18 januari 2006

20 år och en dag utan godis!

Bestämde mig 17 januari 1986 för att sluta med godis vilket jag gjorde. Sen dess har jag tagit några lenande halstabletter när jag haft riktigt ont i halsen och totalt kanske 10-15 kexchoklad när jag haft sockerfall och inte haft något druvsocker i närheten (den första blev jag itvingad av någa klasskamrater som insåg att jag skulle svimma om jag inte åt något snabbt). För en 10 år sedan fram till för ungefär 4 år sedan fick jag ofta sockerfall och kexchoklad var sådant som ofta gick fort attfå tag på fanns i kiosker, i varuautomater på skolan mm. Men i övrigt har jag inte ätit något som man normalt klassas som godis. Funderade på att fira igår med att käka en påse djungelvrål eller i alla fall ta en. Men min sambo fyllde 30 år igår så jag förträngde helt mitt eget lilla jubileum. Djungelvrål är det enda som jag riktigt längtar efter, känner jag doften av dem börjar saliven rinna i munnen direkt.

2 kommentarer:

Fisso sa...

Helt otroligt! Hur kommer man på en sådan sak? Eller det kanske inte är så svårm men hur fan håller man ett sånt löfte? Fattar inte1

Béatrice Karjalainen sa...

Man är inlagd på sjukhus och får höra av läkaren att man inte får äta lakrits på några veckor (eftersom det höjer blodtrycket). Och eftersom lakrits var det jag gillade mest så tyckte jag det var lika bra att lägga av med allt. Att vara en enveten och principfast person och tjurskallig som attan hjälper till för att hålla löftet.