27 april 2012

Lite nya grejer i brist på rygga ger mig ingen ursäkt när det är dåligt väder

Var på stan i Luleå för att kika efter löparryggsäck (något som inte är helt lätt) men det gick inte att hitta en sådan jag ville ha men kom från butikerna med lite andra grejer istället.

Häromdagen kikade jag på löparjackor men tyckte att 599 kr och 899 kr som var de två jag fastnade för på Stadium kostade var lite väl mycket. De hade även ett set med en jacka och ett par byxor för 399 men den jackan satt inget bra alls. Köpte inget då.

Idag hamnade jag igen på Stadium och då hade de fått slut på de jackorna som hörde ihop med byxorna och istället fick man jackan som kostade 599 kr tillsammans med byxorna för 399. Jag slog till så nu har jag en SOC W GAIT JKT S12 och SOC W RUN WIND PNT F11. Hej lite sämre väder nu har jag ingen ursäkt längre.
Bilderna lånade från stadium.se


Var även en sväng på Naturkompaniet i jakt på rygga men på väg därifrån fick jag syn på ett par skor som såg sköna ut. Provade och vips var jag 1299 kr fattigare och ett par skor rikare. Eller rättare sagt 1545 fattigare då jag inte kunde låta bli att köpa ett par Smartwool PhD Pro ullstrumpor också, mina absoluta favoriter. Så sköna.

Skorna är ett par Merrell Mighty Glove. Tyvärr hade den inte inne med de lila snörena och lila logga på sidan eller de röda, de är lite roligare men den här funkar finfit som vardagssko tror jag men det är även tänkt att man skall kunna springa i den. Skon ingår i Merrells barefoot collection (fast verkar vara en utgående modell, den går inte att hitta i deras skoprogram på webben nu) och kommer med en app för barfotaträning och ett träningsprogram på YouTube tillsammans med deras BarefootConnection. Nu hade jag väl inte tänkt att kuta i dem eftersom jag köpte ett par Nike Free 3.0 V.3 för det men tipsen på deras webbplats, app och YouTubekanal passar ju bra även för dem. Tror det kan vara bra att gå i ett par zero-dropskor till vardags istället för att trippa omkring i högklackat.
Bild lånad från merrell.com

Skulle leta upp en länk till mina Nike på Nike bara för att upptäcka att en vecka efter att jag köpt mina V.3 så har det kommit en V.4 förklarar varför vissa webbplatser reat ut V.3 vilket inte Intersport gjorde och nämnde inte ens att det kommer en nyare modell  :-(

Ryggsäck verkar jag få titta på när jag far till Stockholm 14-15 maj för att gå på kurs. Min förhoppning är att kunna ta med mig lite träningskläder och ta mig en runda på lämpligt ställe kvällen den 14:e så tipsa mig gärna. Kommer mest troligtvis bo nära Brommaplan så tips på rundor i närheten mottages tacksamt. Kikade lite på FunBeats rundor i närheten och den här till golfbanan och tillbaka såg ju inte så dum ut och den här kan jag också tänka mig.

Om någon vet var man här i närheten kan klämma och känna på Salomon Skin Pro 10+3 eller 14+3 alternativt Advancedmodellen Skin S-LAB 12 så hojta till. Provade en XA 10+3 EXP idag men den satt inte speciellt bra.

4 kommentarer:

Daniel Takayama sa...

Hej!
Vad hade du tänkt dig för distans, miljö och underlag på Stockholmslöpningen?
/Daniel

Béatrice Karjalainen sa...

Jag är inte så kinkig, distans 5-10 km, gärna inte trafikerad väg utan får jag välja fritt tar jag gärna stig i skog eller ex cykelväg som går genom villaområden, skog, park osv... Kortare distansen ju stökigare underlag. Vet inte om jag kommer orka en hel mil efter en dags mangling på kursen. Om jag inte springer gör jag som senast tar en promenad hem efter kursen inne i stan. Har för mig att det var 8 km, rätt lagom för att rensa skallen.

Löparkläder - stadium.se sa...

Hej Béatrice,

Vi håller med. Dåligt väder är en usel ursäkt för att inte träna. Vi hoppas du blir riktigt nöjd med din nya löparjacka och byxor. Stort lycka till med din löpning och trevlig Valborg!

/David B

Social Media Manager, Stadium AB
www.stadium.se

Béatrice Karjalainen sa...

@David Tackar. Skall göra mitt bästa för att nyttja jacka och byxor. Jackan fick fungera som promenadjacka igår. Jätteskön. Kommer nog hända att jag plockar med den som tunn sommarjacka ibland.