22 augusti 2010

Förväntan i luften och en grubblande mamma

Båda grabbarna deklarerade strax efter 19 att de skulle gå och sova. aningen förvånande då de hela sommaren tjatat om att få vara uppe eller och ligga och läsa långt in på senkvällen. Men så kom det fram, det var ju skolstarten de längtade efter och går man och lägger sig tidigt så kommer morgonen snabbare.

Vincent börjar trean och Herman börjar tvåan, de kommer båda två börja på en ny skola i morgon. Vincent skulle börjat där vilket som men nu kommer även Herman börja där redan i år eftersom gamla skolan har lagts ner. Tyvärr har jag kundmöten redan på morgonen i morgon så jag kan inte följa med dem på skolinvigningen 8:30 under flaggstången utan får lämna dem på fritids i huset bredvid kring 7:40. Som tur är har jag två självständiga barn som säger att visst vore det roligt om mamma eller pappa kunde vara med men de skall nog kunna läsa tillräckligt bra för att hitta sin klasskylt i vimlet under flaggstången.

Vincent är lite extra nyfiken, han skall få en ny klassföreståndare, en han aldrig har träffat eller ens sett på bild eftersom Bodens kommun dröjde så med tillsättningen att denne aldrig han presentera sig för klassen.

Vi har haft fritids i samma lokaler som skolan på gamla stället men på den nya skolan anser de av någon anledning att det blir för trångt (de ryms ju på skoltid) och några klasser kommer få gå på fritids i kyrkans byggnad tvärs över gården. Jag har lite grubblerier hur det kommer funka med extrakläder, regnkläder, vinteroveraller och sånt. Kommer jag behöva införskaffa dubbelt av allt? Ser framför mig hur ungarna är ute och leker på lunchen och allt blir sjöblött, det åker in i torkskåpet på skolan. Några timmar senare är det fint väder och barnen kutar över till fritids utan en tanke på regnkläder men när de väl skall cykla hem igen så kanske det regnar och kläderna är inlåsta på skolan om inte något mer barn är kvar där.
Uppdatering: För att krångla till det ytterligare går barnen visst över från sitt fritis till det på skolan ca 30 min innan jag hämtar. Undra hur många gånger vi kommer ägna en timme åt att gissa den saknade vantens placering

Ni som har barnen på fritids i andra lokaler än skolan hur gör ni?

Hmm det står inte samma fritidspersonal på båda mina barns klasser på webben, undra om de skall gå på samma ställe eller inte. Blir spännande i morgon bitti och se om jag lämnar dem på rätt ställe.

Inga kommentarer: