14 juli 2018

Lite mer sportfoto men denna gång motorsport

Igår stod jag uppe på Åbergsfortet för att fota några moln jag hade sett på håll när jag for hem från jobbet.
Passade även på att plocka en massa smultron (först en näve överfull och sen på strå), växer nämligen ett jättebestånd där uppe.

Hela albumet från Midnatssolsfolkrace hittar du här.

Väl där uppe såg jag hur det var sandrök från motorstadion och kom på att jag hade sett ett ett anslag för Midsnattssolsfolkrace. Aha det kanske är idag tänkte jag och brummade dit och visst för 20 kr fick jag komma in, hade bara missat några juniorheat. Började med att gå runt lite mellan bilarna i depån.
Provade att fota lite starter först men de var inte så spännande.
Sen ställde jag mig där bilarna kommer ur första kurvan och vill trängas lite för att komma ut på raksträckan först. Såg ett två killar desperat försöka täcka sina ben från knotten som härjade i sanden. Erbjöd dem mitt myggastift och sen var de mina kompisar resten av kvällen. Vi hejade lite extra på de tuffa unga (under 18 år) tjejerna som körde.  Blev kvar hela kvällen ut till 23:40. Hade sjukt roligt och passade på att öva lite motorsportfoto. Ljuset försvann allt eftersom kvällen led mot sitt slut och ISO:n fick tryckas upp men så länge man inte zoomar in på bilderna så :-)
Folkrace när det är som roligast att titta på, nära omkörningar, lite puttande.
 Tight ut på raksträckan.
 Jösses vad det rök trots att de vattnade banan emellanåt har sand överallt på kroppen och vågar inte riktigt tänka på kameran.
Denna bil kallade vi för "Fonus" visst ser den ut som en gammal likbil?
Volvo var nog den populäraste bilen.
 Ellen Hjertberg med den kaxiga grillen på bilen kör i juniorklassen.
 Den röda bilen brakade rakt ut i sanden.
Får man stopp på bilen måste man ut ur den och sätta sig i säkerhet så fort det går. Här är det junioren Tilde Ekbom som med arga steg tar sig upp mot läktaren. Andra som körde av smällde i dörrar, skrek lite. Det blev några bogseringar under kvällen.
 Ibland lyckas man ta sig upp från sanden, det gjorde Henrik Jakobsson.
 Den här killen trodde han hade vunnit när han gick i mål i herrfinalen men tyvärr hade han fått svart flagg. Men jag höll lite på Saaben, det måste man när man är från Trollhättan.
 Denna kille trodde han blivit tvåa, förstår sen att något hänt, öppnar dörren på väg ner mot avkörningen och frågar "Vann jag, va vann jag" och sen ett glädjetjut.
I pausen var det en lokal rallyförare som visade upp sin bil på banan och när ljudet nådde mina öron kastades jag tillbaka till barndomen när jag satt på pappas axlar i någon skog någonstans och tittade på rally, varm choklad och svettiga ostmackor. Fick lite gåshud av minnet.
Den 20:e och 21:a är det sprint i Boden och Luleå om tävlingarna som är utlysta blir av kanske skall prova lite då också.

Inga kommentarer: