14 april 2006

Mer fundering kring chokladvalnötstårtan med saffranstryffeln

Undra om detta skulle fungera som topping istället för saffranstryffeln som är för söt enligt mig.

Cream cheese-smet
200 g cream cheese
0,5 dl socker
1 ägg
1 msk vetemjöl
Rör ihop socker och ost, rör i vetemjölet och sist ägget. Skulle jag tänka mig att ha lite rivet apelsinskal i oxå, eller saffran borde fungera här med.

Saffransmousse
Har även haft ett recept på saffransmousse med apelsinsmak som skulle passa bra till men nu är receptet som bortblåst. Men det borde fungera bra att ta moussen från denna: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=4107&a=180248 och ev. blanda i saffran.

Vad tror ni?

1 kommentar:

Béatrice Karjalainen sa...

*s* Så du halverade inte halva smeten utan bara chokladen?D å kan jag tänka mig att det blev mycket saffranssmak med tanke på att det var det redan med full sats.

Mmm den är mycket godare efter att ha fått stå ett tag och gottat ihop sig.