25 maj 2009

MatPlanavsnittet går nu att se på NSDs webbtv

Vågar inte titta själv ännu men ni andra kanske är modigare. Det finns på NSD här. Och receptet på Tonfisksalladen kommer här:

Tonfisksallad
(minst 4 portioner)
2,5 dl hel bulgur
6 ägg
3 burkar tonfisk
1 liten burk majs
1 litet isbergsalladshuvud
1 rödlök
2 dillkvistar (eller 1 msk torkad dill)
3-4 avokado
3 tomater
2/3 gurka

Dressing
1 pkt gräddfil
1 dillkvist
2 tsk italiensk salladskrydda
1 krm chiliflakes eller lite cayennepeppar

Rör om ingredienserna och smaka av.

Börja med att koka bulgur och ägg. Häll tonfisk och majs i ett durkslag så de får rinna av.
Finhacka löken och tärna avokado, tomat och gurka. Strimla isbergssalladen och finhacka dillen. Skölj av bulguren i kallvatten så den blir kall.

Rör ihop tonfisk, majs, lök och dill samt bulgur i en salladsskål. Låt det gärna få stå och gotta ihop sig en stund. Lägg i avokado och blanda om försiktigt. Lägg sedan i resten av grönsakerna och vänd om så allt blandas. Garnera med äggen eller servera dem vid sidan av. Om salladen skall sparas till dagen efter så lägg gärna tomaterna vid sidan av.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

Jeanette sa...

Roligt att se inslaget!

Béatrice Karjalainen sa...

@Jeanette Själv såg jag det med fingret på pausknappen. Läskigt att se och höra sig själv.

Ann sa...

Vad kul att se!