28 september 2007

Det blev Barnfonden

Häromdagen när jag hade bestämt mig för att köpa katt för 8000 så sa jag ju till mig själv: "Har jag råd att köpa kisse för det priset så har jag oxå råd att ha 2 fadderbarn". Fadderbarnstanken har funnits länge men nu var det dags att slå till. Skickade iväg en fråga till Barnfonden om de hade några barn i mina barns åldrar och gärna i ett spansktalande land då jag kan lite spanska sen gymnasietiden.

Idag damp det ner 2 brev med 2 söta pojkar, Enrixon 6 år och Fernando 4 år som bor i Guatemala. Det skall bli riktigt kul att få följa dessa killars liv särskilt när de är nästan jämngamla med mina egna barn. Vi kommer öppna ett konto till där vi sätter in resepengar för om några år har vi tänkt att åka och hälsa på dem om de vill träffa oss. Lika bra att börja spara till det samtidigt.

Båda pojkarna lever ensamma med sina mödrar som säljer grönsaker. Familjerna har båda två en inkomst som är under $100 i månaden dvs de tjänar MINDRE ÄN 650 KR i MÅNADEN. Fattar ni när jag då bidrar med 200 kr (som det dras pyttelite administrativa avgifter från) så kan jag alltså öka deras levnadsstandard rätt mycket.

Lite trist att den ena killen precis som min ena son fyller år några dagar innan julafton, hade varit trevligare att få sprida ut extrapresenterna under året. Får fundera på det lite.

Jag hoppas min möjlighet att kunna skriva på spanska snabbar på kommunikationen lite då mina brev inte kommer behöva översättas till från engelska.

Gillade Barnfonden i och med att man hjälper en hel familj, väldigt lite av bidraget går till administration och de vill att pengarna inte ges passivt utan man hjälper familjen att utbilda sig/starta igång något eget inom projektet så att de tillslut kan försörja sig själva.

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket godhjärtat initiativ, tänk om fler kunde vara som du!

starfriend sa...

Ja det är riktigt kul att ha ett fadderbarn,man bidrar till deras skolgång,lite mat och lite annat smått och gott..
Jag har själv ett fadder barn från Brasilien,hon är så duktig,söt och fin..
Jag gick med i hoppetsstjärna när hon var 3 år och idag så är hon 13,varit så kul att se hur hon blivit en i vår familj,hur det går för henne i skolan och hur det gått för hennes familj under dessa år..
Tyvärr inte blivit av att vi åkt dit och träffat henne än,men det kanske blir av någon gång,hade ju verkligen varit kul att få träffa henne och hennes familj..

starfriend