit utanför affären.

Då skulle de prata med butiken men inget hände tyvärr. Terminal 4 är inget favoritställe på Arlanda direkt.

Anonym sa...

Hm... som anställd på den myndighet som utövar tillsyn över lotterier undrar jag verkligen om detta inte är ett olagligt lotteri... *ler*

De kan dock vara så att de kommer undan med det hela eftersom man vid vinstchansen till weekendpriset måste skriva en slogan... Ska faktiskt be våra jurister ta en titt på detta. *ler*

Jag håller med dig förövrigt! Ingenstans på lotten står det att de tre kopparna ska vara på rad så där har de missat i ledtexten!!

Grattis till surtants-vinsten

Béatrice Karjalainen sa...

Åse: Hoppas du får något svar av juristen du kan dela med dig av.

Anonym sa...

Det vet nu är att tillståndshandläggaren sa att det INTE var en godkänd lott iaf. Men jag vet inte om de skulle ta upp det till ett ärende eller inte. Får kika imorgon då jag är tillbaka på jobbet. Jag håller dig uppdaterad. ;-)