03 januari 2011

Tapetfunderingar igen

Jag tittade på lövtapeten i verkligheten och den är jättesnygg på avstånd men när man kommer nära var den alldeles för grovhuggen i mönstret, dessutom slog den grå färgen i grönt på ett obehagligt  sätt. Synd på en så snygg tapet. Så när jag stod i butiken fångades mitt öga av en mörk tapet med lite lila på. Fällde ut den och hängde upp den framför provspeglarna. Och där var min tapet. Den där skall jag ha ovanför huvudet när jag sover. Den är från Eco Retro (1078).image

Bild wallstore.se

På de övriga väggarna blir den en mellangrå tapet, samma färg som bladslingorna i bakgrunden. Det blir ganska mörkt men det gör inget i ett sovrum.

Problemet med byrån kvarstår men jag får klura på det sen. Nu skall jag beställa tapeter och få tag på en hantverkare som kan slipa golvet och tapetsera. Så glad att jag äntligen hittat en tapet.

Och när jag ändå hade några tapetböcker hemma tror jag att jag hittat tapeten för vardagsrummet också. Vi har en vägg där inne som vi vill ha i en stark färg och resten av väggarna skall vara i någon varmvit målad färg. Vår matsalsmöbel är målad i en vindrödaktig färg och stolarna behöver kläs om. Jag fastnade för en starkt turkos/blå tapet från Intrade Belle de Jour. Den första bildens färg stämmer bäst i alla fall på min skärm. Måste ge mig ut och leta ett matchande tyg till stolarna.

imageimage

Bilder: InTrade.se

2 kommentarer:

Anna i Täby sa...

Tapetsera byrån med?

Béatrice Karjalainen sa...

Tycker inte om tapet på möbler och den är dessutom inte rak i formen att det skulle funka. Den är kurvig och med profileringar.