02 januari 2011

Nyårslöfte eller intention kanske man skall säga

I år SKA vi renovera huset, vi bara måste. Ett rum i taget. På måndag är det jag som ringer till hantverkare och kollar av priser och sånt nu jävlar ska vi ha tag i någon som faktiskt kommer också. På måndag kväll åker jag till tapetbutiken runt hörnet och hämtar tapetprover. Först ut är sovrummet. Skulle vilja ha lite inspiration. Snöade in på att jag ville ha ett lila sovrum för några år sedan men är inte lika säker längre.

Sänggaveln (bild nedan) och sängborden är ganska mörka och dörren och garderobsdörrarna har ungefär samma färg. Garderobsdörrarna skulle jag kunna tänka mig att måla, rätt less på trädörrar. Undra om det går att måla dörrarna till rummen också, då måste vi nog ta alla tre samtidigt och samma färg i alla fall på utsidan mot hallen. Drömmen vore ju att ha råd med skjutdörrar både till garderoberna och rumsdörrarna.

iPhone 001

Efter att ha lekt lite med Duros tapethittare funderar jag på detta, kan nog funka. Blev kär i den där bladtapeten. Den grå färgen kan nog gå ihop till möblerna.

image image

Duro 272-03 och 221-63

Men frågan vad jag skall ha för ny byrå. Idag har jag en skitful gammal furubyrå som borde kastats för länge sedan. Och hitta en byrå i samma färg som den jag har nu lär ju inte gå. Måla om furubyrån i samma grå färg? Köpa ny sänggavel (vi skulle egentligen behöva köpa en helt ny säng) och bord?  Eller skippa sänggavel och bara köpa nya bord. Skippa byrån och ställa dit några elfabackar och sätta ett tygdraperi runt? Lägga alla mina underkläder i rullbackar under sängen? Sätta in en garderob till där jag har byrån idag. Tänk om jag kunde hitta en som var max lika bred som murstocken då skulle den kunna stå på sidan och jag kunde tapetsera sidan så den smälte in med resten av rummet.

2 kommentarer:

Sarha sa...

Angående den där byrån, jag tycker du ska fixa till den där furubyrån du skrev om, man kan ju ha tapetsera den men fin tapet och måla lådorna i nån fin färg, eller göra nåt annat kul med den. Jag tycker alltid att såna där "tillfixade" möbler verkligen lyfter upp rummet och skapar lite mer själ liksom. Och har man gjort den själv kan man ju unna sig att vara lite stolt också. Ett sommar/helgprojekt kanske?

Béatrice Karjalainen sa...

Byrån är rätt ful, sönderskavd och otymplig men vem vet kanske går den att fixa till. MEN jag har slutat med sådana där projekt de bli aldrig klara. Jag är hopplös.