10 augusti 2010

Kliiiii

Bilden kommer från Anticimex, Fotograf Lennart Falk.
Vincent sa i går att han tyckte det kliade så i håret och ville att jag skulle kolla med luskammen. Men klockan var så mycket och vår luskam är urusel jag kikade lite för hand men såg inget. Lovade att göra det ordentligt på morgonen istället. Åkte till apoteket och köpte en stålluskam. Väl hemma satte jag honom på toan och han fick hålla ut ett vitt papper framför sig. Jag drog ett tag med kammen och säkert 50 löss kom nerramlandes på pappret. Uäck! Kammade igenom hela hans hår ordentligt, han har jättetjockt hår. Och han hade massor med löss. Sen var det Hermans tur, 2 löss kom utramlandes där så även han var "smittad". Kammade mig själv men såg inga men det kliade som fan ändå, rent psykologiskt. Får kamma igen i morgon. Åkte och köpte lusmedel så nu är båda barnen  behandlade, skall sköljas ut i morgon bitti.

Så nu blir det luskamning här hemma ett tag framöver. Jag får ta med en kam till Tjärö och en flaska lusmedel för säkerhets skull. Jag kan ju ha blivit smittad av dem när jag kom hem från fjällen och det tar ju några dagar för eventuella ägg att kläckas men vad jag vet har vi inte suttit huvud mot huvud något. Men jag får väl ha håret uppsatt och under sjal eller nåt.

Kammade igenom sambons hår när han kom hem, inget där heller.

Har ringt runt till alla kompisar barnen varit med den senaste månaden så att även de kan luskamma, barnen kan ju ha fått det av dem eller fört vidare till dem. Det är ju i alla fall skönt att veta att de går att få bort relativt enkelt.Och det var ju bra att vi hittade det så att vi hinner bli av med dem innan skolan börjar. Vi brukar luskamma 2 veckor innan skolstart just för att vara på den säkra sidan. Man får ju hoppas att alla familjer gör det så det inte bara går runt runt sen när skolan startar.

Info om huvudlöss finns hos Vårdguiden, klivarning vid läsning utfördas.

 Läs även andra bloggares åsikter om , ,

5 kommentarer:

Love sa...

Hualigen! Glad att jag aldrig haft löss. Fick för mig att jag hade det en gång när jag var liten och det var läskigt nog. Kliade sådär psykologiskt.

Béatrice Karjalainen sa...

Jodå det räcker man ser eller läser om huvudlöss så börjar det klia. Ungarna är nu lusfria. Medlet verkar ha hjälpt. Kammade båda barnen 45 min idag. Lite döda löss och ägg trilalde ur men faran verkar vara över för denna gång men de skall ha en ny omgång med lusmedel om en vecka för säkerhets skull. Kammade mig själv nästan en timme, bena för bena. Inte en tillstymmelse till varesig ägg eller löss. Skönt. Det tar sin tid att luskamma men det är ett effektivt sätt att hitta de små rackarna. Tänk om de kunde utrotas istället.

Erica sa...

Vi har aldrig haft någon erfarenhet av löss förrens i maj i år. Lössen går ju att avhjälpa rätt så ok fastän de är äckliga. Men dessa ägg. Jag blev vansinnig tills min ena son kläckte idén om platttång till mig efter att han sett mig platta håret en dag. Plattång tar garanterat bort äggen. Dödar med en gång.

Béatrice Karjalainen sa...

@Erica Menar du att Prioderm odl inte dödaded äggen hos er? Eller bara att de döda äggen satt kvar irriterande länge?

Anonym sa...

Använd Antilice, finns på apotek. Behövs bara en behandling, sen är alal löss och ägg döda. Kamma bort allt på morgonen och sen tvätta. Håret blir dessutom alldeles mjukt efteråt. Åtminstone tyckte Sofia, 11, det. :)