21 december 2020

Akvarellförsök #36 - Vinterlandskap

Skrattar varje gång jag letar fram en vinterlandskapsövning och hamnar i en brittisk tutorial. Det är typ inget vinter alls över dem. Den här är en annan tutorial från Scratchmade journal, länkar till blogginlägget så får man all info och videon på samma gång. Jag tycker hon är duktig på att förklara vad hon gör och hur hon tänker, varför den där färgen på en platsen osv. Hon är inspirerande och peppande.

Måste skaffa mig en maskeringspenna, att måla maskeringsvätska med pensel blir för klumpigt. Eller kanske prova en tunnare pensel. Min maskeringsvätska funkade väldigt bra på mitt billiga Metalimo-vykortsstora block. Det är ett 220g papper med 20 % bomull, halvgrov gräng.

Skvättet med det blå hamnade helt fel för mig, skippade allt annat skvättande hon hade i instruktionerna. Lyckades få rinnande färg nere till höger så en del tänkt vitt försvann. Men som ett första försök känner jag mig ändå inte helt missnöjd. Himlen är inte hemsk och jag är nöjd med bakgrundsträdens lager (det ha jag ju övat på i andra övningar). Stolparna kunde ha fått lite mer rundhetskänsla och skall se till att det ligger små snöhögar på den och resten av staketet nästa gång. Trädet behöver lite mer struktur och en del finare linjer. Det bakre trädet skulle haft lite kallare färger.

Borde jag bädda in de tutorials jag följer direkt i blogginläggen eller räcker länk som nu?

Inga kommentarer: