09 januari 2011

Roller derby i Luleå

1605163_high_res_320x480Idag for jag in till Luleå för att se på roller derby. Luleås lag Slaughter Daughters mötte besökarna Ume Radical Rollers. Det var första matchen i Luleå.
Jag hade väldigt dålig koll på sporten men en bekant är med i Luleålaget så jag tänkte det kan ju vara kul att kolla ändå. Reglerna fick jag lära mig under tävlingens gång och man lär behöva mer träning i reglerna innan man kan sitta och svära åt knasiga domarbeslut.
Fast idag kunde knappt domarna reglerna heller tror jag, snabbt inkallade och fått läsa in sig men det verkar vara en gentlemannasport trots hårdheten. De verkade komma överens om poängen rätt bra.
Det är en fartfylld sport med sjukt fula kläder och mycket “åh ah” från publiken när det flyger åkare än hit än dit. En match resulterar nog i ett och annat blåmärke kan jag tänka mig. Det verkar vara en sport för alla både ålder och kroppsbyggnad varierade stort. Det var en kul sport att kika på så ta chansen nästa gång de har match. Eller varför inte börja träna själv, de verkar alltid leta mer folk. Själv vill jag inte riskera mitt knä annars hade jag i all fall provat tror jag.
En sak som slog mig var hur brutala de var mot varandra i tävlingen men så fort den var slut var det ett stort kramkalas mellan båda lagen. Och några av umespelarna visade sig vara luletjejer egentligen men som hoppat in då ume saknade folk antar jag. Och när man hör några av tjejerna prata om sporten låter det som det är ett enda stort community över hela världen med roller girls som hjälper varandra med med än det ena än det andra.
Mattias som satt bredvid mig på läktaren knäppte en drös fartfyllda foton, kika in i hans album.
Tack tjejer för en underhållande match!
Vill du lära dig lite om reglerna kan du kika på klippen här:

1 kommentar:

Karin sa...

Det var kul att du kunde komma! Du är hjärtligt välkommen nästa match med. Vi hade så himla kul så vi ska ha match så snart vi kan igen.