17 december 2006

Och hur tänkte min läkare?

Jag fick provresultatet från senaste blodprovet i fredags. Efter 6 infusioner med Venofer var mitt Hb på 101. Med resultatet följde en lapp som i stort sett sa: Fortsätt ta järntabletter helst 2 per dag, recept medföljer. Återkom om en månad och ta ett nytt blodstatus och sen 2 veckor senare ett uppföljningsmöte.

Jag fick recept på järntabletter som var hälften så starka som de jag har sen tidigare men en sort jag vet att magen inte klarar av. Haft den förut. Har sagt till läkaren att det inte fungerar med järntabletter. Och varför skrev han ut recept på 15 sprutor om han tycker att det är nog efter 6 st (vilket jag han ta innan jag var på provtagning för 2 veckor sedan). 5 infusioner kostar 893,50 kr. Jag har hämtat ut 2 paket (det ena på förra högkostnadsperioden fick ca 300 kr i rabatt och sen det andra på nya perioden vilket innebar fullpris) och har nu hunnit ta 8 infusioner. Skall jag ta de sista 2, skall jag hämta ut det sista paketet med 5 till?

Varför fick jag ett så otroligt opersonligt brev? Varför bryr sig inte läkarna alls om att min mage inte pallar med järntabletter? Är jag dömd till att äta järntabletter resten av mitt liv, varför kan de inte kläcka ur sig det i så fall? Är allt hopp om annan behandling helt borta nu?

Får väl ringa läkaren i morgon.

Den sköterska som ger mig infusionerna varje vecka sa att det inte var ovanligt att sådana som jag med lågt Hb får komma på påfyllnadsdoser då och då. Jag gör mycket hellre det är äter tabletter.


Andra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Jag älskade verkligen kursen med Katja, tyckte det var rätt svårt, men det var skönt att bli utmanad. Känner att den andra kursen går för långsamt framåt. Vet faktiskt inte om jag ska fortsätta på fyran. Gick inte klart trean, det kändes inte lika kul efter att jag har varit på Katjas kurs. Så jag ser verligen fram emot nästa tillfälle! God jul!