19 december 2020

Akvarellförsök #32 - Moln

The Mind of Watercolor har en tutorial om att måla enkla himlar med två olika tekniker. Han visade på Hahnemühle Expression 300g som är rent bomullspapper men jag hade bara deras Harmony 300g som är gjort av cellolusa. Läste en recension av det pappret att måla på det var som att lära ett småbarn at åka skridskor. Det bucklar lite väl lätt och färgen torkar ojämnt. Bådar ju inte så gott för ett vått i våttprojekt. Nå ja jag har inte så mycket annat att testa med.

Jag försökte mig på båda men när den andra gick åt skogen använde jag även den ytan till första versionen. Så metod 2 får jag test igen. Jan misslyckas lite i sitt första försök med första metoden, antagligen pratar han så att färgen hinner torka/varmt i rummet. Så han är snäll och visar en gång till. Sådant är nyttigt för man får se hur resultatet påverkas av olika faktorer.

Det såg lätt ut, men det var inte "bara". 

Jag valde att lägga till lite snöiga berg nedanför. Målade med spetsen på en flat pensel, några få drag. Gillar dem. Molnen inte lika mycket. Att det ska vara så svårt. Kör en tutorial till ikväll så får vi se om jag kan få till lite snits. Tänkte jag provar lite olika tekniker.

Ja pappret bucklade rejält och tydligen suger det ner vatten lite väl bra för jag hade målningen i blocket och nu är minst ett underliggande papper också buckligt. Inte bra.

Inga kommentarer: