01 april 2008

Jävla skitdag!

Oj vilken jävla skitdag det har varit idag. Det började redan i morse, jag var inte hundra på om jag hade skrivit tider på Vincents fritids eller inte för veckan. Jag bad Henrik att följa med Vincent in och kolla medan jag for ner till förskolan med Herman. Blev kvar rätt länge på förskolan för att fixa med Hermans galonkläder och trodde att Henrik skulle hinna ner och hoppa in i bilen men han hade inte kommit så jag körde upp till skolan igen. Satt i bilen en bra stund och väntade, sen började jag undra om det hänt Vincent något så jag började gå mot skolan. Halkade på blankisen de har på skolgården och slog i armbåge, ryggslut och bakhuvudet, AJ. En annan förälder som nyss kommit ut från skolan såg min vurpa och undrade hur det gick. Jag kom ju upp så det var ingen större fara med mig mest värk i armbågen. Då sa hon "Han blöder näsblod där inne så det är därför han dröjer". Jag trodde givetvis att det var Vincent hon pratade om så jag skyndade mig in och hittade en blodig och omplåstrad sambo i hallen på skolan.

Han hade halkat på isen han oxå men lyckats att falla framåt och ta i sig med händerna och ena knät. Knät hade vridit sig och gjort förbannat ont, han hade börjat känna sig snurrig av smärtan men linkade in på skolan med Vincent. Satte sig på en bänk och det bara fortsatte att snurra. Han berättade för mig att han hade funderat på att lägga sig ner på bänken får att få det att sluta men hade plötsligt vaknat av att det var blött, hittade sig själv liggande framåtstupad på golvet
i en blodpöl. Han hade alltså svimmat och trillat av bänken. Glasögonens båge över näsan hade tryckt in ett djupt jack i näsryggen och hela näsan var uppskrapad.

Han skakade och var rätt borta när jag kom in. Fick köra fram bilen och baxa in honom, knät gjorde ju megaont och så bar det iväg till vårdcentralen. Där fick vi som tur var komma in direkt när jag berättade att han hade varit avsvimmad. Han blev undersökt för att se om näsan var bruten men det var bar jacket, inte stort nog för att behövas sys. De kollade på knät och det var mjukdelsskador men inga skelettskador som tur var och han verkar inte ha hjärnskakning heller. Vi fick köpa ett par kryckor för 200 kr så han kan ta sig fram hjälpligt.

Sen bar det av hemåt för att bädda ner honom och iväg till jobbet för mig. Kom till jobbet vid lunch och åt en god fiskgratäng. Sen var det dags för projektmöten och att försöka komma vidare med mina testfall men inte kom jag så långt pga en drös omständigheter. Så jag bestämde mig för att åka hem 45 minuter tidigare. Har varit rätt noga med att köra lagligt på sista tiden för det har varit så mycket poliskontroller på Bodenvägen men idag så satt jag i helt andra tankar, och gjorde en omkörning för jag var så less på bilen framför som sprutade upp skit på min ruta (jag hade haft bra avstånd till bilen framför men denna körde om mig och sen tvärnitade vid fartkamerorna). Och sen fortsatte jag i ca 110 angelägen om att komma hem till min sjukling, minns att jag tittade på hastighetsmätaren och tänkte här brukar det ju vara kontroller och plötsligt stod det en snut mitt i vägen och viftade åt mig (hade det kommit möte hade han inte kunnat skutta ut mitt i vägen).

Tada, Bea fick sin första fortkörningsböter, 111 km/h på 90-väg. HELVETE! Jag visste ju dessutom att jag kört för fort, och förbannade min egen idioti. Detta kostade mig 2800 kr :-(

Men men det var ju bara att erkänna och ta emot boten, får ta och betala den senare idag.


Hämtade barnen på skolan och förskolan, handlade och insåg att jag inte skulle hinna och åka och träna idag heller och fingret som nästa inte gör ont alls.

Hoppas innerligt Henrik kan röra på sig hjälpligt på fredag så att han kan hämta barnen alt. jobba hemifrån med barnen hemma för annars måste jag ställa in mitt Stockholmsbesök och J. M. Jarre och det vore skittrist.

Men en bra sak, jag har inte ont i halsen nu ikväll vilket jag hade i morse.

4 kommentarer:

Anonym sa...

men oj vilken dag!
PS: Tät mustasch dämpar frammåtfall :)

Peter Parnes sa...

Åhhh, vilken härlig dag :)

Hälsa gubben så mycket!

Ann sa...

Men stackare! Hoppas ni känner er bättre nu, och att någon tagit hand om den där isfläcken!

Anonym sa...

Det halsonda försvann väl i rena förskräckelsen! Vilken dag för er, fy vad otäckt att svimma!
Är det så dyrt med böter. Jag får tänka mig för... Jag kör nog lika som du beskriver. Oftast väldigt bra och väl men ibland för fort...
Samma jävla isfläck också! Krya på er båda!