11 maj 2013

Låt mig aldrig försvinna #109 #blogg365

Idag råkade jag hamna i den långa tråden på Flashback om försvinnandet här i Boden och det får mig ju att tappa tron på att människan är en intelligent varelse och att vi dessutom har någon form av empati. Det hängs ut folk till höger och vänster, Boden är en liten stad och minst en av de som tråden anser är suspekta är en bekant, tror inte för 5 öre att hen är inblandad i detta.

Folk läser snett, drar slutsatser ifrån allt möjligt och det hittas på en hel del som vips blir sanningar. Det gnälls lite på att vi som varit med i söket inte gett oss in i tråden och gett dem info vi borde sitta på, vi som inte har tystnadsplikt. Personligen ser jag ingen anledning att lämna info till "privatspanarna" öppet på nätet så att en eventuell förövare kan se det.

Den försvunna personens familj får också utstå en hel del och hens liv blottas i allt de kan finna. Varför den här lusten att leka privatspanare, att sitta vid en dator och tro att man genom folks FB-statusar skall kunna knäcka försvinnandet före polisen? Varför denna totala brist på empati, jag hoppas verkligen inte att jag försvinner någon gång så att mina nära och kära samt alla jag har i mina cirklar på G+ tvingas igenom denna skärseld. Jag själv har inget att dölja är väldigt öppen med vem jag är osv på nätet men minsta lilla fel ord till någon eller från någon eller ett +1 på fel ställe eller någon inte +1:at något jag skrivit blir direkt misstänksamt i Flashbackarnas ögon.

Om nu personen är vid liv och kommer tillbaka, kul att ha fått hela sitt liv ifrågasatt och granskat på det där sättet.

Nä varför läste jag det där, varför klickade jag på länken som en bekant skickade mig med orden Visst var det i det här du var med och sökte?

Läste även kommentarerna under Missing Peoples öppna sida på FB och inser att en del har sett lite väl mycket på Medium, CSI och andra amerikanska TV-serier :-) Satellitbilder över området vid tidpunkten för försvinnandet jo men visst....

Inga kommentarer: