09 maj 2013

Sök #107 #blogg365

Idag har jag traskat gata upp och ner, gått över ett berg fram och tillbaka, genom tät snårskog, över stenras och genom slyröjningsfält. Spanat under granar, lyft på rishögar och stirrat mig nästan blind på en söksektor.

Jag har tillbringat hela dagen 1120-22:40 med Missing Peoples skallgångskedja i Boden. Vi har letat efter den 20-åring som är borta.

Mina reflektioner från dagen är att vi fick väldigt dåligt med info. Tur man hade läst tidningen för att få veta vad hon hade på sig. Rykten florerade hela dagen. Ena stunden hade hennes mobil hittats och i nästa inte. Hon hade sprungit före- och efter besök hos vän i ett bostadsområde. Osv. Vi fick väldigt lite info så jag ställde in mig på "arbetsmyraläge" gör det du blivit tillsagd. Och gör det bra.

Ibland var vi ganska ordnade. Ibland var det kaos. Särskilt när det kom med folk som inte lyssnade på gruppledarna. Jag var gruppledare till och från under dagen och ansvarade för 9 andra.

Jag har träffat en massa trevliga och engagerade människor. Vi var ett skönt gäng som var ute och om hon inte är hittad när jag kommer från jobbet i morgon så hakar jag nog på kedjan igen. Idag började vi i rätt fint väder. Sen någon gång vid 16-17 började det regna och på kvällen riktigt vräkte det mer. Vi var blöta och kalla när vi bröt för det var för mörkt.

De andra börjar nog redan kl 7 på morgonen.

Är du intresserad av att gå med. Anmäl dig på Missingpeople.se

Inga kommentarer: