24 september 2012

922 bilder * 2 rymdes inte på min MBA

Kom hem från en fenomenal helg i fjällen med Nogge. Vi hade otroligt fint väder på lördagen och söndagen var inte så mycket sämre. Det slutade med 922 bilder i min kamera, lagrade som JPG och raw, min macbook air tyckte det var lite väl mycket att lagra undan, disk full. Hmm jag måste verkligen skaffa mig ett bra sätt att lagra mina foton på. Idag har jag en usb-disk som jag då och då pluggar in och för över till men har oftast behållit fotona även på datorn. Det går inte längre, de ryms helt enkelt inte.

Det blir dags att skaffa en NAS av något slag, några tips. Kikade lite på Qnap TS-219P II men frågan är om jag betalar för mer än vad jag behöver då. Behöver ju inte en hel hemmaserver, jag vill mest lagra mina foton på ett betryggande sätt.
Dessutom måste jag skaffa mig och lära mig något bra fotoredigeringsverktyg, kikar lite på Lightroom. Det är inte billigt att gilla att fotografera inte ens på min basicnivå, kamera, objektiv, lagringsutrymme, programvara och tid.

1 kommentar:

Nic sa...

Lightroom rekomenderas varmt, med en bra handledning tog det mig en kväll att greppa flödet, och några till på varje verktyg.