15 juli 2017

56,16 km mer än vad det var tänkt tur man har pannben

Idag skulle jag gått en långrunda för boken men vaknade lite för sent för det och bestämde mig att att cykla i det fina vädret istället. Får gå i morgon om benen orkar. Min runda var först tänkt att gå till Rävasten men sen bestämde jag mig för den betydligt lättare rundan till Mockträsk 13 km enkel väg. Men när jag väl satt på cykeln och kom till korsningen där jag skulle svänga for något i mig och jag körde rak, mot Luleå och Kolarens café ute i Notviken istället. Var relativt lätt cykling dit, södra sidan av älven är så otroligt fin.

Men trafikverket måste verkligen städa cykelbanorna på Gamla Gäddviksbron, bildelar och en massa glas, var livrädd för punka. När jag åkte hem sen var det ännu värre på andra sidan. Får se om jag kan hitta var man anmäler.

Kom fram till First Camp efter 37 km så jag jag cyklade en liten extra runda för att få ihop 40 km. Sen fick jag ägna alldeles för lång tid till att faktiskt hitta filet. Skyltningen var konstig och jag valde tillslut att cykla i skogen på mjuka barrstigar för dit pekade skylten. Däcken höll och tillslut kom jag fram. Jösses vilken kö. Nå ja jag köpte mig en (något överprisad, 135 kr) nachostallrik, en rawfood cheesecake och en 100 % blåbär.
Slog mig ner i solen och njöt. När jag skulle gå vinkade några andra cyklister åt mig att jag skulle komma. Blev stående och pratade med dem i en halvtimme och cykling, uthållighet och foto. Trevligt.

Cykelturen hemåt började lätt och jag stannade och fotade lite kossor i höjd med Gammelstad. Första bilden är dagens bild.
Ser ut som om håret är flätat och öronen är pippiflätor :-)
Efter Bälinge i Sandnäset började det blåsa rejäl motvind och med lite trötta ben blev det inte helt angenämt men jag bet ihop, vad skulle jag annars göra, lägga mig i ett dike?

Kom hem efter 82,16 km, rätt trött i benen. Andra cykelturen på 2 år, förra för 6 dagar sedan som gick till Rävasten var ju bara 32 km.

Inga kommentarer: