30 juni 2013

Snart ger jag upp och börjar i Pamplona istället

Min tanke är att börja min vandring i Saint Jean Pied de Port och jag bokade flyg till Pamplona som var närmast utan att behöva åka Ryan Air. Teletaxi (Taxi i Pamplona) har på sin webb att de kör till SJdPP dygnet runt  och jag kunde boka en delad taxi vid ankomst kring midnatt. Men så skrev jag på pilgrimsforumet och undrade om någon ville dela med mig (kanske någon annan som kommer med samma sena flyg). Då fick jag ett svar att jag typ var dum i huvudet som trodde att jag skulle kunna hitta en taxichaffis som var villig att köra mig över Pyrenéerna mitt i natten. Skribenten tycket jag skulle tänka om och avboka mitt hotell i SJdPP och ta ett i Pamplona istället och ta mig till starten på morgonen.

Jag som tyckte det var så perfekt att åka när det var mörkt, inte se något alls i förväg. Jag kommer ju till Pamplona dag 2 eller 3.

Nu är jag alldeles villrådig. försöka få taxi som jag tänkt, om det inte lyckas betala hotellet i SJdPP och ta ett nytt mitt i natten i Pamplona, avboka mitt hotell och boka ett i Pamplona istället. Åka till SJdPP på morgonen eller skippa turen över Pyrenéerna åt båda hållen och istället starta i Pamplona, då kan jag dessutom hinna med Finisterra och Muxía (totalt 11,8 mil) istället utan problem (. Har i alla fall mailat taxibolaget och frågat vad som gäller egentligen och skickat ett mail extra till hotellet och kollar så det är ok att jag kommer mitt i natten.

Börjar där så får vi se sen. Gillar inte när mina planer störs sådär.

Idag är det 43 dagar kvar tills jag åker från Boden så det skall väl hinna lösa sig på något vis. Idag tog jag mig ett långt fotbad ute på trappan och efter att ha använt sådana där exfoliating socks för någon vecka sedan kan jag nu dra bort min hud under fötterna. Skall ha fina nya fötter tills jag skall vandra, blåsor under förhårdnaderna är aldrig kul även om jag bara får dem om fötterna blir böta. Men vem vet jag kanske får 5 veckor med regn.

Inga kommentarer: