18 november 2018

Testar alternativa redigeringsstilar och skriver lite mer

Idag kände jag för att redigera mina bilder i en lite annan stil än vad jag brukar. Ville åt en lite annan känsla. (Dock gör de sig tydligen inte så bra i nedminskade i bloggen, men klickar man upp bilden och sen klickar på den får man se i full storlek).

Detta är dagens bild och även idag får den komma med orden som dök upp i huvudet när jag stod i skogen.
Som en laserstråle genom kylan
visar den vägen

Tinar upp frusna bär
ger hopp om en ny sommar

Men först måste vintern komma.
———————————————
Denna bild får vara exemplet som visar olika redigeringar.  Så här såg den ut när jag importerade i Lightroom och inte gjort något med den. De ljusa partierna är överexponerade, skuggorna är ganska mörka och i allt är aningen urtvättade som de alltid är i en RAW-fil.
Drog ner hightlights och lyfte skuggorna samt följde en YouTubetutorial av Sean Dalton om hur man kan redigera det gröna för mer "jordiga färger". Då blev det så här.
Följde en beskrivning av Sara Rodriguez Martinez för att göra en bild lite mer drömsk genom att ändra lite på balansen mellan ljus och mörker i RGB-kurvan samt minska på clarity och skärpa på träden och det är mitt slutresultat men innan jag kom dit så gjorde jag en version utan "blurr" på träden.
Den slutgiltiga version med clarity och skärpa neddragen på träden ser ut så här.
Testade tekniken på lite fler bilder. Här på en gran i rampljuset.
Motsol.
Även sista bilden idag fick en text.
Återigen är de här, letar efter mig, söker av skogen. Jag står stilla, vågar inte andas. Rädd att röken av mina andetag skall avslöja mig. Ljuset sveper mellan tallarna, jag duckar. Ljuset backar och försvinner ut i molen. Klarade mig denna gång också men vet att det kommer tillbaka.


Inga kommentarer: