30 september 2012

2 härliga dagar i Abisko resulterade i många foton

Jag tog med mig min vän Joakim aka Nogge upp till Abisko för 2 dagars fotograferande 21-22 september 2012. Vi hade otrolig tur med vädret och fick 2 härliga dagar bakom var sin kamera. Åt god mat på stationen och pratade en massa om allt möjligt. Vi ses så sällan nu för tiden att det var skönt att ha honom helt för mig själv i två dagar och få visa "mitt" älskade Abisko för någon som betyder mycket för mig. Det var många vyer vi inte han med så jag hoppas han vill följa med mig dit igen en höst när björkmätarlarverna inte ätit upp alla löv.

Här är mina foton från turen i ett Picasaalbum, som bildspel eller i Google+läge eller som litet bildspel här nedan. För er som föredrar Flickr finns bilderna även i ett set där (får uppdatera bildtexterna där sen tyvärr hittade jag inget sätt att skriva dem i Lightroom).

Bilderna är alla tagna med min Sony NEX-5N med E18–55mm f3,5–5,6 eller E55-210/4,5-6,3. Jag hade med mig min Garmin Forerunner 310 och lyckades sedan synka ihop GPS-loggen med mina foton så de skall allihop ha en geotag vilket är kul tycker jag eftersom jag vant mig vid det från telefonbilderna. Däremot är jag väl inte helt nöjd med att den försöker hitta närmsta adress, blir lite knas när den skriver ut ett gatnamn. Turernas sträckning finns på Funbeat. Dag 1 innan frukost gick vi till vetenskapsstationen och efter frukost till Paddus offerklippa. Dag 2 gick vi först neråt vid jokken och efter lunch uppåt för att slutligen avsluta med en tur till Silverfallet.

Joakim kånkade betydligt mer avancerade pryttlar och det skall bli spännande att se hans bilder än så länge har han publicerat 2 otroligt fina bilder och jag som tjuvkikat lite på första dagens bilder vet att där finns ännu fler. Vidvinkligt från Abisko och Vy över Torneträsk.

Uppdatering: Nu har Joakim lagt in sina bilder från dag 1.
Uppdatering: Nu har även bilderna för dag 2 kommit upp.

Jag sitter på en rätt ljusstark skärm och undrar om bilderna blir mörka om man sitter på en lite mörkare skärm, säg gärna till i så fall så får jag se vad jag kan göra. För första gången i mitt liv har jag inte bara slängt upp jpg:arna från kameran utan försökt använda raw-filerna och lekt i en testversion av Lightroom. Så kommentera gärna.


1 kommentar:

Bert Bodin sa...

Längtar till fjälls. Men i höst blir det tyvärr inget för mig.